اخباراخبار داخلی

قیمت خودرو در ایران، دو برابر کشورهای همسایه

تعرفه موثر واردات خودرو به کشور برای خودروهای با سطح قیمتی متوسط (20 هزار دلار) به طور میانگین بیش از صد درصد است.
یک کارشناس صنعت خودرو گفت: قیمت خودروهای وارداتی در ایران به طور میانگین دو برابر نرخ این محصولات در کشورهای همسایه است.

فربد زاوه در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: تعرفه موثر واردات خودرو به کشور برای خودروهای با سطح قیمتی متوسط (20 هزار دلار) به طور میانگین بیش از صد درصد است.

وی با بیان اینکه 45 درصد تعرفه گمرکی واردات خودرو است، خاطرنشان کرد: 10 درصد ارزش خودرو نیز بابت هزینه‌های شماره‌گذاری از سوی پلیس راهنمایی و رانندگی دریافت می‌شود.

این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: 9 درصد ارزش خودرو مربوط به مالیات بر ارزش افزوده بوده و 4.5 درصد نیز مالیات و عوارض شماره‌گذاری برای دارایی و شهرداری است.

وی افزود: به طور میانگین نیز حدود 16 میلیون تومان بابت هزینه‌های اسقاط خودروهای فرسوده از هر دستگاه خودروی وارداتی دریافت می‌شود که این مبلغ حدود 30 درصد ارزش گمرکی یک خودروی 20 هزار دلاری است.

زاوه با بیان اینکه مجموع این هزینه‌ها قیمت خودروهای وارداتی در ایران را به طور میانگین به دو برابر نرخ این محصولات در کشورهای همسایه افزایش می‌دهد، تصریح کرد: به عنوان مثال یک خودروی 20 هزار دلاری (66 میلیون تومان) به قیمت حدود 140 میلیون تومان در ایران عرضه می‌شود.

دنیای اقتصاد

 

18 دیدگاه

  1. خیلی جالبه
    16میلیون تومان واسه اسقاط یه ماشین فرسوده میگیرن بعد به صاحب ماشین فرسوده 3میلیون میدن

    1. یدونه نه، برای واردات هر ماشین بستگی به مشخصات فنی و مصرف سوختش، اسقاط چند تا ماشین فرسوده لازمه

  2. 16 ملیون که از مشتریان خودروهای خارجی دریافت میشود مسقیما به جیب دولت کریمه میرود با این حال تنها 3 الی 5 ملیون این رقم به دارندگان خودروهای اسقاطی تعلق میگیرد علاوه براین 9 درصد مالیات و نیز 10 درصد *که درسال جدید 15%شده* جهت شماره گذاری اخذ مبشود به این مبالغ 45% هزینه گمرکات رانیز اضافه کنید این تنها بخشی از هزینه های است که به مشتری تحمیل میگردد خریداری که تنها میخواهد یک خوددوی ایمن بدون آلایندگی استاندارد و اروپایی و یا آسیایی سوار شود باید این مبالغ را پرداخت کند وگرنه یک خودروی چینی و یا خودروهای قدیمی تولید داخل را باید انتخاب کند این قوانین در کجای دنیا رواج دارد؟؟

  3. جالبه .بعد اگه شما یه پلاک ازاد هم داشته باشین از ماشین قبلیتون و فک کرده باشین همونو و بعضا دقیقا همون پلاکو بدون اینکه
    دس بخوره میندازن روماشینتون و در هر حال کل پولو ازتون میگیرن

  4. در مورد انتقال سند خودرو در محضر باید گفت که اصلا ضرورتی ندارد که به محضر بروید و پول یامفت بپردازید من تا حالا 10 تا ماشین خرید و فروش کردم و فقط به شماره گذاری مراجعه کردم و انتقال انجام دادم ، و اداره راهنمایی هم گفته که نیازی به محضر نیست ودر تمام دنیا هم به همین شیوه خرید و فروش میشه ، محضر مال زمانی بود که پلاک خودرو عوض نمیشد الان که همه چی در شماره گذاری بنام خریدار میشه پول دادن به محضر فقط احمقی و باج سبیل است و اصلا زاید است و دزدی ،ماشینی که کلا در اداره راهنمایی بنام خریدار شده و فروشنده سلب مالکیت کرده دیگر در محضر چی رو میخوان بنام بزنند ، واقعا خنده داره ….

    1. این موضوع سند زدن در دفترخانه در زمانی که شما یک برگ مالکیت هم راهنمائی و رانندگی برات صادر کرده کار غیر منطقی و پرداخت اضافه ای هست که خریدار و فروشنده مجبور به این کار هستند و اختیاری نیست که بگی هر کی زرنگ باشه فقط سند راهنمائی رو میگیره و هر کی احمق باشه هر دو تاشو.مگر اینکه مجلس با قانون الزام بکنه سند دفترخانه لازم نیست که با توجه به سودی که دفترخانه ها میبرند و قوه قضائیه تا کنون مجلس در برابر این موضوع سکوت کرده و حتی چند سال پیش که قرار بود مجلس این قانون را منسوخ کنه با مداخله قوه قضائیه مجلس بر ابقای این قانون رای داد.حالا اگر سند دفترخانه نگیری چه اتفاقی میفته .در حالت عادی هیچی ولی اگر فروشنده که سند بنامش هست مشکل مالی مانند بدهکاری ,پرداخت مهریه و…براش پیش بیاد و دادگاه حکم ضبط اموالش رو بده میان و ماشین شما را هم میبرن و شما هرچه داد و قال کنی که سند راهنمائی و رانندگی داری میگن سند دفترخانه برای دادگاه معتبر هست.طرف هم که احتمالا دستگیر شده شما میمانی با یک سند مالکیت راهنمائی.بنابراین باید این موضوع توسط مجلس حل بشود.البته راهنمائی میگه ضروری نیست به دفترخانه بری که مجلس رو تحت فشار قرار بده که گرفتن سند دفترخانه را غیر ضروری اعلام کنه و بعد که خودش تنها ماند اونوقت به اندازه هر 2جا بابت صدور سند پول از طرفین میگیره و از نظر کسب درامد حتی از شرکت ملی نفت هم جلو میزنه.در حال حاضر بالای 1000 میلیارد دفترخانه ها برای این دوباره کاری پول میگیرند.

  5. حمید خان زبل شما میشه بیشتر توضیح بدید؟مگر میشود بدون رفتن و حق امضا خودرو را خرید ویا واگذار کرد در محضر از فروشنده سوال میشوو پولت را کامل دریافت کردی؟ ترفند شما در طول خرقد و فروش این 10 خودرو به چه منوال بوده باشد تا افراد ساده لوحی مانند بنده کمی فرز شوند

  6. آره میشه و من و خیلی ها به توصیه شماره گذاری که با دفاتر اسناد رسمی درگیر هستند همین کارو کردیم ، بر سر همین موضوع که در تلویزیون هم به مشاجره کشیده شد، عنوان شد که امروزه مانند تمام کشورها در شماره گذاری استعلام خودرو صورت میگیره و تمام اسناد از جمله کارت خودرو ، شناسنامه ، و شماره خودرو همه بنام خریدار میسه و عملا دیگر نیروی انتظامی به فروشنده کاری ندارد ، حالا برویم در محضر بگوییم که چی من یه ماشین انتقال کامل دادم به خریدار و من دیگر هیچ اختیاری ندارم حالا شماهم بیاین یه پول مفت بگیرین یا نامه الکی به من بدین که من انتقال دادم ، خود محضری ها هم میخندند ، در آینده هم قراره اسناد مالکیت خانه و آپارتمان هم به این صورت در بیاد و فقط یه کارت هوشمند به خریدار بدهند ، این روزها مثل قدیم نیست همه چیز آنلاین و کامپیوتری است دوره کاغذ بازی تمام شد

    1. هزینه ی نقل و انتقال باید در دفتر خانه پرداخت بشه . اگر این هزینه در هنگام تعویض پلاک و صدور سند سبز گرفته بشه شاید دیگه نیازی به رفتن به دفتر خونه نباشه .

    2. حمید کاملاً درست میگه!!!
      این هزینه نقل و انتقال خودرو که دفاتر اسناد رسمی میگیرن یه پول اضافه و بیخوده! ولی چون اکثر مردم اطلاعی ندارن میترسن که تو دفترخانه هم ثبت نکنن، وگرنه با همان برگ سبز خودرو انتقال انجام شده است.(اصلا بالای برگ سبز نوشته شناسنامه مالکیت خودرو)
      این مطلب رو مسئولین پلیس راهور بارها در مصاحبه ها و مناظره های تلویزیونی بیان کردند ، اینم لینک جهت شفاف سازی موضوع:
      http://www.donyayekhodro.com/%D9%86%D9%82%D9%84%E2%80%8C-%D9%88-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D9%82%D8%A7%D9%84-%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88-%D8%AF%D8%B1-%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%AA%D8%B1-%D8%AB%D8%A8%D8%AA-%DB%8C%D8%A7-%D9%BE%D9%84%DB%8C/

  7. والا من که سر در نیاوردم میشه از ابتدا بگید باید به چه صورت پیش رفت اینقدر کلاهب داری و چتربازی زیاد شده من از سایه خودمم هراس دارم

  8. اقایان زرنگ فکر کنم تو باغ نیستین.سال92 قانون عوض شد.قبلا روهمون برگ سبز نوشته بود سند مالکیت که احتیاج به سند محضری نداشت .ام الان نوشته شناسنامه خودرو. پس بایدبرید محضر چون اون برگ سبز اصالت ماشینو تایید میکنه وشما صاحب پلاک نصب شده روماشین هستین نه خود ماشین.ماشاالله به اقایان زرنگ پول مفت ندین .زززززرنگ!

  9. دوستان واقعا باید چاره ای بیندیشیم که چرا دولت اصرار دارد که یکی از حقوق پایمال شده ما که حق استفاده از ماشین باکیفیت می باشد که همچنان نادیده بگیرد و به این فرغون سازان وطنی اجازه فعالیت بدهد باید اعتراضمان را علنی تر کنیم خوب همین قیمتهای بالا برای حداقل کیفیتها باعث می شود که یکی از عوامل تاثیرگذار در تصمیم گیری به مهاجرت از کشور بشود. وقتی کارمندی در کشورهای اروپایی می تواند یک سوناتای فول آپشن 30 هزار دلاری را ماهی 500 دلار و اندی 5 ساله لیزینگی بخرد خوب چرا مهاجرت نکنیم واقعا اگر تحصیل کرده ای که به زبان مسلط باشد و بتواند شغلی در خارج دست و پا کند به خیلی از آرزوهایش می رسد. آیا ماشین خوب سوار شدن که یکی از آرزوهای دهه شصتی ها می باشد را باید به گور ببریم؟؟؟!!!!

  10. برگ سبز؟من خودروم برگ سبز نداشت از ابتدا اما خوددوهای قبلیم داشتند(کلا صفر میخریدم بین سال های 78 تا 85و حتی خودروی کرمان خودرو که جک 5 بود سال 93 برگ سبز داشت) اما خودروی حال حاضرم نداره باید به جه طریق اقدام کنم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا