اخباراخبار داخلی

تغییر تعرفه واردات خودرو در راستای پیوستن به سازمان تجارت جهانی

آنگونه که به‌نظر می‌رسد یکی از مواردی که پس از رفع تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران در تاریخ 15 ژانویه تعیین تکلیف خواهد شد، ممنوعیت واردات خودروهای بالای 2500 سی‌سی است. در همین حال برخی اخبار حکایت از آن دارد که با تغییر شرایط کشور در دوران پساتحریم و زمینه‌سازی ایران برای پیوستن به wto نه تنها ممنوعیت واردات خودروهای 2500 سی‌سی برطرف خواهد شد؛ بلکه اخذ عوارض دولتی از خودروهای وارداتی نیز شکل جدیدی به خود می‌گیرد. بر همین اساس به‌نظر می‌رسد که وزارت صنعت، معدن و تجارت تغییر در تعرفه واردات خودروها را منوط به پیوستن به سازمان تجارت جهانی (WTO) کرده است.

ب ام و ام 4-2

به‌طوری‌که یک منبع آگاه در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» تاکید کرده است، با توجه به نزدیکی رفع تحریم‌های بین‌المللی و ارائه دوباره درخواست ایران برای عضویت دائم در سازمان تجارت جهانی، مسلم است که ضمن تغییر معیار لوکس بودن خودروها، تعرفه واردات نیز براساس قوانین جاری جهانی تغییر خواهد کرد.

این موضوع در حالی مطرح می‌شود که اواسط سال جاری قرار بود که تعرفه واردات خودرو، بنابر پیشنهاد گمرک جمهوری اسلامی ایران براساس ارزش دلاری و حجم موتور خودرو تعیین شود. پیشنهاد گمرک برای تغییر در تعرفه واردات خودرو به‌دنبال غیرکارشناسی نامیدن معیار لوکس بودن خودروها براساس حجم موتور ارائه شد. با این وجود، بنا به قانون فعلی، واردات خودروهای با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سی‌سی به‌دلیل لوکس بودن ممنوع است. حال آنکه بسیاری از کارشناسان معتقدند که نه تنها ملاک لوکس بودن خودرو براساس حجم موتور علمی نیست؛ بلکه تعیین محدودیت براساس افزایش تعرفه واردات نیز قانونی است که باید به‌زودی تغییر کند و جای خود را به اخذ مالیات بر مصرف دهد. آنگونه که به‌نظر می‌رسد در شرایط کنونی و با توجه به تغییر احتمالی عضویت ناظر ایران به عضویت دائم در سازمان تجارت جهانی در آینده نزدیک، بیشتر از آنکه بحث تغییر معیار لوکس بودن خودروها مدنظر مسوولان باشد بحث تغییر عوارض دولتی و گمرکی خودروهای وارداتی حائز اهمیت است.

کانال خبری دنده 6 بر روی تلگرام

  کانال خبری ، صرفاً بر روی نسخه بروز شده تلگرام کار می کند،می توانید با استفاده از لینک های زیر تلگرام خود را آپدیت کنید.

 لینک آپدیت تلگرام برای اندروید:

‏«Telegram» را در بازار:
http://cafebazaar.ir/app/?id=org.telegram.messenger

برای آی‌او‌اس (آیفون و آیپد):
https://itunes.apple.com/en/app/telegram-messenger/id686449807?mt=8

تلگرام نسخه دسکتاپ (ویندوز):
https://tdesktop.com/win

محتوای مجله دنده 6 با مطالب درج شده در وب سایت متفاوت بوده و برخی اخبار کوتاه و جالب از چهار گوشه صنعت خودروسازی را شامل می شود.

از این که با شما هستیم، خوشحالیم.

12 دیدگاه

  1. شاید تعرفه معقول بشه یه روزی. اما اون روز نه تو مانی و نه من ! ما دهه شصتی ها به جرم ناکرده سی و اندی ساله تو این مملکت به بردگی گرفته شدیم.

    1. مثلا الان وضعیت دهه هفتادیها خیلی گل و بلبله؟ 🙂
      اینجا مثل یک جهنم بزرگه به وسعت یک کشور

  2. این اتفاق نمی افته !
    سالهاست که قراره ایران عضو سازمان تجارت جهانی بشه و این رویای اصلاح قوانین وارداتی کشور تحقق پیدا کنه !
    ولی وقتی منافع یه عده خاص در خطر باشه حاضرن منافع ملت و کشورم فدا کنن.
    سازمان تجارت جهانی حدود 125 تا عضو دائم داره ! وقتی به لیست کشورهایی که عضو نیستن نگاهی بندازین به یه سری کشور درب و داغون بر میخوریم که ایران بهترین و بزرگترین کشوریه که عضو نیست!

  3. وارد کننده‌ها میگن گمرک اسما الان بین ۴۰ تا ۵۵ درصد برای خودرو های مختلف بنزینی هست اما در عمل بین ۸۰ تا ۱۳۰ درصد هست پس اگر گمرک رو هم بردارند فرقی برای ما نمی‌کنه!

  4. مژده مژده تعرفه خودرو میخواهد کم بشه بعد از 7 روز دیگه
    **این رویای تمام خودرو دوستان هست*
    یه موقع فکر نکنید الکیه نه میخواد تعرفه کم بشه و هزینه واردات زیاد

  5. با سلام بر دوستان به امید خدا ماشینهای خارجی راحت بیاد المانی اروپایی با قیمت کم دیگه از دست این خودرو نماهای چینی راحت بشیم .اگر ورود خودرو راحت بشه. همه اونایی که چینی سوارن و خدارو بنده نیستند از بالا میافتن پایین و کاسه چه کنم چه کنم دست میگیرند.

  6. منم میخوام ماشین بگیرم.این همه صبر کردم یه سالم روش با همین قارقارکم سر میکنم تا یه سال دیگه شاید شاید ماشین ارزون شد! البته میدونم یه درصدم امکان نداره ارزون بشه …

  7. خیلی ساده ست، عضویت ایران در این سازمان یک رویاست چون ایران همیشه با سیستم بسته اقتصادی اداره شده و شرکت ها از نظر فنی و صنعتی پیشرفت آنچنانی نکردن. در اصل با پیوستن ایران به WTO تعداد بالایی از این شرکت ها خیلی سریع ورشکسته خواهند شد. اولین صنایع هم صنایع مثلاً خودروسازی هست که در هر شرایطی شراکت با خارجی ها رو قبول نمیکنن و چون در این به اصطلاح صنعت منافع زیادی برای افراد خاص وجود داره، هیچوقت اجازه پیوستن ایران به این سازمان داده نخواهد شد.
    در کل کشورهایی از عضویت در این سازمان استقبال میکنن که توان بالای علمی و صنعتی دارن و صادرات آسان به کشورهای دیگه به نفع اونهاست. کشورهایی که بار علمی بالا و توان رقابت ندارن، بازنده این رقابت هستن چون هیچ کشوری خریدار محصولات اونها نیست.

  8. خوشحال نشید ، دوستان انحصارگرا زودتر فکرشو کردن :
    اخذ مالیات بر مصرف سنگین به جای تعرفه و عوارض واردات !!!!!!؟

  9. در این مملکت جوانی ما سوخت وهیچ لذتی نبردیم.فقط وعده ووعید بوده.پیشرفت صفر.هفته قبل دبی بودم.چه زندگی داشتن.چه نظمی.چه قانون مدار.چقدر مدرن.چقدر همه چیز در دسترس.ماشین کامپیوتر مترو …اونجا معنی این چیزها با ایران فرق داشت.شلوغی وترافیک الودگی وکثیفی صفر.برق وتلفن در خیابان ها زیر زمینی.سیلاب وجاری شدن فاضلابپی از بارندگی خیر.تمام نمایندگی های اصلی از همه وسایل وماشین و… از تمام جهان مثل نمایندگی خودروسازان از چین تا امریکا کاملا فعال ومجهز

  10. عضو سازمان تجارت جهانی ؟ ایران ؟ خیلی جالبه ! شتر در خواب بیند ………………

    این برای همه ایرانیان واضحه که منافع بسیاری از افراد مسول دولتی مجلسی قضایی در انحصار گرایی و سایر کارهاست که بتونن از رانت و غیره استفاده کنن بشدت این افراد مخالف این کار خواهند بود و از طرفی که بسیار هم نفوذ و قدرت دارند فشار میارند که این اتفاق نیافته !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا