اخبارفناوری و تکنولوژی

رونمایی آرم از فناوری افزایش‌دهنده کیفیت گرافیکی اختصاصی خود

فناوری افزایش‌دهنده کیفیت گرافیکی آرم نه‌تنها می‌تواند به افزایش نرخ فریم کمک کند؛ بلکه قادر است میزان شارژدهی در حین بازی را هم افزایش دهد.

به گزارش دنده6 : شرکت آرم (ARM) به‌تازگی از فناوری افزایش‌دهنده کیفیت گرافیکی (Graphics Upscaler) اختصاصی خود رونمایی کرده است که می‌تواند بازی‌های موبایل با توان پردازشی کمتر را روان‌تر اجرا کند. این فناوری به‌صورت متن‌باز در اختیار توسعه‌دهندگان قرار خواهد گرفت.

آنچه باید درباره افزایش‌دهنده کیفیت گرافیکی ARM بدانیم

بسیاری از سازندگان تراشه‌های موبایل از معماری ARM برای تولید محصولات خود استفاده می‌کنند در میان آن‌ها می‌توان به نام‌های مطرحی مثل کوالکام و مدیاتک اشاره کرد. این شرکت بریتانیایی اخیراً از فناوری جدیدی با نام Accuracy Super Resolution پرده برداشته که به‌منظور بهبود اجرای بازی‌ها روی گوشی‌های هوشمند توسعه یافته است. این ابزار با مجوز متن‌باز MIT در دسترس توسعه‌دهندگان قرار می‌گیرد تا بتوانند بازی‌هایشان را بهینه‌سازی کنند.

فناوری افزایش‌دهنده کیفیت جدید ARM براساس فناوری FSR-2 شرکت AMD توسعه پیدا کرده است که از ارتقادهنده موقت گرافیکی برای اجرای بهتر بازی‌های دسکتاپ استفاده می‌کند و می‌تواند فریم‌ریت خروجی را تاحدودی افزایش دهد. برخلاف برخی فناوری‌های مشابه که فقط از یک فریم برای بهبود خروجی بهره می‌گیرند، در این فناوری شاهد پردازش هم‌زمان چندین فریم برای تولید خروجی باکیفیت‌تر هستیم.

افزاینده گرافیکی ARM

افزاینده‌های کیفیت گرافیکی معمولاً در کارت‌های گرافیک پایین‌رده یا پردازنده‌های گرافیکی لپ‌تاپ استفاده می‌شوند که می‌تواند بازی‌های سنگین با نرخ نوسازی تصویر قابل‌قبول اجرا کنند. از نمونه‌های مطرح دیگر در این زمینه می‌توان به انویدیا DLSS و اینتل XeSS اشاره کرد که برای رایانه‌های دسکتاپ و لپ‌تاپ منتشر شده‌اند. اکنون فناوری افزاینده کیفیت گرافیکی که ARM معرفی‌ کرده، می‌تواند میان معدود ابزارهای موجود برای گوشی‌های هوشمند قرار بگیرد که نه‌تنها روی اجرای روان‌تر بازی‌ها تأثیر دارد، بلکه می‌تواند با کاهش مصرف انرژی، میزان شارژدهی دستگاه‌ها حین بازی را افزایش دهد.

طبق نتایجی که ARM ارائه‌ کرده است، فناوری جدید این شرکت توانسته عملکردی مشابه فناوری‌های FSR-2 و کوالکام GSR داشته باشد. ARM ادعا می‌کند با این ابزار می‌تواند تا در مقایسه با رندر بازی‌ها، به کمک پردازنده گرافیکی Immortalis-G720 و نمایشگر ۲۸۰۰ در ۱۲۶۰ پیکسل ۵۳ درصد نرخ نوسازی تصویر بیشتری روی رزولوشن اصلی دستگاه نشان دهد. برای مقایسه می‌توان اشاره کرد که فناوری AMD FSR-2 فقط تا ۳۶ درصد فریم‌ریت بیشتری ارائه می‌کند و در مقایسه با نمونه‌ای که ARM توسعه داده است، عملکرد ضعیف‌تری دارد.

ARM ASR

ARM در جدول دیگری عملکرد فناوری ASR را روی دستگاهی با تراشه مدیاتک دایمنستی ۹۳۰۰ نمایش داده است. طبق داده‌های این جدول، رندر بازی‌ها روی رزولوشن 540P و ارتقای گرافیکی آن می‌تواند میزان مصرف باتری را حدود ۲۰ درصد نسبت به رندر روی رزولوشن 1080p کاهش دهد.

ARM ASR

پردازنده‌های مبتنی‌بر معماری ARM اکنون روی کامپیوترهای کوپایلوت پلاس هم استفاده می‌شوند و سازندگان مطرحی مثل مایکروسافت، دل‌، لنوو و سامسونگ از چنین تراشه‌هایی روی محصولات خود بهره می‌گیرند. احتمالاً قابلیت افزایش کیفیت گرافیکی ASR می‌تواند به لپ‌تاپ‌های ویندوزی که پردازشگر گرافیکی مجزا ندارند، کمک کند در بازی‌ها عملکرد بهتری داشته باشند. البته این لپ‌تاپ‌ها از فناوری Automatic Super Resolution مایکروسافت که انحصاراً برای تراشه‌های سری اسنپدراگون X توسعه‌یافته نیز بهره می‌گیرند. همچنین مایکروسافت اعلام کرده مشغول ساخت فناوری افزایش کیفیت گرافیکی جدیدی است که می‌توان از آن روی طیف وسیع‌تری از دستگاه‌های ویندوزی استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا