فضاپیمای «هرا» اروپا به «تحقیقات صحنه جرم» میرود
فضاپیمای «هرا» سازمان فضایی اروپا قرار امروز دوشنبه (۱۶ مهر) پرتاب خواهد شد و ماموریت آن بازرسی از میزان خسارت وارد شده توسط یک فضاپیمای «ناسا» در برخورد با سیارک است.
به گزارش دنده6 : در یک صحنه و رویداد مشابه داستانهای علمی، یک فضاپیمای ناسا در سال ۲۰۲۲ در فاصله حدود ۱۱ میلیون کیلومتری از زمین به طور عمدی با سیارک موسوم به دیمورفوس (Dimorphos) برخورد کرد. این فضاپیمای برخورد کننده که به اندازه یک یخچال بود و در ماموریت آزمایش تغییر مسیر سیارک دارت (DART) از آن استفاده شد، توانست مسیر حرکت این سیارک را تغییر دهد.
آزمایش نشان داد این ایده اجرایی است و بشر در برابر سیارکهایی که به طور بالقوه میتوانند درآینده زمین را نابود کنند، بیدفاع نیست. اما مسائل زیادی درباره این برخورد همچنان نامعلوم است از جمله اینکه چه میزان خسارت وارد شد و سیارک مزبور پیش از اینکه مورد اصابت قرار گیرد دقیقا چه شکلی بود.
از این رو ، سازمان فضایی اروپا قصد دارد فضاپیمای هرا را به سمت سیارک یاد شده اعزام کند تا با انجام تحقیقات صحنه جرم به جزئیات بیشتری دست پیدا کند به این امید که مشخص شود زمین چگونه میتواند به بهترین شکلی سیارکهای تهدیدآمیز را دور کند.
این فضاپیما قرار است دوشنبه (۱۶ مهر) با یک راکت «فالکون۹» شرکت اسپیس ایکس از «کیپ کاناورال» در ایالت فلوریدا آمریکا پرتاب شود؛ اما یک اشکال فنی ممکن است تاریخ پرتاب را به تاخیر اندازد. پنجره فرصت پرتاب تا ۲۷ اکتبر گشوده خواهد بود. هرا قرار است سال آینده از کنار سیاره مریخ پرواز کند و سپس در دسامبر ۲۰۲۶ (آذر/ دی ۱۴۰۵) به سیارک دیمورفوس برسد و تحقیقات ۶ ماهه خود را شروع کند.
این درحالی است که طبق برآوردها، یک سیارک با طول بیش از یک کیلومتر در حدود هر ۵۰۰ هزار سال به زمین اصابت میکند و میتواند فاجعهای در مقیاس نابودی دایناسورها ایجاد کند. بیشتر این اجرام آسمانی از منطقه کمربند سیارکی بین مریخ و مشتری میآیند. تقریبا همه سیارکهای با طول بیشتر از یک کیلومتر برای دانشمندان شناخته شده هستند و انتظار نمیرود هیچکدام از آنها در یک قرن آینده خطری برای زمین ایجاد کنند.