تمایل تویوتا،مرسدس بنز و فولکس واگن به بازار ایران
در روزهایی که پرونده هستهای ایران به حساسترین مراحل خود رسیده است، خودروسازان داخلی امیدوارند با مختومه شدن آن، تحریمها لغو و امکان شراکت با بزرگان صنعت خودرو دنیا فراهم آید و در این بین غولهای آلمانی نیز برای آمدن به «جاده مخصوص» ابراز تمایل کردهاند.
دنیای اقتصاد – چند سالی میشود که در پی تشدید تحریمهای بینالمللی علیه ایران، خودروسازی کشور امکان شراکت و همکاری با بزرگان صنعت خودرو دنیا را از دست داده و از این ناحیه متضرر شده است. این در شرایطی است که تا پیش از تشدید تحریمها، برخی از غولهای خودروسازی جهان در ایران حضور داشتند، از جمله دو شرکت پرآوازه آلمانی یعنی «دایملر» و «فولکس واگن». هرچند فعالیت این دو خودروساز در ایران اندک بود و به مونتاژ محدود میشد، اما به هر حال صرف حضورشان در «جاده مخصوص»، اهمیت داشت و رفتن شان نیز سبب شد امکان همکاریهای گستردهتر میان آنها و صنعت خودرو کشور از بین برود.
در این بین، فولکس واگن با یکی از خودروسازان بخش خصوصی ایران به نام «بم خودرو» همکاری داشت و نتیجه آن، تولید خودرویی به نام «گل» در این شرکت (بم خودرو) بود. اگرچه شراکت فولکس و بم خودرو به مونتاژ چند هزار خودرو در سال محدود میشد، اما تشدید تحریمها اجازه نداد همین همکاری اندک نیز پابرجا بماند و در نهایت فولکسیها تصمیم بهترک «جاده مخصوص» گرفتند. اوضاع در مورد دایملر (که در ایران این شرکت را به نام بنز میشناسند) نیز تقریبا به همین شکل بود، چه آنکه این شرکت نیز همکار ایران خودرو به شمار میرفت و نه تنها محصولات تجاری در ایران به تولید میرساند، بلکه در سایت مرکزی ایران خودرو نیز سالی چند صد دستگاه سواری بنز مونتاژ میکرد.
با این حال، رابطه ایران خودرو و بنز نیز پس از تشدید تحریمها تقریبا قطع شد تا پای یکی از غولهای صنعت خودرو جهان از ایران بریده شود.
حالا چند سال پس از خروج آلمانها از «جاده مخصوص» و همزمان با رسیدن پرونده هستهای ایران به حساسترین مراحل خود، بوی آشتی میان آنها (خودروسازان آلمانی) و جاده مخصوصیها (خودروسازان ایرانی) به مشام میرسد و گویی دو طرف منتظر کنار رفتن دیوار تحریمها و پیوندی دوباره هستند.
اگر کمی به عقب برگردیم و اظهارات مسوولان خودروسازی ایران را طی یکی دو سال گذشته (همزمان با افزایش امیدواریها به توافق هستهای ایران و کشورهای 1+5) مرور کنیم، متوجه میشویم که آنها از تمایل خود به همکاری با آلمانیها صحبت به میان آوردهاند. اوضاع به شکلی است که برخی از آنها حتی تلویحا تایید کردهاند شریک جدید خودروسازی ایران، یک شرکت آلمانی است و در این بین، دو گزینه اصلی مطرح میشود، یکی فولکس واگن و دیگری دایملر.
از قضا آلمانیها نیز به تازگی از تحرکات خودروسازان این کشور برای حضور در بازار خودرو ایران گفته و البته تاکید کردهاند که همه چیز به نتیجه مذاکرات هستهای بستگی دارد. بنابر گزارش فایننشالتایمز، برخی از شرکتهای آلمانی که تا پیش از تحریمها کسبوکاری 10 تا 15 میلیون یورویی در ایران داشتند، بیصبرانه انتظار توافق هستهای میان ایران و کشورهای گروه 1+5 را میکشند تا پروژههایی بزرگ را در یکی از قدرتهای خاورمیانه پیاده کنند. بهعنوان مثال، شرکت فولکس واگن که بزرگترین خودروساز اروپا و سومین غول خودروسازی جهان به شمار میرود، با دقت اخبار مربوط به مذاکرات هستهای را پیگیری میکند تا در ایران پس از تحریم، جایی برای خود داشته باشد.
همچنین شرکت دایملر نیز از مذاکرات هستهای غافل نمانده و قصد دارد در صورت لغو تحریمها علیه ایران، راهی بازار خودرو این کشور شود.
آنطور که یکی از مقامات ارشد آلمانی میگوید: «همزمان با نزدیک شدن به لحظات پایانی مذاکرات هستهای میان ایران و کشورهای گروه 1+5، وضعی شبیه به یک مسابقه قایقرانی پیش آمده و هر شرکتی در تلاش است خود را در بهترین موقعیت قرار دهد تا نخستین فردی باشد که با شلیک توپ به جلو حرکت میکند.»
در این شرایط البته آلمانیها بر این باورند که کشورشان با ایران روابط تجاری و فرهنگی دیرینهای دارد و پیشینه آن به قرن نوزدهم میلادی باز میگردد. به عبارت بهتر، آلمان به عکس بریتانیا و روسیه، هیچ تاریخچه امپریالیستی از خود در منطقه بر جا نگذاشته است و این باعث خواهد شد که به شریکی جذابتر در منطقه تبدیل شود.
تا اواخر دهه 1930 شرکتهای آلمانی تقریبا در همه پروژههای عمده صنعتی در ایران از جمله راهآهن برونمرزی مشارکت داشتند، اما در سالهای تحریم، چین، امارات متحده عربی، کره جنوبی،ترکیه و هندوستان در روابط تجاری با ایران از آلمان پیشی گرفتند. بنابر آمار، صادرات آلمان به ایران از اوج 4/ 4 میلیارد یورویی خود در سال 2005 به 8/ 1 میلیارد یورو در سال 2013 کاهش یافته و آلمانها حالا به دنبال احیای وضع قبلی و حتی گسترش فعالیت خود در ایران هستند.در این شرایط، به نظر میرسد خودروسازان آلمانی جزو اولین شرکتهایی هستند که قصد بازار ایران را کردهاند، منتها به شرط لغو تحریم ها.بر این اساس، شرکت دایملر اعلام کرده که از نزدیک وضعیت را در دست بررسی دارد و میداند هر مبادله یا ورود مجدد این شرکت به بازار ایران، در گرو نتیجه مذاکرات هستهای است. همچنین یکی از افرادی که از نزدیک در جریان تحولات شرکت فولکس واگن است نیز تاکید میکند که «مذاکرات این شرکت (با خودروسازان ایرانی) در جریان است» به گفته وی، «بخش اعظم این مذاکرات در پشت صحنه در جریان است تا معلوم شود که هر طرف نیاز به چه اهرمهایی دارد.» همچنین اما یک منبع نزدیک به دولت آلمان نیز به تازگی گفته که «صنایع آلمان میخواهند به ایران بیایند، زیرا نگران هستند که اگر معطل کنند، فرانسویها یا حتی آمریکاییها زودتر از آنان وارد این بازار شوند.»
جبران ضرر تویوتا ترکیه از طریق فروش در بازار ایران
مدیرعامل واحد ترکیهای تویوتا برای فروش خودرو به ایران در صورت برداشته شدن تحریمهای غربی ابراز علاقهمندی کرد.آرهان اوزر، رئیس و مدیرعامل تویوتا در ترکیه در مصاحبهای با رویترز گفت: تویوتا علاقهمند به فروش خودرو به ایران است.واحد تویوتا موتور در ترکیه در پی کاهش ارزش روبل که به بازار خودروی روسیه ضربه زد، با کاهش 30 درصدی صادرات در نیمه اول سال 2015 روبهرو شد اما امیدوار است با فروش داخلی و صادرات به اروپا و نقاط دیگر این ضرر را جبران کند.
به نقل از ایسنا – کارخانه آداپازاری ترکیه مدلهای تویوتا کرولا و تویوتا ورسو را تولید میکند و توان تولید 150 هزار دستگاه خودرو در سال را دارد که حدود 5/ 1 درصد از تولید جهانی 10 میلیون خودروی تویوتا به حساب میآید.آرهان اوزر به رویترز گفت: کسبوکار ترکیه شعبه خودروساز ژاپنی انتظار دارد امسال با کاهش 9 درصدی فروش روبهرو شود.وی به رقم فروش در نیمه اول سال 2015 اشاره نکرد اما گفت تولید 14 درصد کاهش یافته است.به گفته اوزر، صادرات امسال به دلیل رویدادهای روسیه و افت ارزش روبل کاهش یافته است. روسیه بزرگترین بازار خودروهای کرولا بوده است اما در حالی که تویوتای ترکیه قصد داشت یک چهارم از فروش کرولا را در روسیه داشته باشد حتی 10 درصد هم در این کشور فروش نکرد.فروش خودرو در روسیه از سال 2014 که اقتصاد این کشور به دلیل پایین آمدن قیمت نفت و تحریمهای غربی بر سر بحران اوکراین ضعیف شد، کاهش شدیدی پیدا کرد و در سال 2015 فروش خودروهای جدید 55/ 1 میلیون دستگاه برآورد شده که 36 درصد کاهش نشان میدهد.
خداکنه که شرکت های دارای تکنولوژی المانی در ایران سرمایه گذاری کنند که ازشر این چینی ها خلاص بشیم!!!!!!!!!!!!صنعت خودرو سازی خودمون هم در کنارش پیشرفت میکند.
البته امیدواریم که شرایط به گونه ای رقم بخورد تا شرکتهای معتبر خودرو سازی دنیا وارد کشور شوند و خودروسازان داخلی هم دندان طمع خود را دور بیاندازند تا هم بازار خرید و فروش خودروهای با کیفیت مونتاژ جدید به مراتب بهبود یابد و هم باعث پیشرفت صنعت خودروسازی در کشور بشود.
آخر برادر اگر خودروی آلمانی وارد ایران شود صنعت خودروسازی ایران جمع می شود شما فکر کردی اونها بشما تکنولوژی می دهند نخیر محصول تمام شده یا در بهترین وضعیت مونتاژکارشان می شوید. تمام شد رفت
طمع شرکت های مونتاژ کاری داخلی پایانی نیست من که بعید میبینم با شرکت درست و درمانی شراکت *(جوینت وینچر) صورت گیرد مگر قبل از تحریم چه بودیم؟ کدام خودروی آلمانی و فرانسوی به روز در ایران تولید میشد؟یک 206 و کیا ریو و 405 و سیتروئن زانتیا و هیوندای آوانته مونتاژ میشد و بااین حال بهتر از الان بود که سیل خودروهای چینی سرازیر شده به بازار داخلی را اشباع کرده اند بهر حال من به ورود این شرکت ها زیاد امیدوار نیستم در بهترین حالت هم خودرهای اروپایی ویا ژاپنی و کره ای با قیمت های دور از دسترس عموم مردم مونتاژ میشوند که خرید آنها برای همه امکانپذیز نیست ویا اقساط بلند مدت و شرایط فروش عادلانه ای ندارند پس ملت ناگزیر بازهم به خرید خودروهای چینی میروند
سانمارتین تنها حرف درست حسابی که زدی خداییش همین بود…
ما حسرت به دل یک خودروی آلمانی یا امریکایی با قیمت مناسب هستیم…….
از شر این فرانسه خراب شده راحت شیم
امیدوارم با اومدن این برندای درست حسابی با قیمتهای مناسب چینیا کازه کوزشونو جمع کنن برن رد کارشون!
حداقل انتظاری که گیره اگه هم خودروسازان خارجی اومدندمحصولات باکیفیت توليدکنندوگرنه اصلا نيانبهتره
این کمپانی پژو ورشکسته که به لطف ما ایرانی هاخودشون و جمع کردند قبل اینکه اصلاتحريمي بشه زودترازبنزوديگرکمپاني هابتزاروترک بايدديگه اجازه ورود به کشورداده بهش نشه پژو اگه پژو بوديه محصول شاخ برا خودش درست میکرد
این صنعت خراب شده ی خودروسازی ماهم مثل این ترکايه نمایندگی بگيرندمحصولات بروز خودروسازهاي جهان ودرست کنند نه ماشین های دهه ی90ميلادي رو