اخباراخبار داخلی

عرضه و تقاضا در بازار ایران نامتعادل است

رئیس شورای رقابت، افزایش هفت میلیونی قیمت از کارخانه تا بازار را غیرمنطقی دانست و گفت: نظارتی بر بازار خودرو وجود ندارد.
رضا شیوا در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری سه‌شنبه شب گذشته اعلام کرد: افزایش هفت میلیون تومانی قیمت خودرو از کارخانه تا بازار طبیعی نیست؛ این در حالی است که از درب کارخانه تا بازار مصرف، افزایش ۴۰۰ هزار تومانی طبیعی است، بنابراین افزایش هفت میلیون تومانی برخی خودروها مثل رنو ساندرو در چارچوب مقررات و دستورالعمل تنظیمی ما نیست و نظارتی بر آنها صورت نمی‌گیرد.رئیس شورای رقابت افزود: در ایران سه نوع خودرو داریم؛ وارداتی، مونتاژی و ساخت داخل و آنچه حاشیه بازار داخلی نخواهد داشت خودروهای خانواده پراید و پژو هستند و شورای رقابت، دستورالعمل تنظیم قیمت آنها را ارائه کرده است.وی ادامه داد: حداکثر مواقع، افزایش تقاضا سبب افزایش قیمت می‌شود و این کاملا معمولی است. ما فقط در مورد خودروهای زیر ۴۵ میلیون تومان اجازه ورود داریم؛ این در حالی است که اگر خودرو برای ارائه داشته باشیم تقاضا افزایش نمی‌یابد، در کشور ما هر وقت عرضه کم می‌شود، تقاضا افزایش پیدا می‌کند.

همچنین در این برنامه، احمد نعمت‌بخش، دبیر انجمن خودروسازان گفت: برای آنکه جلوی افزایش قیمت را بگیریم باید افزایش تقاضا را متوقف کنیم، اگر کارخانه‌ها ثبت‌نام فروش خودرو نداشته باشند و فقط بازار حاشیه اقدام به معامله کند افزایش تقاضا کاهش می‌یابد.وی افزود: وقتی حاشیه سود بانکی کم شود، مردم پول خود را به سمت بازار خودرو یا دیگر بازارها می‌برند و بلافاصله بعد از اعلام فروش در سایت‌ها، اقدام به خرید خودرو می‌کنند در ضمن در اقتصاد وقتی عرضه با تقاضا برابر نباشد نرخ منطقی هم به‌وجود نمی‌آید.شیوا در پاسخ گفت: در حال حاضر شرایط به‌گونه‌ای است که با کاهش واردات خودروهای خاص، هر کس پولی دارد دلش می‌خواهد اقدام به خرید کند تا با رقم بالاتری بفروشد. همچنین فربد زاوه نیز در این برنامه گفت: پایش و بررسی‌های گوناگونی در سال‌های اخیر برای صنعت خودرو صورت گرفته اما هیچ‌گاه از روی کاغذ فراتر نرفته است.در ادامه، کاکائی عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت در سوی دیگر این برنامه گفت: متاسفانه در کشور ما مکانیسم تحقیق و توسعه و پایش دقیق وجود ندارد؛ بنابراین بازخورد مناسبی هم دستگیر کارشناسان صنعت خودرو نشده است.

وی ادامه داد: صنعت خودروی ما یک موضوع چندوجهی است، در این صنعت چشم بسته‌ای وجود ندارد از خودروساز تا دلالان حاشیه بازار با چشمان باز اقدام به کار می‌کنند.در ادامه زاوه گفت: با توجه به آمار سال قبل یک میلیون و ۲۵۰ هزار خودروی سواری در کشور تولید شده و از این تعداد حدود یک میلیون و پنجاه هزار خودرو به تعبیر عده‌ای تولید داخل است و ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو وارداتی هستند. اینجا سوال پیش می‌آید که از تعداد یک میلیون و پنجاه هزار دستگاه خودرو تولید داخل که حدود ۱۳ سال روی خط تولید هستند چه تعداد و به کجا می‌تواند صادر شود؟کاکائی، استاد دانشگاه هم پاسخ داد: خودروهای چینی فقط برای تامین بازار داخلی است و ارزآوری خاصی ندارد.زاوه در سوی مقابل گفت: ما نباید در اتاقی در بسته به جای مردم تصمیم بگیریم؛ زیرا نتیجه می‌شود افزایش ۷ تا ۱۰۰ میلیونی ارزش برخی خودروها، متاسفانه نوسانات سیاسی وزارت صنعت ناشی از مدیریت بازار خودرو سبب این تفاوت قیمت‌ها می‌شود.

ایسنا

2 دیدگاه

  1. مشکل قیمت خودرو در مملکت ما بخاطر احتکار کردن خودروسازه ، ایرانخودروی که چند برابر شرکتها درجه یک دنیا سایت و نیرو داره چرا باید ت لیدش یک دهم عرفه جهانی باشه؟
    به اینکار میگن احتکار، میتونه تولید کنه و بفروشه ولی برای بالا بردن قیمت تولید رو میاره پایین که قیمت بازار بره بالا و بهمین دلیل قیمت رو افزایش بده
    شورای رقابت راه اشتباهی میره ، شورای رقابت باید کارخونه خودروساز رو زیر نظر بگیره باید سوال بشه چرا سایتی که تا دیروز ماهی دو هزار خودرو تولید میکرد یهو تولیدش نصف میشه؟
    اگر نمیتونه نیازه بازار رو تامین کنه .پس حمایت کردن معنی نداره

    1. اینکار احتکار نیست
      در واقع عدم وجود رقبای خارجی و شرکت های 100 % خصوصی زد و بند های خودرویی نبود شفافیت در قیمت ها ،عرضه ها قطره چکانی و بازار کاملا انحصاری وجود خودروهای بی کیفیت چینی که عملا فقط ظاهر خوش رنگ ولعابی دارند باعث شده که وضعیت سالها به همین شکل باقی بماند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا