سورن با موتور توربو عرضه می شود!
سورن با موتور توربوشارژ در آزمون رانندگی که توسط کانون نمایندگان و کارشناسان خبره در پیست اتومبیلرانی ورزشگاه آزادی انجام شد، مورد تایید نمایندگان منتخب شبکه فروش قرار گرفت. در برنامه ای که به همین منظور برگزار شد، مدیر عامل شرکت تحقیق، طراحی و تولید موتور ایران خودرو، معاون بازاریابی و فروش ایران خودرو، مدیران و کارشناسان کانون نمایندگان ایران خودرو حضور داشتند.
امروزه برای پاسخ به انتظارات روبه رشد مشتری در صنعت خودرو، نیاز به موتورهایی بادوام، پربازده، قدرتمند، کم مصرف و با آلودگی کم به شدت احساس می شود و خودروسازان جهانی همواره در حال توسعه و بهبود عملکرد موتورها هستند. در گذشته، از پرخوران بیشتر در موتورهای مسابقه ای به منظور افزایش قدرت استفاده میشد، اما در حال حاضر این سامانه برای پاسخگویی به نیازمندی های عملکردی، مصرف سوخت و آلایندگی به یک سامانه رایج در محصولات تجاری بدل شده است. پیشرانه EF7 مجهز به توربوشارژر ابتدا در محصول سورن نصب میشود و این خودرو از نظر قوای محرکه جدیدترین محصول ایران خودرو به شمار می رود. موتور EF7 توربوشارژ نصب شده روی سورن، دارای 16 سوپاپ و سیستم انتقال قدرت آن، پنج دنده دستی است و استاندارد الایندگی یورو 4 را تامین میکند. حداکثر سرعت سورن با استفاده از این موتور کم مصرف نیز بیش از 200 کیلومتر در ساعت خواهد بود.
توان پیشرانه توربو نسبت به موتور پایه، 30 درصد و گشتاور آن 40 درصد افزایش یافته است در حالی که مصرف سوخت آن در چرخه استاندارد پایین تر است. توان بیشینه 110کیلووات ( 150 اسب بخار ) در دور 5500 دور در دقیقه قابل دستیابی است. مزیت اصلی موتور ملی توربو، گشتاور آن است که بیشینه 215 نیوتن متری آن به صورت خطی از دور موتور 2000 تا 4800 دور در دقیقه ثابت است. این موضوع، حس خوب رانندگی در دنده های مختلف، عدم نیاز به تعویض مکرر دنده و شتاب بسیار خوب در تمامی شرایط را برای سورن فراهم میکند.
مصطفی خان کرمی، معاون بازاریابی و فروش ایران خودرو نیز در این مراسم با بیان این که نمایندگان مجاز ایران خودرو به طور مسقیم با مشتریان در ارتباط هستند و نظرات آنان را دریافت می کنند و از این رو آزمون محصول توسط آنان اهمیت دارد، گفت: با برگزاری این آزمون، مشکلات احتمالی خودرو دریافت خواهد شد تا قبل از تجاری سازی، نقاط ضعف آن برطرف شود. وی یادآور شد: سورن با موتور توربو با استفاده از فن آوری روز دنیا تولید شده و تا پایان سال، امکان و قابلیت ورود 500 دستگاه از این محصول به بازار فراهم است.
خان کرمی با اشاره به افزایش تولید در ایران خودرو افزود: با روند رو به رشد تولید، تعهدات ایران خودرو به مشتری در شرایط مطلوبی قرار دارد و با برنامه ریزی های صورتگرفته و تاکید مدیریت ارشد بر تولید خودروی بدون کسری قطعه، پاسخگوی نیاز مشتریان بوده و سال 94، سال ارتقای کیفیت محصولات خواهد بود.
شما همين ايرادات موتور ملى رو بگيريد توربو پيشکشتون
ظاهرا بلاخره بعد از 3 سال مشکلات موتور توربو رو حل کردن، البته به این معنی نیست که با بنزین معمولی خوب کار میکنه ولی مشکلات ترسناک مدل ها اولیه بلاخره حل شده..
با پوزش زياد در فارسي ضرب المثلي هست كه ميگه”قاچ زينو بچسب سواري پيشكش” اين مصداق توربو كردن موتور سمنده.
نفس این کار ارزشمنده. به امید موفقیت همه ایرانیها
خب به اطلاع دوستان برسونم که متاسفانه اینموتور در حال حاضر به مشکل خورده، سازنده ای رو برای ساخت لوله ورودی به اینترکولر انتخاب کردن که در کمال تاسف طرف با مواد EPDM اقدام به ساخت لوله کرده که با اولین دور توربو ، لوله آتش گرفت و آب شد.
حال در به در دنبال یک سازنده میگردند که بتونه این لوله رو با هزینه بالاتری بسازه. ولی کوو دانش طراحی
میشه کمی بیشتر در مورد مشخصات لوله مورد نیاز توضیح بدید؟
البته لازمه اضافه کنم که این موتور بیش از سه سال هست که در ایپکو در حال تست بوده و بعیده در اولین استارت این مشکل به وجود آمده باشه، چرا که اولین استارت به 3 یا 4 سال قبل بر می گرده…
سپهر جان، لوله ای که از اگزوز به اینترکولر میاد یک لوله با آلیاژ خاصی هست که هنوز ما دانش فنی اوون رو نداشتیم. در اول این پروژه که حدود سه یا چهار سال قبل بود، با خیلی از شرکت ها صحبت کردند که با خرید دانش فنی این موضوع رو حل کنند.
مسئله در اولین استارت نبوده، مطمئنا با بالا رفتن دمای لوله این اتفاق افتاده. علی الحال فعلا این پروژه به دلیل این لوله به مشکل خورده. متاسفانه مرکز تحقیقات موتور هم به دلیل اینکه هیچ ارتباطی با کشورهای پیشرفته و یا شرکای خارجی نداره، دانش خاصی نداره.
محمد جان من نمیدونم شما تا چه حد در جریان ماجرا هستید و اگر جسارتی می کنم عذر میخوام اما تا جایی که من متوجه میشم، اگزوز مستقیم به اینترکولر وصل نیست و وسط ماجرا خود توربو قرار گرفته ، اون لوله خروجی از توربو و ورودی به اینترکولر هم با فرضا 7 psi فشار، تکنولوژی عجیبی نداره و تمام ماشین هایی که الان در ایران و جهان توربو می شن اون لوله رو دارند.برای ایران خودرو هم خرید یا ساخت چنین لوله ای که در مقایسه با لوله های سوخت رسانی تحت فشار بسیار کمتری قرار داره، نباید سخت باشه.
شما درست می فرمایید. ما سه تا لوله داریم که یکی از اگزوز میاد داخل پمپ و دو تا لوله که وصل میشه به اینترکولر. این لوله ها با مواد خاصی ساخته میشن و تا حالا هم توو ایران ساخته نشده. اول پروژه زمانی که بعضی شرکت ها اعلام کردند که فقط با پرداخت دانش فنی اقدام به ساخت میکنند کسی توی ایران خودرو و مرکز تحقیقات به این موضوع محلی نگذاشت و پروژه هوارسانی رو دادند به شرکت ایده نگر که کل سیستم هوارسانی رو جمع کننه. اوون بنده خداها فکر کردن میتونن تا آخرش برن. حالا با این مشکل همه در به در ، با خواهش و تمنا میخوان کسی بیاد بگه چکار کنن. ولی حالا کسی برای یک لوله که نمیاد وسط سرمایه گذاری کنه.