تشخیص سرطان و انواع بیماریها با هوش مصنوعی آسانتر میشود
مایکروسافت هوش مصنوعی جدیدی برای تشخیص بیماریها ازجمله سرطان معرفی کرد
به گزارش دنده6 : مایکروسافت هوش مصنوعی جدیدی را توسعه داده است که میتواند برای آنالیز تصاویر پزشکی کاربرد داشته باشد و برای مثال تومورها را پیدا کند. این مدل هوش مصنوعی براساس GPT-4 از OpenAI ساخته شده است.
براساس اعلام رسمی مایکروسافت، ابزار هوش مصنوعی جدید این شرکت BiomedParse نام دارد. از این ابزار میتوان برای ارزیابی سیتیاسکن، امآرآی، تصاویر اشعه ایکس، اولتراسوند و انواع دیگر تصاویر پزشکی برای شناسایی مشکلات احتمالی یا تشخیص انواع سلولها یا سایر پدیدههای بیولوژیکی در یک تصویر استفاده کرد.
ابزار هوش مصنوعی مایکروسافت میتواند در تشخیص سرطان به پزشکان کمک کند
به گفته مایکروسافت، پزشکان برای استفاده از این ابزار لازم است ابتدا متنی را به آن بدهند؛ برای مثال، پزشکان میتوانند عبارت «سلولهای پاتولوژیک» را تایپ کنند و هوش مصنوعی محل قرارگرفتن آنها در تصویر را شناسایی میکند. مایکروسافت ادعا میکند ابزار BiomedParse تاکنون توانسته مواردی همچون تومورها، ملانوم، ادم سیستوئید ماکولا، عفونت قفسه سینه کووید ۱۹ و گلیوما مغز و سایر بیماریها را شناسایی کند.
به گفته محققانی که با BiomedParse کار کردهاند، این ابزار نسبت به سایر ابزارهای رایج برای تشخیصهای پزشکی، نیاز به تلاش کمتری دارد؛ زیرا فقط از طریق نوشتن متنی ساده کار میکند. باتوجهبه اینکه پزشکان هماکنون میتوانند بیماریها و سرطان را بدون استفاده از هوش مصنوعی شناسایی کنند، مشخص نیست چنین ابزاری چقدر میتواند در زمینه تشخیص بیماریها مفید باشد.
مایکروسافت ابزار BiomedParse را با MedSAM، یک ابزار هوش مصنوعی پزشکی که میتواند تصاویر پزشکی را برای شناسایی قسمتهای مختلف بدن تقسیمبندی کند، مقایسه کرده است.
استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی در سراسر صنعت پزشکی درحال گسترش است. تمامی این ابزارها سعی دارند تشخیص و درمان را برای پزشکان سادهتر کنند. اما مایکروسافت تنها شرکت فعال در این حوزه نیست. گوگل سالهاست روی ابزارهای هوش مصنوعی سلامتمحور کار میکند و مدلهای هوش مصنوعی MedLM و Med-PaLM را منتشر کرده. این مدلها میتوانند طیف وسیعی از وظایف پزشکی، مانند خلاصهکردن دادهها تا پاسخ به سؤالات پزشکی، را برعهده بگیرند.