اخباراخبار داخلیاسلایدرایرانی

تیبا؛ رده نخست پر فروش ترین خودرو بازار عراق

بررسی کوتاه بازار خودرو عراق

عراق درگیر جنگ داخلی است و اقتصاد این کشور با کاهش 85 درصدی درآمد نفتی نسبت به دوسال پیش روبه رو است ولی خیابان های این کشور کماکان در تسلط خودروهای سایپا و ایران‌خودرو است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، تولید ناخالص ملی عراق در سال 2015 با کاهش 2.9درصدی و بازار خودروی این کشور با کاهش 40درصدی مواجه شد.

مجموع خودروهای فروخته شده در این سال نزدیک به 80هزار خودرو بود که 25 درصد این بازار در اختیار ایران‌خودرو و سایپا قرار داشت.

احمد اسماعیلی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا گفت: تقریبا 15 درصد بازار عراق در اختیار تیبا و سایپا است.

قائم مقام معاونت صادراتی گروه خودروسازی سایپا در مورد شرایط کنونی بازار عراق توضیح داد: ما در عراق بازار خوبی داریم و با توجه به اینکه این بازار با کاهش 40 درصدی مواجه شده است ولی ما همچنان بخش قابل توجهی از این بازار را در اختیار داریم.

صنعت خودروسازی

وی ادامه داد: در سال‌های پیشین سایپا 131 که در عراق به نام ام‌الخبز یعنی نان‌آور شناخته می‌شد، پرفروش ترین محصول بود ولی به دلیل شرایط اقتصادی عراق و حمله داعش بازار این کشور کساد شده است.

احمد اسماعیلی در سال 2014 سطح صادرات بهتر از 2015 بود و میزان صادرات سایپا به 22 هزار دستگاه هم می‌رسید و فروش سایپا 131 به 15 هزار دستگاه و تیبا حدودا به 7 هزار دستگاه رسید.

وی افزود: مقررات در عراق در حال تغییر کردن است و اگر این مقررات معین شوند، بین محصولات تولیدی در عراق و خودروهای وارداتی تفاوت چندانی وجود نخواهد داشت.

قائم مقام معاونت صادراتی گروه خودروسازی سایپا گفت: درست است که ما در عراق سرمایه‌گذاری نکرده ایم ، ولی به خاطر زحمت‌هایی که کشیده شد، اگر این قوانین تغییر کنند، به ضرر ما خواهد بود.

غلامرضا مهدی‌زاده نیز در این مورد به خبرنگار گروه اقتصادی آنا گفت: ایران‌خودرو 10 هزار و 436 دستگاه در سال 1394 به ارزش بیش از 60 میلیون دلار به عراق صادر کرده است.

تیبا

مدیر صادرات منطقه خاورمیانه شرکت ایران خودرو ادامه داد: خودروهای پژو پارس و پژو 405 بیش از 2هزار دستگاه و پیکاپ آریسان نیز 1056 دستگاه سفارش داشته است.

وی از دیگر خودروهای فروش رفته در بازار عراق نام برد و گفت: مجموع خودروهای دیگر ایران خودرو شامل سمند، سورن، رانا، دنا، 206، تندر و سایر محصولات ایران‌خودرو جمعا حدود هفت هزار دستگاه فروش رفته‌اند.

مدیر صادرات منطقه خاورمیانه شرکت ایران خودرو تاکید کرد: سبد محصولی ایران‌خودرو در عراق تقریبا کامل است و حتی سمند که بیش از 10 سال است که با داشبرد قدیم به بازار عراق فرستاده می‌شد اکنون برای تنوع محصولی با داشبرد جدید به این کشور ارسال می‌شود.

19 دیدگاه

    1. پدر جان اشتباه به عرضتون رسوندن. گوشی اپل و تبلت سرفیس رو میدن 900 دلار. نه اتومبیل …

      حرف که میزنید یه سبک سنگین کنید.

      1. دوستان فروش بالای پراید و امثالهم در عراق بخاطر فراروونی قطعه یدکی و ارزون بودنشع
        قطعات خودروهای دیگ خیلی گرونه.برعکس خودرو

      2. اگه ظایعات رو هم وزنی حساب کنیم یک تن فولاد و .. ۹۰۰ دلار بیشتر میشه. لطفا لازار جهانی قطعه و … رو مطالعه کنید بعد نطر بدین.قیمتش همون ۹۰۰۰ دلاره به پول ما میشه الان ۹۰ میلیون. چی سودی این شرکتها میبرن البته اگه ریال ایران بدرد شون بخوره

  1. اینا که قیمت 900 دلاری میدن خداوکیلی یهوبار عراق رفتند؟
    چقدر آخه عوامانه!!

    تیبا اونجا حدود 9 هزار دلاره. مدرک هم به تعداد نامتناهی موجوده.
    لااقل یه بار برید عراق با زبان عربی قیمتش را بگیرید بعد اینقدر راحت اظهار فضل نمایید

    1. ببین سید من خدا رو شکر عراق نرفتم ولی این قیمت 900 دلار رو هم از کسانی که رفتن شنیدم .
      اونی که 9 هزار دلاره میتونه یاریس ، i 10 ، پیکانتو باشه .
      اتفاقا با همین 900 دلار هم سایپا خیلی سود میکنه ? بهتره دوستانی که میگن تیبا 9 هزار دلاره این فیلمو ببینن
      http://www.aparat.com/v/7VeS5/تیبا_900_دلاری

      1. واقعا یک فیلم که گوینده ممکنه هر کسی باشه چقدر اعتبار دارد؟؟؟

        یعنی هرچی فیلم شد برای شما وحی منزل و حقیقت است!؟!

        کمی تفکر.
        برید از کارخونه فولاد بپرسین قیمت فولاد به تناژ بالا هم وزن پراید چقدر است؟

  2. درود نظر همه دوستان محترم است ولی عقل میگه تفاوت خیلی زیاد با برند های دیگر خارجی باید این خودرها داشته باشند تا شرکت فرغون سازی سایپا و ایران خودرو فردش داشته باشند چه برسه به بیشترین فروش قیمت خودرو در عراق یک سوم خودرو در ایران است اقوام من در آنجا مدتی زندگی کردند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا