رباتها راهی قطب جنوب میشوند
مهندسان اداره کل ملی هوانوردی و فضای آمریکا (ناسا) در حال طراحی رباتهایی هستند که دادههای زیستمحیطی از جمله دادههای مرتبط با سرعت ذوب سکوهای یخی قطب جنوب را جمع کنند.
به گزارش دنده6 از وبگاه یِیل کلایمِت کانِکشِنز، مهندسان آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا (آزمایشگاه علمی و فناوری ناسا)، در حال طراحی رباتهایی هستند که میتوانند ماهها به جمعآوری دادهها در زیر سکوهای یخی عظیم قطب جنوب بپردازند.
این سکوهای یخی در واقع تودههای غولپیکر یخی هستند که در دریاهای اطراف قطب جنوب شناور و تا لایههای یخی این قاره امتداد مییابند و بخش بزرگی از زمین را میپوشانند.
سکوهای یخی در جایی که زمین به دریا میرسد تشکیل میشوند و روی آب گسترش مییابند. صفحات یخی در خشکی، آنها را تغذیه میکنند. تغییر اقلیم، باعث گرمشدن آب اقیانوسها و در نتیجه آبشدن تدریجی سکوهای یخی میشود. اگر این سکوها فرو بریزند، یخهای در حال ذوب در خشکی بسیار سریعتر به اقیانوس میریزند و افزایش سطح آب دریاها را به طور چشمگیری تسریع میکنند؛ بنابراین دانشمندان باید بفهمند بخش زیرین سکوهای یخی با چه سرعتی در حال آب شدن است؛ اما جمعآوری دادهها در چنین مکانی مشکل است.
پل گلیک (Paul Glick)، مهندس مکانیک رباتیک، و گروهش در حال طراحی رباتهای آیسنود (IceNode) هستند که حدود هشت فوت (۲.۴۳۸۴ متر) قد و پاهای فنری دارند و قادرند به قسمت زیرین یخ بچسبند.
این رباتها دارای باتری بزرگی هستند که این امکان را برایشان فراهم میکند چندین ماه زیر آب بمانند. گلیک میگوید: این ویژگی واقعاً ضروری است؛ زیرا این امکان را برای ما فراهم میکند که سرعت ذوب را در یک دوره زمانی طولانی اندازهگیری کنیم و متوجه تغییرات ایجادشده در طول چرخههای روزانه و فصلی شویم.
این دادهها به دانشمندان کمک میکند بهتر پیشبینی کنند که دریاها با چه سرعتی بالا میآیند تا جوامع ساحلی بتوانند آمادگیهای لازم را کسب کنند.