اخبار خارجی

تست و بررسی هوندا وزل برقی وارداتی معین خودرو

یکی از خودروهایی که قرار است توسط معین خودرو وارد کشور شود هوندا وزل است که نسخه برقی آن توسط نشریه اتوکار تست شده و ما نیز برگردان آن را خدمت شما تقدیم می‌کنیم.

به گزارش دنده 6 – شرکت هوندا برای بازارهای شرق آسیا و آمریکای لاتین کراس اوری به نام وزل را در نسخه‌های درون‌سوز و برقی تولید می‌کند. همگام با گسترش روزافزون تولید خودروهای برقی، اکثر برندهای تراز اول جهانی در این مسابقه رقابت فشرده‌ای با یکدیگر دارند هرچند کارشناسان صنعت خودرو معتقدند برندهای ژاپنی دیر وارد میدان شده‌اند و تا حدودی رقابت را به دیگران واگذار کرده‌اند.

با این وجود هوندا نیز وزل برقی را تولید نموده است. این خودرو در کشور بریتانیا با نام e:Ny1 شناخته می‌شود و نشریه اتوکار تست و بررسی طولانی‌مدت آن را انجام داده تا از نقاط قوت و ضعفش آگاهی یابد. یکی از اولین مشکلات خودروی موردبحث به نام آن در کشور بریتانیا مربوط می‌شود که بنا به گفته کارشناس مجله اتوکار تلفظ دشواری دارد و به همین خاطر ما ترجیح می‌دهیم آن را وزل برقی خطاب کنیم.

هوندا وزل برقی در کشور بریتانیا خیلی پرطرفدار نیست و به همین خاطر در خیابان‌ها به ندرت دیده می‌شود. در حقیقت وزل برقی نسخه بدون آلایندگی از کراس اور HR-V هیبرید به شمار می‌رود هرچند مقامات هوندا دوست ندارند آن را HR-V الکتریکی خطاب کنند زیرا به دنبال تمایز حداکثری محصولات برقی خود از مدل‌های درون‌سوز هستند. این هم یکی از استراتژی‌های خاص هوندا برای تمایز سبد محصولات e برقی خود است. البته چندین ویژگی ظاهری باعث تمایز وزل برقی با برادر درون‌سوز خود می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها جلوپنجره است. این خودرو بجای جلوپنجره استاندارد HR-V یا وزل بنزینی از جلوپنجره‌ای با پانل مسدود شده استفاده می‌کند و درگاه شارژ را نیز خود جای‌ داده است. همچنین نشان سفید H در پیشانی خودرو و استفاده از نوشته‌های متفاوت در درب پشتی نشان دهنده تفاوت وزل برقی با مدل درون‌سوز هستند.
اما صرف‌نظر از نام‌گذاری و تفاوت‌های ظاهری بهتر است به خود خودرو بپردازیم. هوندا وزل برقی یا e:Ny1 در بریتانیا با دو نسخه الگانس و ادونس عرضه می‌شود که قیمت معادل آن‌ها در بریتانیا به ترتیب حدود ۵۷ و ۶۰ هزار دلار است. برای مقایسه باید گفت قیمت هوندا HR-V استاندارد به حدود ۳۹ هزار دلار می‌رسد و بنابراین اختلاف دو مدل کاملاً چشمگیر خواهد بود.

اما با این وجود شاهد وجود تجهیزات زیادی در وزل برقی هستیم و مدل‌های پایه به نمایشگر لمسی ۱۵ اینچی، صندلی‌های جلوی گرم شونده و شارژر بی‌سیم گوشی مجهز هستند. خودروی تست شده از نوع ادونس بود و به همین خاطر سانروف پانورامیک، فرمان گرم شونده و در پشتی برقی نیز در آن وجود داشتند. تنها آپشن مدل تست شده رنگ بدنه سفید صدفی پلاتینیم بود. این خودرو در ۶ رنگ عرضه می‌شود و اگر خواهان هر رنگی به‌جز رنگ مشکی باشید باید ۸۰۰ دلار بپردازید. البته امکان سفارش آپشن های دیگر همچون رینگ‌ها و رنگ‌های مختلف وجود خواهد داشت هرچند با این تفاسیر قیمت خودرو در صورت سفارش آپشن ها خیلی افزایش نخواهد یافت.

هوندا وزل برقی تنها با یک نوع قوای محرکه عرضه می‌شود که شامل یک موتور برقی با ۲۰۱ اسب بخار قدرت است. باتری ۶۸.۸ کیلووات ساعتی خودرو نیز حداکثر شعاع حرکتی ۴۱۲ کیلومتری را بر اساس استانداردهای WLTP فراهم می‌سازد. البته پیمایش اعلامی کراس اور هوندا در شرایط واقعی بررسی نشده هرچند مواردی همچون مسیرهای سربالایی، هوای سرد زمستانی و… می‌توانند باعث کاهش شعاع حرکتی شوند.

با ورود به کابین شاهد فضای مناسبی خواهید بود. تفاوت بزرگی نسبت به HR-V وجود ندارد و نمایشگر ۱۵ اینچی خودرو همانند محصولات تسلا حالتی ایستاده و عمودی روی داشبورد دارد. در مقایسه با نمایشگر نه چندان جالب ZR-V که مدل کوچک‌تر از HV-R محسوب می‌شود، این نمایشگر ۱۵ اینچی یک تغییر بزرگ است. کیفیت آن جالب به نظر می‌رسد و باعث می‌شود کابین حس بسیار بهتر و جذاب‌تری داشته باشد؛ اما جسارت طراحان هوندا در استفاده از چنین طرحی با توجه به سابقه محافظه‌کارانه ژاپنی‌ها قابل‌توجه خواهد بود. در مجموع باید گفت نمایشگر لمسی این خودرو به‌طور سورپرایز کننده‌ای خوب کار می‌کند و به‌طور هوشمندانه‌ای به سه بخش تقسیم شده است.
شاید از نظر قوای محرکه و شعاع حرکتی فضا برای بهبود وجود داشته باشد و هوندا وزل برقی در روی کاغذ نسبت به بسیاری از رقبای خود ناامید کننده به نظر می‌رسد. همچنین صفر تا صد ۷.۶ ثانیه‌ای و حداکثر نرخ شارژ ۷۸ کیلوواتی هم پایین‌تر از محصولات برقی تراز اول خواهد بود. هوندا ZR-V در تست‌های قبلی از نظر راحتی کاربری و ترددهای روزمره فراتر از انتظارات ظاهر شد و امیدواریم وزل برقی نیز چنین وضعیتی داشته باشد. هوندا به خوبی می‌داند که چگونه خودروی خوبی بسازد. کافی است به مدل E نگاه کنید که جذابیت‌های زیادی دارد. شاید مشخصات فنی وزل برقی خیلی گیرا نباشد اما همچنان فاکتور گیرایی هوندا را دارد. امیدواریم کاستی‌های این خودرو همچون شعاع حرکتی محدود و سرعت شارژ پایین نسبت به رقبا در آینده برطرف شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا