اخبارفناوری و تکنولوژی

ثبت یک عکس فضایی با کمک یک ردیاب ستاره خانگی

فضانورد ناسا از ردیاب خانگی ستاره‌ها برای ثبت یک عکس خیره‌کننده فضایی از منظر ایستگاه فضایی بین‌المللی استفاده کرد.

به گزارش دنده6 :  فضانوردان اغلب دانشمند، مهندس یا خلبان هستند اما «دان پتیت»(Don Pettit) فضانورد ناسا علاوه بر این موارد، یک عکاس نجومی است.

به نقل از اسپیس، پتیت در حال حاضر سومین اقامت خود را در «ایستگاه فضایی بین‌المللی» می‌گذراند و به سنت دیرینه خود در گرفتن عکس‌ها بیرون از این جهان ادامه می‌دهد. جدیدترین عکس ثبت‌شده توسط پتیت که ستاره‌ها و کهکشان‌ها را شامل می‌شود، نه تنها قدرت بصری، بلکه مهارت‌های مهندسی او را نیز به نمایش می‌گذارد. پتیت از یک ردیاب ستاره که خودش طراحی کرده است، برای ثبت این عکس استفاده کرد.

در نگاه اول، این عکس ممکن است شبیه به یک عکس معمولی از منظر ایستگاه فضایی بین‌المللی به نظر برسد که ستاره‌ها و انحنای زمین را با درخشش نارنجی‌رنگ بالای سطح سیاره ما به نمایش می‌گذارد اما یک نکته عجیب درباره عکس وجود دارد؛ سطح زمین تار است اما صدها ستاره در فوکوس کامل هستند.

در شرایط عادی، عکس‌های با نوردهی طولانی مانند این عکس باید ستاره‌ها را به صورت رگه‌هایی در سراسر آسمان نشان دهند زیرا ایستگاه فضایی بین‌المللی با سرعت حدود ۲۸ هزار کیلومتر در ساعت حرکت می‌کند.

نبوغ پتیت در این عکس نهفته است. او یک ردیاب خانگی ستاره را با خود به فضا برده است که برای جبران حرکت ایستگاه فضایی بین‌المللی، دوربین را می‌چرخاند. این یک تغییر در دستگاهی است که توسط عکاسان نجومی روی زمین برای ثبت نوردهی طولانی ستارگان هنگام چرخش سیاره زیر آسمان شب استفاده می‌شود و این چرخش را جبران می‌کند تا ستاره‌ها به رگه‌هایی در تصویر تبدیل نشوند.

پتیت نوشت: این ردیاب در دوره ۹۰ دقیقه‌ای می‌چرخد ​​تا با سرعت حرکت ایستگاه فضایی بین‌المللی مطابقت داشته باشد. بدون این ردیاب، به دلیل سرعت حرکت مداری نمی‌توانید بیش از ۱/۲ ثانیه بدون تاری ستاره عکس بگیرید.

نتیجه این کار، یک عکس با وضوح باورنکردنی از آسمان شب است که ستاره‌های بیشتری را نسبت به نوردهی کوتاه‌تر نشان می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا