اخبارفناوری و تکنولوژی

ضد آفتاب جدیدی که پوست را خنک می‌کند

ضد آفتاب جدیدی که پوست را خنک می‌کند، توانایی لازم را برای مقاومت در برابر اشعه فرابنفش و گرمای خورشید دارد.

به گزارش دنده6 :  اگرچه کرم ضد آفتاب به محافظت از پوست در برابر اشعه مضر فرابنفش خورشید کمک می‌کند اما برای خنک نگه داشتن پوست طراحی نشده است.

به نقل از نیو اطلس، یک ضد آفتاب آزمایشی جدید دقیقا این کار را انجام می‌دهد و در عین حال رتبه خود را در فاکتور محافظت ضد آفتاب را در حدود ۵۰ حفظ می‌کند.

کرم‌های ضدآفتاب مبتنی بر مواد معدنی که معمولا مورد استفاده قرار می‌گیرند، معمولا دارای نانوذرات دی‌اکسید تیتانیوم یا اکسید روی هستند. این نانوذرات بیشتر اشعه فرابنفش موجود در نور خورشید را منعکس می‌کنند و جلوی رسیدن آن به پوست زیرین و آسیب رساندن را می‌گیرند اما نانوذرات آن قدر کوچک هستند که نمی‌توانند پرتو فروسرخ حاوی انرژی گرمایی خورشید را منعکس کنند. بدین ترتیب، افرادی که از کرم ضد آفتاب استفاده می‌کنند، همچنان ممکن است به ‌طور ناراحت‌کننده یا حتی خطرناک گرم شوند.

«روفان ژانگ»(Rufan Zhang) دانشیار «دانشگاه چینهوا»(Tsinghua University) و همکارانش تصمیم گرفتند تا با تغییر اندازه نانوذرات دی‌اکسید تیتانیوم، این وضعیت را تغییر دهند. دانشمندان در نهایت توانستند ذراتی تولید کنند که همچنان اشعه فرابنفش و مقدار قابل توجهی از پرتو فروسرخ را منعکس می‌کنند.

نانوذرات به تنهایی نمی‌توانستند این کار را انجام دهند. بنابراین، پژوهشگران نانوذرات را با آب دیونیزه، اتانول، کرم مرطوب‌کننده «نیوآ»(Nivea)، رنگ‌دانه‌های اکسید آهن هم‌رنگ پوست و یک پلیمر سیلیکونی به نام پلی‌دی‌متیل‌سیلوکسان که معمولا در محصولات آرایشی استفاده می‌شود، مخلوط کردند.

هنگامی که کرم ضد آفتاب به‌ دست‌ آمده روی داوطلبان در محیط گرم و آفتابی فضای باز آزمایش شد، مشخص شد که دمای پوست آنها را تا ۶.۱ درجه سلسیوس در مقایسه با ضدآفتاب‌های تجاری و تا ۶.۰ درجه سلسیوس در مقایسه با پوست بدون ضد آفتاب کاهش می‌دهد.

علاوه بر این، آزمایش‌های انجام‌شده روی موش‌ها و انسان‌ها نشان داد که این ضد آفتاب جدید پوست را تحریک نمی‌کند.

دانشمندان تخمین می‌زنند تولید این کرم ضد آفتاب منعکس‌کننده گرما در مقیاس تجاری، حدود ۹۲ سنت به ازای هر ۱۰ گرم هزینه داشته باشد که آن را با ضد آفتاب‌های تجاری موجود هم‌تراز می‌کند.

این پژوهش در مجله «Nano Letters» به چاپ رسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا