آلمانیاخباراخبار داخلی

خریداران ب ام و های چند میلیاردی ضرر می کنند؟

همه این ها در حالی است که پرشیا خودرو به عنوان نماینده ب ام و در ایران با استناد به تاکیدات مقام معظم رهبری و دستور دولت محترم در ممنوعیت ورود خودروهای لوکس به کشور اعلام کرده هیچ برنامه ای برای واردات رسمی این خودرو ندارد تا عملا ب ام و i8 که یک خودرو پیچیده با فناوری بسیار بالا بدون هیچ گونه خدمات پس از فروش و پشتیبانی قطعات و تنها از سوی وارد کنندگان غیر رسمی به بازار عرضه شود امری که در نهایت موجب زیان خریداران این خودرو خواهد شد و مشخص نیست وارد کنندگان غیر رسمی با چه مجوزی قصد دارند این خودرو را که حتی مراحل هومولوگیشن را نیز از سوی نماینده رسمی پشت سر نگذاشته وارد کنند.
***
اخبار مربوط به ورود ب ام و i8 مدتی است به طور گسترده در میان علاقه مندان خودرو در ایران منتشر  می شود و هر روز خبر جدیدی در زمینه ورود یکی از این خودرو ها به گمرک های کشور می شنویم. در این میان بیش از هر چیز قیمت های عجیب این خودرو است که جلب نظر می کند و حتی شنیده ها از رقم هایی در حدود سه میلیارد تومان هم برای خرید این خودرو حکایت می کند که رقم بسیار بالایی برای خودرویی است که در بازار های جهانی قیمتی در حدود 140هزار دلار دارد و این در حالی است که قیمت این خودرو در ایران  با در نظر گرفتن هزینه های جانبی بنابر اعلام شرکت پرشیا خودرو در حدود 700 میلیون تومان خواهد بود. در این زمینه آنچه قابل توجه است آنکه این خودرو به دلیل بهره گیری از فناوری بسیار بالا، فاقد پشتیبانی فنی در زمینه خدمات پس از فروش است و در صورت وقوع هر گونه مشکل جزئی برای این خودرو پیچیده، تعمیرات آن در کشور امکان پذیر نخواهد بود. در این راستا شرکت پرشیا خودرو اعلام کرده از ارائه هرگونه خدمات برای این خودرو معذور بوده و هیچ تعهدی در این زمینه نخواهد داشت که این امر در نهایت موجب ضرر هنگفت خریداران خواهد شد.
پرشیا خودرو به عنوان نماینده ب ام و در ایران به دلایل مختلف اقدامی در زمینه ورود این خودرو به ایران انجام نداده است و تمامی خودرو های وارد شده به کشور از طریق وارد کنندگان متفرقه وارد کشور شده اند و به این ترتیب نماینده ب ام و در ایران مسئولیتی در قبال ارائه خدمات به این خودرو ها بر عهده ندارد. این در شرایطی است که ب ام و i8 به دلیل فناوری بسیار بالایی که در طراحی و ساخت آن به کار گرفته شده خودروی بسیار پیچیده ای است و تعمیرات سیستم های مکانیکی آن تنها در نمایندگی های مجاز ب ام و امکان پذیر است و تعمیر سیستم های برقی و الکترونیکی آن نیز، صرفا از طریق  خود شرکت  ب ام و آلمان صورت می گیرد. در این شرایط مشخص نیست i8 های وارد شده به کشور که به صورت غیر رسمی و بدون در نظر گرفتن ضوابط و شرایط خدمات پس از فروش وارد گمرکات شده اند در صورت عرضه به بازار با چه شرایطی روبرو خواهند شد و چه کسی پاسخگوی خریداران این خودرو برای سرویس های دوره ای یا رفع مشکلات احتمالی خواهد بود.

BMW I8 پیشرفته ترین محصول ب ام و خواهد بود
دیگر مسئله قابل تامل در زمینه ورود i8 به ایران، تضاد آشکار آن با محدودیت هایی است که در زمینه ورود خودرو های لوکس و گران قیمت به کشور وجود دارد و به نظر می رسد وارد کنندگان غیر رسمی این خودرو عملا از خلاء های قانونی برای واردات آن استفاده کرده اند. بر اساس تعریف غلط موجود، خودرو هایی با حجم موتور بالای 2500 سی سی به عنوان خودرو های لوکس در نظر گرفته می شوند و مجوزی برای ورود آن ها صادر نمی شود. ب ام و i8 خودرویی هیبرید است که موتور بنزین سوز سه سیلندر آن 1.5 لیتر حجم دارد و به این ترتیب بر طبق قانون فعلی در دسته خودرو های لوکس جای نمی گیرد اما در بازار های جهانی نه تنها به عنوان خودرو لوکس بلکه به عنوان یک خودروی اسپرت و سوپر لوکس و گران قیمت به فروش می رسد و با وجود بهره گیری از قوای محرکه هیبرید، بیش از آنکه با هدف کاهش مصرف سوخت و آلایندگی طراحی شده باشد، در راستای افزایش لذت رانندگی ساخته شده است و به این ترتیب تفاوتی با بسیاری از خودرو های لوکس که ورود آن ها در یک سال اخیر متوقف شده است ندارد.
از سوی دیگر ورود این خودرو ها در شرایطی که اقدامات لازم برای ورودشان از سوی پرشیا خودرو به عنوان نماینده ب ام و در ایران انجام نشده است تنها با بهره گیری از مجوز های خاص ممکن است و این در حالی است که چندی قبل رییس جمهور ورود هر گونه خودرو با استفاده از مجوز های خاص را ممنوع کرد و مشخص نیست در شرایطی که پرشیا خودرو به عنوان نمایندگی رسمی ب ام و اقدامی برای طی مراحل قانونی و اخذ مجوزهای لازم از موسسه استاندارد و سایر ارگان های جهت ورود مدل i8 انجام نداده است، وارد کنندگان متفرقه که اقدام به واردات خودرو کرده اند چگونه امکان ترخیص آن ها را از گمرک خواهند داشت؟

 

شرایط واردات خودرو همچنان در ابهام

نحوه واردات خودرو مدتی است که به موضوعی چالش‌برانگیز و محلی برای طرح سوالات و تحلیل‌های متفاوت و بعضا ضد و نقیض شده است.

 

شاید نبود شفافیت لازم در موضوع واردات خودرو از جمله دلایل اصلی باشد که باعث شده شرایط واردکنندگان خودرو و اینکه در نهایت چه کسانی امکان واردات خورو را دارند مبهم باقی بماند.

از بهمن سال گذشته واردات خودرو توسط اشخاص حقیقی و حقوقی غیرمرتبط ممنوع و اعلام شد تنها خودروهایی مجاز به ورود به کشور و دریافت پلاک هستند که مراحل قانونی ثبت آن ها توسط نماینده قانونی هر برند انجام شده باشد. اما اتفاقی که امسال افتاد خلاف آن را نشان داد. خبر مربوط به واردات تعدادی بی.امi8 هیبرید خاص، اسپرت و لوکس و این در حالی بود که بررسی لیست خودروهای مجاز برای واردات نشان می‌داد نمایندگی رسمی این خودروساز در ایران اقدامی برای ثبت این خودرو و طی مراحل قانونی ورود آن انجام نداده است و این خودروها از طریق واردکنندگان متفرقه وارد گمرک شده‌اند.

در این راستا چندی پیش محمدحسین برخوردار، رییس مجمع عالی واردات اتاق بازرگانی از لغو دستورالعملی خبر داد که به گفته او واردات خودرو را انحصاری کرده بود.

بر اساس آنچه که وی اعلام کرد افرادی که دارای کارت بازرگانی بوده امکان وارد کردن خودرو را دارند و دستورالعملی که واردات خودرو را در اختیار واردکنندگان رسمی قرار می‌داد لغو شده است.

قانون جدید واردات خودرو

اما بلافاصله پس از این اظهارات، وزارت صنعت، معدن و تجارت طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد که تغییری در دستورالعمل واردات خودرو ایجاد نشده است و مطابق با دستورالعمل ابلاغی، واردات خودروهای سواری توسط اشخاص حقیقی و حقوقی فاقد نمایندگی رسمی، منوط به عقد توافقنامه بین اشخاص مذکور و شرکت نمایندگی رسمی خودروی مورد نظر جهت ارایه خدمات دوره گارانتی و وارانتی ( موضوع تحقق اهداف قانون حمایت حقوق مصرف کنندگان خودرو ) است. بر این اساس نمایندگان غیررسمی واردکننده خودرو به شرط اینکه خدمات پس از فروش مناسب و قطعات یدکی خدمات گارانتی و وارانتی (تعهد ضمانت، تأمین قطعات و ارائه سرویس ) ارائه کنند، امکان واردات خواهند داشت.

در همین حال مجیدرضا حریری، رییس سابق کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران شرایط واردات خودرو را نامشخص و غیر شفاف عنوان کرد و در این باره به ایسنا گفت: تا زمستان پارسال شرایط واردات خودرو به گونه ای بود که افراد با کارت بازرگانی می‌توانستند خودرو وارد کنند ولی بعد از آن شرایط تغییر کرد و عنوان شد که واردکنندگان حقیقی و غیر از نمایندگی های رسمی امکان واردات خودرو ندارند، اما بعد از مدتی واردات خودرو شکل دیگری به خود گرفت و گفته شد واردکنندگان حقیقی به شرط آنکه مبلغی را به شرکتی که خدمات پس از فروش را ارائه می‌دهد، پرداخت کنند می‌توانند خودرو وارد کنند؛ اما این قانون هم بعد از مدتی مورد اعتراض قرار گرفت و در حال حاضر نیز شرایط واردات خودرو نامشخص است.

با این اوصاف و با اظهاراتی که صورت گرفته مشخص نیست که فقط واردکنندگان رسمی امکان واردات خودرو را دارند یا اینکه افراد حقیقی نیز می‌توانند تحت شرایطی خودرو وارد کنند. ورود بی.ام.و های لوکس در روزهای اخیر در شرایطی که نمایندگی رسمی آن در ایران اعلام کرده هیچ توافقی برای واردات این خودروها با افراد متفرقه نداشته موضوع را پیچیده‌تر کرده که مسوولان مرتبط در وزارت صنعت، معدن و تجارت باید هر چه زودتر در این باره شفاف‌سازی کنند.

2 دیدگاه

  1. حالا مثلا خدمات میداد قرار بود چکاری واسشون بکنه..پراید که نخریدن که خراب بشه..ما که پولشو نداریم ولی هرکی داره بخره هم هزینه تعمیراتش داره هم اینکه این ماشینها خراب بشو نیست..

  2. چندین خبر در این مورد تو سایتتون منتشر شد آخرین خبر این بود که واردات برای عموم آزاد می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا