طرح خودرو برقی در وزارت نیرو؟
معاون امور اقتصادی و برنامهریزی وزیر نیرو با بیان این که در آینده برق جایگزین بنزین در ایران خواهد شد گفت: در حال فراهم کردن شرایط ارتباط مناسب تولید باطری و خودرو برقی در ایران هستیم.
علیرضا دائمی معاون وزیر نیرو در امور برنامهریزی و اقتصادی در نشست مشترک معاون اول رئیس جمهور با مدیران ارشد وزارت نیرو اظهار داشت: در حال حاضر 26 طرح تحقیقاتی و توسعه فناوری مهم در وزارت نیرو در حال پیگیری است که یکی از این طرحها خودروهای برقی است.
وی افزود: توزیع برق خودروهای برقی برعهده وزارت نیرو خواهد بود و باید زیرساختهای آن را طوری فراهم آوریم که امکان شارژ خودروهای برقی در منازل مسکونی و دیگر اماکن تجاری و اداری وجود داشته باشد.
دائمی با بیان اینکه برق در آینده جایگزین بنزین در ایران خواهد شد، تصریح کرد: در حال فراهم کردن شرایطی هستیم که در زمانهای غیر پیک با نصب تجهیزات مورد نیاز، شارژ خودروهای برقی در مکانهای مذکور انجام شود و در حال فراهم کردن شرایط ارتباط مناسب تولید باطری و خودرو برقی در ایران هستیم.
معاون وزیر نیرو اذعان داشت: تبدیل هر واحد گازی به یک واحد سیکل ترکیبی 500 میلیارد تومان هزینه در بر دارد که با توجه به اینکه 103 واحد گازی در کشور داریم به 25 میلیارد تومان منابع مالی برای تبدیل تمامی واحدهای سیکل ساده به سیکل ترکیبی نیاز داریم.
وی افزود: تا دو سال آینده با قراردادهایی که در این بخش به امضا رسیده 8 هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاههای کشور اضافه میشود و راندمان نیروگاهی از 37 درصد فعلی به 42 درصد خواهد رسید.
دائمی در خصوص کاهش تلفات شبکه برق کشور گفت: از ابتدای سال 93 تاکنون تلفات شبکه انتقال و توزیع کشور به طور متوسط از 14.8 درصد به 11 درصد رسیده است که این کار 660 میلیون لیتر در سال معادل نفت در مصرف سوخت صرفهجویی ایجاد خواهد کرد و 660 میلیون دلار صرفهجویی مالی به دنبال خواهد داشت.
معاون وزیر نیرو ادامه داد: در نیمه نخست سال جاری حدود 5 میلیارد کیلووات ساعت صادرات برق به کشورهای همسایه داشتیم.
وی خاطر نشان کرد: با قیمتهای فعلی برق، سالانه 25 هزار میلیارد تومان دولت در این بخش یارانه به بخش مصرف میدهد و در بخش آب شرب نیز بدون در نظر گرفتن هزینه تامین آب و با در نظر گرفتن هزینه دفتری 2100 میلیارد تومان یارانه دولتی پرداخت میشود و در بخش آب کشاورزی نیز این رقم 7 هزار و 600 میلیارد تومان است که در مجموع دولت برای مصرف آب و برق در طول یک سال 35 هزار میلیارد تومان به مردم یارانه پرداخت میکند.
دائمی خاطر نشان کرد: در اهداف وزارت نیرو در برخی موارد پیشرفت مناسبتری نسبت به اهداف از پیش تعیین شده داشتهایم و در برخیجاها کمتر، اما در مجموع پیشرفت پروژههای وزارت نیرو کمتر از هدفگذاری های انجام شده بوده است./تسنیم
اگر همت کنن و عملی بشه، قدم بزرگی برداشتند.
بیاین نسبت به این خبر خوش بین باشیم
امیدوارم که وزارت نیرو در درجه اول به فکر تولید برق از انرژیهای پاک مثل باد و خورشید باشه که منابع اونها به وفور در کشور موجوده، هم ذخائر نفت و گاز دیر تر تمام شه و هم آلودگی کمتر تولیدبشه.
در ثانی استفاده از تنها 1 کولر گازی در ماه در فصل تابستان هزینه ای در حدود200هزار تومن میشه حالا یکی بیاد ماشینشو با برق خانگی شارژ کنه که فکر کنم ماهی 1تومن باید کنار بذاره
در مورد ایستگاه شارژ خیابانی هم که باید گفت با این همه پمپ گاز و بنزین ماشینا کلی تو صف هستند حالا چندتا شارژر کنار خیابون که احتمالا برا هر ماشینم 1تا 2 ساعت وقت لازمه نمیدونم چقدر باید صف وایساد
ولی با تمام این تفاسیر این حرکت بسیار خوبه و امیدوارم کسانی بتونن این پروژه رو به خوبی پیش ببرن…
خودروی هیدروژنی تنها 3 دقیقه لازم داره که شارژ بشه… و تا 500 کیلومتر هم برد مفید دارن… ضمن اینکه دولت باید یارانه بده
به نظر من آینده هر کشوری در ساختار و کیفیت آموزش و پرورش اونه و با توجه به اینکه سیستم آموزش و پرورش از 30 سال پیش تابحال هیچ تغییر مثبتی نکرده و حتی بدتر هم شده آینده خوبی برای ایران نمیبینم.
سیستم صنعت و تکنولوژی در ایران به این صورته که یک تکنولوژی دسته چندم رو به صورت ناقص وارد میکنن بعد کلی در اخبار و جراید و سایتهای وطنی تبلیغ میکنن و در بوق و کرنا میکنن که یا ایها الناس این دستاورد محققان ایرانیه و ببینید ما چقدر کارمون درسته ببینید ما خودکفا شدیم و پوز غرب رو زدیم و… که اینطور نمایشات پوپولیستی در بین عوام که هیچی از علم و تکنولوژی و صنعت نمیدونن باور میشه و فکر میکنن عجب پیشرفتی کردیم ها! دم سیستم گرم که اینقدر ایران پیشرفته شده احتمالن الان غرب از پیشرفتهای ما کف کرده!
خلاصه این سیستم پوپولیستی با تکنولوژی وارداتی و تبلیغات خالی بندی خودکفایی هیچوقت تغییر نخواهد کرد و ایران روز به روز وابسته تر و عقبمانده تر خواهد شد چون اگر قرار بود مسئولین محترم تغییری حاصل کنند باید این تغییر اول به طور واضح و صریح از سیستم آموزش و پرورش شروع میشد و مثلا آزمایشگاه های علمی و اساتید معتبر و ….
کاری که ژاپن در قرن پیش کرد واردات تکنولوژی نبود بلکه تغییر ساختاری آموزش و پرورش بود. بیشترین بودجه را برای همین آموزش و پرورش مصرف کرد که امروز همان نسل آموزش دیده نیسان GTR میسازند
واقعا اگر مردم بجای اینهمه دغدغه اپشن ماشینهای چینی و کره ای طلب ماشینهای برقیو بکنن خیلی معظلات الودگی حل میشه در حالی که اینده خودرو متعلق به صنعت برق و باطریه چه بهتر که بجای اینکه با ماشینهای مختلف احتراقی سروکله بزنیم زودتر به این مقصود برسیم
احتمالا پراید هیبریدی تو راهه….!
این همه سال بچه های این مملکت ماشین برقی ساختن و رفتن مسابقات شرکت کردن کسی دو زار تحویلشون نگرفت ی چند روز آلودگی رفت تو حلقشون فکرشون افتاد به کار خودروی برقی هم میتونیم داشته باشیم! تازه میخوان شرایطشو فراهم کنن..
فردا پس فردا هم میدن همین شرکت های فرقون سازی ی چیزی سره هم کنه بفروشه مردم که تو سودش شریک باشن..
پس چرا 10 سال پیش که یکی « اقای اریان.» خودرو الکتریکی تولید کرد و توی شهر به عنوان تاکسی هم تستش کرد تو نمایشگاه ژنو هم رونماییش کرد به سه تا وزارت خونه هم برای حمایت نامه نوشت…کاری نکردن؟؟ چرا حتی تلویزیون هم نشونش ندادن تا اینکه چند وقت پیش توی برنامه حاضر شد و برای اولین بار خودروهاشو نشوت دادن….چرا اون موقع خانم ابتکار بهشون گفته بود ک خودروهای الکتریکی اینده ای نداره….این چراها جواب میخواد…
البته 10 سال قبل واقعا تکنولوژی باتری ها در حدی نبود که برای خودرو برقی کارایی داشته باشد، هنوز هم امکان تولید انبوه خودروهای برقی با قیمت مناسب (کمتر از 15 هزار دلار) وجود ندارد.