فروش زیر قیمت ایران خودرو خراسان + آخرین شرایط بازار
رونمایی از هایما در نمایشگاه مشهد
مشهد – ایرنا – مدیرعامل شرکت ایران خودرو خراسان گفت: در چارچوب نمایشگاه بین المللی خودرو 26 امرداد ماه در مشهد جدیدترین محصول این کارخانه تحت عنوان خودرو ‘هایمای’ رونمایی می شود.
وی ادامه داد: با راه اندازی خط تولید جدید در این کارخانه، شمار تولیدات شرکت ایران خودرو خراسان به چهار نوع خودرو شامل پژو پارس، پژو 405، ویتارا و هایمای افزایش یافته است.
* فروش زیر قیمت خودرو
مدیرعامل شرکت ایران خودرو خراسان همچنین گفت: هزار و 557 دستگاه خودرو تولیدی این شرکت با نرخ 15 درصد زیر قیمت اصلی در بازار به فروش می رسد.
زاهدی فر افزود: این تعداد از مجموع خودروهایی است که پارسال بر اثر تگرگ دچار خسارات سطحی شدند و دوباره مورد بازسازی قرار گرفتند.
وی گفت: خودروها پس از بازسازی به شرکت ایسیکو زیر نظر ایران خودرو منتقل و توسط کارشناسان رسمی دادگستری قیمت گذاری شدند تا با نظارت متولیان در بازار به قیمت کارشناسی به فروش برسند.
مدیرعامل شرکت ایران خودرو خراسان افزود: تاکنون 500 دستگاه از خودروهای بازسازی شده به فروش رسیده اند.
زنگ خطر نخریدن خودروهای داخلی به صدا در آمد
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، با اشاره به کاهش بی سابقه قیمت خودروهای وارداتی در روزهای اخیر، گفت: تنها اهرم مقابله با رغبت مردم برای خرید خودروهای خارجی،افزایش کیفیت و کاهش قیمت خودروهای داخلی است.
موید حسینی صدر درگفت وگو با خانه ملت، با اشاره به کاهش بی سابقه قیمت خودروهای وارداتی در چند روز اخیر، گفت: با توجه به توافقات صورت گرفته این کاهش قابل پیش بینی بوده و بازهم امکان افت قیمت خودروهای خارجی وجود دارد.
نماینده مردم خوی و چایپاره درمجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه حضور خودروسازی های خارجی در کشور باید زنگ خطری برای توقف خودروی داخلی بی کیفیت باشد، تصریح کند: با توجه به حضور شرکت های خارجی در ایران و ازبین رفتن فضای تحریم ها،خودروهای خارجی شرایط بهتری در بازارهای داخلی خواهند داشت.
وی ادامه داد: اگر به موقع نسبت به افزایش کیفیت و کاهش قیمت خودروهای تولید داخل اقدام نشود،خودروهای وارداتی جای آن ها را در بازار خواهند گرفت.
دیگر نمی توان هیچ تولید بی کیفیتی را به مردم تحمیل کرد.
حسینی صدر تاکید کرد: شرایط جامعه در حال حاضر به گونه ای است که دیگر نمی توان هیچ نوع تولید بی کیفیتی را به مردم تحمیل و حق مردم را سلب کرد.
این نماینده مردم در مجلس نهم، گفت: خودروسازی های داخلی باید خود را با شرایط جدید وفق داده و از طریق کاهش قیمت و بهبود و ارتقای کیفیت سعی در حفظ مشتری کنند.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی امیدوار به بهبود شرایط خودروسازی های داخلی نیستم، افزود: خودروسازی های ما باید با ادغام با یکدیگر و یا ایجاد تحولات بنیادی در جهت بهبود تولیدات خود اقدام کنند.
تحولی در صنعت خودروسازی ما با برنامه های قبلی رخ نمی دهد.
حسینی صدر تصریح کرد: با برنامه ها و افکار قبلی هیچ نوع تحول و تغییرات زیربنایی در صنعت خودروسازی ما رخ نمی دهد.
به نقل از تابناک – عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: ادامه روند کنونی از سوی خودروسازی های داخلی به بی رغبتی مردم نسبت به مصرف خودروی داخلی منجر خواهد شد.
تحلیل سعید لیلاز از شرایط صنعت خودرو
بازار خودرو چه وقت تکان میخورد؟
به گزارش اقتصادنیوز، این کارشناس اقتصاد سیاسی در پاسخ به پرسشی دربارهاثر بخشی ورود خودروسازان بزرگ در بازار ایران، گفت: ساده لوحانه و عوامانه است که اگر فکر کنیم خودرو با اجرایی شدن توافق وین ارزان شود چرا که مشکل امروز صنعت خودرو ما کمبود تقاضاست و ریشه این موضوع را باید در جای دیگری جستجو کرد.
او افزود: آمارها نشان می دهد قدرت خرید مردم از سال 90 به بعد شدیدا کاهش یافته و ترمیم آن حداقل تا سال 98 به طول خواهد انجامید. طی سالهای 89 تا 92 چیزی بین 40 تا 50 درصد از قدرت خرید مردم کم شدهاست. به همین خاطر است که از یک سو حتی برخی (قشر متوسط به پایین) قدرت خرید پراید را ندارند و از سویی دیگر قشر متوسط نیز به تبع رکودی که در کشور به وقوع پیوسته ضعیف تر شده و آنها نیز سطح درآمدشان به جایی رسیده که حاضر نیستند برای خرید خودرو هزینه کنند.
لیلاز افزود: اگر بین خودروسازان داخلی و خارجی تفاهمی شکل گیرد حداقل دو سال طول میکشد تا آن تفاهم یا قرارداد به مرحله تاثیرگذاری خود بر بازار نزدیک شود. اینگونه نیست که بگوییم مثلا امروز فولکس واگن یا فیات به ایران آمدهاند پس دست نگه داریم و خودرو نخریم تا ارزان شود. اولا ارزانی در کار نیست و ثانیا ورود این خودروهای جدید دو سال طول می کشد.
او درباره دلای کاهش تقاضای خودرو گفت: یکی از مهمترین دلایل کاهش تقاضای خودرو کاهش سطح درآمد و یا قدرت خرید مردم است. کسانی که خودرو دارند، نتوانستهاند آن را تبدیل به احسن کنند و آنهایی هم که خودرو ندارند به دلیل نداشتن نقدینگی قادر نیستند حتی پراید را با قیمتی در حدود 20 میلیون تومان خریداری کنند. این دسته از افراد با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و روند افزایش کند رشد اقتصادی حداقل تا سه سال آینده نیز نمی توانند خودرویی مناسب برای خود تهیه کنند چرا که به نظر میرسد وضع معیشتی مردم تا سال 98 تغییری پیدا نکند مگر اینکه در سطح کلان حاکمیت اجماعی حاصل شود و بزرگان بخواهند همان گونه که مساله هستهای را حل کردند، مسائل اساسی اقتصاد برای همیشه حل کنند.
او افزود: تردید مردم نسبت به خرید خودرو یکی دیگر از دلایل کاهش تقاضاست چراکه مردم گمان میکنند به زودی در بازار خودرو اتفاقهای عجیب و غریبی رخ خواهد داد و ارزانی سرازیر خواهد شد. آنها تا زمانی که این تصور را داشته باشند تن به خرید خودرو نمیدهند. به هر حال چیزی نزدیک به 800 هزار میلیارد تومان نقدینگی در جامعه وجود دارد که می توان به مانند یک بمب عمل کرده و اقتصاد را در مواقع بحرانی در هم ریزد. شاید بهتر است سیاستگذار در چنین شرایطی تدابیری را اتخاذ کند که این نقدینگی سرگردان وارد بخش تولید شود و مردم با اعتماد به دولت اقدام به خرید کالاهای مورد نیاز خود کنند. در این میان شاید بد نباشد که وام خودرو که افزایش یافته به جریان بیافتد تا متقاضیان واقعی خودرو نیز اقدام به خرید محصول مورد نظر خود کنند.
او افزود: تحلیلهایی وجود دارد که اقتصاد ایران با اجرایی شدن توافق روند رو به رشدی را طی خواهد کرد. من پیش بینی کرده ام که با اجرا شدن توافق وضعیت اقتصادی کشور حداکثر ما را به شرایط سال پیش از 84 خواهد رساند بنابراین نباید توقع داشت که انقلاب اقتصادی در کوتاه مدت رخ دهد چون تا زمانی که در خصوص اصلاح ساختار اقتصادی و غبار زدایی از چهره اقتصاد ایران اجماعی به وجود نیاید نمی توان امیدوار بود که برداشته شدن تحریم ها و ورود بزرگان صنعت خودرو بتواند بازار را تکان دهد. وضع تقاضا به قدری بحرانی شده که حتی اگر فورد هم محصولات خود راعرضه کند تغییر در بازار به وجود نخواهد آورد.
لیلاز تصریح کرد: با توجه به اوضاع نه چندان مناسب اقتصادی در دنیا به ویژه کشورهای اروپایی، اگر سیاستگذاران به دنبال این هستند که خودروسازان اروپایی با چمدانهای پر از یورو به ایران بیایند، در اشتباه هستند. احداث یک کارخانه خودور در ایران علاوه بر دردسرهای خاص خود بسیار سرمایه بر است و برندهای اروپایی قادر نیستند چنین ریسکی را انجام دهند و در ایران خطوط تولید جدید راه بیاندازند.
او گفت: امروزه تولید خودرو زیر صد هزار دستگاه صرفه اقتصادی ندارد و اگر خودروسازی قصد کند در ایران به تولید خودرو بپردازد علاوه بر اینکه باید جامعه هدف خود را انتخاب کند مجبور خواهد بود شبکه خدمات پس از فروش را در سطح کشور گسترش دهد که این کار بسیار هزینه بر خواهد بود.
این کارشناس اقتصاد سیاسی افزود: بعید میدانم که در کوتاه مدت به لحاظ قیمتی اتفاق خاصی در بازار بیافتد چون قیمت خودرو به کف خود رسیده و بیش از این جای کاهش ندارد. از سویی دیگر نتیجه مذاکره با برندهای معتبر نیز تا پایان امسال به تولید خودرو نخواهد انجامید و فقط ممکن است برخی خودروهای نسل جدید آن هم برای رقابت با چینی ها وارد کشور شوند. کاهش تقاضا به جای خود خواهد ماند و تنها کسانی به خرید خودرو میپردازند که نیاز واقعی به خودرو داشته باشند یا با اصطلاح خودرو اولی باشند.
او گفت: البته اگر خودروسازان در این میان با تسهیلات بیشتری قصد فروش خودرو کنند ممکن است تقاضا تکان بخورد در غیر اینصورت نمی توان گفت که با توجه به تقاضای موجود، چیزی بر تعداد تولید افزوده شود.
“خرید خودروی صفر ممنوع” !!!
ایرانیان به کمپین بپیوندید!!
والا با این جیب خالی ما ایرانیان! خود به خود و خواسته ناخواسته به کمپین نخریدن خودرو خونه فرش تلویزیون ماست نون و …. پیوسته ایم.
الانترا با سراتو فقط 500 تومن تفاوت داره؟؟؟ مگه میشه
آقای لیلاز شما محصولات فورد رو با قیمت واقعی بیارین و بدین دست مردم اونوقت ببینید که بازار چه تکونی میخوره حتی واستون بندری هم میرقصه
شما دیگه واسه مردم شناخته شده هستید و همیشه با سفسطه و گمراه کردن مردم میخاهید نظرتون رو به مردم تحمیل کنید
مشکل ما اینه که چرا میتونید پژو پارس رو به عراقی ها 17 تومان بدید ولی برای مردم خودمون 34 تومان
د آخه لامصب مگه هزینه پلاک و بیمه و… مگه اندازه خود ماشینه که قیمتش بشه دوبرابر
همیشه کارشون همینه مردم رو میخوان گمراه کنن تا اجناسشون رو بفروشن اما مردم ما باید آگاه باشند و خودرو نخرند چاره ای جز کاهش قیمت نخواهد ماند برایشان
مشکل اصلی دلاره تا پایین نیاد اوضاع همینه وقتی قیمت یه خودرو معمولی اروپایی یا اسیایی 8هزار تا ده هزار دلاره چه انتظاری دارید قیمت ماشین تو ایران پایینتر از اروپا باشه من بهتون پیشنهاد میگنم الان بخرید قیمتا پایین
حالا این لیلاز چرا این همه انرژی گذاشته که بگه خودرو قیمتش پایین نمیاد و رسیده به کف و منتظر مدلهای جدید نباشید و برید از همین لگنها یکی رو بردارید خیرش رو ببینید.احتمالا ایشون چند شرکت خودرو سازی غول دنیا رو مدیریت میکنه و به تعدادی هم مشاوره میده برای همین با آگاهی کامل میگه هیچ صرفه اقتصادی نداره که خودرو سازان دنیا بخوان تو ایران سرمایه گذاری کنند .همچین بازار تشنه و بکری با بازاری که تو منطقه وجود دارد یعنی کشک .این که مردم قدرت خریدشون کم شده کاملا درسته اما همین الان تعرفه واردات رو صفر کنید ببینید چه زلزله ای تو بازار خودرو بوجود میاد ایرانی حاضره از خیلی از هزینه هاش فاکتور بگیره اما یه خودرو شخصی خوب داشته باشه.بیشتر کسانی که تو این شرایط اینجوری مصاحبه میکنند بخاطر منافع خودشون هست وگرنه دلشون برای مردم نسوخته.
چون خودشم دلاله همین اشغالای داخلیه داداش وگرنه اینا دلشون واسه مردم بدبخت نسوخته میگن بزار همین اشغالها رو سوار شن
لیلاز مگه تو نبودی که میکفتی مشکل افزایش قیمت در حال حاضر تحریم ها و نبود قطعات هست حالا چرا حرف دیگه ای تحویل خوراک فکری ملت همیشه خوشحال میدی؟ و میگی مشکل اصلی تقاضای پایین هست؟ نکنه انتظار داری برای پرایدی که امروز در اتوبان کشوری اصفهان ساعت 7.48 صبح دیدم یه شخصی به دیواره اتوبان برخورد کرد و در دم جان داد ملت باز هم بیان با قیمت فضایی 20 ملیون صف بکشن و شما 3 ماه دیگه بهشون ارابه مرگ بدید؟
خوب مارو گیر آوردین..نه..خودتون هم واقفید شما راس میگی میخوای ملت بخرن تعرفه از 125 درصد بیار رو 50 درصد ببین ملت میخرن یانه؟ و این هزینه های سربار و حقوق کارمند هاتون هم از جیب ملت ندید تا کی میخواید دستتون تو جیب ما باشه ما مردم راضی نیستم ..