شاهکار چانگان، هواوی و نادر فقیه زاده، آواتار ۱۱ به ایران آمد
پس از گمانهزنیهای فراوان، بالاخره خودرو مشهور «آواتار 11» (AVATR 11)، به طور رسمی وارد ایران شد و در شوروم بی ام اسپیس (زیر مجموعه بهمن موتور) به نمایش درآمد. برند آواتار یا آواتر که نام آن یادآور آینده و فناوری پیشرفته است، حاصل همکاری سه شرکت بزرگ چینی، یعنی چانگان (Changan)، هواوی (Huawei)، CATL و طراحی برجسته نادر فقیه زاده است. این اتحاد استراتژیک، هر یک از شرکا را قادر ساخته تا با تکیه بر تخصص و تجربه خود، بهترینها را در این خودرو برقی گرد هم آورند.
شرکت بزرگ خودروسازی چانگان، توان فنی و تولیدی خود را در اختیار پروژه آواتار قرار داده است. چانگان با سابقه طولانی در تولید خودرو، نقش مهمی در طراحی و ساخت بدنه، شاسی و سایر اجزای مکانیکی آواتار 11 ایفا کرده است. CATL، به عنوان یکی از بزرگترین تامینکنندگان باتری خودروهای برقی در جهان، مسئولیت توسعه و تامین سیستم برق و باتری آواتار را بر عهده دارد. باتریهای پیشرفته CATL، عملکرد بالا و برد قابل توجهی را برای آواتر 11 تضمین میکنند.
غول فناوری چینی هواوی، با ارائه پیشرفتهترین سختافزارها و نرمافزارهای خود نقش کلیدی در هوشمندسازی آواتار ایفا کرده است. سیستمهای کمک راننده پیشرفته (ADAS)، ناوبری هوشمند، و امکانات ارتباطی گسترده، همگی از جمله دستاوردهای هواوی در این پروژه هستند. آواتار 11 که در بازارهای جهانی با نام «آواتر یک یک» AVATR One One شناخته میشود، اولین محصول از سری خودروهای آواتار است. نامگذاری این خودرو به صورت مستقل در سری محصولات آواتار انجام میشود. در این بخش از اخبار خودرو به معرفی این کراس اوور وارداتی جذاب میپردازیم.
معرفی کراس اوور وارداتی آواتار ۱۱ بی ام اسپیس
آواتار 11 در دستهبندی کراساوورهای متوسط برقی قرار میگیرد و با ارائه ترکیبی از فناوریهای پیشرفته، طراحی چشمنواز و عملکرد قابل توجه، قصد دارد جایگاه ویژهای در بازار خودروهای برقی ایران برای خود دست و پا کند. این خودرو نوین در بازارهای جهانی با سیستم انتقال قدرت تک دیفرانسیل (RWD) و دو دیفرانسیل (AWD) عرضه میشود.
همچنین، خریداران میتوانند از بین دو نوع چیدمان کابین ۵ نفره با پیکربندی استاندارد و فضای کافی برای سرنشینان و ۴ نفره با تمرکز بر ارائه تجربهای لوکستر و صندلیهای VIP گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنند. خوشبختانه، گروه بهمن با در نظر گرفتن سلیقه و نیاز بازار ایران، نسخه دو دیفرانسیل و 5 نفره آواتار 11 را برای عرضه در کشورمان انتخاب کرده است.
یکی از نکات جالب و حائز اهمیت در مورد آواتار 11، حضور نادر فقیه زاده، طراح برجسته ایرانی به عنوان سرتیم طراحی این خودرو است. فقیه زاده که سابقه درخشانی در تیم ارشد طراحان بی ام و (BMW) دارد، با دانش و تجربه خود نقش بسزایی در شکلگیری ظاهر مدرن، جذاب و هماهنگ آواتار 11 ایفا کرده است.
قوای محرکه AVATR 11
این خودرو با بهرهگیری از دو پیشرانه الکتریکی مجزا که هرکدام روی یکی از محورها قرار گرفتهاند، مجموع قدرت ۵۷۰ اسب بخار و مجموع گشتاور ۶۵۰ نیوتنمتر را ارائه میدهد. با این قدرت، کراس اوور وارداتی بی ام اسپیس در ۴ تا ۴.۵ ثانیه شتاب ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت را طی میکند که با توجه به وزن ۲.۳ تنی خودرو عالی است.
پک باتری این خودرو 116 کیلووات ساعت ظرفیت دارد و شارژ 0 تا 80 درصد آن با شارژرهای معمولی 7.5 تا 8 ساعت و با شارژرهای سریع (موجود در ایران) حدود 2 ساعت زمان میبرد. برد مسافت این خودرو بر اساس استاندارد CLTC حدود 700 کیلومتر و در شرایط واقعی بین 500 تا 550 کیلومتر خواهد بود.
استفاده از دو پیشرانه برقی نهتنها قدرت و گشتاور بالایی را برای آواتار 11 فراهم میکند، بلکه باعث توزیع بهینه نیرو بین محورها شده و کنترلپذیری خودرو را در شرایط مختلف بهبود میبخشد. سیستم AWD هوشمند این خودرو، بهصورت لحظهای و با توجه به شرایط جاده و نوع رانندگی، میزان نیروی ارسالی به هر محور را تنظیم میکند تا بهترین عملکرد و پایداری حاصل شود.
پک باتری 116 کیلووات ساعتی آواتار 11، یکی از بزرگترین و پیشرفتهترین باتریهای موجود در خودروهای الکتریکی است. این باتری، علاوه بر ظرفیت بالا، از فناوریهای پیشرفتهای برای مدیریت دما و افزایش طول عمر بهره میبرد. همچنین، آواتار 11 از قابلیت شارژ سریع (DC fast charging) پشتیبانی میکند که امکان شارژ سریع باتری را در ایستگاههای شارژ فراهم میکند.
طراحی کابین و فناوریهای هوشمند آواتر یک یک
طراحی داخلی این کراس اوور برقی با الهام از سفینههای فضایی، حس آیندهنگری و تکنولوژی پیشرفته را به سرنشینان القا میکند. در مرکز داشبورد، یک صفحه نمایش بزرگ یکپارچه قرار گرفته است که اطلاعات مربوط به سیستمهای مختلف خودرو را به نمایش میگذارد. این نمایشگر در کنار دو صفحه نمایش مجزا برای کلاستر و سرنشین جلو، تجربهای بصری بینظیر را فراهم میکند.
سیستم عامل هارمونی هواوی که در مالتی مدیای این خودرو به کار رفته است، سرعت بسیار بالایی دارد و دسترسی ساده و روانی را به امکانات مختلف خودرو ارائه میدهد. درهای آواتار ۱۱ به صورت برقی و با فشردن یک دکمه باز و بسته میشوند. طراحی بدون فریم شیشهها نیز به زیبایی و مدرنیته این خودرو افزوده است. همچنین این درها به سیستم وکیوم نیز مجهز هستند.
ترکیبی از روکش چرم و جیر در صندلیها، رودریها، سقف و ستونهای آواتر ۱۱ به کار رفته است که علاوه بر ایجاد حس لوکس و دلنشین، کیفیت و دوام بالایی را نیز تضمین میکند. متریال استفاده شده در کابین این خودرو، بسیار باکیفیت و بادوام به نظر میرسد و حس اطمینان را به سرنشینان القا میکند. سقف شیشهای بزرگ این خودرو، به صورت هوشمند و با توجه به میزان تابش خورشید تیره تر میشود تا از ورود نور بیش از حد به داخل کابین جلوگیری کند.
امکانات رفاهی و ایمنی نسخه وارداتی آواتار ۱۱
آواتار ۱۱ فراتر از یک کراس اوور برقی، مجموعهای از پیشرفتهترین امکانات و تجهیزات را در اختیار راننده و سرنشینان قرار میدهد. از مجموع آپشن های این خودرو لوکس باید به موارد ذیل اشاره کرد:
- ۶ کیسه هوای ایمنی ۱۰ نقطهای
- ترمز اضطراری هوشمند
- رادار خط خوان
- سیستم رانندگی خودکار بین خطوط
- رادار نقطه کور
- رادار تابلوخوان
- کروز کنترل تطبیقی
- سیستم هشدار برخورد از عقب و جلو
- دوربین ثبت وقایع
- دوربین داخلی کابین
- ۱۲ رادار اولترا سونیک
- دوربین ۵۴۰ درجه
- آینه وسط دیجیتال
- گرمکن و سردکن صندلیهای جلو
- سیستم صوتی پریمیوم با ۱۶ بلندگوی داخلی
- تغییر حالت های رانندگی
- ۱۳ دوربین تحت سیستم LiDAR هواوی
- سیستم اتوپارک
- و…
قیمت و تاریخ عرضه
در حالی که برنامه دقیق گروه بهمن برای عرضه آواتار ۱۱ هنوز به طور رسمی اعلام نشده، به نظر میرسد ورود این کراساوور تمام الکتریکی به بازار ایران، امری قریبالوقوع باشد. اما با توجه به سطح بالای امکانات و فناوریهای به کار رفته در این خودرو، انتظار میرود که آواتار ۱۱ یکی از گرانترین خودروهای برقی موجود در بازار کشور باشد.
آواتار ۱۱، با ویژگیهای منحصر به فرد و فناوریهای پیشرفتهای که دارد، یک خودروی لوکس محسوب میشود. قیمت این خودرو در بازار چین، بسته به مدل و آپشنهای انتخابی، بیش از ۵ میلیارد تومان تخمین زده میشود. با در نظر گرفتن هزینههای واردات، عوارض گمرکی و سود واردکننده، به احتمال زیاد آواتار ۱۱ در ایران نیز در رده خودروهای فوق گرانقیمت قرار خواهد گرفت.