اخباراخبار خارجیدانش خودرویی

بزرگترین نقاط ضعف خودروهای برقی نسبت به ماشین های بنزینی

علیرغم مزایایی که خودروهای برقی دارند، نباید از نقاط ضعف آن‌ها غافل ماند. ایرادات ماشین‌های الکتریکی در مقایسه با ماشین‌های بنزینی چیست؟

به گزارش دنده6 :صنعت خودروسازی جهان تمایل به برقی شدن دارد و دولت‌ها سعی می‌کنند خودروسازان را ترغیب کنند تا محصولات درون سوز را کنار گذاشته و به تولید نمونه‌های الکتریکی و هیبریدی روی بیاورند. یکی از مهم‌ترین فواید خودروهای برقی، کمک به حفظ محیط زیست و تمیز ماندن هوای آلوده به خصوص در شهرهای صنعتی است.

بزرگترین نقاط ضعف خودروهای برقی چیست؟

بزرگترین نقاط ضعف خودروهای برقی

از طرفی خودروهای الکتریکی راندمان بالایی دارند و می‌توانند قدرت و گشتاور بیشتری در اختیار عاشقان سرعت قرار بدهند. گرچه فایده چنین محصولاتی برای آینده بشریت بیشتر از معایب و مضرات آن‌هاست، اما متاسفانه در برخی قسمت‌ها، برتری کاملا با ماشین‌های بنزینی یا درون سوز است. می‌دانیم که خودروهای بنزین سوز در مقایسه با ماشین‌های الکتریکی، هزینه‌های سرویس و نگهداری بیشتری دارند، اما علیرغم مزایای متعدد، در چند بخش برتری کاملا با محصولات بنزینی است. اگر به دنبال پاسخ این پرسش هستید که خودرو برقی بخریم یا نه، در ادامه با ما همراه باشید.

تعویض کردن قطعات

بزرگترین نقاط ضعف خودروهای برقی

گرچه سال‌هاست که خودروهای برقی تولید می‌شوند، اما حقیقتش را بخواهید هنوز به تکامل و بلوغ دست نیافته‌اند و همچنان شرکت‌های خودروسازی در حال آزمون و خطای فناوری باتری و پیشرانه‌های برقی این گروه از محصولات هستند. همین عدم تکامل باعث شده تا شرکت‌های معتبر جهان روز به روز به فکر توسعه و پیشرفت باشند و ماشین‌های جدید به بازار عرضه کنند.

برای مثال شرکت بی وای دی را تصور کنید که هر ماه یک مرتبه از یک شاسی بلند یا کراس اوور برقی رونمایی کند و همزمان با معرفی نسل‌های تازه با قابلیت‌های جدید، عملا مدل‌های قبلی از مد می‌افتند و ارزش خرید خود را از دست می‌دهند. همین تغییر و تحول مداوم باعث شده تا تأمین قطعات یدکی با مشکل مواجه شود و حتی بعضا نایاب و غیرقابل خرید شوند.

نتیجه رویارویی با چالش‌های فوق، افزایش هزینه‌های سرویس و نگهداری خودروهای الکتریکی و قدیمی شدن ناوگانی عظیم از چنین محصولاتی است. از طرفی خودروهای بنزینی و درون سوز از پلتفرم‌های مشترکی استفاده می‌کنند و به همین خاطر قطعات آن‌ها در بازار به وفور یافت می‌شود. همچنین چنین محصولاتی به علت تکامل چندین ساله و بلوغ نسبتا کامل، قدیمی و از مد افتاده نمی‌شوند و همچنان به تولید ادامه می‌دهند.

کاهش تدریجی قیمت

بزرگترین نقاط ضعف خودروهای برقی

روز به روز تعداد خودروهای الکتریکی زیادتر می‌شود و مشتریان بسیاری برای خرید نمونه‌های صفرکیلومتر صف می‌کشند. علت عمده عرضه انبوه و خرید بالای مشتریان، تشویق دولت‌ها و سرمایه گذاری‌های هنگفت برای فراگیر شدن این گروه از وسایل نقلیه است. همین انبوه زیاد باعث شده تا قیمت خودروهای دست دوم افت کند و تقاضا برای خرید نمونه‌های کارکرده کاهش یابد.

این در حالی است که افت قیمت خودروهای بنزینی یا درون سوز عقلانی و منطقی بوده و به اندازه ماشین‌های برقی نیست. به هر حال مدل‌های دست دوم در بازار به سختی فروش می‌روند و تنوع روز به روز هم باعث افزایش تقاضا برای خرید نسخه‌های صفرکیلومتر و فروش مدل‌های کارکرده می‌شود. هم اکنون اغلب خودروسازان سعی می‌کنند برای باتری‌های خود، گارانتی ۸ ساله یا ۱۶۰ هزار کیلومتر در نظر بگیرند، اما بد نیست بدانید که قیمت باتری چنین محصولاتی بسیار گران است.

قیمت بالای خرید

بزرگترین نقاط ضعف خودروهای برقی

این تصور بین مردم به وجود آمده که خودروهای برقی به خاطر داشتن قطعات ثابت بیشتر نسبت به نسخه‌های بنزینی، هزینه تولید کمتری داشته و قیمت آن‌ها ارزان‌تر است. این تصور کاملا اشتباه بوده و جالب است بدانید که به خاطر وجود باتری زیر کاپوت ماشین‌های برقی، قیمت آن‌ها بسیار بیشتر از نمونه‌های بنزینی معادل و هم رده است.

وقتی به مقایسه دو مدل یکسان برقی و بنزینی از برند بی ام و می‌پردازیم، می‌بینیم که اختلاف قیمت آن‌ها حدود 9 هزار دلار است. برای مثال شاید شیفته و دلبسته بی ام و i4 شوید که می‌تواند حداکثر 335 اسب بخار قدرت تولید کند، اما حقیقت این است که اگر دسترسی شما به ایستگاه‌های شارژ سریع محدود باشد، بهتر است سراغ خودرو سبک 430i بروید که قادر به تولید 255 اسب بخار قدرت است.

چالش شارژ خودروهای برقی

بزرگترین نقاط ضعف خودروهای برقی

بدیهی است که مهم‌ترین مزیت خودروهای برقی، عدم استفاده از بنزین یا هر نوع سوخت این چنینی است، اما میزان صرفه جویی رابطه مستقیمی با محل شارژ و سرعت شارژر باتری دارد. در واقع همگی متفق القول هستیم که خودروهای الکتریکی سوخت ارزان‌تری در مقایسه با بنزین دارند، اما آیا می‌توان هر زمان که دلمان خواست، ماشین برقی‌مان را به سرعت شارژ کنیم؟

به طور کلی ایستگاه‌های شارژی که مجهز به شارژرهای کند هستند، ارزان خواهند بود با این تفاوت که باید برای شارژ کامل باتری ساعت‌ها منتظر بمانید، اما اگر بخواهید از شارژرهای سریع استفاده کنید، سرعت افزایش پیدا می‌کند، اما به مرور زمان باعث خرابی و مشکلات عدیده باتری خواهد شد.

حال فرض کنید که می‌خواهید به یک سفر طولانی بروید و وقت کافی برای سوخت‌گیری در ایستگاه‌های شارژ ندارید! در این گونه مواقع زمان طلاست و شما به راحتی باک خودرو بنزینی خود را در عرض ۳ دقیقه و کمتر پر می‌کنید و به سفر ادامه می‌دهید. در نهایت بهترین راه برای ماشین‌های الکتریکی، شارژ آن‌ها با برق خانگی است که باعث اتلاف زمان می‌شود.

مستهلک شدن لاستیک‌ها

بزرگترین نقاط ضعف خودروهای برقی

جالب است بدانید که به علت پکیج باتری سنگینی که زیر بدنه قرار می‌گیرد، خودروهای برقی سنگین‌تر از نمونه‌های درون سوز و بنزینی هستند. اختلاف وزن یک ماشین بنزینی با برقی گاها به ۴۵۰ کیلومتر می‌رسد و همین سنگینی و اضافه بار می‌تواند به راحتی باعث استهلاک تایرها شود.

همچنین باید تأکید کنیم که در خودروهای الکتریکی، باتری‌ها همیشه وزن یکسانی دارند و فرضا اگر یک دستگاه خودرو برقی حدود ۲۰۰۰ کیلوگرم وزن دارد، هیچ زمانی این مقدار وزن کم نمی‌شود. عمده استهلاک وزن به لاستیک‌ها و سیستم تعلیق فشار می‌آورد و باعث می‌شود مجبور به تعویض آن‌ها و صرف هزینه‌های گزاف در طولانی مدت شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا