اخباراخبار داخلی

جزییات تازه از پرونده فساد در صنعت خودروسازی

مافیای فساد ق-م-ر در خودروسازی

علیلو مسئول تیم تحقیق و تفحص صنعت خودرو در این گفتگوی تفصیلی مختصری از اقدامات سه متهم اصلی فساد در صنعت خودروسازی، آقایان «ق»، «م» و «ر» بیان کرده و از ارائه گزارشی ازریشه‌های فساد در صنعت خودرو خدمت مقام معظم رهبری خبر داد.
 علی علیلو نماینده مردم شبستر و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی است؛ سوابق متعدد مدیریتی و انقلابی در کارنامه ایشان وجود دارد.حضور در جبهه ها و اسارت از نقاط برجسته پیشینه وی به شمار می رود. طی دو سال گذشته مسئولیت تیم تحقیق و تفحص مجلس از خودروسازها علیلو را بیش از گذشته به چهره ای رسانه ای تبدیل کرده است.

همین افشاگریها البته سبب  شده که علیلو آماج انواع فشارها از کانالهای مختلف قرار گیرد. چنانکه به تصریح خودش؛ ذی نفعان حتی از تهدید او به مرگ هم فروگذار نکرده اند؛ با این حال وی صریح و بی پرده همچنان به تلاش بی وقفه جهت روشنگری و اصلاح خودروسازی و احقاق حق مردم ادامه می دهد.علیلو در گفت و گوی تفصیلی پرده از ابعاد دیگر فساد سیستمی بین مدیران خودروسازی برداشت. در این گفتگو از برخی افراد نام می برد که تاکنون رسانه ای نکرده است.سؤال اول ما از شما این است که این سوء استفاده ها و فساد کلان این صنعت از کجا ناشی می‌شود، و به تعبیر بهتر علت این مشکل را در کجا باید جست؟

علیلو: بنده هم متقابلاً سلام عرض می کنم؛ و ممنونم از فرصت این مصاحبه. سؤال اساسی طرح شد. یکی از موارد مهم در بررسی مشکلات خودروسازی، ریشه این اتفاقها می باشد. ما به ریشه هایی رسیده ایم؛ و در این زمینه در حال تدوین گزارشی هستیم که ان شاء الله خدمت رهبر معظم انقلاب ارائه کنیم. من معتقدم این بحث “ریشه شناسی” فوق همه بحثهاست؛ و ضمناً به جز خودروسازی مراکز صنعتی و مراکز اقتصادی دیگر را نیز شامل می شود. دراین زمینه باید بحث را یک محوربندی بکنیم؛ و پله پله پیش برویم.

در ابعاد کلان ما به این نتیجه رسیده ایم که از علل اساسی این نوع اتفاقها فقدان مدیریت انقلابی در صنعت می باشد. به جای تفکر انقلابی، تفکر تکنوکرات بر صنایع ما حاکم شده است. این یکی از دلایل اصلی است که فضای صنعت آسیب پذیر شد و مافیای مفسدان دست به فسادهای مالی و اقتصادی زدند. در مقابل مدیران انقلابی، تکنوکراتها را داریم. تکنوکراتهای ما از ریشه دچار مشکل هستند. اینها خودشان صاحب تفکر نیستند و فکرشان را نیز از بیرون آورده اند. حاصل اینکه فقط ادا و اطوار غربیها را دارند؛ نه تنها راه رفتن آنها را یاد نگرفته اند، بلکه راه رفتن خودشان را نیز گم کرده اند. جالب تر اینکه با نقاب خودی، ولایی و انقلابی هم وارد عرصه می شوند؛ اما در واقع با یک سری شخصیتهای التقاطی مواجه هستیم که عموماً هم فساد زا هستند. این از محور اول؛ پس ریشه این مشکلات، مدیران غیر انقلابی و تکنوکرات هستند.

دومین محور که باز به نوعی علت حاکمیت همین تفکر بوده است، سستی، کهولت و درست عمل نکردن، یا به نوعی حتی مشارکت برخی افراد در برخی دستگاههای نظارتی در این فسادها است.

اگر اجازه بفرمایید امروز به بررسی شرایط فساد در میان مدیران بپردازیم و ان شاء الله محور خلأ نظارت را در فرصت دیگری بررسی کنیم.

علیلو: بسیار خوب. ما دو نوع گزارش تحقیق و تفحص از خودرو ارائه کردیم؛ یکی به صورت مفصل و با جزئیات، که حدود پانصد و چند صفحه است؛ و یک گزارش اجمالی 26 صفحه ای دیگر که در رسانه ها منتشر شد. ما حتی از مسئولان خودروسازی تأیید گزارش 500 صفحه ای را درخواست نکردیم؛ بلکه فقط درخواست کردیم اشکالات گزارش 26 صفحه ای را اعلام کنند؛ که هیچ ایرادی در آن پیدا نکردند. بنابراین گزارش متقن و دقیقی تهیه شده است، اما در همان یک سال آخری که ما بررسی کردیم، یعنی حد فاصل سالهای 92 و 93، تعداد شرکتها و مؤسسات اقماری شرکت ایران خودرو به 164 و شرکت سایپا به حدود 70 تا 80 می رسد.

ما در تحقیق و تفحص براساس اسناد خودروسازها به نتایج قابل توجهی رسیدیم؛ اغلب این شرکتها، تو در تو، خانوادگی، سیاسی یا باندی بوده اند؛ جالب اینکه بیش از 50% از این شرکتها زیانده هستند و سودها به مجاری خاص کانالیزه شده است؛ این شرکتها بعضاً اصلاً کاری ندارند. فقط در آنها هزینه می‌شود. آقایان فقط هزینه می کنند تا عده ای عضو هیأت مدیره شوند؛ تا پولی یا پاداشی به جیب بزنند. چه کسانی مدیر می شوند؟ فرضا در انتخابات برای من هزینه کرده و حالا انتظار دارد دیگر. مثلاً آن آقا که رأس یکی از خودروسازهای اصلی بود، در زمان تصدی مسئولیت، شرکتهای خانوادگی تأسیس کرده و مشغول سوءاستفاده بود. خوب؛ چون سهامدار غالب و عمده اکثر این شرکتهای زیان ده شرکت مادر است؛ حسابهای آنها با حسابهای شرکت خودروسازی تلفیقی خواهد بود. پس وقتی زیان می دهند، طبیعتاً ضررشان هم به خودروساز منتقل می‌شود؛ حالا این زیان از کجا تأمین می شود؟ مسلماً این زیان هم با افزایش دادن قیمت خودرو، از جیب مردم تأمین می شود، اما تعجب ما زمانی دوچندان شد که دیدیم اعضاء هیأت مدیره آن شرکت زیان ده پاداش چند ده میلیونی هم گرفته اند. از این مدیران علت را جویا شدیم و پرسیدیم چرا پاداش گرفته اید؟ جوابی نمی دهند؛ جز اینکه خیلی کوتاه و در یک کلمه فقط جواب می دهند که قانونی بوده است. خوب؛ چطور قانونی بوده است؟ ما کارشناسی را در تحقیق و تفحص به کار گرفته بودیم که تجربه بالایی در سازمانهای رسمی نظارتی مالی داشت. براساس بررسی که ایشان انجام داد، نتیجه این شد که این شرایط جز با دور زدن قانون ممکن نبوده است.

ممکن است کمی توضیح بفرمایید؛ دور زدن قانون یعنی چه؟ اینها با چه روشی این کار را انجام داده اند؟

علیلو: این اشخاص برای قانونی جلوه دادن کار خودشان از قاعده ای به نام تعدیل که در حسابرسی مرسوم است، استفاده کرده اند. این شرکتها با استفاده از این قاعده، ترازنامه خود را تعدیل می کنند تا شرکت زیانده، سودده نشان داده شود. چه کسی این فرآیند را انجام داده؟ کارشناس یک سازمان نظارتی، که خودش باید ناظر باشد و اشکالات را نشان دهد، اولاً خودش آمده و با اینها با مبالغ هنگفت – مثلاً یک فقره اش 14 میلیارد تومان برای یکسال – قرارداد بسته است؛ و ثانیاً این سازمان آمده و از این قاعده تعدیل سوء استفاده کرده تا آن شرکت زیانده، سودده نشان داده شود. بعد از این طریق، پاداشهایی به هیأت مدیره شرکتها تعلق می گیرد.

به این ترتیب با حقه بازی، از ابزارهای قانونی مثل این قاعده، که فقط در شرایط خاصی باید از آن بهره برد، سوءِ استفاده کرده اند. حالا جالب اینجاست که بعد از سودده نشان دادن شرکت، اداره مالیات از آنها خواسته که مالیات خود را پرداخت کنید؛ با استناد به اینکه سود کرده و حتی به مدیران خود پاداش هم داده اید. اینجا که می رسد با ارائه اسناد قبل از تعدیل می گویند شرکت ما زیانده است. اداره مالیات از آنها می پرسد چرا پس پاداش داده اید؟ حسابرس می گوید که تعدیل کرده ایم. با این شرایط، بخش زیادی از بدهی این شرکتها – بالغ بر صدها میلیارد تومان – بدهی مالیاتی است. پس این سوء استفاده را چه سازمانی ترویج داده است؟ یک دستگاه نظارتی مالی که زیر نظر دولت و یک وزیر است.

یقیناً فسادهای در این سطح و با این ابعاد گسترده، با هدایت برخی مسئولین و مدیران صنعت شکل می گیرد؛ آیا در تحقیق و تفحص به موارد خاصی از این نوع مدیران برخورد کرده اید؟

علیلو: همانگونه که عرض کردم بروز این فسادها در خودروسازی، همگی معلول یک علت ریشه ای هستند. مثل اینکه لازم است روشن تر اشاره کنم؛ یکی از این افراد که جزو افراد اصلی است که اتهام مافیای فساد خودرو را در پرونده اش دارد، آقای “ر” است. او جزو مدیران ارشد یکی از شرکتهای اصلی یک خودروسازی بوده و هست. همچنین نه تنها خودش تبعه یک کشور خارجی است، بلکه پسرش نیز در شرکتهای امریکایی و کانادایی مشغول به کار و دارای سمت است. متاسفانه هم اکنون هم در این دولت مشاهده می کنیم که این شخص توسط یکی از اعضاء کابینه و در یکی از معاونتهای با اهمیت به کار گماشته شده و در حال فعالیت است.

اما مگر ساز و کار قانونی برای ممنوعیت ورود افراد تبعه به سیستم مدیریتی کشور تعریف نشده است؟

علیلو: براساس قانون بله؛ ولی براساس دستوری که ظاهرا ابلاغ شده نیازی به استعلام درباره اشخاص نیست؛ که همین مورد هم جای بحث دارد. قانون یک چیز می‌گوید و دستور فلان مسئول ارشد یک چیز دیگر. مگر کشور دارای قانون در این زمینه نیست؟ پس چرا ترتیب اثر داده نشده است؟ چگونه است که آقای رئیس جمهور از این قبیل صحبتها می کند؟

این موارد فقط در رأس یک شرکت خودروسازی دیده شد؟

علیلو: خیر؛ مثلاً آقای “ق” یکی از مدیران متهم به فساد در شرکت خودروسازی دیگری است. حتی براساس مستندات موجود، گزارشهای بازرسان سازمان بازرسی کشور در مورد اینها به سازمان مرکزی ارسال داده شده؛ ولی نمی دانیم چرا این گزارشها را هیچ کس پیگیری نمی کند. این “چرا” هایی است که خودمان نیز جوابش را نمی دانیم. آیا این سودجویان و باصطلاح مافیای خودرو دارای روشهای مشخص و شناخته شده ای هستند؟ اینها “چوب دو سر طلا” دستشان است. همه جا هستند؛ اگر ببینند طبق فرمایشات رهبری فضای جامعه به سمت اقتصاد مقاومتی و یا اقتصاد درون زا و حمایت از صنایع ملی برود، و این بعد سودده باشد، همان آقایان، دلسوز درجه یک صنعت می شوند. از طرف دیگر اگر ببینند که وضع اقتصادیِ صنعت حال و روز خوبی ندارد، به واردات گسترده روی می آورند. صادرات و واردات هر دو دست اینهاست. گاهی این جمله که می گویند “تعرفه ها را پایین بیاورید” جمله ی همین فاسدان است؛ چون در آن زمان واردات در دستشان بود. در اوج دعوای ما با خودروسازها، آن آقا که جایگاه ویژه ای هم در این دولت دارد – و البته در همه دولتها هم خود را به نحوی جا داده – در حال امضای قرارداد با یک خودروساز کره ای بود، برای واردات. همینها همیشه برای واردات بی رویه سکوت می کنند، و بلکه به واردات خود نیز ادامه می دهند.

آیا اسناد مستدل و کافی برای اثبات حقانیت حرفهای خود در مورد این مافیا دارید؟

علیلو: البته. برای پشتوانه گزارش 500 صفحه ای ما، حدود 2 تا 3 هزار برگ اسناد در دست داریم. درخواست داریم هر جا از این گزارش را مسئولان ذی ربط تردید دارند، اعلام کنند؛ تا اسناد مربوطش را منتشر کنیم. اما اگر می خواهید بدانید که اسناد ما معتبر است یا نه بدانید که آقایان هیچگونه اظهارنظر علنی در مورد این گزارشها نکرده اند. خوب؛ چرا چیزی نمی گویند؟ چرا این موارد را رد نمی کنند؟

چرا پس از انتشار این گزارش محکم و دقیقی که شما تدوین کردید، از سوی هیچیک از دولتهای فعلی و قبلی هیچ واکنش خاصی به نشانه اعتراض دیده نشد؟

علیلو: چون پای هر دو گیر است. در تحقیق و تفحص متوجه شدیم که این فاسدین از هر دو طرف هستند. تعارف نداریم که؛ فاسد، فاسد است، از هر جناحی که باشد. مثلاً گزارشی که در متن منتشر شده هم وجود دارد، تصریح می کند که 3650 خودرو را با تخفیفات هنگفت، بعضاً تا 80%، در دولت قبل به جاهای خاص واگذار کرده اند. پشت این قضیه کی بوده؟ دستور آقای “م”. یا قرارداد “ال 90″، که تا به حال 5 هزار میلیارد تومان به مردم ضرر وارد کرده توسط یک مسئول ارشد در سال 85 پیش رفته است. به دلیل این هزینه هاست، پراید که نهایتاً با 12 میلیون تومان سر هم جمع می شود با قیمت 19 میلیون تومان به فروش می رسد؛ خوب باید پرسید پول اینها از جیب چه کسی پرداخت شده است؟ چرا پاسخ نمی دهند؟

با این احوال، اعتراض مردم در شکلهای مختلف، مانند همین کمپین اخیر را به حق نمی دانید؟

علیلو: ببینید؛ ما معتقدیم که اظهارات رهبری در مورد اقتصاد مقاومتی کاملاً به حق و به جاست؛ تنها راه برون رفت از شرایط موجود را نیز همین نگاه می دانیم؛ ولی اجرای این فرمایشات الزامات خاص خودش را دارد؛ در این میان خودروساز نباید از تأکیدات حضرت آقا، سوء استفاده کند و هر کاری که دلش می خواهد انجام دهد. ما اجازه نمی دهیم که کسی بخواهد از این فرمایشات مقدس سوءِ استفاده کند. انقلاب کردیم تا مردم بتوانند حرفشان را بزنند و مطالبات مشروع خود را ابراز کنند. حق  مردم است که ماشین خوب و امن سوار بشوند. مردم نیز از طریق کمپین در ابتدا حرف خود را با نیتی پاک زدند و تلنگر خود را گوشزد کردند ولی عده ای سودجو در این میان از این حرکت سو استفاده کردند و در راستای منافع خود دامنه آن را گسترش دادند.

من در برهه ای از مردم استدعا کردم که از این به بعد مراقب باشید که اشخاصی از حرکت شما بهره برداری شخصی نکنند. حرف و تلنگر شما مردم، به مسئولان و مدیران آگاه رسید و اگر مسئول یا مدیری باهوش باشد به آن عمل خواهد کرد. از مردم هم خواستیم که فریب این نوع اشخاصی که چوب دو سر طلا در دستشان است و برای رسیدن به منافع خود دست به موج سواری از کانال خواسته های مردم می کنند، را نخورند. انصافاً هم مردم توجه کردند و مثلاً آن شیب تندی که در کمپین در حال ادامه بود، محتاطانه تر شد. کاش رسانه وظیفه اش را انجام بدهد و این مطالبات مردمی به جریان مثبتی برای تولید تبدیل بشود. من تمام تلاش خود را برای اصلاح این شرایط کرده ام؛ ولی از آنجایی که شما اهل رسانه هستید که به حیطه اطلاع رسانی و آگاهی بخشی اشراف دارید، وظیفه شماست که این رسالت را انجام دهید. به همین خاطر هم اکنون اینجا هستم. رسانه در این رسالت باید به ما کمک کند. ما از رسانه انتظار داریم که این فساد خودرویی را به یک مطالبه گری عمومی تبدیل کند البته نه از مدل کمپینی که تبدیل به ضد تولید شود که موج سواری آن به یک سری واردکننده و دلال خودرو داده شود.

منبع : تسنیم

کانال خبری دنده 6 بر روی تلگرام

  کانال خبری ، صرفاً بر روی نسخه بروز شده تلگرام کار می کند،می توانید با استفاده از لینک های زیر تلگرام خود را آپدیت کنید.

 لینک آپدیت تلگرام برای اندروید:

‏«Telegram» را در بازار:
http://cafebazaar.ir/app/?id=org.telegram.messenger

برای آی‌او‌اس (آیفون و آیپد):
https://itunes.apple.com/en/app/telegram-messenger/id686449807?mt=8

تلگرام نسخه دسکتاپ (ویندوز):
https://tdesktop.com/win

محتوای مجله دنده 6 با مطالب درج شده در وب سایت متفاوت بوده و برخی اخبار کوتاه و جالب از چهار گوشه صنعت خودروسازی را شامل می شود.

از این که با شما هستیم، خوشحالیم.

 

 

14 دیدگاه

  1. تحویل بگیرید حامیان قسم خورده خودروسازان ، تحویل بگیر اقایی که در پست عدم پرداخت حقوق سایپا به همه از دم توهین میگردی ، حالا ادم دلیل ادبیات یکسان و مشابه کسانی مثل نعمت زاده وزیر و نعمت بخش دبیر انجمن خودروسازان و یا همین بنده خدا تاپیک فوق الذکر را بهتر میفهمد همه عصبانی و خشمگین ، در عین حال مانند کسی که در اوج خشم سعی میگند مثلا منطقی صحبت کند ولی بیشتر از 5 ثانیه نمیتواند جلوی خود را بگیرد و با فحش و ناسزا در سطوح پایینشان و خاین و ضد انقلاب وغیره خواندن مردم در سطوح بالایشان در نهایت خشم خود را بروز میدهد ، چرا ؟! چون مردم آکاه شده اند و حق قانونی و شرعی و اخلاقی خود را بابت تمام این سالها از خودروسازان مطالبه میکنند و این دقیقا در تضاد با بخور بخور و رانت و ریخت و پاش و اشغال پست و پاداشهای انچنانی و غلت زدن در دریای پول این صنعت است چه از مدیری که در صدر برای خود پاداش انچنانی برمیدارد چه در ذیل آن کارشناس و کارگری که در یک پست کاذب و غیر ضروری با یک تلفن یا نامه استخدام شده .

    1. اگر منظورتون از اون اقایی که به همه توهین میکرد بنده هستم باید بپرسم چی رو دقیقا تحویل بگیرم؟ مگه من جایی ادعا کردم فساد نیست؟ من گفتم درد شما و امثال شما “فساد” نیست. وگرنه فساد در شهرداری در بخشداری در فرمانداری در بانک در مالیات در بیمه در تمامی سیستم های اقتصادی ایران جاری و ساریه!
      من حرفم این بود شمای نوعی نمیایید به صراحت بگید مشکلتون چیه. اگه مشکل کیفیته خوب نخرید! حالا فساد هست یا نه دیگه کاری به شما نداره که! به سهامدار خودروساز ربط داره. اونم میتونه سهامش رو بفروشه!
      ولی اگر مشکل کیفیت نیست و دوست دارید خودرو خارجی سوار شید خوب باید پولش رو بدید.
      یه دولتی سیاستش حداقل عوارض گمرکی و دریافت حداکثر مالیاته تا هزینه هاش رو پاسخگو باشه. ( مثل کشورهای اروپایی – هرچقدر درامدتون میره بالا مالیاتی که پرداخت میکنید بیشتر میشه در بعضی از کشورها تا 60 حتی 70 درصد درامدتون رو باید مالیات بدید و این مالیات رو میگیرن ازتون شوخی هم ندارن) بعضی ها مثل ایران که نمیتونن به درستی مالیات رو وصول کننده به منابع دیگری مثل عوارض گمرکی فشار میارن. منطقشون هم اینه که مالیات رو داریم از طبقه مرفه جامعه و افرادی که درامد بالایی داشتند وصول میکنیم. که همچین حرف بیراهی هم نیست. ولی خوب مثل همه چیز های دیگر در ایران وقتی صحبت پول میشه دیگه اون هدف ابتدایی فراموش میشه.
      به هر صورت این یک واقعیته که باید قبول کنید خودرو سازی درامد سرشاری برای دولت داره و پرداخت یارانه ها هزینه های سنگینی بر دوش دولت گذاشته به علاوه اینکه بدنه دولت بسیار فربه شده و هزینه های بسیار فقط بابت پرداخت حقوق کارمندان این دولت بر گردن دولت گذاشته شده. برایند این حقایق رو اگر در نظر بگیرید اگر واقعا خودروسازی ورشکسته و تعطیل بشه یکی از منابع مهم درامدی دولتی حذف میشه. فشار شدید بیکاران این صنعت به تامین اجتماعی به منظور دریافت بیمه بیکاری مجددا فشار مضاعفی بر بدنه دولت خواهد اورد . نتیجه چیزی نیست به جز افزایش مالیات ها+ افزایش مالیات ارزش افزودی به نزدیک 20 درصد ( 15 درصد قبلا برنامه ریزی شده بود ) و افزایش عوارض گمرکی بر اقلام لوکس و غیر ضروری. مطمئنا یکی از کالاهایی هم که زیر سرتیتر کالاهای لوکس و غیر ضروری طبقه بندی خواهد شد احتمالا ماشین های بالای 1500 سی سی خواهد بود تا به این طریق ضمن جبران کاهش درامدهاشون تقاضای مرتبط با بخش خودرو رو هم با خودروهای کوچک و ارزان قیمت پاسخ بدن. خودرو هندی مثل سوزوکی های کوچک و شراکا حتی تاتا جای پراید رو خواهند گرفت و نقش سمند و 405 و این ات و اشغالها هم بر عهده شرکت های گمنام چینی خواهد بود. برند های معروف تر مثل جیلی جای کره ها رو خواهند گرفت و کره ای ها وارد رده لوکس خواهند شد. برندهای لوکس فعلی هم که همین الان هم مخاطب خودشون رو دارن وکسی که پورش میخره یک میلیارد من مطمئنم ده میلیارد هم بشه میخره.
      سرتونو درد اوردم اما در نهایت اگر بر شمردن صفات حسنه ایرانی ها مثل احترام به هم نوع احترام به قانون احترام به منافع جمعی خوش صحبتی و مودب بودن و غیره و ذلک توهین محسوب میشه مشکل باور بفرمایید از من نیست .
      موفق و موید و پیروز باشید یا حق.

      1. من اگر به جای این wvw دیگه حتی این سایت هم نمیامدم چه برسه به اینکه نظرم بدم.
        پیرمرد بشین تو خونت به جای اینکار را.
        بزار جوون های مملکت کار ها رو درست کردند.
        در گذشته نسل شما تلاشی بی وقفه برای نابودی نسل ما کردند و بحمدالله موفق هم شدید.
        خسته نشدی؟
        جنگ به راه انداختید،زنده باد مرده باد سر دادید.
        بس نیست؟

        لطف کن این فرمایشات گوهر بار و گران بها و همچنین سخنان سراسر پند و اندرز رو برای خودت و خانواده ات بزار.
        می بینی پیرمرد جوان های این مملکت رو پسرک جواب دادن خیلی زیبا نیست.
        هر نظری که جنابعالی می دی بیشترین منفی های سایت رو می خوره.
        خوب پیر مرد بشین تو خونت به جای این کارا.
        مجبوری نظر بدی؟
        نتیجه ی تفکرات افرادی مثل شما را در طول این مدت دیدیم و درک کردیم.
        دیدیم که چطور پول نفت اومد تو سفره ی مردم
        اون چیزایی که میگفتن و اصلا همه چی مجانی شد.
        فقر ریشه کن شد.
        اصلا همه چی عالی شد.
        واقعا تشکر می کنم از شما و این افکار عالی تون!
        یک خواهش دارم!.
        کمی فکر کن که تو این سال ها برای این مملکت چه اتفاق هایی افتاد و چند درصد این اتفاقات به خاطر اشتباهات شما ها رقم خورده؟
        به خدا خیلی بهتر از نظر دادن تو این سایته ها.
        در ضمن من خصومتی با شما ندارم فقط خواستم بگم وقتی من مهندس این مملکت رو پسرک خطاب می کنی و همه ی عالم رو غیر از خودت پست و حقیر و احمق می پنداری. بر هر دین و هر مذهب و آیینی و هر کشوری باشی که احترام به همنوع چه بزرگتر و چه کوچک تر واجبه و محترم شمرده می شه.
        بهتره که در رفتارتون و به خصوص نوع کلامتون و صد البته کلماتی که بکار می برید یک تجدید نظر بفرمایید.
        (از مدیر سایت استدعا دارم نظرم رو قرار بدن هر جاییش هم که نیاز به تغییر بود حتی المقدور کم ترین تغییر رو بدید که حق مطلب ادا بشه با تشکر از زحمات شما)

  2. فساد در خودروسازي كه همه حتي بچه ها مي دونند نياز به بيانات اين نماينده محترم مجلس نبود.
    چطور تا ديروز ساكت بودند الان كه نزديك انتخابات مجلس شده براي اخذ راي به هر حربه اي متوسل شدند.
    ياد لياخوف بزرگ بخير.
    مجلس و دولت همه در كنار خودروسازي هستند اين صحبت ها و تحقيق هاي بيهوده هم هيچ گاه به ثمر نمي رسه(نمي زارن كه برسه).

  3. این به اصطلاح افشاگری هاشون هم دقیقاً در راستای منافع جناحیشون است و هر جناحی که زمام امور رو بدست میگیره جناح مقابلش در صدد تخریب جناح رقیب بر میاد …از قدیم گفته اند سگ زرد برادر شغاله !!!

  4. “در ابعاد کلان ما به این نتیجه رسیده ایم که از علل اساسی این نوع اتفاقها فقدان مدیریت انقلابی در صنعت می باشد.” … ایشون هم دلشون به حال ما نسوخته! به خدا tu5 که به زور 100 اسب خروجی میده اثرات مدیریت انقلابیه! نمیدونم چرا نزدیک انتخابات مجلس که میشه لایحه بررسی پرونده های فساد میاد رو بورس و روز بعد ازانتخابات لایحه حمایت از آمران به معروف میره تو دستور کار!

  5. فساد مالی یعنی ایران …..
    خودرو و غیر خودرو هم نداره تو همه زمینه ها پایه هس ، بانکی ، ساختمانی، نفتی ، مالیاتی،آموزشی و….
    الان WWW میاد دوباره فک میزنه با همه و عوام و الناس میخونه ما رو …
    (وای بر کسانی که لایق خدمتی نیستن و در آن کار منصوب شده و مالامال سینه شان انباشته از فساد و مال حرام گشته است،وخود میدانند و بی تفاوتند)

  6. از قدیم گفتن خلایق هر چه لایق، یکی باید از این نماینده مجلس بازخواست کنه که چرا نهادهای نظارتی کارشونو درست انجام نداده اند. اینها که یک شبه دزدی نکرده اند. همه مردم میدونند که همه آقایان باهم دارند جیب ملتو خالی می کنند

  7. کجای این مملکت فساد و رشوه و زد و بند و اختلاس و باند بازی نیست که خودروسازیش بخواهد سالم باشد؟
    از خود روسای محترم شعب بانکها که پورسانت میگیرند و وامهای کلان میدهند تا به بالا همه درگیر هستیم

  8. هر غلطی میخوان بکنن بکنن ولی اگه مردم دستشون در دست هم باشه به دور از هر عقیده یا دین و آیینی که دارن میتونن نقشه هاشون رو نابود بکنن.
    از پس یکی دو نفر میتونن بربیان ولی از پس ملت ،این مافیا که هیچی، هیچ قدرتی در دنیا نمیتونه بر بیاد.
    طبقه متوسط جامعه باید روز به روز گسترش پیدا کنه و اونهایی که به نون شبشون محتاج هستند بتونن به طبقه متوسط بپیونند.
    خدا لعنت کنه همه این دزدان و تمام اونهایی که با کمک کاری و ترس دارن با اونها همکاری میکنن.

  9. برای مبارزه با فساد در صنعت خودروسازی تنها یک راه حل وجود دارد و آن هم نخریدن خودرو صفر کیلومتر هستش حتی اگر خودروهای آشغال ، قدیمی و گران خودشون رو تمام قسط بکنند و ماهیانه 200 هزارتومان برای مشتری قسط بندی بکنن باز هم مردم نباید خودرو بخرن ! تا صنعت خودروی ایران مشکلش به صورت ریشه ای حل بشه و بتواند با تولید خودرو درجه یک با تولیدات کشورهای پیشرفته رقابت بکند!

  10. واقعا تاسف باره که مردم انقدر راحت میتونن با دادن یه طرح تو خالیو بی پایه وسوسه بشن.دلم میسوزه به حال خودم و تمام هموطنانم که بارها و بارها به خاطر ندانم به کاری و تفکر کم این قشر اسیب دیدن.البته با عرض پوزش از دوستان اما تو کشوری با سرانه ی مطالعه ی 3 دقیقه در روز توقعی هم جز این نیست.سالهاست که ما داریم چوب این عده رو میخوریم…….

  11. دوست محترم آقای دبلیو،با منطق شما چون همه جا فساد و دزدی رواج نداره بنابراین اگر ماشین ما رو تو خيابون دزدیدن نباید از سارق شکایت کنیم؟؟؟چون فساد همه جا هست؟؟؟؟ چقدر استدلال شما قوی هست؟؟؟
    من معنی مدیریت انقلابی رو نمیفهمم؟؟؟یعنی ژاپنی ها با مدیریت انقلابی کشور ویران شده شون رو تاج تکنولوژی دنیا کردن؟؟کمپانی هیوندای با مدیریت انقلابی به اینجا رسید؟؟؟
    بنظر من تحمل کردن و صبر کردن تنها راه حل هست.دولت با توجه به کاهش قیمت نفت دیگه توانایی خرج کردن برای کمپانی های زیان ده رو نداره و مجبور میشه راه دیگه ای پیش بگیره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا