اخبار خارجی

تجربه رانندگی با گک امپو

GAC امپو ظاهر بسیار اسپرت و چشمگیری دارد اما سیستم تعلیق نرم و شخصیت رانندگی خودرو با این طراحی هیجان‌انگیز هماهنگ نیست.

به گزارش دنده 6 – شرکت گک GAC ازجمله برندهای چینی است که حضور پررنگی در بازار کشورمان نداشته است. هرچند در اوایل دههٔ ۹۰ شمسی شاسی‌بلند گونو G5 این شرکت توسط مرتب خودرو مونتاژ شد و چندی بعد نیز سدان ترامپچی GA3 و کراس‌اوور GS5 توسط شرکت الماس‌داران وارد شدند اما این خودروها همگی عرضهٔ محدودی داشتند و پس از فروش تعداد اندکی کنار رفتند. حال اما با آزادسازی واردات خودرو، شرکت راسا موتور دوباره سراغ گک رفته تا یک‌بار دیگر شانس این برند چینی را در ایران امتحان کند. یکی از مدل‌هایی که راسا موتور اقدام به واردات آن کرده، سدان جذاب امپو است که اواخر سال گذشته اولین نمونه‌های آن پلاک شدند.

بدون شک برجسته‌ترین ویژگی امپو، ظاهر جذاب و چشمگیر آن است. این موضوع در نسخهٔ امپو S با تریم‌های فیبر کربنی مصنوعی، رینگ‌های ۱۸ اینچی، تریم‌های رنگی در جلوپنجره و دیفیوزر برجستهٔ عقب با چهار سر اگزوز، بیشتر به چشم می‌آید و راسا موتور هم همین نسخه را وارد کرده است. گک حتی نسخهٔ اسپرت‌تر امپو R را هم ارائه می‌کند اما ظاهر امپو S بهتر است زیرا بخش عقبی امپو R کمی شلوغ به نظر می‌رسد.

امپو با ۴.۷ متر طول و ۱.۸۵ متر عرض، در داخل خودروی جاداری است و فضای پای سخاوتمندانه‌ای را ارائه می‌کند. همچنین درحالی‌که صندوق بار با ۵۴۳ لیتر ظرفیت، فضای بزرگی دارد اما امکان خواباندن صندلی‌های عقب هم وجود خواهد داشت که فضای بار را افزایش می‌دهد. طراحی داخلی خودرو هم بروز و چشمگیر است. در اینجا تناسب و دقت ساخت عالی است و شکاف بین پانل‌ها یکنواخت به نظر می‌رسد. ترکیب تریم سفید و زرد با تزئینات فیبر کربنی هم حال هوای اسپرتی به داخل خودرو بخشیده است. در اینجا کمربندهای ایمنی هم زردرنگ هستند که ویژگی جالبی است.

برای صفحه آمپر و سیستم اطلاعاتی-سرگرمی مثل چیزی که در برندهای لوکسی همچون مرسدس بنز می‌بینیم، از صفحه‌نمایش‌های به‌هم‌پیوسته استفاده شده است. در اینجا ویژگی‌های معمول مثل بلوتوث، USB و اپل کارپلی هم وجود دارد اما همان‌طور که از برندهای چینی انتظار می‌رود، خبری از اندروید اتو نیست. کیفیت و وضوح نمایشگرها عالی است ولی گک می‌توانست سیستم صوتی بهتری را در سدان خود ارائه کند.

البته شاید سازندهٔ چینی با این کار قصد داشته راننده بهتر صدای پیشرانهٔ ۱.۵ لیتری توربوشارژ که زیر کاپوت قرار دارد را بشنود! این موتور که ۱۶۷ اسب بخار قدرت و ۲۷۰ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند، به یک گیربکس هفت سرعتهٔ دوکلاچه متصل است. گک برای امپو S پدال‌های تعویض دنده پشت فرمان و سیستم اگزوز متغیر را هم در نظر گرفته که صدای غرش جذابی تولید می‌کند تا جایی که در اکثر طول رانندگی، اگزوز متغیر را در حالت صدای بلند گذاشتیم زیرا واقعاً صدای جذابی داشت.

از لحاظ مصرف سوخت، ما در شهر با میانگین سرعت ۱۶ کیلومتر بر ساعت مصرف حدود ۱۱.۱ لیتر در هر صد کیلومتر را ثبت کردیم که این رقم در بزرگراه به حدود ۶.۵ لیتر در هر صد کیلومتر رسید. بااین‌حال، به دلیل ظاهر هیجان‌انگیز امپو، ما بیشتر روی جنبهٔ اسپرت آن تمرکز کردیم. حتی پس از رسیدن به محدودیت سرعت بزرگراه، موتور هنوز هم کشش خوبی دارد و گیربکس تا زمانی که پدال تعویض دنده را برای رفتن به دندهٔ بالاتر نکشید، صبوری می‌کند. بااین‌حال، گیربکس هنگام معکوس دادن عملکرد نرمی ندارد و به نظر می‌رسد برنامه‌ریزی آن به‌درستی انجام نشده است که این موضوع در خودرویی که حال و هوای اسپرت دارد جالب نخواهد بود.

همچنین هرچند امپو در حالت رانندگی اسپرت پلاس چابکی قابل‌توجهی دارد اما در دیگر حالت‌های رانندگی، در ترافیک‌های سنگین هم پدال گاز و هم پاسخگویی گیربکس اندکی تأخیر دارد. علاوه بر این، اگرچه سدان گک در خط مستقیم عملکرد قابل‌توجهی را به نمایش می‌گذارد اما سیستم تعلیق آن که بیشتر روی راحتی تمرکز دارد باعث می‌شود نتوان با سرعت و هیجان پیچ‌ها را طی کرد. این در حالی است که ما انتظار فرمان کمی تیزتر و بادی‌رول کمتر به همراه کمی سواری سفت‌تر را داشتیم. البته اگر با نسخهٔ معمولی امپو طرف بودیم با این موارد اصلاً مشکلی نداشتیم اما ازآنجایی‌که نسخهٔ امپو S در داخل و بیرون اسپرت بودن را فریاد میزند، انتظار داشتیم گک تنظیمات تعلیق را هم تغییر دهد تا با شخصیت اسپرت خودرو هماهنگ باشد.

بااین‌حال، هرچند امپو S از لحاظ رفتار رانندگی و پویایی سواری جا برای بهبود دارد اما دیگر قسمت‌های آن کاملاً ما را تحت تأثیر قرار داد. به همین دلیل، مطمئن هستیم با این سرعتی که شرکت‌های چینی مثل گک در توسعهٔ محصولات جدید پیش می‌روند، به‌زودی می‌توانند بیشتر خود را در بازارهای خارج از چین مطرح کنند. امپو در خارج از ایران قیمتی نزدیک به تویوتا کرولا و هوندا سیویک دارد و درنتیجه خریداران ترجیح می‌دهند با این قیمت سراغ خودرویی بروند که برند معتبری دارد. در کشورمان هم قیمت امپو توسط راسا موتور دو میلیارد تومان اعلام شده که نزدیک به قیمت ۲.۲ میلیاردی تویوتا کرولا وارداتی معین موتور است اما درحالی‌که قیمت کرولا در بازار از ۴ میلیارد تومان فراتر رفته، قطعاً سدان گک در بازار قیمت کمتری خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا