اخبار داخلی

سایپا سیلک

سیتروئن C3 XR که با نام سیلک در ایران عرضه خواهد شد، نسخهٔ کراس هاچ‌بک تارا محسوب می‌شود و به پیشرانهٔ ۱.۲ لیتری سه سیلندر توربو با ۱۳۶ اسب بخار قدرت مجهز خواهد بود.

به گزارش دنده 6 – اولین بار در نخستین دورهٔ نمایشگاه تحول صنعت خودرو در شهریور ۱۴۰۱ بود که سایپا از سیتروئن C3 XR با کد M44 رونمایی کرد. این خودرو قرار بود در دوران برجام توسط شرکت سایپا سیتروئن تولید شود اما به خاطر تحریم‌ها این برنامه‌ها هیچ‌گاه عملی نشدند. بااین‌حال، به گفته سایپا، قالب‌های بدنه C3 XR قبلاً وارد ایران شده‌اند و با توجه به اشتراکات زیاد این خودرو با تارا، هم‌اکنون امکان تولید آن فراهم شده است. در ادامه به بررسی مشخصات این کراس‌اوور فرانسوی خواهیم پرداخت.

سیتروئن C3 XR یا سایپا سیلک

هرچند در ایران سیتروئن C3 XR تازه قرار است روی خط تولید برود اما این خودرو هرگز جدید نیست زیرا نسخه تولیدی آن برای اولین بار در نمایشگاه خودروی گوانگژو سال ۲۰۱۴ رونمایی شد. این خودرو کراس‌اوور ساب‌کامپکتی است که فقط برای بازار چین در نظر گرفته شده و از طریق جوینت ونچر دانگ‌فنگ پژو-سیتروئن در این کشور تولید می‌شود. C3 XR بر پایه سیتروئن الیزه (C-Elysée همان پژو ۳۰۱ با برند سیتروئن) شکل گرفته و در اصل نسخه کراس هاچ‌بک الیزه و ۳۰۱ محسوب می‌شود. به همین دلیل، این خودرو اشتراکات فراوانی با ۳۰۱ دارد تا جایی که حتی درهای جلوی دو خودرو هم باهم مشترک است.

سایپا سیلک

بنابراین، ازآنجایی‌که تارای ایران‌خودرو هم نسخهٔ ایرانیزهٔ پژو ۳۰۱ محسوب می‌شود، C3 XR و تارا قطعات مشترک زیادی خواهند داشت و هردو از پلت‌فرم PF1 پژو سیتروئن استفاده می‌کنند. سایپا برای این خودرو در ایران نام سیَلک (Sialk) را در نظر گرفته است. این نام برگرفته از تپه باستانی سیلک در کاشان است و سایپا به دلیل قرارگیری سایت تولیدی سایپا سیتروئن در این شهر اقدام به انتخاب این نام کرده است.

سایپا سیلک

طراحی بیرونی سایپا سیلک

سیتروئن C3 XR تاکنون دو بار فیس‌لیفت شده است که در نمایشگاه تحول صنعت خودروی سال گذشته، سایپا نسخهٔ اولیه آن را به نمایش درآورد. این نسخه چهره‌ای قدیمی داشت و از همان داشبورد تارا استفاده می‌کرد اما حدود یک سال بعد در نمایشگاه مشهد شاهد نمایش جدیدترین نسخهٔ C3 XR بودیم که این نشان می‌دهد سایپا به دنبال مونتاژ آخرین نسخهٔ کراس‌اوور سیتروئن است. این به‌عنوان دومین فیس‌لیفت C3 XR، در سال ۲۰۲۱ معرفی شد و طراحی جدید جلوپنجره و سپر جلو را به همراه داشت. البته علیرغم این فیس‌لیفت‌ها، ظاهر سیلک رنگ و بوی کهنگی گرفته است خصوصاً با توجه به اینکه از سال ۲۰۱۴ تاکنون در قسمت جانبی و عقب تغییر خاصی صورت نگرفته و همچنان شاهد همان نمای اولیه هستیم.

سایپا سیلک

بااین‌حال، قسمت جلوی سیلک به لطف تغییراتی که طی دو نوبت در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۱ تجربه کرده است، بروزتر به نظر می‌رسد و می‌تواند در برابر رقبای خود در بازار ایران مثل ام‌وی‌ام X22 و ری‌را حرف‌هایی برای گفتن داشته باشد. در اینجا شاهد چراغ‌هایی هستیم که توسط یک جلوپنجرهٔ باریک به هم متصل شده‌اند درحالی‌که در پایین ورودی هوای بسیار بزرگی به چشم می‌خورد که بخش بزرگی از سپر را پوشانده است. در طرفین سپر هم دی‌لایت‌های عمودی خودنمایی می‌کند. سیلک با ۴,۲۶۰ میلی‌متر طول، ۱,۷۹۰ میلی‌متر عرض و ۱,۵۶۰ میلی‌متر ارتفاع، ابعادی مشابه X22 مدیران خودرو دارد و کراس‌اوور کوچکی است.

سایپا سیلک

داخل سایپا سیلک

همان‌طور که اشاره شد، C3 XR در ابتدا از همان داشبورد تارا استفاده می‌کرد که هم‌اکنون کاملاً قدیمی شده است اما در فیس‌لیفت‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۱ سیتروئن اقدام به طراحی داشبورد کاملاً جدیدی برای این کراس‌اوور کرد که فضای به‌مراتب مدرن‌تر و جذاب‌تری را نسبت به نسخهٔ اولیه که در نمایشگاه تحول دیدیم فراهم کرده است. در آخرین نسخهٔ سیلک شاهد داشبورد بروزی با دریچه‌های تهویهٔ افقی باریک هستیم که توسط یک نوار کرومی به هم متصل شده‌اند. زیر دریچه‌های تهویهٔ مرکزی نمایشگری به چشم می‌خورد که هرچند طبق استانداردهای امروزی بزرگ به نظر نمی‌رسد اما اندازهٔ معقولی دارد.

سایپا سیلک

علیرغم تغییرات گستردهٔ داخلی، کنترل‌های تهویهٔ C3 XR هنوز هم ارتباط با ۳۰۱ را نشان می‌دهند. علاوه بر این، غربیلک فرمان هم همان نمونه‌ای است که در سال ۲۰۱۴ ارائه شده بود و قدیمی به نظر می‌رسد. بااین‌حال، به‌طورکلی طراحی و فضای داخلی سیلک برای یک کراس‌اوور اقتصادی (البته نه در ایران) قابل‌قبول است و تریم مشکی براق و نقره‌ای روی داشبورد و کنسول مرکزی هم حال و هوای کمی لوکس‌تری به داخل خودرو بخشیده است. همچنین ازآنجایی‌که این خودرو بر اساس پژو ۳۰۱ و تارا شکل گرفته است، در عقب صندلی‌های جاداری را ارائه می‌کند و صندوق بار آن با ۴۲۰ لیتر ظرفیت برای این کلاس کاملاً مناسب است.

امکانات و تجهیزات سایپا سیلک

هنوز نمی‌دانیم سایپا قصد دارد این کراس هاچ‌بک فرانسوی را با چه سطح امکاناتی در ایران مونتاژ کند اما به‌طورکلی، C3 XR از امکاناتی مثل موارد زیر بهره می‌برد:

  • رینگ آلومینیومی
  • سیستم تهویه دستی
  • سنسور پارک عقب
  • ترمز کمکی
  • کنترل کشش
  • کنترل پایداری
  • سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی
  • دی‌لایت
  • ۴ ایربگ (در فول‌ترین نسخه)
  • صفحه آمپر دیجیتالی
  • کروز کنترل
  • دوربین دید عقب
  • و…

پیشرانه سایپا سیلک

در مورد پیشرانهٔ سیلک در بازار ایران ابهامات زیادی وجود داشت. ابتدا گفته می‌شد این خودرو قرار است با پیشرانهٔ ME16 تولید شود که نسخهٔ سایپا از موتور TU5 پلاس ایران‌خودرو محسوب می‌شود. C3 XR در چین هم ابتدا با همین پیشرانه عرضه می‌شد که با نام EC5 شناخته می‌شود و نسخهٔ ارتقاءیافتهٔ موتور TU5 است. درواقع ابتدا قرار بود سیلک از پیشرانه و گیربکس تارا استفاده کند اما در دی‌ماه ۱۴۰۲ قائم‌مقام مدیرعامل در حوزه مهندسی، کیفیت و تولید شرکت سایپا سیتروئن اعلام کرد این خودرو با همان قوای محرکهٔ جدید نسخهٔ بازار چین در ایران عرضه خواهد شد.

بنابراین، سیلک را با یک پیشرانهٔ ۱.۲ لیتری سه سیلندر توربو خواهیم دید که ۱۳۶ اسب بخار قدرت و ۲۳۰ نیوتن متر گشتاور دارد. انتقال نیروی این موتور هم توسط یک گیربکس شش سرعته دوکلاچه صورت می‌گیرد. این قوای محرکه ابتدا وارداتی خواهد بود اما گفته شده بعداً توسط مگا موتور داخلی‌سازی خواهد شد. به لطف این موتور، سیلک می‌تواند به حداکثر سرعت ۱۹۵ کیلومتر بر ساعت برسد در هر صد کیلومتر به‌صورت ترکیبی ۵.۱ لیتر بنزین مصرف می‌کند.

سایپا سیلک

قیمت، رقبا، زمان عرضه

سیتروئن C3 XR هم‌اکنون در چین با قیمت ۱۱۳,۹۰۰ یوآن معادل ۱۶ هزار دلار عرضه می‌شود؛ بنابراین، با توجه به نرخ دلار ۶۰ هزار تومانی و سایر هزینه‌ها، برای این خودرو در بازار کشورمان باید انتظار قیمتی در حدود ۱.۵ میلیارد تومان را داشته باشیم. اصلی‌ترین رقیب سیلک در بازار کشورمان ری‌رای ایران‌خودرو خواهد بود که روی پلت‌فرم PF1 مشترک با سیلک ساخته شده و قرار است با پیشرانهٔ ۱۶۰ اسب بخار EF7 توربو عرضه شود. علاوه بر این، ام‌وی‌ام X33 کراس و X55 را هم می‌توان یکی دیگر از رقبای کراس‌اوور جدید سایپا دانست. طبق گزارشات، قطعات این خودرو ثبت سفارش شده و قرار است تولید و عرضهٔ آن در شش‌ماههٔ اول سال ۱۴۰۳ آغاز شود. تولید سیلک با ۲۰ درصد داخلی‌سازی شروع خواهد شد و به‌تدریج داخلی‌سازی قطعات آن افزایش پیدا خواهد کرد.

سایپا سیلک

مشخصات فنی سیتروئن C3 XR یا سایپا سیلک

پیشرانه ۱.۲ لیتری ۳ سیلندر توربو
قدرت ۱۳۶ اسب بخار
گشتاور ۲۳۰ نیوتن متر
گیربکس ۶ سرعته دوکلاچه
محور محرک جلو
طول ۴,۲۸۲ میلی‌متر
عرض ۱,۷۴۸ میلی‌متر
ارتفاع ۱,۵۵۷ میلی‌متر
فاصلهٔ محوری ۲,۶۵۵ میلی‌متر
وزن ۱۲۲۰ کیلوگرم
مصرف سوخت ۵.۱ لیتر ترکیبی
ظرفیت باک ۵۳ لیتر
حجم صندوق بار ۴۲۰ لیتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا