خودروی پرنده و عمودپرواز هیوندای S-A2 در آستانه تولید
شرکت هیوندای کره جنوبی از جدیدترین مدل خودروی پرنده و عمودپرواز S-A2 است رونمایی کرد.
به گزارش دنده 6 – کارشناسان بسیاری درباره آینده صنعت حملونقل اظهار میکنند و برخی پا را فراتر گذاشته و میگویند نیازی به جادهها نخواهیم داشت. شاید آینده همین الان فرا رسیده باشد. تاکسیهای هوایی در راه هستند اما این محصولات را به عنوان پاسخی برای شلوغی خیابانها در نظر بگیریم یا اینکه اسباببازی لوکس و گرانقیمت ثروتمندان؟ صرفنظر از قضاوت دراینباره، نامهای بزرگ و سرمایهگذاری زیادی وارد بازی شدهاند.
شرکتهای خودروسازی همچون تویوتا، هیوندای، پورشه، مرسدس بنز و استلانتیس در این زمینه سرمایهگذاری کردهاند و صنعت حملونقل هوایی پیشرفته AAM از حمایت غولهای هوافضا یعنی بوئینگ و ایرباس برخوردار است. پیشبینیهای مورگان استنلی و اوبر نشان میدهد AAM شاید تا سال ۲۰۳۵ ارزش ۳۲۰ میلیارد دلاری داشته باشد. شرکت آمریکایی جابی اوییشن ثابت کرده خودروهای پرنده به واقعیت تبدیل میشوند و سرویس تاکسی پرنده خود را اوایل سال ۲۰۲۶ در دوبی راهاندازی خواهد کرد. این تاکسیها میتوانند علاوه بر خلبان حداکثر چهار سرنشین را حمل کنند. استرالیا نیز به دنبال بهکارگیری تاکسیهای هوایی بدون آلایندگی است.اما حالا نوبت به هیوندای رسیده که از جدیدترین خودروی پرنده و عمودپرواز خود با نام S-A2 رونمایی کند. جایون شین رئیس گروه هیوندای موتور و مدیرعامل شرکت سوپرنال میگوید:
شهرهایی با تراکم جمعیت خوب همچون استرالیا بازاری بسیار جذاب محسوب میشوند. ما در حال مطالعه بازار استرالیا هستیم زیرا تقاضای بالایی برای تاکسیهای هوایی در این کشور وجود دارد
اما محصول جدید هیوندای برای ایفای نقش در این بازار S-A2 است که یک پرنده عمودپرواز برقی محسوب میشود. هیوندای پروتوتایپ بزرگی از این محصول را که دارای قوای محرکه برقی و ۸ پره است به نمایش گذاشته و گفته که سرعت کروز آن در ارتفاع بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ متری به حدود ۲۰۰ کیلومتر در ساعت میرسد. هیوندای معتقد است به منظور برآورده ساختن نیازهای عملیاتی در شهرها، این خودروی پرنده باید شعاع حرکتی بین ۴۰ تا ۶۵ کیلومتری باشد و بهطور مثال بتواند در حدود ۲۴ دقیقه از فرودگاه سیدنی به پالم بیچ برسد. این کمپانی هنوز اشارهای به ابعاد و ظرفیت باتری، شعاع حرکتی و زمان شارژ S-A2 نکرده است اما احتمالاً باتری همانند هر خودروی برقی دیگر باید توسط شارژرهای موجود شارژ شود هرچند هیوندای با خودروی نکسو توانسته تکنولوژی هیدروژن سلول سوخت خود را نیز به نمایش بگذارد؛ اما حالا که به نقاط قوت این وسایل نقلیه اشاره شد بهتر است کمی هم به نیمهخالی لیوان بپردازیم.
ما واقعاً تاکنون صدها پهپاد و خودروی پرنده پیشتولیدی را دیدهایم اما کدامیک از آنها رنگ واقعیت به خود گرفتهاند؟ اصلاً آیا شهروندان علاقهای به این محصولات دارند؟ درصورتیکه یکی از این خودروهای پرنده تصادف کرده و روی شهر سقوط کنند چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ جایون شین قول میدهد تاکسی پرنده هیوندای صدای کمی در حد و اندازه یک ماشین ظرفشویی خواهد داشت. صدای این وسیله در زمان فراز و فرود به ۶۵ دسیبل میرسد و این رقم در زمان حرکت با سرعت ثابت فقط حدود ۴۵ دسیبل خواهد بود. برای مقایسه باید دانست صدای یک بالگرد در ارتفاع ۳۰۰ متری به حدود ۷۸ دسیبل میرسد.
صرفنظر از این موارد، هر فردی که به حریم شخصی و قانونی خود اهمیت بدهد و هر روز شاهد پرواز دهها پهپاد بالای سر خود باشد، ایده تولید چنین محصولاتی را رد خواهد کرد. مقبولیت عمومی خودروهای پرنده در صورتی بررسی میشود که هزینه کرایه آنها اعلام شود. هیوندای و سوپرنال میگویند هدف از S-A2 در دسترس قرار دادن حملونقل هوایی شهری برای عموم مردم است و زمانی که پهپاد کافی در آسمان وجود داشته باشد انتظار داریم هزینههای آن کاهش یابد.
از طرف دیگر مشکلاتی درباره امنیت پرواز و مشکلاتی همچون هواپیماربایی و کنترل آنها وجود دارد. هیوندای به دنبال ورود به این بازار تا سال ۲۰۲۸ است و مدیر آن خاطرنشان میسازد ایمنی محصول قربانی عناوینی همچون اولین برند حاضر در بازار نخواهد شد. البته زیرساختهایی نیز موردنیاز است. این هواپیماها و خودروهای عمودپرواز نیازمند فضایی برای فرود و پرواز هستند و بنابراین باید تأسیسات ویژهای در نظر گرفته شود؛ اما جدای از این چالشها، مزیتهایی همچون کاهش ترافیک شهری و آلایندگی کربنی هم وجود دارند که بسیار جذاب جلوه میکنند. همچنین میتوان از این وسایل نقلیه برای مأموریتهای اضطراری و تأمین دارو نیز استفاده کرد.