ترکیه براساس SAAB خودرو ملی می سازد
دولت ترکیه اعلام کرده است که حق تولید نسل دوم خودروی قدیمی ساب 9-3 را از سازمان خودروهای برقی ملی سوئد خریداری کرده است. شورای تحقیقات علمی و فناوری ترکیه طی چند ماه اخیر با این سازمان سوئدی همکاری کرده است تا این خودروی قدیمی 13 ساله را به مدل جدیدی تبدیل کند و مقامات ترکیه نام «خودروی ملی ترکیه» را بر آن نهادهاند.
به نق ل از دنیای اقتصاد – گر چه هنوز جزئیاتی در مورد این خودرو بهطور رسمی منتشر نشده است، اما بهنظر میرسد نمونههای اولیه آنکه به تازگی برای مقامات ترکیه به تصویر کشیده شدهاند، تا حدود زیادی از کادیلاک BLS که تعداد کمی از آن در اروپا فروخته شد و بر اساس ساب 9-3 تولید شده بود، الهام گرفته است. البته طراحی این خودرو هنوز نهایی نشده و ممکن است شباهتهای آن با کادیلاک تا مرحله تولید برطرف شود. این خودروی سواری با هر ظاهری که تولید شود، تحت نام ساب به بازار نخواهد آمد و ترکیه قصد صادرات آن را به کشورهای همسایه دارد.
دنده 6 – ساب 9-3 در زمان تولید برای سال 2010 عنوان خودرو با دوام بازار با 84% عملکرد بی عیب و نقص در 100 هزار کیلومتر کارکرد را از آن خود کرد و از مجموعه ای از پیشرانه های مدرن و توربو چهار و شش سیلندر نیرو میگرفت.به هرحال این خودرو در صورت قیمت گذاری مناسب از تکنولوژی بالا و ایمنی فوق العاده ای برخودار است و می تواند حداقل در بازار خاورمیانه به عنوان خودرویی متفاوت و ایمن،توجهات زیادی را به سمت خود جلب کند.
اما نکته کلیدی و جالب اینجاست که ترکیه مسیری 180 درجه متفاوت از ایران را برای خودروساز بودن پیموده است.این کشور در سال های اخیر به پایگاه مونتاژ و تولید خودروهای رنو – نیسان، فیات و تویوتا مبدل شده و از قطعه سازانی با دانش جهانی سود می برد و حالا قصد دارد تا به پشتوانه دانش مهندسی و قطعه سازی، تولید برند اختصاصی خود را نیز تجربه کند اما در ایران ابتدا صحبت از ایجاد برند ملی مطرح شد و حالا پس از قریب به 15 سال به دلیل ضعف دانش مهندسی، هنوز هیچ اثری در پیشبرد پلت فرم پایه مورد استفاده برای ساخت این خودرو ملی دیده نمی شود و بازار کشورمان عملا به جولانگاه خودروهای چینی و هندی مبدل شده است.
سلام
لطفا قیمت تقریبی این خودرو را در بازار جهانی اعلام کنید. اگه بیاد ایران قیمتش حدودا چقدر خواهد بود ؟
مرسی
خدا نکنه بیاد ایران
خدا نکنه بیاد ؟؟؟ الان فکر میکنید این همه رنو داستر و سایر مدل های رنو از کجا میان ایران ؟؟؟ فرانسه ؟؟؟
همشون تولید ترکیه هستن
کوروش جان نترسین این خودرو قراره به اروپا صادر بشه به ایران نمی یاد شما برید خودروهای چینی و روسی سوار بشین
ساب !چقدر این ماشینه قشنگه!
به قدری کیفیت و ایمنی و دوام SAAB بالاست که بازار دست دومهای قبل سال 2000 آن هنوز هم در اروپا رونق دارد ! به جرات میتوان گفت ساب ایمن ترین خودروی جهان است. حیف که این کارخانه هواپیما ساز سوئدی دیگر خودرو تولید نمیکند.
ایمن ترین خوردروی جهان؟ یعنی برندش ایمنه؟ یا مارکش؟ یا شاید منظور یکی دو محصول خاصه؟! بی ام وه سری۵ مدل ۱۹۹۰ چهار ستاره ایمنی داشته، تنها مرکزی که سر ایمنی باید نظر بده یورو ان کپ هست نه دیگران
سپهر جان مگه ساب ورشکست نشده بود؟من یادم میاد تو یکی از برنامه های تاپگیر(فصل های قدیمی تر) جرمی پس از برسی تاریخچه این شرکت سوئدی گفت که ورشکست شده.حتی یادمه گفت مالکین ساب بیشتر از همه کمپانی های دیگه مهندس اند.این جور هم که گفت قرار شد این شرکت رو یکی بخره(یادم نیس کی).
ساب متاسفانه ورشکست شده و فعلا خودروهایی با برند SAAB تولید نمی شوند اما تاکنون برخی پلت فرم ها و تکنولوژی های این خودروسازن توسط کمپانی چینی BAIC و دولت ترکیه خریداری شده است.
دوستان ساب یکی از ایمن ترین خودروهاست حتی از ولوو ایمن تره خودروهاش.
اخیرا شرکت دیارخودرو خودرو senova که بر پایه پلتفرم ساب 5-9 بوده و موتور و توربوشارژ آن ساخت شرکت ساب می باشد را از شرکت BAIC چین وارد نموذه است
در آدرس زیر مشخصات این خودرو میباشد
http://dande6.com/8598/%D8%A8%D8%A7%DB%8C%DA%A9_%D8%B3%D9%86%D9%88%D8%A7.html
TOP GEAR شروع شد 🙂
منبع سایت پدال:
به عنوان كسی كه مدتی با این خودرو در منطقه سردسیر رانندگی كرده ام میتوانم بگویم به نكات بسیار ظریفی در طراحی آن دقت ویژه ای شده است . مثلا پس از استفاده از شیشه شوی خودرو و توقف عملكرد برف پاككنها همیشه مقداری آب روی شیشه سرازیر می شود که در ساب پس از 8 ثانیه برف پاککنها یكبار باقی مانده قطرات آب را پاك می كنند و یا برای شیشههای پنجره عقب از كنار ستون هم كانال كشی بخاری شده است. سقف دولایه جهت استحكام در تصادفات جان سرنشینها را نجات میبخشد ، گرمكن هوشمند شیشه عقب جهت یخ ردایی سریع در زمستان .
تعویض دنده بسیار سریع كه موجب شتاب به موقع خودرو می شود ، پایداری غیر قابل باور در پیچها و جاده های یخ زده و عملكرد قابل اعتماد در ترمزها ، جای پای مناسب و تقریبا بزرگ برای سرنشینان . ساب تفاوتهای عجیبی با سایر خودروها دارد مثلا سوئیچ خودرو در كنار ترمز دستی قرار دارد نه كنار فرمان و….
سلام به همه دوستان
واقعا حیف شد شرکتی که اولین خودرو مجهز به سیستم کنترل سوپاپ برقی رو با اون امنیت و استهلاک زد باید ورشکست بشه اون ور اب یه جایی تو همین دنیا یه عده کلاه بردار خودرو 30 سال پیش رو با ایربگ بزک کنند بدنند دست خلق الله اونم با قیمت چند برابر و همیشه هم از مشتری طلبکار !
اخه یکی نیست به مسئولان محترم راهنمایی و رانندگی بگه ” اخه برادر من شما که دلت سوخته برا ملت خودروساز رو اجبار می کنی کیسه هوا بزاره چرا بدنه خودرو رو ایراد نمی گیری بگی امنیت نداره این خودرو از رده خارج و مجدا مدل ایمن تری تولید شود – این همه راه اومیدین با این جماعت که الان همین ترکیه هم داره ماشین ساز ( نه فرغون ساز ) ما همانیم که …
با تشکر
فرق ترکیه با ایران اینه که دولتمردان و مدیران صنایع اون کشور که مشهورترینشون مرحوم صاحیب سابانجی صاحب شرکت spa تولید کننده تویوتا محصولات پاناسونیک و بسیاری از برندهای بنام بود خیلی به نام و اعتبار و برند کشورشون و رفاه مردم توجه میکنن سعی دارن بهترین کالا ها تولید کنند که بتونه به اتحادیه اروپا راه پیدا کنه مثلا قطعات بوئینگ در ترکیه ساخته میشه انواع قطعات خودروهای مدل بالای بی ام دبلیو قطعات شرکت های بزرگ کشتی سازی و خود کشی های تفریحی لوکس و هیچوقت برند بی کیفیت ارائه نمیدن که وجه شون خراب بشه همه ساله در پایان سال شرکت های مبل بلوونا استبکبال یاتاش صنایع خانگی هوم کامفورت و اویم و ایکیا با دادن پیشنهاد جمع آوری وسایل قدیمی و خرید اونها به صاحب خانه و فروختن وسایل نو با 50 درصد تخفیف این جامعه پویا و زنده نگه داشتن شما میتونی به دنر کباب هم قسطی بخوری همه چیز اونجا بقول خودشون تاکسیت (تقسیط) هست و فشاری بروی هیچ احدی نماید حالا این تفکر با تفکر مدیران ایرانی که فقط بفکر مال اندوزی و شراکت با چینی ها برای سود بیشتر هست مقایسه کنید
صنعت ایران را باید با پاکستان و بنگلادش مقایسه کرد و مقایسه صنعت ایران و ترکیه درست نیست زیرا صنعت ما حداقل 50 سال از ترکیه عقب تر است.
ما در هر زمینه ای از صنعت برند های بنام خود را داریم که میتوان ان را با برند های اروپایی و امریکایی هم مقایسه کرد اما متاسفانه تیراژ تولیدشون پایین است. فقط به خودرو سازی نگاه نکنید که یک عده اونو به لجن کشیدند.
ساسان جان اصل حرف زدی دست مریزاد واقعا که ایران باید با عراق و پاکستان و افغانستان مقایسه کرد و نه ترکیه که داره به اروپا خودش نزدیک میکنه اینها بیشتر تو مسائل کشورهای عربی دارن نظر میدن و خودشون دارن با اونها مقایسه میکنن وقتی سمند که در اصل پژو 1986 با مقداری تغییر در چراغ و راهنما و ..هست میشه خودروی ملی وحتی نمیتونن حالت درب هاش تغییر بدن چی میشه گفت از چه صنعتی میشه حرف زد
بنگلادش و پاکستان؟! دیگه شما هم از اون ور دیوار افتادین
فیلم های این خودرو را ببینید :
http://www.aparat.com/v/QqIzw
http://www.aparat.com/v/qQwsj
http://www.aparat.com/v/fy5Bt
مرسی مهدی جان. کمی در مورد ۲۰۰۳ Saab ۹-۳ Turbo توضیح میدین بی زحمت؟
امروز در یک برنامه اقتصادی که از کانال های فارسی زبان پخش میشد به درج خبر تولید ساب جدید در ترکیه اشاره شد و حتی پلت فرم جدید و طراحی کانسپت این خودرو نشان داد که چقدر طراحی پخته برون گرا و سیالی داره اگه خودروی نهایی saab با اون مارک تجاری باوقار کله اژدهای آتشین با تاجی برسر در ترکیه پایلوت بشه و احتمالا مانند سنگ یانگ تیولی و رنو مگان با کیفیت مونتاژ ترکیه که تحت نظارت اتحادیه استاندارد اروپا ce هست وارد کشور بشه مشتریان کیفیت واقعی احساس میکنند به جرات میتونم بگم مونتاژ کاری ترکیه دست کمی از مونتاژ اروپا نداره و بیشتر ملاک کار در این کشور کیفیت هست و نه کمیت
برای ساب متاسفم! ساب شرکتی با اندیشه های نو بود و واقعا فراتر از زمان خود حرکت میکرد
امیدوارم با قیمت مناسب وارد ایران هم بشه
سلام .متاسفانه اگر مسولی در ایران بخواهدم درست کار بکنه نمیزارن و کارمون شده در افتادن با این کشورو ان کشور.
ولی تو چند سال گذشته دولت همسایه مان ترکیه در صنعت جنگ افزار،سیستمهای دفاعی تانک…. پیشرفتهای خیلی زیادی کرده به طوری که آمریکا نیز موشکهای نسل جدید اف ۳۵ را ازترکیه خریدادی میکند و جنگ ازارهای ترکیه به تمام نقاط دنیا پاکستان عربستان آزربایجان .. وبه خیلیاز کشورهای اروپایی نیز صادر می شود ولی کاش ماهم یکم به جای تمسخر به قومیتها و کشورهای همسایه ،سرسوزن نیزبه فکرپیشرفت کشور باشیم .
donya kochike vakti irania az turkiye rad mishodan ranandehaye turki az ma sigar migereftan alan alanam ma bayad azuna dars begirim ke chetori khodroye melli misazan na mesle samando dena ke agabo jelosh har kodum male tarhe ye sherkatiye ke khodetun midunin be in chi migan
;