جزییات آزادسازی نرخ بلیت هواپیما در 170 مسیر
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی با بیان اینکه نرخ بلیت هواپیما در مسیرهای داخلی که حداقل ۳ ایرلاین پرواز داشتند، آزاد شد، گفت: سقف و کفی برای قیمتها تعیین نکردیم و اجازه دادیم نرخ بلیت را تقاضا و کشش بازار تعیین کند.
مقصود اسعدی سامانی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به آزادسازی نرخ بلیت هواپیما در 170 مسیر داخلی اظهار داشت: با وجود آنکه قانون برنامه پنجم بر آزادسازی نرخ بلیت هواپیما از سال سوم برنامه توسعه تأکید کرده بود اما رؤسای سازمان هواپیمایی کشوری تا پیش از این اهتمامی بر اجرای این قانون نداشتند.
وی اجرای این قانون را نقطه عطفی در صنعت حمل و نقل هوایی ایران برشمرد و افزود: رئیس جدید سازمان هواپیمایی کشوری (عابدزاده) با توجه به شناختی که از صنعت هوایی کشور داشته و از گذشته در این صنعت فعال بوده است اجرای قانون را بر عهده گرفت.
اسعدی سامانی گفت: با این تصمیم، قطعاً بسیاری از کسانی که تاکنون نمیتوانستند از حملونقل هواپیمایی استفاده کنند این امکان برای آنها فراهم شد تا بتوانند از سیستم حملونقل هوایی به عنوان وسیله مسافرت استفاده کنند.
وی بیان کرد: توسعه اقتصادی کشور در گرو داشتن حمل و نقل هوایی کارآمد و به روز است و آزادسازی نرخ بلیت هواپیما توان عملیاتی شرکتهای هواپیمایی، سرویس دهی و نوسازی ناوگان هوایی کشور را تضمین خواهد کرد و چنین تصمیمی در بیرون مرزها نیز به عنوان مقدمات رشد و توسعه اقتصادی کاربردی و موفقیت آمیز بوده است.
* نوسازی ناوگان و ارتقاء ایمنی پرواز دستاورد آزادسازی نرخ بلیت
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی با بیان اینکه اجرای قانون آزادسازی نرخ بلیت هواپیما به نفع اقتصاد کشور، ایرلاینها و مردم است، اظهار داشت: امیدواریم این اقدام به نوسازی و توسعه ناوگان هوایی کشور بیانجامد و مردم بتوانند از خدمات بهتری استفاده کرده و حق انتخاب داشته باشند.
اسعدی سامانی نوسازی ناوگان را یکی از دستاوردهای آزادسازی نرخ بلیت هواپیما عنوان کرد و افزود: در این شرایط شرکتهای هواپیمایی باید به سمت افزایش کیفیت و خدمات و نوسازی ناوگان حرکت کنند.
* آزادسازی لزوماً افزایش قیمت نیست و در برخی شرایط به کاهش نرخها میانجامد
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی اظهار داشت: این تصور اشتباه در جامعه وجود دارد که آزادسازی یعنی رشد نرخها در حالی که آزادسازی به معنای افزایش قیمت بلیت نیست و این اتفاق الزاماً رخ نمیدهد؛ با اجرای این قانون در بسیاری از مسیرها، برخی از روزها و ساعات مشخص، قیمتها ممکن است نسبت به نرخهای تکلیفی هم کاهش یابد.
* اعمال نرخهای تکلیفی بلیت به زیان مسافر بود
وی بیان کرد: اعمال نرخهای تکلیفی شرایطی سوء استفاده برخی چارترکنندگان و واسطهگران را فراهم میکرد زیرا میتوانستند در زمانهای مختلف با نرخها بازی کنند و قیمتها را افزایش دهند اما با اجرای آزادسازی نرخ بلیت هواپیما، ایرلاین این اختیار را دارد که در زمان و مسیرهای مختلف، به تناسب هزینهها، نرخ را تعیین کند.
* تلاش ایرلاینها برای ارائه نرخهای کمتر و جذب مسافر بیشتر در شرایط رقابتی
اسعدی سامانی گفت: شرکتهای هواپیمایی میتوانند در شرایط نرخهای آزاد، با کاهش قیمت، مسافر بیشتری را جذب کرده و با هزینه کمتری مسافر را جابهجا کنند؛ در این شرایط هر شرکتی که قیمت کمتری ارائه دهد، مسافر بیشتری را جذب میکند.
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی افزود: همچنین شرکتهای هواپیمایی ملزم شدهاند در راستای افزایش خدمات، با ارائه کیفیت بهتر، برای جذب مشتری بیشتر اقدام کنند.
وی بیان کرد: رعایت حقوق مسافر و شفافسازی نرخها روی لاشه بلیت برای ایرلاینها الزامی شده است ضمن آنکه نظارتهای لازم از سوی سازمان هواپیمایی کشوری و انجمن شرکتهای هواپیمایی انجام میشود تا عدهای نتوانند از فضای ایجاد شده سوءاستفاده کنند.
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی تأکید کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که با استفاده حداکثری از توان حملونقل هوایی کشور و ارتقای ایمنی پروازها، در کنار اقتصادی شدن فعالیتهای شرکتهای هواپیمایی به ارتقاء کیفیت نیز دست یابیم.
* نرخهای بلیت سقف ندارد/ افزایش جهشی قیمت نخواهیم داشت
اسعدی سامانی با بیان اینکه از اواخر دهه 60 شمسی قیمت بلیت پروازهای خارجی در ایران آزاد شد و هیچ سقف و کفی برای نرخها تعیین نشد، گفت: در آزادسازی نرخ بلیت پروازهای داخلی نیز سقف و کفی برای نرخ بلیت در نظر گرفته نشده است.
وی توضیح داد: در قانون آزادسازی، قیمت را تقاضا و کشش بازار تعیین میکند، مردم مطمئن باشند در این شرایط نرخهای غیرقابل تصوری ارائه نخواهد شد و افزایش قیمت جهشی نخواهیم داشت، شرکتهای هواپیمایی با توجه به بررسیهای خود برآورد کردند که در آزادسازی نرخها، افزایش ناگهانی و شدید قیمت نخواهیم داشت.
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی در پاسخ به این سؤال که آیا عدم تعیین سقف نرخ، به انحصار و ایجاد بازار سیاه نمیانجامد؟ توضیح داد: نرخ بلیت هواپیما در مسیرهایی آزاد شده است که حداقل 3 ایرلاین در آن مسیر پرواز کنند و این به کاهش انحصار کمک میکند.
* فعلاً تایپ و مدل هواپیما در تعیین نرخ مطرح نیست
اسعدی سامانی افزود: در گام اول فعلاً تایپ و مدل ساخت هواپیما برای تعیین نرخ مطرح نیست و در گامهای بعد این مورد حتماً در دستور کار قرار خواهد گرفت.
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی تأکید کرد: قطعاً وقتی با آزادسازی و رفع نرخهای تکلیفی،توان اقتصادی شرکتها افزایش یابد به سمت ورود هواپیما با سن ساخت کمتر حرکت میکنیم و این به ارتقای کیفیت خدمات میانجامد.
* تکلیفی ماندن نرخ بلیت هواپیما در مسیرهایی با فعالیت دو ایرلاین و کمتر
وی یادآور شد: البته نرخ 87 مسیر هوایی داخلی کماکان «تکلیفی» است و این مسیرهایی است که یک یا دو ایرلاین در آنها پرواز دارند و یا مسیر مناطق کمتر بهرهمند است.
اسعدی سامانی افزود: در راستای اینکه خدمات پروازی کماکان در مسیرهای کمتردد و مناطق کمتر بهرهمند ادامه داشته باشد و در راستای جلوگیری از ایجاد انحصار، نرخ بلیت این مسیرها به صورت تکلیفی فعلاً باقی میماند.
به گزارش فارس موضوع آزادسازی نرخ بلیت هواپیما به عنوان یکی از اهداف قانون برنامه پنجم مطرح بود، طبق قانون باید از سال سوم برنامه پنجم موضوع آزادسازی نرخها عملیاتی میشد و گام اول اجرای این مورد، متنوعسازی قیمتها بود.
ماده 161 این برنامه درباره حمل و نقل عنوان کرده که دولت مکلف است تا پایان سال اول برنامه نسبت به متنوعسازی نرخ خدمات حمل و نقل هوایی در بخش بار و مسافر اقدام کند و سپس از ابتدای سال سوم برنامه ضمن آزادسازی کامل نرخ حمل و نقل هوایی، قیمت خدمات فرودگاهی، شبکه پروازی، لغو تخفیفات تکلیفی و هرگونه معافیت در زمینه بهرهبرداری از خدمات ناوبری هوایی، فرودگاهی، نشست و برخاست، خدمات پروازی، واگذاری اماکن و سایر موارد مرتبط را واقعی کند که این مورد تکلیف دولت برای انجام ماده 161 بند ب است.
البته بند (الف) این ماده قانونی مرتبط با برقراری پرواز و جابهجایی کالا و مسافر برای فرودگاههای بینالمللی و بند (ج) آن درباره ساماندهی امور حمل و نقل هوایی و ارتقاء رقابتپذیری با رویکرد لغو انحصارات مربوط به حمل و نقل هوایی و شرکتهای هواپیمایی است.
با این حال موضوع واقعیسازی نرخها و آزادسازی قیمتهای بلیت هواپیما در دولت دهم عملیاتی نشد و پیادهسازی این امر به دولت یازدهم سپرده شد و روز گذشته، 9 آذرماه، این قانونی بالأخره عملیاتی شد.
بنابراین گزارش از روز گذشته قیمت بلیت هواپیما در 170 مسیر داخلی آزاد شد و نرخ 87 مسیر کماکان «تکلیفی» ماند.
سازمان هواپیمایی کشوری مسیرهایی که آزادسازی نرخ بلیت در آنها صورت گرفته را مسیرهای منتهی به جزایر کیش و قشم، شهرهای نفتی و مسیرهای انفرادی و مسیرهای جدید عنوان کرد.
دستورالعمل آزاد سازی نرخ بلیت هواپیما و مسیرهای حمایتی روز گذشته 9 آذرماه به شرکتهای هواپیمایی ابلاغ شد و از تاریخ ابلاغ قابل اجرا است.
کانال خبری دنده 6 بر روی تلگرام
لینک آپدیت تلگرام برای اندروید:
«Telegram» را در بازار:
http://cafebazaar.ir/app/?id=org.telegram.messenger
برای آیاواس (آیفون و آیپد):
https://itunes.apple.com/en/app/telegram-messenger/id686449807?mt=8
تلگرام نسخه دسکتاپ (ویندوز):
https://tdesktop.com/win
محتوای مجله دنده 6 با مطالب درج شده در وب سایت متفاوت بوده و برخی اخبار کوتاه و جالب از چهار گوشه صنعت خودروسازی را شامل می شود.
از این که با شما هستیم، خوشحالیم.
توی ایران آزادسازی نرخ یعنی گرونتر شدن پس در اینکه بلیط هواپیما گرون خواهد شد شکی نیست فقط امیدوارم خدمات هم به موازات گرونتر شدن افزایش پیدا کنه و مثلا به جای 55 یا همون دمپایی ابری معروف( یه دونه ساندویج الویه کهنه و بوگندو +یه دونه ساندویج کالباس با خیارشورهای پلاسیده و بوی ماهی گندیده) حداقل یه غذای خوب به مسافرها بدن 🙂
هواپیما یک وسیله نقلیه هستش…شما با رستوران اشتباه گرفتینش
نه احتمالا شما تا حالا سوار هواپیما نشدید !!!
داداش محمد ما داریم در مورد خدمات شرکتهای هواپیمایی صحبت میکنیم نه خود هواپیما 🙂
آقا اصلا چطوره صندلی های هواپیما رو هم بردارن فرش بندازن کفش و قسمت بار رو هم عین بوفه اتوبوسهای قدیمی نصف قیمت حساب کنن تا مسافر بیشتری توش جا بشه؟ 🙂
داداش محمد ما نمیگیم خدمات در حد لوفتانزا و بریتیش ایر بشه ولی همسایگی خودمون هواپیمایی امارات و ترکیه خدماتش اصلا قابل مقایسه با ایران ایر نیست.
هر صنعتی تا رقابت نباشه کاهش قیمت و افزایش کیفیت و خدمات در آن اتفاق نخواهد افتاد.دعا کنیم خودرو سازی نیز آزاد شود. نمونه خوب در ایران(که با کاهش قیمت یا حداقل ثابت نگه داشتن قیمت با افزایش خدمات روبرو شد) سیم کارت است که با ورود ایرانسل و رقابت با همراه اول چقدر به نفع مصرف کننده تمام شد.
داداش رضا دعا کردن هیچ مشکلی رو حل نمیکنه باید تا حصول نتیجه مطلوب فقط تحریم کرد
یکی آشنا های ما فرودگاه هستش / با گفته های ایشون دیگه فک نکنم سوار هواپیمای ایرانی بشم !!!
ضمنا هوا پیمای ترکیه در منطقه و شاید در سال های آتی در جهان ارزان ترین خطوط داخلی رو داره .. دیروز یه نفر که نمیشناسم کی بود میگفت هیچ جای دنیا پرواز داخلی کمتر از 40 دلار نیست محض اطلاع رسانی خطوط داخلی ترکیه بعضا 45 لیر تا 140 الی 150 لیر هست به پول ما از 45 تومن هستش تا 150 تومن …. ولی ما چی ؟ حداقلش 120 تومن اونم با کمترین خدمات رفاهی ، فرسوده ترین هواپیمای دست دوم … با کلی تاخیر … ندادن سوخت به هواپیما بخاطر بدهی به شرکت نفت و بیچارگی مسافرها … !!!
اکثر هواپیماهای هطوط داخلی و خارجی اجاره ای و خریداری شده از کشور ترکیه هست این کشور بسیار صنعتی شده و الان 10 ساله که موتورهای بوئینگ و قطعات وشتی و هواپیما در این کشور تولید میشه تقریبا استانبول بیشتر خودروها بتز بی ام دبلیو و باعداد باور نکردنی آئودی هست البته پژو های 207 واقعی 208 و 308 هم به وفور یافت میشن خودروهای تجاری هم که در این شهر توریستی صنعتی به جابجایی لباس پوشاک پارچه مبل تزئینات داخلی منزل قطعات خودرو لاستیک و مواد غذایی و بهداشتی و غیره و ذالک مشغول هستند اکثر غریب به اتفاق از رنو هستن ،با این آزاد سازی قیمت های بلیط هواپیما بسیار قابل پیشبینی است قیمت خودرو آزاد بشه تا دست دولت و خودروسازان برای افزایش قیمت ها بیشتر باز بشه
ترکیه و صنعتی شدن؟! فعلن یک خودروسازی مستقل داره،
شما کعبه آمال تون شده ترکیه و سعی می کنین با ترکیه ترکیه کردن ملتم به نظرات نفرت انگیزتون جلب کنید
دوست عزیز فعلا ، نه فعلن / احیانا شما تلویزیون یا اینترنت دسترسی دارید ؟ ! در مورد صنعتی شدن ترکیه که بله الان وضع تولید و کار و اقتصادش که خیلی بهتر از ایرانه ! نمیدونم ما ها چرا توهم زدیم و فکر میکنیم وضع کشور خیلی خوبه … شما فکر میکنید سمند شد خودروی ملی ؟ اقتصادان های ترکیه حداقلش اینه که عقل دارن وقتی میبینن که تولید خودروی ملی به صرفه نیست میرن سراغ کاری که خیلی خوب بلدن و اون محصول رو تولید میکنن .الان ما به زور خودرو تولید میکنیم با قطعات 80 درصد چینی دولت و تمام نهادها دست به دست دادن تا بتونن این خودروسازهای مونتاژ کار رو سرپا نگه دارن … الان همین ترکیه شده تولید کننده رنو ، پژو ، فیات ، اخیرا با هیواندی و تویوتا انگار میخوان سرمایه گذاری بکنن . شما تحقیق بکنید ببینید چه سرمایه گذاری های هنگفتی تو بحث هواپیما و جت جنگی انجام داده …
همه ی اینا به کنار الان فکر میکنید طرفدار ترکیه هستم و یا دارم پولی برای تبلیغاتش دریافت میکنم ولی اینجور نیست .
بیشتر فارس زبانان عزیز الان علاقه مند فیلم و سریال های ترکیه هستند جوری که هر کجا میزنی یه سریال ترک ترجمه فارسی داره نشون میده ، این هم نشون دهنده علاقه شما عزیزان فارس به ترکیه هست و سفر به استانبول جز آرزو و رویاتون… نفرت انگیز اینه که نتونید پیشرفت یکی دیگه رو تحمل بکنید هرچند قبلا خیلی پیشرفته تر بودیم ولی با تصمیمات اشتباه مال و ثروت و آینده یک ملت و سرزمین رو به نیستی و نابودی کشندیم. منطق فقط منطق
در اینکه ترکیه صنعتی هست شکی نیست و در اینکه صنعت قطعه سازی ترکیه خیلی خیلی از ایران جلوتره باز هم شکی نیست ولی ترکیه هم مثل ایران صاحب تکنولوژی نیست بلکه مثل ما فقط مصرف کننده و اپراتور تکنولوژیه.
پس چرا ترکیه خودروسازی نداره ولی ما داریم؟
خوب جواب خیلی ساده است. خودروسرهم کنی ایران نتیجه انحصار دولتی و بستن مرزها و تعرفه بالای وارداته چیزی که در یک اقتصاد آزاد و سالم به خاطر رقابت دیر اتفاق میفته. صنعت خودروی آفتابه غضنفری ایران نتیجه تکنولوژی داخلی نیست بلکه نتیجه نوع منحصر به فردی از دیکتاتوری اقتصادیه. شرکتهای انحصاری دولتی مثل ایران خودرو و سایپا هیچوقت در یک اقتصاد سالم و آزاد شکل نمیگیرن و رشد نمیکنن چون در یک اقتصاد آزاد رقابت هست و در رقابت کسی برنده میشه که مشتری مدار باشه و کیفیت کالا و خدماتش با قیمتهاش سازگاری داشته باشه و در نهایت برنده اصلی در یک اقتصاد آزاد هم مشتری هست هم شرکتهای مشتری مدار.
صنعت در یک اقتصاد نسبتا آزاد مثل ترکیه با صنعت انحصاری مثل ایران اصلا با هم قابل مقایسه نیستن. در یک اقتصاد آزاد کیفیت و تکنولوژی و مشتری مداری و قیمت و خدمات و مدرنیته و… فاکتورهای تعیین کننده رشد شرکتها هستن ولی در یک صنعت انحصاری مثل ایران حمایتهای مالی دولتی و قانونگذاری های انحصاری و تعرفه های بالای واردات و نبودن رقیب و کم کردن کیفیت و کم کردن خدمات و… فاکتورهای رشد شرکتها هستن.
ترکیه مهمترین صنایعش گردشگری ، شیشه و بلور، نساجی و ترانزیت(اگه بشه گفت صنعت) بسته بندی و تاحدی پالایش نفت ، مونتاژ تجهیزات الکتریکی و پیمانکاری ساختمان و … این هاست ضمن اینکه ذوب آن هم داره
ولی اینا که نشد صنعت ، صنایع دفاعی آسلسان که کلن محصولات شرکتای آمریکایی و اروپایی رو مونتاژ می کنه
یا همکارش اتوکار به همین صورت
البته رشد اقتصادی ترکیه قابل توجه بوده ولی باید بدونید اینا صادرات محصلاتی هست که دانشش و طراحیش متعلق به شرکتی ترکی نیست و بیشتر سرمایه گذاری خارجی هست. مثلا ال-90 و ماکسیما که مثلن ما صادراتش کنیم. صادراتش حدود 116 میلیارد دلار و واردات 135 میلیارد د لار هست!
صنایعش بیشتر صنایع کوچک و نیمه صنعتی هستن!
متاسفانه زبان مشترک(که مشترک) هم نیست باعث شده پر در بیارین و چشم تون رو به روی حقایق بسته.
ما هم اگه شرایط سیاسی و ثبات و عدم شرایط تحریم ترکیه رو داشتیم بهتر می بودیم
ترکیه رییس جمهور احمقی داره. جنگ جهانی سوم رو راه ندازه هنر کرده!!! لشکر کشی به خاک عراق- حمله به هواپیماهای روسیه- حمله به کردها…..!!!!!!
هرموقع برات از ترکیه دعوتنامه صادر شد نرو کارتل جان
هواپیماهای قدیمی و ربعضن روسی و اوکراینی داریم ، باید پول چوبله بدیم که اسمش رو گذاشتن آزاد سازی. این کار وقتی معنا داره راه به شرکتای هواپیمایی خارجی بدن. چرا حقوق ملت آزاد نمی شه تا دیگه به یه ارتشی 900 هزار ندن
آقا حرف نیست قیمتو آزاد کنن ولی به شرکتای خارجی هم اجازه بدن بیان پروازای داخلی باشرکتای داخلی رقابت کنن بعدا ببینم بازم ببینم میگید آزادسازی!!! یعنی خدایی هواپیما رو که دیگه میتونیم تحریم کنیم قطار هست اتوبوس هست و… تازه خدایی الان اتوبوسا بسیار تمیز تر ساکت تر و پیشرفته تر از ایناست آقا مشهدو با قطار برو نخواستی دوماه دیر تر برو تحریم کنید اینارو تا ورشکست شن آدم شن
آزادسازی موقعی قابل دفاع ـه که رقابت وجود داشته باشه. وقتی رقیبی برای شرکت های داخلی که سر و تهشون به یه جا وصله وجود نداره، حرف از آزادسازی یعنی افزایش لجام گسیخته قیمت و کاهش خدمات و ضایع شدن بیش از پیش حقوق مشتری!
همین الانم چپ و راست قیمت مصوب رو بالاتر میبرن. توی همین مراسم ا ر ب ع ی ن تا 300 تومن بلیت رو گرون تر میفروختن و آژانس ها میگفتن بلیت نداریم ولی توی سایت های دیگه با قیمت بالاتر میفروختن و هیچکس هم نظارتی نداشت. حالا حساب کنید وقتی همون قیمت مصوب در کار نباشه دیگه چه وضعی بوجود میاد. جالبه تازگیا همه یادگرفتن از آزادسازی قیمت ها حرف بزنن. نمونه ش مدیرعامل ایرانخودرو که گفته بود باید آزاد باشیم قیمت رو خودمون تعیین کنیم.
تسنیم : در حالی که کمتر از 48 ساعت از آزاد سازی قیمت بلیط هواپیما میگذرد نرخ بلیط پرواز تهران – مشهد 400 هزار تومان شد.
دوشنبه هفته جاری سازمان هواپیمایی کشوری از آزادسازی نرخ بلیط 170 پرواز داخلی خبر داد و اعلام کرد: این اقدام با هدف ایجاد رقابت بین شرکتهای هواپیمایی داخلی با هدف ارتقا خدمات پروازی انجام شده است.
براساس ماده 163 قانون برنامه پنجم نرخ بلیط هواپیما باید در سال سوم این برنامه آزاد میشد. حال با چند سال تاخیر این برنامه با ابلاغ سازمان هواپیمایی کشوری اجرایی شد.
یکی از الزامات اجرایی شدن آزادسازی قیمت مسیرهای پروازی داخلی برابر بودن عرضه و تقاضا در این بخش است. اما با توجه به ناوگان فرسوده و ناکارآمد ناوگان هوایی کشور در حال حاضر عرضه و تقاضا در این بازار تناسبی ندارد و این مسئله باعث شده تا آزادسازی قیمتها نه تنها باعث ایجاد رقابت بین شرکتهای هواپیمایی نشود, بلکه افزایش سرسام آور بلیط را به دنبال داشته است به طوری هم اکنون بلیط پرواز تهران – مشهد مرز 400 هزار تومان را رد کرده است.
پیش از آزاد سازی قیمت ها در ایام اوج تقاضا بلیت پرواز تهران مشهد تا 95 هزار تومان هم به فروش می رسید.
به نظر میرسد آزادسازی قیمت بلیط هواپیما در زمان مناسبی انجام نشده است و متولیان و دستاندرکاران این بخش (حمل و نقل هوایی) بیشتر منافع ایرلاینهای داخلی را مورد توجه قرار دادهاند تا رضایتمندی مردم را.
لازم به ذکر است دستورالعمل رعایت حقوق مسافران چند ماهی است که از سوی سازمان هواپیمایی کشوری برای اجرا به شرکتهای هواپیمایی ابلاغ شده, اما با این وجود میزان تاخیرات پروازی همچنان روند صعودی به خود گرفته و نقطه جالب توجه این که ایرلاینها حاضر به پرداخت جریمههای ناشی از تاخیر به مسافران نیستند.
پیش تر معاون هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری در گفتوگو با تسنیم با اشاره به آزادسازی نرخ بلیت پروازهای داخلی گفته بود ایرلاینهای ایرانی از این پس میتوانند نرخ بلیت را با توجه به زمان پرواز، کم یا پرتقاضا بودن و همچنین برند تعیین کنند.
وی در عین حال با بیان اینکه ایرلاینهای داخلی میتوانند در آزادسازی قیمتها برای یک مسیر پروازی چند نرخ اعلام کنند، بر نظارت سازمان هواپیمایی کشوری بر روند آزادسازی قیمتها تاکید کرد و افزود: سازمان هواپیمایی کشوری وظیفه برنامهریزی و سیاستگذاری در حوزه صنعت حمل و نقل هوایی را دارد و به طور قطع بر این روند نظارت خواهد کرد.
400 تومن بدی توی صندلی های اتوبوسی و تنگ توپولوف بشینی و قیافه عبوث و عصبانی مهماندارها رو تحمل کنی با حداقل 2 ساعت تاخیر پرواز و ایرکاندیشن مزخرف توپولوف که نمیتونه در ارتفاع فشار رو تنظیم کنه و گوشات مدام کیپ میشه با کمترین پذیرایی و اگر خیلی خوش شانس باشی وقت پروازت به ناهار یا شام بوخوره دوتا ساندویج گرد بوگندو(55) میندازن جلوت توی هواپیما سق بزنی 🙂
آخه کدوم رقابت؟ همه شرکتهای هواپیمایی با هواپیماهای اجاره ای اوکراینی و از رده خارج سر و تهشون به یک جا ختم میشه. کدوم شرکت خارجی اومده با اینها رقابت کنه؟ اجازه بدین شرکتهای خارجی هم بیان بعد بگین رقابت