اخباردانش خودرویی

روغن گیربکس CVT؛ مشخصات، ویژگی‌ها و هر آنچه باید دانست

گیربکس CVT نیز همانند هر گیربکس دیگری برای عملکرد مطلوب خود به روغن مخصوصی نیاز دارد. ما در این مقاله به بررسی ویژگی‌های روغن گیربکس CVT می‌پردازیم.

به گزارش دنده6 : گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر پیوسته CVT به اندازه گیربکس‌های اتوماتیک سنتی پیچیده است هرچند عملکرد متفاوتی در مقایسه با نمونه‌های استاندارد دارد زیرا به لطف سیستم پولی مخروطی شکل فاقد نسبت‌های دنده از پیش تنظیم شده است. بجای استفاده از چرخ‌دنده‌های مرسوم، گیربکس CVT نسبت‌های دنده بی‌نهایتی دارد تا با نیازهای راننده هماهنگ شود و به این ترتیب به کاهش مصرف سوخت و درعین‌حال تجربه رانندگی نرم و بی‌دغدغه کمک نماید.

اما عملکرد گیربکس CVT به گونه‌ای است که انتخاب اول رانندگان حرفه‌ای نیست. هرچند علیرغم این موضوع، گیربکس CVT همچنان گزینه‌ای محبوب برای خودروسازان و خریدارانی است که اولویت اول خود را مصرف سوخت کم و رانندگی نرم قرار داده‌اند. همانند گیربکس‌های اتوماتیک مرسوم که نیازمند روغن گیربکس یا واسکازین مخصوص خود هستند، گیربکس‌های CVT نیز باید از روغن‌های مخصوص استفاده کنند اما درست از همین‌جا سردرگمی مالکان خودروهای مجهز به این نوع گیربکس شروع می‌شود.

روغن گیربکس CVT چیست؟

روغن گیربکس CVT روان کاری کاملاً سنتتیک است که بر اساس نیازهای خودروهای مجهز به این نوع گیربکس تولید می‌شود و از فرمول خاصی برخوردار است. همانند روغن‌موتورو گیربکس، روغن گیربکس CVT عنصری حیاتی محسوب می‌شود چراکه اصطکاک بین پولی‌ها، تسمه و یا زنجیرها را کاهش می‌دهد و بر طول عمر آن‌ها می‌افزاید. این روغن همچنین به دور شدن گرما از قطعات کمک کرده و مانع داغ کردن می‌شود. نبود دنده‌های فیزیکی به این معنی است که احتمال داغ کردن گیربکس‌های CVT در شرایط رانندگی پرفشار بیشتر خواهد بود بنابراین باید از روغن مناسب برای این نوع گیربکس‌ها استفاده کرد. روغن گیربکس سنتی دارای افزودنی‌های ضد استهلاک و ضد فوم مشابه روغن گیربکس CVT است اما روغن‌های موردبحث از موادی با طول عمر بیشتر برای کاهش استهلاک قطعات برخوردار هستند.

همانند بسیاری از گیربکس‌های اتوماتیک موجود در بازار، استفاده از روغن مناسب به معنی رفع دغدغه‌ها و کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری در درازمدت خواهد بود. در واقع شما با انتخاب روغن گیربکس CVT باکیفیت و مناسب از تحمیل هزینه‌های تعمیر سنگین در آینده جلوگیری می‌کنید. برای انتخاب بهترین نوع از این روغن باید دفترچه راهنمای خودروی خود را مطالعه کنید؛ اما شاید این سؤال برای شما پیش آید که آیا روغن گیربکس CVT همان روغن گیربکس اتوماتیک معمولی است؟ پاسخ سؤال منفی است چراکه تفاوت‌های موجود در مهندسی، ساختار و اصول به‌کارگیری گیربکس CVT باعث شده این نوع گیربکس‌ها نیازمند روغن متفاوتی باشند. روان کار گیربکس‌های CVT از افزودنی‌های ضد استهلاک منحصربه‌فرد به منظور حفظ ویسکوزیته مناسب سود می‌برند تا به این ترتیب گیربکس در برابر فشارهای زیاد، گرما و اصطکاک قطعات کارایی خود را حفظ کند.

همانند همه روغن‌ها، روغن گیربکس CVT نیز باید پس از مدت‌زمان مشخص تعویض شود و اگر این کار صورت نگیرد بی‌شک قطعات گیربکس آسیب خواهند دید. برخی خودروسازان میله اندازه‌گیری روغن گیربکس را از خودروهای خود حذف کرده‌اند و بنابراین بررسی سطح و کیفیت این روغن برای مالکان غیرممکن است هرچند با مطالعه دفترچه راهنمای خودرو می‌توان توصیه‌های سازنده را مشاهده کرد. البته اکثر خودروسازان توصیه می‌کنند روغن گیربکس CVT بین ۴۰ تا ۷۰ هزار کیلومتر تعویض شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا