تجربه رانندگی با DS5
دنده 6 – سپهر زنگنه – افشین خالدی :در دنیای پر رقابت امروزی که حتی کمپانی های خوشنامی نظیر مرسدس بنز و ب ام و نیز مدام از سوی رقبای نوظهور تهدید می شوند، برند سازی برای تفکیک محصولات از اهمیت ویژه ای برخودار شده است.
تویوتا که روزگاری تنها به ساخت محصولات مردمی و ارزان قیمت می پرداخت، برای حضور در رده خودروهای پریمیوم (لوکس) برند لکسوس را ایجاد کرد و پس از آن هوندا، نیسان و اخیرا هیوندای نیز به چنین روشی روی آورده اند.
از طرف مقابل حتی خودروسازان لوکس آلمانی نیز به دلیل اختلاف قیمتی فاحش با خودروهای ارزان قیمت، ناچار به ایجاد برند های زیر مجموعه ارزان قیمت شده اند که از جمله مهمترین آن ها می توان به سئات یا اشکودا برای گروه معظم فولکس واگن یا پروژه نسبتا ناموفق اسمارت برای مرسدس بنز اشاره کرد.
حتی خبر می رسد که ب ام و هم با مشارکت همکار چینی خود (برلیانس)، به فکر ایجاد یک برند ارزان قیمت افتاده است، هرچند تاکنون اطلاعات رسمی از این پروژه منتشر نشده.
به هرحال در چنین دنیایی که مشتریان بیشتر از کیفیت و کمیت برای نام و برند خرج می کنند،جای تعجب ندارد که گروه PSA (پژو سیتروئن) نیز به فکر توسعه شاخه لوکس خود تحت عنوان برند DS افتاده باشد.
DS نام خود را از شاخص ترین محصول دهه 60 سیتروئن به عاریت گرفته و پیشینه خود را مربوط به همین مدل خاص و لوکس می داند که اتفاقا خودرویی متفاوت و موفق در بازار های غربی محسوب می شد و مجموعه کم نظیری از کیفیت سواری و امکانات و مشخصات فنی را به عنوان یک خودرو فرانسوی ارائه می کرد.
اما آیا DS 5 به عنوان اولین محصول برند DS در بازار کشورمان می تواند در مسیر جد بزرگوار خود قدم بردارد؟
خوشبختانه امکان تست پیش از خرید این محصول فراهم شده است و علاقه مندان می توانند با ارائه کارت ملی و گواهینامه معتبر برای تست درایو DS 5 اقدام کنند.
ما نیز به همین شیوه دقایقی را پشت فرمان DS 5 در تهران گذراندیم که شرح آن خالی از لطف نیست.
کلاس بندی بدنه DS 5 حتی برای طراحان آن دشوار است، این مدل از یک سو طراحی ای شبیه به خودروهای هاچ بک اسپرت دارد و از سوی دیگر از نظر ابعاد و اندازه در حد یک استیشن بزرگ ظاهر می شود.
به هرحال با توجه به فاصله محوری و طول کلی کابین، می توان DS 5 را در حد و اندازه سدان های سایز متوسط مانند ب ام و سری 5 و مرسدس بنز E CLASS توصیف کرد.
از این رو فضای داخلی کابین برای سرنشینان عقب راحت و مناسب است و اثری از کوچکی و تنگی فضا دیده نمی شود. تنها نکته کمی ناخوشایند شاید فرم خاص و دو قسمتی ستون جلو باشد که در زمان رانندگی کمی از دید راننده را محدود کرده و عادت کردن به آن چندان ساده به نظر نمی رسد.
در مقابل، طراحی متفاوت فضای داخلی و کنسول سقفی شبیه به کابین هواپیما و کیفیت بالای چرم به کار رفته در صندلی و توجه به جزییات، احساس یک خودرو گران قیمت تر را به سرنشینان منتقل می کند.
به خصوص وقتی بدانید که رقبای DS 5 از نظر قیمتی، خودروهای ساده ای نظیر تویوتا RAV 4 یا کمری هستند که از نظر لوکس گرایی کاملا معمولی به نظر می رسند.
با توجه به وزن خالص 1.5 تنی، DS5 خودرو نسبتا سنگین وزنی است و توان 165 اسب بخاری که از موتور 1.6 لیتری توربو حاصل می شود در تعامل با گیربکس 6 سرعته اتوماتیک، چندان برای تزریق هیجان به سرنشینان کافی نیست اما برای رانندگی معمولی کفایت می کند.
البته در بازار جهانی برای DS 5 نسخه قدرتمند تری با حدود 200 اسب بخار قدرت نیز ارائه می شود که طبق گفته مدیران شرکت، ممکن است در آینده برای بازار ایران نیز ارائه شود.
گیربکس 6 دنده اتوماتیک عملکرد نسبتا مناسبی دارد، هرچند در نحوه انجام دنده معکوس کمی کُند به نظر می رسد اما بازهم برای رانندگی معمولی در شهر و جاده کار آمد به نظر می رسد.
گفتنی است که به گفته مسئولین فنی آرین موتور، مهندسان DS مطالعات جامعی را برای تعیین مشخصات و کیفیت بنزین ایران انجام داده اند و خودروهای ارسالی به ایران را با توجه به شرایط بنزین کشور تنظیم می کنند.
با این حال پیشرانه DS 5 هم مانند سایر خودروهای توربو به بنزین با کیفیت محتاج است و استفاده از مکمل های سوخت برای این خودرو توصیه می شود.
سانروف دو بخشی و سقف پانوراما حس و حال متفاوتی را به کابین DS 5 هدیه می دهند و امکانات رفاهی متداولی نظیر صندلی برقی و مجهز به حافظه برای راننده، تهویه مطبوع اتوماتیک، سنسورهای فاصله سنج، دوربین دنده عقب و کروز کنترل، رانندگی با DS 5 را لذت بخش تر و آسانتر می نماییند.
کیفیت سواری و هندلینگ خودرو خوب است و البته سیستم های متعدد ایمنی از ABS گرفته تا ESP و سیستم جلوگیری از حرکت رو به عقب در سربالایی ها، ایمنی DS 5 را تضمین می کنند.
تنها نقطه ضعف در این زمینه شاید عملکرد کمی سفت و اسپرت فنربندی چرخ های عقب باشد که بر روی برخی از دست اندازها و سرعت گیرهای پلاستیکی کمی خشک ظاهر می شود.
در مجموع DS5 می تواند گزینه جذابی برای استفاده خانوادگی و مسافرتی باشد، به خصوص که آرین موتور از طریق نمایندگی های میتسوبیشی در سرتاسر کشور، خدمات دهی به خودروهای DS را تامین می کند و مشکل چندانی در این رابطه وجود نخواهد داشت.
البته طبیعتا به دلیل نو ظهور بودن این برند در بازار، مسائل مربوط به افت قیمت و فروش دست دوم DS 5 قابل قیاس با خودرو های شناخته شده تویوتا یا کره ای های بازار نخواهد بود، اما برای افرادی که به خاص بودن اهمیت می دهند و خودرو خود را برای نگهداری طولانی مدت انتخاب می کنند، DS می تواند طعمی متفاوت نسبت به سایر خودروهای موجود در بازار ارائه دهد.
تو ایران 99 درصد افراد اگه بخوان 200 میلیون برای ماشین صفر هزینه کنند ترجیح میدن سانتافه صفر شاسی بلند بخرند تا یه ماشین هاچبک که زیاد هم دلچسب نیست که به نظرم بازنده میدان خواهد بود
جالبه مردم دو قرون سواد ندارن نظر میدن دارن کره تازه به دوران رسیذه با صنعت فرانسه قلب اروپا گه صد سال پیشتاز صنعت خودرو جهان هست مقایسه میکنند
جالبه که از همون ابتدا در سال 2016 مدل 2015 رو در ایران میفروشن!
بجای این باید مزدا ۳ و سئات لئون رو وارد کنن که هم ۳۰٪ تو بازار جهانی از این ارزونتر هستن هم طراحی و پلتفرم های فوق العاده بهتری نسبت به این دارن. این تو آلمان هم قیمت ب ام و سری ۱ هست ولی هیچ آدم ۱۰٪ عاقلی هم این رو به رقباش ترجیح نمیده