اخباراخبار داخلیایرانیبررسیفناوری و تکنولوژی

تغییرات ناچیز ایمنی خودروهای داخلی در چند سال اخیر

خودروسازان ایرانی همواره به دلیل عدم توجه به نکات ایمنی در طراحی و تولید محصولات تازه با انتقاد مواجه اند اما باید اعتراف کرد که علیرغم تمام مسائل و مشکلات، ظرف چند سال اخیر برخی تغییرات مثبت هرچند کوچک در زمینه ایمنی خودروهای داخلی اتفاق افتاده است.

 تمام تغییرات ایمنی خودروهای داخلی در چند سال اخیر؛ از سمند تا ساینا

برای مثال، پس از اجبار پلیس در استفاده از سیستم ترمز ضد قفل ABS و نصب کیسه هوا، خودروسازان نسبت به افزودن سیستم توزیع نیروی کمکی ترمز (EBD) نیز در اکثر محصولات خود اقدام کردند و حتی ایران خودرو در اقدامی تاثیر گذار، ترمز باستانی کاسه ای بر روی پلت فرم 405 را به ترمز چهار چرخ دیسک برای مدل های سورن ، دنا، پارس LX و …ارتقاء داده است.

 تمام تغییرات ایمنی خودروهای داخلی در چند سال اخیر؛ از سمند تا ساینا

بهبود بوستر ترمز و بزرگتر شدن کالیپر ترمز چرخ های جلو از دیگر تغییرات در راستای افزایش توان ترمز گیری محصولات ایران خودرو بوده اند.

 تمام تغییرات ایمنی خودروهای داخلی در چند سال اخیر؛ از سمند تا ساینا

در مقابل سایپا نیز چنین کاری را در مورد پراید های پروژه X100 انجام داده است و ترمز تیبا را با اعمال برخی تغییرات نسبت به پراید ارتقاء داده است.

 تمام تغییرات ایمنی خودروهای داخلی در چند سال اخیر؛ از سمند تا ساینا

تمام این ها درحالیست که مهندسان سایپا با اعمال گستره ای از تغییرات در کف و ستون مدل های قدیمی پراید، پلت فرم X100 را خلق کرده اند که البته با تغییرات در محفظه جلویی برای نصب پیشرانه، با پلت فرم مورد استفاده در تیبا نیز مشابهت دارد.

 تمام تغییرات ایمنی خودروهای داخلی در چند سال اخیر؛ از سمند تا ساینا

در نهایت به ساینا می رسیم که در ابتدا قرار بود حداقل در نمونه های لوکس با ترمز های چهارچرخ دیسک عرضه شود، اما ظاهرا در مدل نهایی این اتفاق نیافتاده و حالا ساینا از نظر نیروی ترمز گیری و مشخصات کلی پلت فرم با تیبا تشابه کامل دارد.

 تمام تغییرات ایمنی خودروهای داخلی در چند سال اخیر؛ از سمند تا ساینا

در واقع تنها تغییر به مهندسی دوباره بدنه در زمینه ایمنی تصادف با عابر پیاده مربوط می شود که یکی از موارد استانداردهای غیر اجباری است.

ساینا برخلاف تیبا و بسیاری خودروهای مشابه چنین استانداردی را رعایت می کند و از آنجا که حدود 40 درصد تلفات رانندگی مربوط به عابرین پیاده می شود، می توان گفت که کسب این استاندارد در نوع خود یک قدم مثبت مهم تلقی می شود.

 تمام تغییرات ایمنی خودروهای داخلی در چند سال اخیر؛ از سمند تا ساینا

همچنین اجزای داخلی و داشبورد ساینا نسبت به تیبا مورد مهندسی مجدد واقع شده اند و حالا به گفته سایپا، ارگونومی کابین (راحتی دسترسی و استفاده از ادوات داخلی) و طراحی صندلی نسبت به تیبا بهبودی قابل توجه داشته است.

البته مورد فوق به شکل مستقیم فاکتور ایمنی محسوب نمی شود، اما می تواند بر روی تمرکز راننده نسبت به مسیر حرکت تاثیر گذار باشد.

 تمام تغییرات ایمنی خودروهای داخلی در چند سال اخیر؛ از سمند تا ساینا

به هرحال جای خالی ترمز های چهارچرخ دیسک و کیسه های هوای چندگانه و پرده ای در ساینا همچنان محسوس است اما با وجود استاندارد ایمنی تصادف با عابر پیاده، ترمز های مجهز به ABS و EBD و دو کیسه هوا، می توان گفت که ساینا نسبت به اسلاف خود پیشرفت قابل توجهی داشته و حداقل استانداردهای لازم برای عرضه در برخی بازارهای صادراتی را بدست آورده است.

با این وجود شایسته است خودروسازان توجه بیشتری را نسبت به بهبود ایمنی محصولات تولید انبوه خود مبذول کنند تا بلکه آمار بیش از 15 هزار نفری تلفات رانندگی در کشورمان کاهش یابد و مشتری ایرانی بتواند با خیال آسوده تری از خودروهای تولید کشورش استفاده کند.

 

کانال خبری دنده 6 بر روی تلگرام

  کانال خبری ، صرفاً بر روی نسخه بروز شده تلگرام کار می کند،می توانید با استفاده از لینک های زیر تلگرام خود را آپدیت کنید.

 لینک آپدیت تلگرام برای اندروید:

‏«Telegram» را در بازار:
http://cafebazaar.ir/app/?id=org.telegram.messenger

برای آی‌او‌اس (آیفون و آیپد):
https://itunes.apple.com/en/app/telegram-messenger/id686449807?mt=8

تلگرام نسخه دسکتاپ (ویندوز):
https://tdesktop.com/win

محتوای مجله دنده 6 با مطالب درج شده در وب سایت متفاوت بوده و برخی اخبار کوتاه و جالب از چهار گوشه صنعت خودروسازی را شامل می شود.

از این که با شما هستیم، خوشحالیم.

 

16 دیدگاه

  1. خسته نباشن واقعا!! دستشون لوكس و اسپرت! :))
    حلزون راه ميره يوزپلنگ هم راه ميره ولي اين كجا و آن كجا! ببينيد تو اين مدت شركت هاي فرغون سازي چيني به كجا رسيدن. در عرض چندين سال از خودروهاي فوق ضعيف به محصولاتي رسيدن كه بعضا تو يورو انكپ 4 يا 5 ستاره اوردن. بعد اينا ترمز كاسه اي عقب 405 رو كردن ديسكي!!

  2. تو اين همه سال ميخواستن اين چهارتا تغييرم ندن !!!!!!!!
    واقعاً كه …. اين ساينا عين همون تيبا فقط دوتاچراغ و دوتا سپر عوض كردن وگرنه به همون مزخرفي و بيخودي تيباست…

  3. یکی از مشکلات خودروهای ایرانی عرضه با گیربکس دستیه .
    البته این نظر شخصی هست و منبعی برای صحبت هام پیدا نکردم ولی فکر میکنم خودروی اتومات میتونه تمام حواس راننده رو به مسیر معطوف کنه و از پاها و دستها کم تر استفاده کنه ، و دقت در رانندگی رو افزایش داده .
    عده کمی هستن که واقعاً. از تعویض دنده ها به صورت دستی لذت میبرن.

    1. البته نمیشه گفت که گیربکس دستی حواس راننده رو پرت میکنه و در این مورد مخالفم
      ولی یک نکته ای که هست اینه که گیربکس دستی تو ترافیک های سنگین که مدام باید وایساد و راه افتاد (هر روز در همه جای تهران بین ساعت 7 تا 10 و 16 تا 21) شدیدا خسته کنندست
      مخصوصا با کیفیت افتضاح گیربکس و کلاچ خودروهای داخلی که که پدال کلاچ معمولا سفته
      راننده خسته هم معمولا ترجیح میده هرچه سریع تر از مهلکه فرار کنه در نتیجه اتوبان 4 لین رو تبدیل به 7 لین میکنیم، 5 ثانیه اول چراغ قرمز رو لبو قرمز حساب میکنیم، به زور میپیچیم جلوی هم، عمرا به کسی راه نمیدیم که عقب نیفتیم، تو دور برگردان هم 2 لین درست میکنیم که تو صف دور زدن توقف نکنیم وقتی هم راه باز باشه با آخرین سرعت گازشو میگیریم که زودتر برسیم خونه با شلوارک لم بدیم رو مبل و بگیم آخییییشششش!!!!
      البته همه این خستگی تقصیر گیربکس دستی نیست!! خیلی ها از سر کار که بر میگردن همینطوریش خسته ان ولی حالا شما پدال سفت کلاچ هم اضافه کن بهش، قاعدتا وضع رو بهتر نمیکنه
      من نظرم اینه که فردی که تو تابستان کولر و گیربکس اتومات داره احتمالا با آرامش و ایمنی بیشتری رانندگی میکنه نسبت به کسی که سوار ماشین دنده دستی بدون کولر هست
      جدا از ترافیک حتی تو جاده هم همینطوره
      به نظرم هرچقدر رفاه راننده تو ماشین بیشتر باشه عجلش برای رسیدن کمتر میشه و با آرامش بیشتری رانندگی میکنه در نتیجه احتمال تصادفش هم کمتر میشه
      (این فقط یکی از عوامل بود، قطعا فرهنگ رانندگی و وضع جاده و… هم تاثیر داره)

    1. دنده تولید میشه !!!
      منم نگفتم که تولید نمیشه ، بحث من مربوط به تولید شدن یا نشدن نداره ، مربوط به ایمنی و دقت راننده بود چون خودم هم میگم که عده کمی در اروپا و آمریکا از دنده دستی استفاده میکنن و باید واقعاً از دنده دستی لذت ببرن که میخرن . البته فروششون نسبت به اتومات پایین تره ، خود من از دنده دستی مزدا میاتا خوشم میاد و به اتومات ترجیح میدم.
      اما برای اثبات صحبتم درمورد افزایش ایمنی و دقت راننده در خودروهای اتومات منبعی پیدا نکردم ، شاید دانشمندا به چنین موضوعی نرسیدن .
      امیدوارم در آینده برسن 🙂

      1. فرض شما غلط هست
        شاید در ایران این محدودیت برای اکثر مردم وجود داشته باشه و بخوان اما نتونن ماشین با گیربکس اتومات بخرن اما در امریکا و اروپا این یک چیز انتخابی هست و اختلاف قیمت این دو مدل هم طوری نیست که قدرت خرید عامل موثری باشه
        صحبت شما در مورد امریکا درست هست و فروش گیربکس های اتوماتیک از دستی بیشتر هست اما در اروپا امار فروش برعکس هست و فروش گیربکس های دستی به دلایل مختلف از جمله سلیقه، مصرف سوخت کمتر ، استهلاک کمتر و … بالاتر هست
        به شخصه گیربکس های دستی رو به اتوماتیک (به خصوص CVT ) ترجیح میدم
        اگرچه گیربکس های دوکلاچه تیپترونیک میتونن جایگزین خوبی باشن اما استهلاک به مراتب بیشتری دارن

  4. ساینا بشدت زشته مخصوصا فیس عقبش مثل منگولا میمونه.حیف پول که بدی به این زباله.

    داشبردش کمی بهتر از تیباست.ولی بازم مشکل طراحی داره

    تیبا ۲ بهتر و قابل قبولتره .و مشتری پسندتره

  5. چاره چیه یا باید پول داشته باشی خارجی بخری یا نه که باید با این آشغالا عمرمونو تموم کنیم . خدا ازشون نگذره.

  6. امکانش هست اون کلیپ سورن رو که توی تلگرام گذاشتید اینجا هم بذارید؟ با گوشی نتونستم ببینم

  7. جاداره از همین جا سلامی عرض کنم به تیم طراح سپر ساینا
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    سلام نوابغ بدجوری عالیییه…:/

  8. سایپا طراحانش رو از میان ۱۰۰ طراح برتر دنیا انتخاب کرده .و ساینا هم قرار بود طرحشو واسه کمپانی تویوتا جهت مدل بعدی پریوس ۲۰۲۰ ارائه بدن که سایپا نفروخت .سايپاست شوخی که نیست.

  9. وقتی در تصادف شاخ به شاخ و یا تصادف از پهلو اثری از خودروهای ایرانی نمیمونه ایربگ و ترمز ABS و پروژه ایکس100 و …. فایده ای نداره و مشکلی رو حل نمیکنه!!!

  10. خجالت آوره واقعا از مجله شما بعیده چیزهائی که 15 سال پیش روی تمام خودروهای جهانی استاندارد شده الان برا خودروهای داخلی پیشرفت نسبی تلقی می کنید اصلا کدام ebd منظورتونه آیا واقعا فکر می کنید ABS خودروهای داخلی درست عمل میکنه ؟!! شک نکنید نه ABS نه ٍEBD ونه ایربگ خوذروهای داخلی درست عمل نمی کنند فقط برا کلاه سر مردم بدبخت گذاشتنه به نظر من مجله شما بعنوان یک مجله فنی در زمینه خودرو قدری واقع بینانه تر با مسائل برخورد کنه چون انتظار بیشتر از شما هست در غیر اینصورت اولین برداشتی که خواننده میکنه اینه که خودروسازها پولی بهتون دادند برا درج این مطالب !!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا