شرایط ورود موقت خودرو به کشور اعلام شد
صدور پروانه ورود موقت برای اتومبیلهای وارده به کشور صرفاً برای آن دسته از افراد انجام می شود که مقیم خارج از کشور باشند و شرط شش ماه اقامت متوالی را در کشور مربوطه داشته باشند.
مسافران خارجی و جهانگردان یا ایرانیان مقیم خارج از کشور که دارای این شرایط هستند و با خودروی شخصی خود وارد کشور میشوند ، هرگاه برای آن خودرو جواز عبور از کانونهای جهانگردی کشورهای ملحق به (کارنه دوپاساژ) در دست داشته باشند و به گمرک ورودی ارائه دهند ، میتوانند متناسب با مهلت ویزا و حداکثر تا سه ماه با توجه به مدت اعتبار جواز عبور بدون الزام به تسلیم اظهارنامه یا تأدیه وجهالضمان به گمرک، از وسیله نقلیه خود در کشور استفاده کنند و در مدت مزبور چندین بار با وسیله خود از راههای مجاز وارد و خارج شوند.
شرایط ورود موقت خودرو سواری شخصی به همراه مسافر
خارجیان و ایرانیان مقیم خارج از کشور میتوانند با دریافت دفترچه تردد (کارنهدوپاساژ یا تریپتیک) و تطبیق نام دارنده کارنه مندرج روی جلد دفترچه کارنه با واردکننده خودرو و همچنین تطبیق مشخصات خودرو با مندرجات کارنه از کانونهای اتومبیلرانی کشور مبدأ که برای ایران معتبر بوده – با ملحوظ نمودن مندرجات پشت جلد دفترچه مبنی بر اعتبار آن برای ایران و همچنین عدم قید ایران در مهر بیضی شکل ضرب شده بر روی کارنه – و تاریخ اعتبار آن پایان نیافته باشد ؛ برای ورود موقت خودرو به کشور اقدام کنند.
مدت مجاز اقامت خودروهایی که به صورت ورود موقت به کشور وارد میشوند 3 ماه خواهد بود و پس از این مدت باید از کشور خارج شود. تمدید مهلتهای مذکور منوط به موافقت قبلی گمرک ایران خواهد بود.
خودروهای شخصی که به صورت موقت و برای تردد بیش از ده روز وارد کشور میشوند برای دریافت پلاک موقت شهربانی پس از اخذ گواهی مربوطه از گمرک مرز ورود باید به اولین واحد شمارهگذاری راهنمایی و رانندگی که در گواهی صادره از گمرک مرز ورود مشخص شده، مراجعه کنند.
کسانی که به دلایلی موفق به دریافت دفترچه کارنهدوپاساژ یا تریپ تیک نشدهاند، میتوانند در مرز ورودی با سپرده نقدی و یا ضمانتنامه بانکی یا تضمین بیمهنامه نسبت به دریافت پروانه ورود موقت با رعایت شرایط مقرر (در صورت ایرانی بودن اولاً مقیم خارج باشند و ثانیاً حداقل 6 ماه اقامت متوالی در خارج از کشور و در مورد خارجیان داشتن ویزای معتبر توریستی) اقدام کنند.
این روش به دلیل طولانی بودن مراحل اداری توصیه نمیشود.