شرایط خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی اصلاح شد
معاون نظارت بر کالاهای سرمایهای و خدمات سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان از اصلاح شرایط کارتهای گارانتی خودروهای وارداتی خبر داد. وحید منایی با اشاره به عملکرد سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان درخصوص اصلاح کارتهای گارانتی خودروهای وارداتی اظهار کرد: در راستای نظارت بر حسن اجرای مفاد آییننامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرفکنندگان خودرو مصوب هیاتوزیران و ابلاغیه وزارت صنعت، معدن و تجارت و بهمنظور تطبیق نحوه ارائه خدمات پس از فروش توسط شرکتهای عرضهکننده خودرو با مفاد مندرج در آییننامه مذکور، این سازمان اقدام به بررسی تعهدات ارائه خدمات پس از فروش (گارانتی و وارانتی) مندرج در کارتهای ضمانت صادره شرکتهای تولیدکننده و واردکننده خودرو کرد. وی در ادامه افزود: در این ارتباط کارت دوره ضمانت نمایندگان رسمی دو برند وارداتی که در سال ۱۳۹۵ سهم ۱۷ درصدی در بازار مصرف خودروهای وارداتی داشتهاند، مورد بررسی قرار گرفته و پس از احراز مغایرتها، اصلاح شد. بنا به اعلام معاون نظارت بر کالاهای سرمایهای و خدمات سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، مهمترین اصلاحاتی که در کارتهای گارانتی خودروهای وارداتی لحاظ شده، به شرح زیر است:
۱- مواردی که تحت پوشش گارانتی قرار نمیگیرد، اصلاح و مشخص شد که انجام هرگونه عملیات تعمیراتی، تعویض روغن موتور، تعویض روغن گیربکس یا سرویسهای دورهای خارج از عاملیتهای مجاز شرکت منجر به خارج شدن قطعات و مجموعههای مرتبط از ضمانت میشود. درحالیکه قبل از اصلاح در کارت گارانتی اولیه، انجام تعمیرات و تعویض روغن خارج از عاملیتهای مجاز منجر به خارج شدن کل خودرو از گارانتی عنوان شده بود.
۲- متن درج شده در صفحه اول کارت گارانتی با عنوان قضاوت در مورد گارانتی (در صورت اختلاف) که مغایر با ضوابط جاری بود اصلاح شد.
۳- تغییر، تعویض یا تعمیرات ناصحیح، دستکاری و نصب نامناسب منجر به خارج شدن قطعات و مجموعههای مرتبط از ضمانت میشود؛ درحالیکه قبل از اصلاح در کارت گارانتی اولیه اعمال تعمیرات ناصحیح و… منجر به خارج شدن کل خودرو از گارانتی عنوان شده بود.
۴- نصب هر گونه وسیله، قطعه یا متعلقات اضافی که از سوی شرکت تامین نشده باشد منجر به خارج شدن قطعات و اجزا و موارد مرتبط از ضمانت میشود؛ درحالیکه قبل از اصلاح درکارت گارانتی اولیه نصب هرگونه قطعه یا متعلقات اضافی و… منجر به خارج شدن کل خودرو از گارانتی عنوان شده بود.
۵- گارانتی قطعاتی نظیر تایر خودرو، باتری، لامپ، صفحه کلاچ، تیغه برف پاک کن و… مطابق نظامات آییننامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرفکنندگان خودرو معادل نصف مدت زمان حداقل دوره ضمانت (یک سال یا ۲۰،۰۰۰ کیلومتر) تعیین شده است؛ درحالیکه قبل از اصلاح این قطعات بهدلیل مصرفی بودن فاقد گارانتی بودند.
منایی با بیان اینکه موضوع به نمایندگان رسمی برندهای مدنظر اعلام شده است، اظهار کرد: شرکتهای مذکور نسبت به اصلاح موارد مندرج در کارت گارانتی قبلی و چاپ کارتهای گارانتی جدید با رعایت شرایط مندرج در آییننامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرفکنندگان خودرو اقدام کردند. این مقام مسوول ادامه داد: در همین زمینه پیادهسازی و اجرای اصلاحات مورد نظر در سیستم خدمات پس از فروش شرکتهای واردکننده یاد شده مورد پیگیری و اقدام تکمیلی قرار گرفت.وی خاطرنشان کرد: انجام فرآیند مذکور جهت تمامی عرضهکنندگان خودرو اعم از تولیدکنندگان خودروی داخلی و نمایندگیهای رسمی واردات خودرو با هدف اجرای کامل قوانین، پیشگیری از وقوع شکایات مرتبط و ارتقای میزان رضایتمندی مشتریان در دستور کار این سازمان قرار داشته و تحت پیگیری است. منایی با بیان اینکه نظارت عمومی بر اجرای قوانین میتواند در بهبود وضعیت کمک کند از مردم خواست با اطلاع از شرایط و تعهدات کارتهای گارانتی، چنانچه با اقدامی برخلاف این ضوابط و آییننامه اصلاحی قانون حمایت از حقوق مصرفکنندگان خودرو مصوب هیاتوزیران روبهرو شدند موضوع را از طریق شماره تلفن ۱۲۴ به سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اطلاع دهند تا اقدام قانونی لازم انجام شود.
کاش خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی سی به بالا هم آزاد شه
حالا این داره میشه حمایت از حقوق مصرف کنندگان، دمشون گرم??