سرمایهگذاری ۶۵ میلیارد دلار ژاپن روی تولید بومی تراشهها
بهدلیل شرایط جنگی در شبهجزیره تایوان، کشورهای بیشتری بهدنبال تولید بومی تراشهها هستند.
به گزارش دنده6 : ژاپن جدیدترین کشوری است که قصد دارد روی تولید بومی تراشهها سرمایهگذاری کند. این کشور بهتازگی برنامهای ۶۵ میلیارددلاری برای تولید بومی تراشه را اعلام کرده است و قصد دارید از این طریق به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان تراشه در جهان تبدیل شود.
«شیگرو ایشیبا»، نخستوزیر ژاپن، در اوایل این هفته از برنامه ۶۵ میلیارددلاری این کشور برای تولید بومی تراشهها رونمایی کرد. البته این برنامه هنوز قطعی نیست و در جلسه بعدی پارلمان ژاپن به بحث گذاشته خواهد شد. گفته میشود این طرح با محوریت حمایت از شرکت راپیدوس که از جمله تولیدکنندگان بومی تراشه در ژاپن است نوشته شده.
ژاپن نیز به جمع تولیدکنندگان بومی تراشهها میپیوندد
راپیدوس یک شرکت نوپای ژاپنی است که در سال ۲۰۲۲ با پشتیبانی چند شرکت فناوری ژاپنی بزرگ از جمله سونی و کیوکسیا تأسیس شد. این شرکت در همان سال توانست با IBM وارد یک شراکت استراتژیک شود. همچنین راپیدوس انتظار دارد که تا سال ۲۰۲۷ بتواند تولید تراشههای پیشرفته ۲ نانومتری را آغاز کند. البته چنین هدفی برای یک شرکت نوپا کاملاً بلندپروازانه است، اما کمکهای مالی دولت ژاپن و صنایع پیشرفته این کشور میتواند مسیر را برای راپیدوس هموار کند.
دولت ژاپن هنوز مشخص نکرده است که ۶۵ میلیارد دلار موردنیاز برای این پروژه از چه منبعی تأمین میشود. اما دولت اعلام کرده که انتظار دارد این طرح تأثیری یک تریلیون دلاری روی اقتصاد این کشور داشته باشند. نیروی کار ماهر برای ساخت تراشهها و دستیابی به فناوریهای لازم دو چالش اصلی پیشروی دولت ژاپن و راپیدوس برای اجرای این طرح هستند.
بعد از اعلام برنامههای آمریکا برای تولید بومی تراشهها، کشورهای بیشتری به دنبال ساخت تراشه در داخل خاک خود هستند. دلیل تأکید دولتها روی تولید بومی تراشه، احتمال جنگ در تایوان و احتمال حمله چین به این شبهجزیره است.
تایوان در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد از تراشههای جهان را تأمین میکند و با اتکا به دانش شرکتهایی مانند TSMC توانسته در زمینه تولید تراشه تقریباً بیرقیب شود. کنترل چین روی زنجیره تأمین تراشهها میتواند نتایج فاجعه باری برای آمریکا، ژاپن و سایر قدرتهای جهانی داشته باشد.