محلولهای شوینده موتور خودرو چه خاصیتی دارند؟
روغن موتور بهمرور و طی کارکردهای بالا در مجاری روغنکاری رسوب میکند و باعث کاهش قطر این مجاری میشود که درنهایت در کار روغن رسانی به موتور اختلال ایجاد کرده و در درازمدت میتوانند باعث آسیب به موتور خودرو شود.
این مسأله برای روغنهای باکیفیت دیرتر رخ میدهد اما درنهایت تمامی روغنها در مجاری روغنکاری رسوب میکنند و دودههای جمع شده را در مسیر باقی میگذارند. برای پاک کردن این مجاری شاید منطقیترین راه باز کردن کامل موتور و شستشوی سیستم روغن کاری باشد اما این کار پرهزینه و پردردسر است و مقرون بهصرفه نیست. به همین دلیل محلولهایی تولید شدهاند که میتوانند این رسوبها را در خود حل کرده و از موتور خودرو خارج کنند تا به این ترتیب مجاری بار دیگر به وضعیت اصلی خود بازگردند و در پروسه روغن رسانی به موتور اختلالی ایجاد نشود.
البته روغنهای موتور مرغوب معمولاً بهگونهای فرموله میشوند که بتوانند تا حد زیادی دودههای حاصل از کار موتور را در خود حل کنند و به همین دلیل هم بهسرعت سیاه میشوند و در ادامه با تخلیه روغن این دودهها و رسوبات همراه با روغن از موتور خارج میشود اما درنهایت همواره مقداری از این رسوبها در مجاری باقی میماند که بارزترین نمونه آن را میتوان در کارتل خودروهایی که موتور آنها باز میشود دید.
محلولهایی که در متن به آن اشاره شده است مدتی پیش از تعویض روغن به داخل موتور ریخته میشوند و پس از آن بسته به توصیه سازنده محلول، موتور باید برای دقایقی (معمولاً بین 5 تا 10 دقیقه) درجا کار کند تا محلول به همراه روغن بهتمامی بخشهای موتور خودرو برسد و بتواند جرمها را در خود حل کند. پس از آن با تعویض روغن، این محلول به همراه رسوبات از موتور خارج میشود. البته گاهی تعمیرکاران از گازوییل برای این منظور استفاده میکنند که میتواند باعث آسیب به کاسه نمدها و سایر بخشهای موتور شود و استفاده از آن را بههیچعنوان توصیه نمیکنیم. در زمینه استفاده از محلولهای شستشوی موتور خودرو، به اصالت محلول و برند سازنده توجه کنید تا کارآیی مناسبی به دست آید./ خودروپلاس
دوستان به نظرتون برای جیپ 60 ساله میشه اینکار رو انجام داد؟یا ممکنه باعث آسیب به موتور بشه؟
معمولا بعد از چندکیلومتر کارکرد باید این کار رو کرد.