آمریکاییاخباراخبار داخلیکلاسیک

تاثیر کمپین نخریدن کادیلاک بعد از انقلاب !

نگاه به بحث داغ این روزها یعنی کاهش قیمت خودرو در دوران پیش از دهه ۷۰ شمسی و مقایسه آن با وضع کنونی ممکن است قدری جالب توجه باشد.

در آن دوره گران‌قیمت‌ترین خودرو مونتاژ داخلی کدیلاک سویل بود که تحت نام کدیلاک ایران توسط کارخانجات جنرال موتورز ایران (بعدها پارس خودرو) تولید می‌شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و پیش از اجرای تحریم‌های ظالمانه توسط ایالات متحده، هنوز خودروهای آمریکایی در کشورمان مونتاژ می‌شدند؛ اما در این میان مانعی فرهنگی سبب شد تا بازار این خودروها به شدت کساد شود. این امر چیزی نبود به جز شور و شوق انقلابی و ضدامپریالیستی مردم و جوانان در آن زمان که حتی با خرید هرگونه مرکب آمریکایی نیز مخالف بودند. در بین محصولات آمریکایی اما وضع کدیلاک ایران از همه بدتر بود، چرا که بسیاری مالکیت این خودرو را مترادف با داشتن نسبت و یا ارتباط با دستگاه‌های حکومت پهلوی از جمله ساواک و دربار طاغوت می‌دانستند. همین ارتباط ممکن بود حتی برای مالک دردسرساز نیز شود و به دستگیری و بازجویی او ختم شود. به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از عصر خودرو، به همین جهت بیشتر کدیلاک‌های ایران از نظرها پنهان شدند و جنرال موتورز ایران نیز مجبور شد تا برای بهتر شدن وضعیت بازار ابتدا قیمت آن را از بالای 250 هزار تومان به زیر این قیمت (246 هزار و 855 تومان) و سپس در سال 1358 شمسی به محدوده 197 هزار و 486 تومان رساند تا بلکه عده‌ای به سمت خرید این خودرو کشیده شوند.

اگهی کادیلاک ایران انقلاب

 

 

26 دیدگاه

  1. چی بودیم و چی شدیم …برای کادیلاک آمریکایی ناز آوردیم حالا نصیبمون پراید لگن وطنی شده….اینی که سرمون اومده همش نتیجه عملکرد اشتباه خودمون بوده…

  2. یادش به خیر سال 58 پیکان با موتور 1600 و گیربکس نرم و عالی و قطعات ایرانی و انگلیسی با کیفیت حدود 30 هزارتومن بود. در اون زمان پیکان ماشین نسبتا خوب و ارزان و بادوامی بود. آره دقیقا یادم میاد هرکس ماشین آمریکایی داشت اذیتش میکردن و بهش برچسب ساواکی و… میزدن

      1. بله دوتا مدل داشت پیکان کارلوکس که موتورش 1600 بود و پیکان دولوکس که میگفتن 1800
        البته پیکان جوانان هم بود که حجم موتورش بالا بود و دوتا کاربراتور داشت ولی حجم موتورش دقیقا یادم نیست.

        1. در سال 1345 طی قراردادی که ایران ناسیونال با شرکت تالبوت انگلیس بسته شد به منظور مونتاژ و تولید پیکان که نام انگلیسی اون هیلمن هانتر به معنای شکارچی بود .
          اردیبهشت 46 با ظرفیت 60هزار دستگاه تولید آغاز شد که در ابتدا 2مدل شامل پیکان کار و دولوکس عرضه شد و در همان سال وانت پیکان و تاکسی پیکان هم تولید شد.
          در سال 49 پیکان اتوماتیک به خط تولید اضافه شد و در سال 50 پیکان استیشن هم به سبد تولید اضافه شد.
          مدل جوانان با موتور 1800 و 2کاربراتور و صندلیهای اسپرت و داشبورد زیباتر نیز در سال 50 تولید گردید
          در سال 53 واحد ریخته گری و موتور سازی به مجموعه ایران ناسیونال اضافه شد.
          پس مدلهای کار , دولوکس , پیکان بار , پیکان اتوماتیک , جوانان و استیشن که رویهم رفته 6مدل میشود.

          و جالبترین موضوع قرارداد ایران ناسیونال با پژو فرانسه در سال 1356 برای جایگزین کردن جدیدترین مدل پژو با اتاق 3 بود که در سال 58 پس از مصادره ایران ناسیونال و دولتی کردن کارخونه بصورت یکطرفه از جانب ایران فسخ شد.
          و اینگونه بود که ما موندیم و یک مدل پیکان که بیشتر به مدل کار نزدیک بود و اونهم با تنها یک رنگ سفید یخچالی البته برای رفاه حال خریداران بود که اینقدر در انتخاب رنگ به مشکل برخورد نکنند.
          دیگه این بحث رو ادامه ندیم برای اعصابمون خیلی بهتره !!!

  3. فراخوان از تمام بازدیدکنندگان سایت دنده6
    لطفا نظر و پاسخ خود را درباره سوالات زیر مطرح کنید:
    1-به نظر شما چرا اون موقع وضع خودروسازی خیلی بهتر بود؟
    2-چه کار کنیم تا وضع خودروسازی مثل گذشته بشه ؟
    به بهترین پاسخ یک دستگاه خودروی تویوتا کمری اهدا میشود …!!!!
    شوخی کردم ولی دوست دارم جواب های شما رو بخونم
    پس منتظرم

    1. دلیل اصلی وضع فعلی اکثر صنایع ما این بود که بعد از انقلاب تمام صنایع، ملی و دولتی اعلام شدن از ترس فرار سرمایه از کشور
      و بعدها که قانون خصوصی سازی مطرح شد به طور کامل اجرا نشد و باعث شد شرکتا خصولتی بشن و این به نفع دولت ها شد چون هم یک بخش از سهام شرکت ها رو فروختن و پولشو دود کردن هم اینکه همچنان کنترل این شرکتا رو بر عهده دارن

  4. ای کاش تا همین الان تولید می شد ؛ شاید این کامنتم ربطی به موضوع نداشته باشه علاوه بر اینکه دیسلایک خور بالایی هم داره اما از وقتی بچه بود هر موقع این ماشینو تو خیابون می دیدم لذت می بردم

  5. من با اين ماشين بهترين خاطرات زندگيمو دارم بعد از اون هيچ ماشينى به اون خوبى نداشتم شايد بعد از اين هم نتونم به دست بيارم ولى مهم نيست آدم اگه قراره پرايد هم سوار شه مطمئن و استاندارد روز دنيا باشه .!

  6. ما انقلاب کردیم که بساط کفر و عیش و نوش و فساد خاندان منهوس پهلوی برچیده شود و قمارخانه ها و کاباره ها و مراکز فساد برچیده شود و دختران و زنان مسلمان که از طرف حکومت تشویق به بی حجابی و پوشیدن دامن کوتاه میشدند به راه راست برگردند. ما برای اسلامی شدن جامعه و رهایی از چنگال غرب و فساد و تباهی انقلاب کردیم نه برای سوار شدن به خودروهای لوکس آمریکایی. الحمدللله هرچه داریم هرچقدر هم که ابتدایی و مشکل دار باشد مال خودمان است و نتیجه تلاش مهندسین با ایمان و انقلابی خودمان است نه نتیجه سرخم کردن جلوی استکبار . انشاالله با کار و تلاش مضاعف و اقتصاد مقاومتی و رهنمودهای هوشمندانه مقام معظم رهبری تمام مشکلات حل خواهد شد و روزی برسد که مردم آمریکا محتاج زندگی اسلامی و تکنولوژی اسلامی و خودروهای اسلامی شوند.

      1. سپهر جان من گفتم صد درصد.ااااااا عجب سانسوری زدی .کامنتمو ترکوندی فقط صد درصدشو گذاشتی.دوستان منفی ندین (: خخخخخ.

    1. دوست عزیز به نظرم خوبه که مسائلو باهم قاطی نکنیم و واقع بین باشیم…
      همین مهندسین با ایمان، چیزایی میسازن که باعث کشته شدن مردم بی گناه و مسلمون! کشورمون میشه…
      به نظر شما ارزش این ساخته ها بیشتره یا ساخته های اون غربیای بی دین؟(البته از دید شما)
      از دید من این نظر شما یه جور توهینم حساب میشه…دین و اسلام اونقدر ارزشش بالا هست که تو این مسائل دخالتش ندیم…

  7. شنیده بودم یه کادیلاک تو جاده زده بود به تیر چراق برق ، تیره افتاده بود من خودم اونموقع که پراید 6 تومن بود ( یه ان حس زمان قاجار دست میده ) با پراید افتادم تو یه جوب چرخم کج شد نزدیک 1 تومن خرج شاسی کشی و تعمیر دادم.

  8. مشکل فعلی صنعت خودرو ایران یه راحل سریع و کار امد بیشتر نداره! کاهش تعرفه واردات خودرو

  9. آخه اون موقع ها فقط یه عده میخوردن،
    ولی الان متاسفانه ….چی بگم والاووو
    به جز مردم ایران همه از برکت کشورمون برخوردان.

  10. اون موقع ریا و تظاهر نبود ولی الان مدیران آستانه بوس غوغا میکنن و جولون میدن.

  11. پیشنهاد می کنم اسم سایت رو وردارین
    بزارین censored6.com
    با این ببُر ببُری که راه انداختین این بهترین کاره!!!
    در کل خیلی باحالین

  12. بعدش که قیمتش 197000 تومن شد کارخونه ضرر نمیداد؟ یعنی 50000 تومنش سود بود؟ دلار چند بود که 12000 دلار میشد 247000 تومن؟
    هرکی رو برای کاری ساختن
    ایران، خودرو ساز نمیشه خودمونو گول نزنیم
    اینایی که میده دست ملت خودرو نیست اسباب بازییه میشکنه، هر قطعه ای رو میخوای جا بندازی یا دربیاری میشکنه انقد بی کیفیته!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا