تعویض خودروهای کهنه با نو ؛ طرح جدید سایپا
پراید ها به تیبا تبدیل می شوند
مدیرعامل شرکت بازرگانی سایپا از مذاکرات با شرکت سیتروئن برای از سرگیری تولید یک خودروی فرانسوی در ایران خبرداد وگفت:طرح تعویض خودروهای دست دوم با نو و نیز فروش با گارانتی خودروهای دست دوم آغاز می شود.
فرامرز طاهری در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران از طرح ویژه تعویض خودروهای فرسوده با نو خبرداد و گفت: با توجه به اینکه برخی مشتریان به خصوص در شهرستانها، برای فروش خودروهای دست دوم خود، مشکلات عمده ای دارند و نمی توانند خودروی خود را با قیمت مناسب به فروش رسانده و خودروی نو بخرند، طرح ویژه ای طراحی شده است که بر مبنای آن، سایپا اقدام به ارزیابی کارشناسی خودروهای فرسوده با سن بالای ده سال و به نرخ روز بازار کرده و با ارایه تسهیلات به متقاضی، خودروی وی را با خودروی نو گروه سایپا جایگزین خواهد کرد.
وی افزود: در این طرح فرد متقاضی می تواند خودروی فرسوده در اختیار خود را که الزاما باید از خانواده خودروهای سایپا باشد، به نمایندگی های منتخب گروه خودروسازی سایپا بفروشد و در قبال آن، با پرداخت مابه التفاوت، خودروی نو دریافت کرده یا از تسهیلات با نرخ سود بانکی متعارف استفاده کند. در واقع، کارشناسان سایپا با فرد متقاضی، به توافق می رسند، ضمن اینکه خودروهای خریداری شده نیز اورهال شده و با نرخ مناسب و البته با گارانتی های مختلف سایپا، مجدد به فروش می رسد.
طاهری تصریح کرد: هدف از اجرای این طرح آن است که مرکزی رسمی برای تعویض خودروهای فرسوده وجود داشته باشد که در آن منافع مشتری رعایت می شود و در گام بعدی، گارانتی نیز به خودروهای فرسوده خریداری شده از سوی متقاضیان، تعلق گیرد. بنابراین مردم می توانند با اطمینان خاطر و با گارانتی مطمئن یک خودروساز بزرگ، خودروهای دست دوم خریداری کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه نمایندگی مهندسی بازرگانی سایپا برای همکاری با شرکت سیتروئن لغو نشده است، گفت: با توجه به تحریمهای اروپا بر علیه ایران، خودروسازان خارجی قراردادهای خود را با ایران لغو کردند و هم اکنون که اوضاع تحریم ها بهتر شده است، امیدواریم بتوانیم مجدد همکاری های خود را با این شرکت و شرکتهای اروپایی از سر گیریم.
طاهری اظهار داشت: گروه خودروسازی سایپا علاوه بر رنو، با چند شرکت اروپایی دیگر هم در حال مذاکره است که همزمان با آن، امیدواریم ما هم بتوانیم چند نمونه از خودروهای این شرکتها را به صورت cbu وارد کنیم. اما باید توجه داشت که خودروهای اروپایی، قیمت خود را خواهد داشت و مشتریان خود را به لحاظ قیمتی جذب خواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه حضور خودروسازان چینی در بازار ایران حفظ خواهد شد، گفت: برای تولید نمونه های دیگری از خودروهای چینی مذاکراتی را در دست انجام داریم و امیدواریم بتوانیم با درجه یک های چین، خودروهای جدیدی را تولید و روانه بازار کنیم. اما اگر خودروهای اروپایی هم وارد شوند، چینی ها باز هم بازار خود را خواهند داشت و شرکتهای چینی ماه به ماه راه تحول را در پیش می گیرند و ما هم تلاش داریم که خودروهای با کیفیت آنها را روانه بازار ایران کنیم.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی طرح نمایندگان مجلس برای افزایش تعرفه واردات خودرو گفت: متاسفانه اگر این طرح از سوی نمایندگان به تصویب برسد، حتما با افزایش قیمت خودروهای وارداتی مواجه خواهیم شد، این در حالی است که تعرفه، یک منبع درآمدی برای دولت است و در همه کشورهای دنیا نیز بر روی خودرو، تعرفه های نسبتا بالایی وضع می شود به نحوی که چین تعرفه ۴۰ درصدی را پیش روی واردات قرار داده و تنها در معدود کشورهایی این تعرفه پایین است.
طاهری افزود: وقتی که محصول خارجی در خط تولید ایران، تولید می شود، دیگر یک خودروی خارجی به حساب نمی آید و به نوعی خودروی داخلی محسوب می شود که باید تمام استانداردهای مرتبط در ایران را سپری کند تا به مرحله شماره گذاری برسد، بنابراین خودروهای چینی نیز با استانداردهای ایران تطبیق داده شده و بعد شماره گذاری می شوند.
وی در خصوص ورود خودروهای هیبریدی از برندهای چینی اظهار داشت: با توجه به اینکه خودروهای هیبریدی هنوز به لحاظ زیرساختی در دنیا جا نیفتاده اند، مشکلاتی بر روی فروش دارند که در ایران نیز با توجه به نبود زیرساختها، هنوز نمی توان بر روی ورود انبوه خودروهای هیبریدی کار کرد؛ اما به هرحال با خودروسازان چینی برای واردات خودروهای هیبریدی مذاکراتی انجام شده است.
طاهری ادامه داد: با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، تعرفه ۴۰ درصدی و عوارض شماره گذاری، یک خودروی وارداتی به ایران، ۲.۵ برابر قیمت خودرو در مبدا برای یک ایرانی تمام می شود؛ چراکه هزینه ها بسیار بالا است، به نحویکه یک خودروی ۱۰ هزار دلاری، حدود ۲۵ هزار دلار تمام می شود.
وی خاطرنشان کرد: به نظر می رسد که برخی اطلاعات نادرست، مردم را منتظر برای خرید خودرو نگاه داشته و آنها را به نوعی بلاتکلیفی فرو برده است اما بعد از گذشت مدتی، مجدد تقاضاها به بازار وارد خواهد شد، ضمن اینکه وقتی قیمت نهاده های تولید بالا می رود، نمی توان انتظار داشت که قیمت خودرو کاهش یابد.
آقای مدیر از کدوم هزینه ها صحبت میکنی دستمزد کارگر ایرانی یک سوم همتای چینی و یک دهم همتای ژاپنی اوست
سود حاصل از فروش اقساطی خودرو در ایران شش برابر چین و ژاپن و حتی آلمان است. در خرید مواد اولیه از یارانه بخش تولید استفاده میکنید در حالی که در کشورهای نامبرده خبری از این رانت ها نیست.تولید کننده های خودورو در جهان مواد اولیه را گرانتر میخرند و هزینه های زیادی را صرف تحقیق و توسعه میکنند(هیوندای کره 1.5میلیارد دلار در سال اخیر)
در حالی که شما خودروی بیست سال پیش را به قیمت روز دنیا به مردم میفروشید. کدام هزینه…. باز هم به شعور مردم توهین میکنید از خدا نمیترسید…. تا کی …چاپ هم نکنی نکردی حقیقت که عوض نمیشه….
تا زمانی که انحصار باشه همینه هیچ شرکت معتبری در دنیا سراغ ندارم در انحصار رشد کرده باشه
آقایونی که مدام دم از تولید ملی و داخلی و از این جور چیزا می زنن الان که سایپا شده وارد کننده! روی دلالی هم داره سود می کنه و نه تولید! پس کدوم حمایت؟ برای چی ؟ که چی بشه تهش؟ سایپا میشه وارد کننده فرانسوی ها (احتمالا سیتروئن) پس فرقش با بقیه وارد کننده ها چیه که اونا بدن این خوبه؟ راستی همش می گفتین که ماشین نخریدن مردم زیر سر مافیای چینی ساز ها است. پس چی شد؟ سایپا هم که چینی ساز و وارد کننده چینی از کار دراومد! یه بام و دو هوا که نمیشه ! یا به قولی سیاست های دوگانه!!!
((تعویض خودروهای کهنه با نو ؛ طرح جدید سایپا))
سایپا پوکیده
تو کشورای خارجی هم کمپانی های بزرگ طرح تعویض خودرو با نمونه های کارکرده رو اجرا میکنن یا میشه از خود کمپانی خودروی دست دوم خرید و مطمئن بود علیرغم دست دوم بودن بازسازی شده و مشکلی نداره اما این طرح که کاملا کپی برداری شده و ایده جدیدی نداره تو ایران جواب نمیده چون خود خودروی صفر هزارتا ایراد داره وای به حال خودرویی که ده سالم از عمرش گذشته باشه و حتما مشکلات فنی متعددی داره. من که بعید میدونم نمایندگی های سایپا خودروهای دست دومو درست بازسازی کنن و یه لگن با ده سال کارکردو میندازن به مردم حالا گارانتی داشته باشه یا نه هم فرقی نمیکنه چون گارانتی تو ایران بیشتر یه طنز تلخه.
مگه نمیگی تعرفه واردات خودرو خارجی در چین 40 درصده شما که نرجع تقلید صنعتتون چین کمونیسته چرا ازش الگو برداری نمیکنید شما هم تعرفه بکنید 40 درصد ماهم راضی هستیم نه اینکه الان 145 درصده و با این طرح نماینده ارومیه قراره 200 تا 300 درصد دیگه روش بره گرچه بعید میبینم این طرح اجرایی بشه و رای بیاره چون دیگه با این طرح کسی نمیتونه سمت خارجی ها بره
این طرح خوبیه و کپی برداری از شرکتهای بزرگ خارجی فکر کنم چند وقت دیگه “تست درایو” هم بزارن… ولی خداییش گارانتی خودروهای دست دوم یکم خنده دار بود…
نچ نچ نچ… اینا همونایی نبودن که تو طرح خودروهای فرسوده کلی مردمو به سر دووندن؟! حالا به چه فلاکتی افتادن که میگن بیایید ماشین کهنتونم میخریم فقط ماشین صفر بخرید..
الحق درست گفته که ” گهی پشت به زین و گهی زین به پشت..
منم تو کف گارانتی خودروی دست دومشون موندم! یکی نیس بگه شما گارانتی خودروی صفرتو درست کن بعد بیا ..
خدايا شر هر چى از خدا بى خبر رانتخور گران فروش كم فروش دزد پرور را از سر صنعت خودروى اين مملكت برداراصلا اگر خودروسازى مساوى با اين چيزها است نخواستيم ما كه نون حلال مى خواهيم و دنبال رزق حلال هستيم چرا پول حلال خود را به جنسى بدهيم كه اين طورى درست ميشه لابد خريدارها پولشون باد آورده است حالا اگر جنس خوب هم بخواهيم ٢.٥برابر قيمت واقعى بايد پول بدهيم چون آقايان مثلا خودروى ايرانى توليد مى كنند!!!آه از ايران با اين مديران
حالا ببین چقدر از اون خودروهای کارکرده رو جای صفر بدن بیرون !!
یه همچین آدمایی هستن اینا …
آره البته مطمئن باشید خودرویی که از شما بخوان بخرن رو دوزار روش قیمت میزارن!
جناب مدیر قبلا میگفتن سخت باورم میشد اما گویا حقیقت داره آنقدر در مقابل چانگان موضع داری که حتی خبر ورود خودروهای هیبریدی چانگان وتولید سی اس 35 در کاشان را که همه سایتها زدند و در مصاحبه این آقا بارها گفته شده را هم نیاوردید . واقعا معلوم شد در هر چه در مورد سایت شما ووابستگی شما به بعضی خودروسازها میگن حقیقت داره . جناب مدیر اینکار واقعا در شان شما بعنوان یک رسانه نیست .
قسمتی از مصاحبه همین آقا در مطلب بالا
(هنوز نمی توان بر روی ورود انبوه خودروهای هیبریدی کار کرد؛ اما به هرحال با خودروسازان چینی برای واردات خودروهای هیبریدی مذاکراتی انجام شده است.)
ایشون هم گفته که برای واردات مذاکراتی انجام شده یعنی واردات هیبریدی ها قطعی نشده !
شما میتونی (تولید چانگان در کاشان در مجله دنده ۶) رو جستجو کنید و مطلب مربوطه رو مطالعه کنید که گفته تولید چانگان از ۱۳۹۵ آغاز میشه.
طرح تعویض خودروی کهنه فرسوده با خودروی نو فرسوده
طرح بسیار بسیار هوشمندانه ای که سایپا رو در بنگاه داری و دلالی خودرو به یک پله بالاتر می رسونه
فقط می ترسم خودرو های فرسوده رو با یک واکس پولیش یه دیاگ یه سرویس کوچولو تحت عنوان صفر کیلومتر تحویل ملت شریف ایران بدن
اوووووه چه خبره ماشینو یه کارواشو خدا بده برکت
“هدف از اجرای این طرح آن است که مرکزی رسمی برای تعویض خودروهای فرسوده وجود داشته باشد که در آن منافع مشتری رعایت می شود”
وقتی که این لگن سازها دم از حقوق و منافع مشتری میزنن اونقدر که آدم رو می خندونن مستربین نمیتونه بخندونه .
دانشمندان سایپا بفکر افتادن تا مردم میهنشان را ازفلاکت نجات دهند.
هوراااااااااااااااااااااا
بابا یکی به من بگه اورهال چیه؟ مگه ماشین حلبی میخواد پرواز کنه که اورهال بشه ….شنیده بودیم هواپیما اورهال میشه ولی ماشین نه! شاید هم روزی پولم برسه یکی از این ماشین های اورهال شده بخرم.
تورو خدا جون هر کی دوس دارین از سایپا هیچ محصولی نخرین.من یه برلیانس H330 دو ماه پیش انصراف دادم هنوز پولمو بهم ندادن.(تو فرم نوشته حداکثر یک ماهه)