قطبنمای کرهای صادرات خودرو
وزارت صنعت، معدن و تجارت در شرایطی قصد تشکیل کارگروه صادرات را در این وزارتخانه دارد که با توجه به تجربههای جهانی، توسعه صادرات نیاز به تدوین سیاستهای کلان تشویقی و تنبیهی دارد و بدون چنین برنامهریزی دقیقی، حضور در بازارهای خارجی رویایی بیش نخواهد بود.در بین تجربههای جهانی موجود در حوزه صادرات اما بهنظر میرسد الگوی کرهایها میتواند مدلی مناسب برای توسعه صادرات خودرو باشد، چه آنکه چشم بادامیها توانستند از همین مسیر به بازارهای جهانی راه پیدا کنند.
نقش حمایتی دولت کره از صادرات خودرو
اما ببینیم کرهایها بهعنوان یکی از برترین صادرکنندگان خودرو، با اعمال چه سیاستهایی توانستند به بازارهای جهانی نفوذ کرده و گستره جغرافیایی مشتریان خود را افزایش دهند.طبق پژوهش خودرویی که در داخل کشور انجام شده، دولت کره از سال ۱۹۶۲ به فکر توسعه صادرات افتاد؛ بهنحویکه تصمیم گرفت سیاست صادراتی را جایگزین واردات کند. هدف از اعمال این سیاستها اما ایجاد انگیزه و البته اجبار خودروسازان کرهای برای عبور از مونتاژکاری و تبدیل شدن به خودروسازان واقعی بود. در واقع دولت کره قصد داشت خودروسازان داخلی را از بازیگرانی داخلی به نقشآفرینانی جهانی تبدیل و از این راه ضمن کم کردن واردات، صادرات را نیز توسعه بدهد.ازآنجاکه «کیفیت» یکی از شاخصهای اصلی و مهم توسعه صادرات به حساب است، کرهایها بر بهبود سطح کیفی محصولات صنعت خودرو خود تمرکز کردند. این در شرایطی بود که خودروسازان کرهای بهصورت نسبی از دیگر شاخص مهم صادرات یعنی «قیمت پایین» برخوردار و بنابراین تنها نیاز داشتند ضمن حفظ این مزیت، کیفیت را نیز بالا ببرند.هرچند کرهایها در اوایل دهه ۸۰ میلادی توانستند در بخشی از بازارهای آمریکای شمالی بهویژه ایالاتمتحده آمریکا، توفیقی نسبی در صادرات حاصل کنند، با این حال بهدلیل مشکلات کیفی، سهم خود را در بازارهای صنعتی تا حد زیادی از دست دادند؛ بنابراین در چنین شرایطی تصمیم گرفتند با در نظر گرفتن برنامههای توسعهای، سطح کیفی خودروهای خود را بالا برده و هم بازارهای از دست رفته را پس بگیرند و هم به تعداد و گستره آنها بیفزایند.
بر این اساس، یکی از مهمترین تصمیمات و اقدامات دولت کره برای توسعه صادرات، در نظر گرفتن مشوقهایی خاص برای خودروسازان بود. این مشوقها اما از دو جزء اصلی برخوردار بودند؛ یکی مشوقهای مالیاتی عمومی و دیگری طرحهای بازپرداخت تعرفه ورودی. طبق تعریف، «بازپرداخت تعرفه ورودی» به قوانینی گفته میشود که طی آن، تعرفه گمرکی که قبلا برای کالای وارداتی پرداخت شده و آن کالا در تولیدات صادراتی بهکار رفتهاند، (به تولیدکننده) بازگردانده میشود. بهعبارت بهتر، دولت کره عملا هزینهای را که خودروسازان این کشور در قالب پرداخت تعرفه، صرف ساخت محصولات صادراتی میکردند، به آنها برمیگرداند و اولین اثر مثبت این سیاست تشویقی، کاهش قیمت تمام شده بود. در واقع هدف دولت کره از بازپرداخت هزینههای تعرفهای به خودروسازان، کمک به کاهش قیمت تمام شده محصولات آنها در راستای رقابتی کردن کالاهای صادراتی بود.
ازسوی دیگر اما در راستای مشوقهای عمومی مالیاتی، خودروسازانی که موفق به صادرات میشدند، طبق قانون از تخفیفهای مالیاتی برخوردار بودند و بنابراین انگیزه صادرات در آنها افزایش مییافت. بهعنوان مثال، دولت کره در سال ۱۹۶۴ مالیات بر سود خودروسازان صادرات محور خود را ۵۰ درصد کاهش داد و این موضوع بهعنوان یک مشوق مهم، در مجموع به نفع صنعت خودرو این کشور تمام شد. اما دیگر اقدام کرهایها در راستای توسعه صادرات، در نظر گرفتن مشوقهای مالی از جمله اعطای وامهای صادراتی، تامین اعتبار صادرات و همچنین بیمههای صادرات محور بود. علاوه بر این، خودروسازان کرهای به ازای اقداماتی که در راستای صادرات انجام میدادند، مقدار زیادی یارانه نرخ بهره بانکی با حمایتهای بانک صادرات-واردات کره و بانکهای تجاری این کشور دریافت میکردند. در آن دوران، نرخ بهره برای امور مالی صادرات تنها ۳ درصد بود، آن هم در شرایطی که این نرخ برای سایر فعالیتهای غیرصادراتی در بازه ۵/ ۸ تا ۲۲ درصد قرار داشت.
در کنار این تخفیفات اما «صندوق ضمانت اعتبار کره»، آن بخش از بدهی خودروسازان این کشور را که به صادرات مربوط میشد، تا سقف ۹ میلیون دلار ضمانت میکرد. همچنین بیمه صادراتی نیز بهعنوان دیگر ابزار حمایتی دولت کره، توانست نقش مهمی در توسعه صادرات ایفا کند. گذشته از همه این اقدامات اما سیاست مهم دیگری که کرهایها در راستای توسعه صادرات بهکار گرفتند، ارزان فروشی محصولات شان در بازارهای خارجی بود. بر این اساس، دولت کره خودروسازان خود را تشویق کرد تا برای توسعه صادرات، قیمت خودروهای صادراتی را بسیار ارزان در نظر گرفته و در ازای آن، مشمول کمکهای مالی دولتی شوند. طبق این سیاست، خودروی پونی بهعنوان اولین محصول صادراتی کره در سال ۱۹۷۹، قیمتی برابر با ۵ هزار دلار در بازار داخل داشت و با این حال با قیمتی کمتر از نصف (دو هزار و ۲۰۰ دلار) در بازارهای خارجی عرضه شد.
اما دیگر مشوقی که دولت کره برای صادرات درنظر گرفت این بود که اجازه دسترسی به ارز خارجی را به شرکتهای فعال در حوزه صادرات داد. بر این اساس، خودروسازان کرهای برای دستیابی به تولید رقابتی، نیاز به واردات فناوریهای روز دنیا داشته و بنابراین باید به ارز خارجی دست پیدا میکردند و دولت این امکان را در اختیار آنها گذاشت.اما در مجموع آنچه از سیاستهای صادراتی کره نصیب خودروسازی ایران شد، رشد و توسعه صادرات در کنار بهبود کیفیت و جذب تکنولوژی روز دنیا بود. در واقع دولت کره با سوق دادن خودروسازان خود به سمت صادرات و رقابت در بازارهای خارجی، آنها را در مسیر ارتقای کیفیت، فناوری و افزایش ظرفیت تولید قرار داد.
انگیزه ضعیف خودروسازان داخلی در حوزه صادرات
اعمال سیاستهای عمیق صادراتی در کره اما در شرایطی است که مرور تاریخ خودروسازی کشور نشان میدهد جای چنین سیاستهایی در این صنعت به شدت خالی است. در حال حاضر خودروسازی کشور عملا صادرات چندانی نداشته و از همین رو مجبور است هر آنچه را میسازد، به هر نحو ممکن در بازار داخل عرضه کند. در چنین شرایطی است که خودروهای داخلی از کیفیت مناسبی برخوردار نبوده و با قیمتهای بالا نیز عرضه میشوند. یکی از دلایل اصلی این موضوع بدون شک رقابتی نبودن بازار خودرو داخل و ضعف صادراتی است، چه آنکه اگر این رقابت وجود داشت و خودروسازان در بازارهای صادراتی نقشآفرینی میکردند، قطعا با بهبود کیفی و کاهش قیمت خودروهای تولید داخل روبهرو میشدیم.با توجه به تجربه کره در این ماجرا، مشخص است که سیاستهای دولتی در ایران، چندان حامی صادرات نبوده و بیشتر اقداماتی که چشم بادامیها برای توسعه حضور خود در بازارهای جهانی انجام دادهاند، در ایران یا انجام نشده یا اصولی نبوده است.
البته در مقابل، خودروسازان نیز آنقدر در مسائل کیفی و قیمتی ضعیف عمل کردهاند که عملا چندان جایی برای حمایتهای صادراتی باقی نگذاشته و نمیتوان آنها را شرکتهایی صادرات محور قلمداد کرد. در این سالها خودروسازان داخلی بیشتر تمرکز خود را روی بازار کشور گذاشتهاند، بازاری که رقابت چندانی در آن به چشم نمیآید و از همین رو شرکتهای خودروساز کشور دچار نوعی راحت طلبی شده و میل و انگیزهای برای صادرات ندارند. این در شرایطی است که دولت میتواند با در نظر گرفتن یک سری سیاستهای کلی که شامل انواع تشویقها و تنبیهات است، خودروسازان را به سمت تولید صادرات محور سوق داده و ضمن ارزآوری بیشتر برای کشور، زمینه ارتقای تکنولوژی و کاهش قیمت را در این صنعت بزرگ فراهم بیاورد.هرچند طبق سند توسعه خودرو، قرار است در سال ۱۴۰۴ یک میلیون دستگاه صادرات داشته باشیم، با این حال بسیار بعید بهنظر میرسد با شرایط فعلی و بدون در نظر گرفتن سیاستهای تنبیهی و تشویقی، به آرزوی بزرگ دست پیدا کنیم.
زنده باد کمپانی معظم کیاهیوندای که هر روز برگ برنده ای در صنعت خوردرو رو میکند
صمیمانه دست پیتر شرایر عزیز را میبوسم
همچنانکه سنگفرشهای سئول را میبوسم
مفتخرم که توانسته ام با خرید یکی از محصولات این صنعتکر کبیر گامی موچک در راه اعتلای این سردمدار علم و فناوری بردارپایدار باشی و جاودان
خائن
همچنان به بوسیدن سنگفرش های سئول ادامه بده و دست اجنبی ها را ببوس
کاری به تعصبت روی برند های کره ای ندارم اما شرم نمیکنی؟؟؟؟؟
تو ایرانی هستی واقعا؟؟؟؟؟؟بویی از میهن پرستی بردی؟؟؟؟
چطور به عنوان یک ایرانی میتونی دست اجنبی رو ببوسی و به سنگفرش خیابان بیگانه بوسه بزنی؟؟؟؟؟؟
تو بویی از وطن پرستی بردی واقعا؟؟؟؟؟؟؟؟
مایه اعتلای صنعت بیگانه شدن افتخاره؟؟؟؟؟؟؟
شرم بر تو باد و این افکار خائنانه و وطن فروشانه در سر تو است
همه سر به سر تن به کشتن دهیم—-به از آن که کشور به دشمن دهیم
دریغ است ایران که ویران شود—-کنام پلنگان و شیران شود
ولی اینو بدون که الحمدلله امثال تو خائن وطن فروش خیلی کم هستند و شیرمرد و شیرزن های ایران تا ابد نگهبان خاک پاک ایران زمین هستند
واسه بوسيدن خيلی جاها هست که ميتونی ببوسی.واسه خريدن سراتو قسطيه سايپايی بخودت مفتخری؟حالا خوبه ماشين خوبش رو نخريدی وگرنه هلاک ميکردی خودتو.البته فرقي هم نداره ها چون همشون يک روز بالاخره آتيش ميگيرن و تو ديگه زنده نيستی تا جاييشون رو ببوسی.خدا شفات بده ان شاء الله!!
به نظر میرسه مسئولین محترم سایت كامنت ها رو نمیخونن و یا می خونن ولی به دلایلی همه ی كامنتها رو نشر میدن. در هر دو صورت این عمل حرفه ای نیست. بحث آزادی بیان جای خود اما در آزاد ترین كشور ها هم حرفهای توهین آمیز یا غیر مرتبط یا چرند كه باعث گمراهی یا تحریك و ناراحتی سایر خوانندگان میشه حذف میشن .
مثلا همین خود باختگی این شخص محترم كه حاضره سنگفرش یك كشور دیگه رو ببوسه( به هر دلیلی) آیا قابل دفاعه؟ شرم آور و باعث تاسفه.ای كاش حد اقل ایشان دغدغه ی با ارزشی داشتند و در راه اعتلای كشور خودشون یا انسانیت چنین حرفی رو میزدند ….چنین افرادی متاسفانه كم نیستند اما از سایت با ارزش دنده 6 توقع میره حرفه ای عمل كنه.
من هیچگاه ادعای بوسه بر سنگفرش کره جنوبی نداشتم اما از زحمات و دقت مهندسان آلمانی جناب پیتر شرایر برنده فرمان طلایی سال 2015 سر طراح ارشد فولوکس و آئودی و نیز جناب دانکرلوک سازنده خودروهای سری 7 و ام پاور بی ام دبلیو برنده مهندس قرن . مجله فوکوس جناب آلبرت بیرمن سر طراح ارشد بی ام دبلیو در ساخت موتورهای پر بازده و برنده چندین موتور تز سال 2006 تا 2018 و جناب جی جی طراح لامبورگینی و خالق کیا استینگر تشکر و قدردانی میکنم
کره جنوبی بنا بر اظهار مجله معتبر فوربس 4 برابر سایر قدرت های صنعتی سرعت پیشرفت داشته و پیش بینی میشود در سال 2022 جزو 4 تولید کننده پیشرفته خودرو در جهان باشد (کامنتی که در ذیل منتشر شده کامنت بنده نیست و احمد یا همان حامد معروف ملقب به مهدی چنین مهمل بافی نموده است )
این کامنت مال من نیست
حامد هم که سواد این شکل جمله بندیو نداره نوع جمله بندی و غلطهای املایی به کامنتهای خودتان شبیهه اگر چیزی نوشتی و بعد نگران عکس العمل خوانندگان شدی به من یکی تهمت نزن
والا تو این چند سالی که مخاطب دنده6 هستم بارها دیدم که با اسم های مختلف کامنت میزاری و حتی دست اندرکاران سایت هم یکی 2بار بهت تذکر دادن ولی هیچوقت ندیدم کسی غیر از خودت با آیدی سانمارتین کامنت بزاره.ادبیات و نوع نگارش و کلملات و جملات هم که کاملا سبک خودته
به چیزی گذاشتی حالا که واکنش بهش زیاد بوده میگی من نبودم؟؟؟؟؟؟
خیلی باحالی!!!!
در ضمن تمام این حرف ها و جملات رو هم قبلا بارها گفتی و دفعه اول نیست.از عشق کره کور شدی.
فکر کنم اگه یه روز سورنتو بهت بدن میری کف خیابونای سئول دراز میکشی مردم از روت رد شن!!!!!
زنده باد کره من در ره کره جنوبی حاضرم تلاش و جدیت بکونم سالها آرزوی بوسه بر سنگفرش کره جنوبی این مهد دموکراسی و خودروهای زیبا داشتم که حالا شرایط فراهم شده از تمام عزیزان مستدعی است دست مرا فشرده و همراهی کنند که به دیار عشاق سئول و پیونگ یانگ بروم و در کنار کیا سراتو چند عکس یادگاری بگیرم باشد که سرلوحه ای باشد برای آیندگان تا با احترام بیشتری به کیا هیوندا ارج بنهند و پاس بدارند
تلاشی دیگر در جهت اینکه بگه اون کامنت اولی رو من ننوشته ام!!!!
دیگه تموم شد سانی جون!!!!
فایده نداره
این متن های مسخره تر رو هم ننویس که مثلا بگی نه این و نه اون رو من ننوشته ام و کسی از آیدی من داره سواستفاده میکنه!!!!!
دستت واسه همه ما خیلی وقته که رو شده
متاسفم برای کاربران ایرانی که سریعا به هجویات شخصی که تنها اسم منو کپی کرده و هر چرندی خواسته نوشته سریعا واکنش نشون میدن تفکر و تعقل و خویشتن داری متاسفانه در وجود چنین افرادی نهادینه نشده قبلا شخصی با آی دی ponycar بود که ادعای بوسه بر سنگفرش کره جنوبی را کرد و بنده چنین صحبتی نکرده و نمیکنم و متاسفانه افراد مغرض و کسی که کینه ای از من داشت این صحبت ها را به من نسبت داد و بر آن پا فشاری نمود و اخیرا با نام کاربری بنده شروع به سخن پراکنی میکند
خود این شخص که اخیرا شاعر شده و بیت می سراید ماه پیش خواستار قیمت 450 ملیونی برای خودروی لیفان و سایر مشتقات چینی شده بود بنده بیش از این در این مورد توضیحی ندارم و از مخاطبان انتظار تعقل و تفکر بجای پیش داوری دارم
سانی عزیز مطمئنم که اون نوشته کار تو نیست فقط،یه نفر ادبیاتتو خیلی دقیق کپی کرده
قطعا کار تو نیست
ولی مقصر خودتی که با بی جنبگی و تعصب روی برندخاص خودتو مضحکه کردی
وقتی حاضر نیستی سلیقه کس دیگه ایو قبول کنی و ماشینتو چوب کردی و تو سر ملت میزنی انتظار چنین برخوردیو داشته باش
سراتو داری مبارکت باشه
منم پولشو داشته باشم میخرم
خیلی از همین بچه های همین سایت هم میخرن
ولی مورد جنابعالی یه مورد روانشناسی خاصه که یک تنه با تحقیر داشته های بقیه مردم در عمل خودتو تحقیر و مضحکه میکنی
به خودت بیا مرد
والا من سراتو چوب نکردم اتفاقا دارم میگم چند تا عیب و ضعف داره که یکیش نبودن ترمز دیسکی و تنظیم صندلی برقی و رنگ بسیار بد سراتووهست که البته همگی کار سایپاست و مقصر شرکت کیا موتورز نیست چون نمونه های وارداتی از هر نظر تکمیل هستند این شخص هم ف3ط قصد تخریب مجو داشت من همون روز اول هم نگفتم سنگفرش کره را میخوام بوسه بزنم و شخصی بنام پونی کار ponycar چنین صحبتی کرد و دیگه هم توی این سایت نمیهد بهر حال از شما که منو مبرا کردید از این صحبت های جعلی تشکر میکنم
حق با شماست.
متاسفانه جامعه ما هم به نوعی مریضه . از عقده گشایی گرفته تا بی جنبگی و دروغ پردازی …ماشالا همه جور اداعا داریم و در عمل تقریبا هیچ