اخباراخبار داخلی

مصاحبه جنجالی قائم مقام پژو در ایران/کسی از ما نخواست کیفیت را افزایش دهیم

شنبه گذشته سه مقام ارشد شرکت پژو سیتروئن با حضور در دفتر روزنامه «دنیای اقتصاد» به طرح مباحثی پرداختند که پیش از این شرکت یاد شده در قبال آنها سکوت اختیار می‌کرد. طرح موضوعاتی همچون کیفیت خودروهای تولیدی پژو در ایران، ترک ناگهانی ایران، طولانی شدن روند مذاکرات دو شرکت و در نهایت گزارش اخیر پایگاه خبری چلنج که حاوی مطالب تهدیدآمیز پژو علیه ایران‌خودرو بود از سوی «دنیای اقتصاد» توانست تا حدودی ابهامات حضور دوباره این شرکت فرانسوی در ایران را رفع کند.

ژان کریستف کمار، مدیر امور خاورمیانه و آفریقا و نایب رئیس و عضو هیات مدیره گروه پژوسیتروئن که مصاحبه اصلی با وی صورت گرفت در حین اینکه عنوان کرد این شرکت فرانسوی به شدت خواهان بازگشت به ایران است و آمادگی لازم برای امضای قرارداد نهایی با ایران‌خودرو را دارد به دفاع از «ماجرای خروج پژو از ایران»، پرداخت و این اتفاق را ناشی از احترام پژو به قوانین بین‌المللی دانست. کمار اما در طول مصاحبه، اتهام‌هایی را که به پژو بابت شراکت 24 ساله اش با ایران‌خودرو زده می‌شود، رد کرده و حتی کم‌کاری‌ها (در حوزه کیفیت و عرضه محصولات جدید) را به مربوط به عملکرد همکار خود در ایران می‌داند. وی در نهایت تاکید می‌کند که پژو با سه محصول جدید به ایران برمی‌گردد و قصد دارد بهترین‌هایش را در عرصه محصول و تکنولوژی، به مشتریان ایرانی عرضه کند.

چندی پیش سایت چلنج فرانسه مطلبی را منتشر کرد که نشان می‌داد پژو و ایران‌خودرو هنوز به توافق دست نیافته و اختلافات عمیقی با یکدیگر دارند. در آن مطلب مقامات پژو، ایران‌خودرو را تهدید به افشاگری علیه روند مذکرات دوشرکت کرده بودند و حتی گفته شده بود که پژو می‌خواهد به اقدامات تحریک آمیز ایران‌خودرو پایان دهد. آیا به واقع موضع پژو در قبال خودروسازی ایران، تهدیدآمیز است و این شرکت قصد افشاگری علیه ایران‌خودرو را دارد؟

من طی چند ماه گذشته بارها به ایران سفر کرده‌ام، اما این اولین بار است که می‌خواهم با رسانه‌های ایرانی مصاحبه کنم، تا همه در جریان روند مذاکرات پژو و ایران‌خودرو قرار بگیرند. هدف من از این مصاحبه، این است که اعلام کنم آنچه طی یکی دو هفته اخیر در مورد پژو (در رسانه‌های فرانسه و ایران) نقل شده، موضع من به‌عنوان مدیر امور خاورمیانه این شرکت نیست.

اما مطلبی که سایت چلنج منتشر کرد، گویا اظهارات رسمی برخی مقامات پژو در گفت‌و‌گو با این سایت بوده است.

خبرنگاری که آن مطلب را نوشت، دوست دارد تیترهای خشن بزند و همواره به پژو حمله می‌کند، با این حال، از نظر ما آن مقاله اشتباه و احمقانه بود. اتفاقا من برای شفاف شدن موضع پژو در قبال مذاکرات با ایران‌خودرو، تصمیم به گفت‌و‌گو با شما را گرفتم و می‌خواهم به ایرانی‌ها بگویم که پژو دست بالا را نگرفته و من به شخصه هیچگاه این جسارت را به خودم نمی‌دهم که ایرانی‌ها را تهدید کنم، هرچند قبول دارم که مقاله چلنج، قصدش ضربه زدن به روابط ایران‌خودرو و پژو بود.

اگر موضع پژو آن چیزی نبود که در سایت چلنج به چاپ رسید، پس چرا این شرکت به طور رسمی گزارش چلنج را تکذیب نکرد؟

مقاله چلنج، جرقه‌ای بود که دیگر کسی به جای پژو حرف نزند و از جانب ما صحبت نکند. اگر هم آن مقاله را تکذیب نکردیم، به‌دلیل آن بود که نمی‌خواستیم با این کار، دوباره ایجاد هیجان کرده و به بحث و جدل‌ها دامن بزنیم. با این حال من روز بعد از چاپ آن مقاله، در گفت‌و‌گو با روزنامه فیگارو فرانسه، موضع رسمی پژو در قبال مذاکره و شراکت با ایران‌خودرو را اعلام کردم و هم‌اکنون هم به ایران آمده‌ام تا به شما بگویم پژو چه می‌گوید و چه می‌خواهد. البته یک سری مسائل به جزئیات مذاکرات تجاری ما با ایران‌خودرو مربوط می‌شود و طبعا نمی‌توانم آنها را بازگو کنم، اما به شما می‌گویم که طی این سال‌ها چه بین پژو و ایران‌خودرو گذشته است.

پیش از آنکه به واکاوی ارتباط چند ساله ایران‌خودرو و پژو بپردازیم، بهتر است این مساله را روشن کنیم که در مذاکرات یک‌سال‌و‌نیمه گذشته (بین ایران‌خودرو و پژو) چه رخ داده؛ چراکه ایرانی‌ها انتظار داشتند پس از توافق هسته‌ای وین و تصویب برجام قرارداد میان ایران‌خودرو و پژو نهایی شود و شاهد محصولات جدید این شرکت فرانسوی در ایران باشند، اما هنوز این اتفاق رخ نداده است، چرا؟

این موضوع دو دلیل دارد؛ اول اینکه هنوز تحریم‌ها لغو نشده و دوم آنکه ایران‌خودرو به دنبال گرفتن حداکثر امتیاز از پژو است و حتی در همین راستا با سایر خودروسازان دنیا نیز مذاکره کرده که البته ایرادی ندارد.

یک روایت دیگر هم در مورد تاخیر در آغاز همکاری دوباره ایران‌خودرو و پژو وجود دارد و آن بحث «غرامت» است. گفته می‌شود یکی از پیش شرط‌های ایران‌خودرو برای همکاری دوباره با پژو، پرداخت غرامت از سوی این شرکت به‌دلیل قطع ارتباط یک طرفه است.

رفتن پژو از ایران به‌دلیل قوانینی بود که آن زمان بر ما تحمیل شد. در واقع پژو موظف به رعایت قوانین تجاری و بین‌المللی در آن زمان بود و حتی باید قوانین مربوط به اشخاص آمریکایی را هم رعایت می‌کرد. بنابراین ما مجبور به ترک ایران بودیم، آن هم در حالی که قلبا به این کار رضایت نداشتیم. به ایرانی‌ها اعلام می‌کنم که رفتن از ایران انتخاب پژو نبود و ما فکرش را هم نمی‌کردیم که روزی با این محدودیت‌ها و قوانین بین‌المللی مواجه شویم. مردم ایران باید بدانند که پژو به‌دلیل قوانین آمریکا از ایران رفت و خودش هم قربانی همین قوانین شد. ما به قول و قرارمان با ایران‌خودرو احترام می‌گذاریم، اما شما خودتان را جای ما بگذارید؛ آیا می‌توانستید قوانین بین‌المللی را دور بزنید و فعالیت‌های تان را متوقف نکنید.

رنو هم مثل پژو تابع قوانین بین‌المللی است، اما از ایران نرفت. چرا مثل رنو رفتار نکردید؟

قوانینی که از سوی آمریکا به ما تحمیل شد، گریبان رنو را نگرفت و ما با فشار زیادی در این زمینه روبه‌رو بودیم؛ بنابراین رنو به اندازه پژو تحت فشار نبود و در ایران ماند. درست است که ما به‌دلیل قوانین بین‌المللی مجبور شدیم ایران را ترک کنیم، اما به محض آنکه متوجه علائمی مثبت از روند مذاکرات هسته‌ای شدیم، فورا باب مذاکره با ایران‌خودرو و سایپا را باز کردیم تا بدانیم ایرانی‌ها چه توقعاتی از پژوسیتروئن دارند. پژو یک الگوی بیزینس با شریک چینی‌اش دارد که در آن، انتقال بهترین تکنولوژی شرکت از تولید قطعات گرفته تا ارائه خدمات، سرمایه‌گذاری و همچنین تحقیق و توسعه، لحاظ شده است و ما عین این الگو را پیش‌روی خودروسازان ایرانی قرار دادیم.

ایران‌خودرو و پژو در شرایطی قصد شراکتی دوباره را دارند که طبق نظرسنجی صورت گرفته در تلویزیون ایران، مشتریان ایرانی خودروهای آلمانی را به فرانسوی‌ها ترجیح می‌دهند. با این چالش چه خواهید کرد؟

شاید این به آن دلیل باشد که خودروهای فعلی پژو در ایران، قدیمی هستند و کیفیت قابل قبولی ندارند. من شنیده‌ام مشتریان ایرانی می‌گویند قیمت خودروهای پژو بالا بوده و کیفیت شان پایین است؛از طرفی، خدمات مناسبی نیز به مالکان آنها ارایه نمی‌شود.خب پرسش من این است که آیا این موضوع تقصیر ماست؟ پژو دومین خودروساز اروپا به‌شمار می‌رود، خودرویی ساخته که از پاریس تا بوردو بدون دخالت راننده حرکت کرده، با رقبایی مانند فولکس واگن و رنو رقابت می‌کند و…، پس چطور امکان دارد خودروهای گران و بی‌کیفیت و دارای خدمات ضعیف را به دست مشتریانش برساند؟ این دید منفی که در مورد خودروهای پژو وجود دارد، مختص ایران است، حال آنکه پژو آن چیزی نیست که در تصور مردم ایران است. من با پژو بزرگ شده‌ام و بسیار ناراحتم که پژوی تولیدی در ایران با آنچه در دنیا عرضه می‌شود، فرق دارد. با این حال باز هم سوال می‌کنم که آیا این تقصیر ماست؟

شما بگویید تقصیر کیست؟

به هر حال نباید فراموش کنیم که «شراکت» یک موضوع دو یا چند طرفه است و هر توافقی باید با موافقت همکاری طرفین انجام شود.

می خواهید بگویید که مقصر تفاوت کیفی و مدلینگ محصولات پژو در ایران نسبت به سایر بازارهای دنیا، ایران‌خودرو (به‌عنوان شریک پژو) است؟

حرفم این است که پژو هیچ‌گاه در ایران با درخواست ارائه محصولات جدید و افزایش کیفیت مواجه نشد.

مجبورم در برابر این اظهارنظر شما باز هم مثالی از هموطن تان بیاورم. رنو چند سال است که در ایران‌خودرو تولید می‌کند، هر چند که حضور شما در ایران تفاوت اساسی با رنو دارد اما کیفیت محصولات این شرکت نه تنها در ایران افت نکرده؛ بلکه افزایش نیز یافته و با تولیداتش در سایر بازارها تفاوتی ندارد. با این حساب این توقع بیجایی نیست که مشتریان انتظار دارند کیفیت خودروهای پژو در ایران و سایر بازارها یکی باشد.

با حرف شما موافقم، اما پژو در موقعیتی نبود که بخواهد (در مورد کیفیت خودروها) کمکی به خودروسازی ایران بکند. از طرفی، ما در ایران بازاری 360 هزار دستگاهی داشتیم، حال آنکه رنو تنها 20 هزار خودرو در ایران می‌فروخت و طبیعی است که مشکلات ما بیش از آنها به چشم بیاید. با این حال الان قصد داریم خودروهایی با کیفیت در ایران عرضه کنیم، چون نمی‌خواهیم شکست بخوریم. به ایرانی‌ها اعلام می‌کنم که پژو می‌خواهد بهترین‌هایش را به کشور شما بیاورد و اصلا قصد دارد همه چیز را در خودروسازی ایران از نو بسازد. این البته موضوع عجیبی نیست و ما این رفتار را در تمام بازارهای خود انجام می‌دهیم. پژوسیتروئن باید در بازار ایران مبارزه کند و خودروسازان ایرانی نیز می‌باید خود را تغییر داده و آماده ارتقای کیفیت و کاهش مصرف سوخت و بالا بردن امنیت و ایمنی باشند.

خبر دارید که هموطن تان پیشنهاد خرید سهام خودروسازان ایرانی را داده است؟

بله تا حدودی در جریان هستم.

پژو به دنبال این کار نیست؟

رنو اگر چنین پیشنهادی داده، به این دلیل است که از خودروسازان ایرانی طلب دارد و می‌خواهد از این راه طلب خود را تسویه کند، در حالی که ما این شرایط را نداریم. از طرفی، هنوز هیچ کس پیشنهادی بابت فروش سهام خودروسازان ایرانی به پژو نداده است. در عوض ما پروژه‌های بسیار خوبی برای بازار ایران داریم و انچه روی میز مذاکره گذاشته‌ایم، یک «جوینت ونچر» است.

یکی از ایرادات بزرگی که منتقدان به پژو می‌گیرند، بی‌میلی و فرار این شرکت از سرمایه‌گذاری در ایران است. چقدر این انتقاد را قبول دارید؟

در این سال‌ها کسی از ما نخواست که در ایران سرمایه‌گذاری کنیم.

یعنی خودروسازان ایرانی هیچگاه خواستار سرمایه‌گذاری پژو نبودند؟

خیر؛ ما حتی پیشنهاد سرمایه‌گذاری در ایران را هم دادیم، اما موفق به این کار نشدیم. الان خیلی‌ها از رفتار پژو در ایران انتقاد می‌کنند، در حالی که ما بزرگترین تولیدکننده خودرو در این کشور بودیم و حتی قطعه سازان مان را به اینجا آوردیم. من خیلی اهل جسارت نیستم، اما مجبورم بگویم که اگر ایران‌خودرو، ایران‌خودرو شد، به خاطر پژو بود. در واقع این پژو بود که ایران‌خودرو را ایران‌خودرو کرد. اتفاقا همین چند وقت پیش با یکی از اعضای انجمن قطعه سازان ایران صحبت می‌کردم و خود وی به من گفت که مدیریت کیفیت را از پژو آموخته است. وی حتی قبول کرد که پژو حق داشته (به‌دلیل قوانین بین‌المللی) از ایران برود. من می‌توانم بگویم که از ترک ایران ناراحتم، اما احساس تقصیر نمی‌کنم. البته الان دیگر این مسائل مهم نیست و ما نباید به گذشته برگردیم و بهتر است به این فکر کنیم که چطور می‌توانیم آینده بهتری با خودروسازان ایرانی داشته باشیم. پژو عمیقا و از ته قلب دوست دارد به ایران برگردد و هدفش نیز ارائه بهترین‌ها به مشتریان ایرانی است.

بازگشت پژو به ایران منوط به یک سری شروط از سوی ایران‌خودرو شده است. به‌عنوان مثال ایران‌خودرو سهمی 30 درصدی برای پژو در سبد محصولات خود در نظر گرفته و همچنین تاکید کرده که پژو باید محصولات تولیدی در ایران را صادر کند. شما با این شرایط موافقید؟

ایران بازار خودرو بسیار بازی دارد و به لحاظ جغرافیایی نیز در موقعیت خوبی قرار گرفته است و ما موقعیتی را که در اینجا داشته‌ایم، در هیچ بازار دیگری تجربه نکرده‌ایم. در این بازار، نه خودروسازان ایرانی، نه دولت ایران و نه پژو، هیچ کدام تصمیم گیرنده نیستند و این مشتریانند که تعیین می‌کنند هر خودروسازی چه سهمی از این بازار داشته باشد. ما اگر محصولات خوب و با کیفیت به ایران بیاوریم، چرا باید خودمان را محدود به 30 درصد سهم بازار بکنیم؟ سهم بازار ما را مشتری ایرانی تعیین می‌کند. در مورد صادرات نیز، پژو کاملا موافق این موضوع است، چون سودش به صادرات وابسته بوده و دلیلی ندارد از آن فرار کند.ایران در مرکز منطقه قرار گرفته و موقعیت جغرافیایی بسیار مهمی دارد و طبیعی است که پژو خواهان صادرات از این کشور باشد.

قرار است خودروسازان بزرگی در آینده میهمان ایران شوند؛ از رقابت با آنها نمی‌هراسید؟

به هیچ وجه؛ ما همین حالا نیز در بازارهای مختلف با آنها در رقابت هستیم و در برخی جاها برتریم و در جاهایی دیگر نیز عقب تر.

پرسش مهمی که این روزها ذهن ایرانی‌ها را به خود مشغول کرده، خودروهای آینده پژو در ایران است. ایرانی‌ها می‌خواهند بدانند پژو در قالب شراکت جدید با ایران‌خودرو، چه محصولاتی را روانه بازار خواهد کرد.

پژو قصد دارد سه محصول خود یعنی 301، 208 و 2008 را در ایران عرضه کند.

پس پژو 307 چه؟

اتفاقا من هم شنیده‌ام که گفته شده پژو 307 نیز راهی ایران خواهد شد، در حالی که پژو قصد عرضه این خودرو در ایران را ندارد و نمی‌دانم این شایعه از کجا آمده است.

شنیده می‌شود برند سیتروئن نیز قصد شراکت با سایپا را دارد؛ شما این را تایید می‌کنید؟

بله، سیتروئن با سایپا همکاری خواهد کرد. البته ما یک برند لوکس‌ساز به نام DS نیز داریم که محصولات آن به‌دلیل قیمت بالایشان، به‌صورت واردات در ایران عرضه خواهند شد و قرار نیست تولید داخل شوند.

با توجه به اظهارات شما، به‌نظر می‌رسد اختلاف خاصی میان پژوسیتروئن و خودروسازان ایرانی وجود ندارد، همین طور است؟

هیچ اختلافی نداریم و مشغول مذاکره هستیم. می‌گویند پژو نمی‌خواهد در ایران سرمایه‌گذاری کند، در حالی که ما از روز اول این موضوع را پذیرفتیم و رفتاری را که در مذاکره با سایر خودروسازان انجام می‌دهیم، در ایران هم از خود نشان دادیم.

پس آینده مذاکرات و شراکت با خودروسازان ایران را مثبت می‌دانید.

نسبتا خوش بین هستم، چون پژو هدفش مشخص و انگیزه اش قوی است. ما به دنبال جدال و زورآزمایی با خودروسازان ایرانی نیستیم و من مطمئن هستم که به توافق نهایی با آنها خواهیم رسید. ما و خودروسازان ایرانی باید مذاکرات را در سطح بیزینس و تجارت نگه داریم و از حاشیه‌ها دور شویم. ماجرای پژو و خودروسازان ایرانی زیادی روی جلد روزنامه‌ها است و ما به نوعی قربانی روابط دولت‌های ایران و فرانسه نیز شده‌ایم. مشتریان ایرانی منتظر عرضه خودروهای با کیفیت و به روز هستند؛ بنابراین بهتر است آنها را بیش از این در انتظار نگذاریم. همیشه در همه مذاکرات، دقایق آخر حساس است و امضا نکردن قرارداد، ساده است، اما امضا کردن شهامت می‌خواهد و پژو این شهامت را دارد.

دنیای اقتصاد

 

 

کانال خبری دنده 6 بر روی تلگرام

  کانال خبری ، صرفاً بر روی نسخه بروز شده تلگرام کار می کند،می توانید با استفاده از لینک های زیر تلگرام خود را آپدیت کنید.

 لینک آپدیت تلگرام برای اندروید:

‏«Telegram» را در بازار:
http://cafebazaar.ir/app/?id=org.telegram.messenger

برای آی‌او‌اس (آیفون و آیپد):
https://itunes.apple.com/en/app/telegram-messenger/id686449807?mt=8

تلگرام نسخه دسکتاپ (ویندوز):
https://tdesktop.com/win

محتوای مجله دنده 6 با مطالب درج شده در وب سایت متفاوت بوده و برخی اخبار کوتاه و جالب از چهار گوشه صنعت خودروسازی را شامل می شود.

از این که با شما هستیم، خوشحالیم.

 

36 دیدگاه

  1. تمام مشکلات وبدبختی های ما زیر سر ایران خودرو وسایپاست.دشمن دشمن شعاره جهت عوام فریبی

  2. به نظر میرسه مشکل از پژوی بیچاره نیست بلکه از ایران خودروی زیرک و زبل و هفت خط و ……. هست !!!

  3. من خودم به پژو حق میدم هر کدوم ما خودمون ها جای پژو بودیم اینکارا میکردیم فرض کنید شما مدیر یه شرکت هستید بعد از یه کشور دیگه بهتون میگن محصولات قدیمی و از رده خارجتون که دیگه هیچ سودی براتون نداره رو بیاد برا ما بزنید و بفروشید کلی هم سود کنید کیفیت و اینا هم مهم نیست هر کسی هر کسی باشه با جون و دل میاد اینکارو میکنه الان هم این یارو همین رو میگه میگه کسی درباره کیفیت با ما حرف نزده

    1. پژو به این امید که بازاری حتی محدود در آمریکا به دست بیاره ایران رو ترک کرد و حالا که دید بازنده این تصمیم اشتباهش شده با پر رویی تقصیر رو به گردن قوانین آمریکا انداخته…خیلی مسخره ست ، شریک آمریکایی اش از قبل می دونست در ایران تولید خودروی بالایی دارن و طبیعتن توی مذاکرات شون مطرح شده بود و این حرف قابل قبول نیست

  4. جالب بود چرا مصاحبه کننده از بهترین محصول پژو یعنی 308 نام نبرد جون 301 و 2008 خودروهای ناموفقی بودن و تنها 208 خوش درخشیده باینکه اصلا محصولات پژو رنو و سیتروئن در سطح سایر برندهای اروپایی و حتی آسیایی نیست اما از محصولات بی نام و نشان و دارای موتور مشترک چینی بهتره امیدوارم مسئولین بی مسئولیت داخلی هم مانند مسدر کومار (ژان کریستوفر)شهامت گفتن حقایق داشته باشن و دست از سفطسطه و دروغ و دبنگ بردارن و یکبار هم که شده حقایق پس پرده فاش کنن

    1. مسوولان پزو ورنو بسیار خوشحال خواهند شد که شما اونها را حداقل از چین بالاتر در نظر گرفتید…
      اقای سانمارتین قازت چیه واقعا؟همش ایراد میگیری از زمین وزمان.شک دارم حتی یک بار هم سوار رنویا پژوهای روز دنیا شده باشی

    2. در اروپا رنو وپژو پس از فولکس واگن هستند وکره اایها وحتی تویوتا در انتهای جدول هستند.اخه ماشین اروپایی را با کره مقایسه میکنی

  5. چرا از قیمت فروش در ایران که مهمترین قسمت بعد از کیفیت است بحثی نکردند!!!!به قیمت جهانی عرضه می شود یا قیمت دولا پهنای خودرو سازان ایرانی؟

  6. والا چه باید گفت!! محصولات پژو اگر با کیفیت خوب تولید بشند بد نیستند ولی خب در برابر محصولات فولکس مطمئنا کیفیت کمتری دارند اما باز هم قابل قبول می باشند. بنظرم برترین خودروی پژو همون 308 هست. یعنی محصول خیلی تاپی نداره و میشه گفت برای عموم مردم کافی است. رنو محصولات قویتری داره که میشه تالیسمان، رنو مگان اسپرت، کلیو rs، قاجار و… را اشاره کرد. اما من فکر میکنم اگه خود محصولات سیتروئن (نه صرفا مدلهای ds) مانند c4، c3، c1 و c5 بجای انواع پژو (مانند 207-208-307-308-407-408-508 و…) تولید بشه بهتره. نظر دوستان در این مورد چیه؟

  7. پژِو بزرگ ترین خائن به ایران بود و و هیچ تکنولوژی به ایران ارائه نداد مشارکت با این فرانسوی هایی که خرده شیشه دارند یک ضربه بزرگ به صنعت ایران میزند پژو در عرصه خودرو سازی جهان هیچ جایگاهی ندارد.
    این بنز هم که در ایران به علت تحریم ها تولید خود را متوقف کرد اعلام کرده است که از توقف تولید در ایران ناراحت بوده و حاضر است علاوه بر پرداخت غرامت به گستره محصولات مونتاژی خود در ایران بی افزاید.
    حال ببینید که چگونه پژو حیله گرانه و موذیانه درپی پرداخت نکردن این غرامت است.
    کاش یکم از المانی ها یاد میگرفتند

    1. این حرفا چیه شما میزنی تکنولوژی رو باید خودمون بدست بیاریم نه این که بذارن تو حلقمون حتی یه معلم که هدفش درس دادنه اگه دانش آموز نخواد یاد بگیره کاری نمیتونه بکنه من نمیدونم چه جوریه ما تو تکنولوژی هسته ای تو فناوری نانو هوافضا و ….تو کشورای برتر دنیاییم ولی خودرو سازی رو باید تکنولوژی تو حلقمون کنن!!!!

    2. ساده نباش… این موضوع تقصیر ایران خودرو
      خیلی راحت می تونست ماشین های جدید رو بیاره و مونتاژ کنه یا اگر دید پژو بهش ماشین جدید نمیده سوییچ می کرد روی یه شریک دیگه ( کاری که الان میخواد از روی زرنگی انجام بده). ولی این کارو نکرد و 405 رو ادامه داد.
      اصولا ایران خودرو کارش همینه. مگه همین نبود که پیکان رو برای 40 سال به خورد مردم داد ؟

    3. جناب کوروش میشه لطف کنید و اسناد مربوط به قراردادهای انتقال تکنولوژی بین ایران خودرو و پژو را معرفی کنید که متوجه بشیم پژو به کدام قراردادش پایبند نبوده.
      یک معلم که وظیفه قانونی و انسانی دارد تمامی اطلاعات درس مربوطه را در اختیار دانش آموزان خودش بگذارد این کار را نمیکند و با دریافت هزینه بسیار سنگین در کلاسهای خصوصی بخش دیگری از درس را ارائه میکند اونوقت ما ایرانیها زرنگ تشریف داریم خودمون به هیچ قانون و قراردادی پایبند نیستیم انتظار داریم دنیا هر چه طی صدها سال با زحمت ذره ذره جمع کردن یکجا در اختیار ما بگذارند .
      ضمنا اولین باردر سال 1358 این ایران بود که قرارداد خودش را با پژو یکطرفه فسخ کرد.

  8. اگر دیدید روزی آب سربالا می رود و خورشید از مغرب طلوع کرد منتظر ورود خودروی ارزان و با کیفیت به ایران باشید.
    ایران خودروساز نبوده نیست و نخواهد بود.
    حالم از ایرانی بودن به هم می خوره…
    این چه مملکتیه که درس نخونی بدبختی
    درس بخونی بیکاری بدبختی
    کار بکنی حقوق کم می دن بدبختی
    کار نکنی پول نداری بدبختی
    ماشین بخری بدبختی
    ماشین نخری بدبختی
    زن بگیری بدبختی
    زن نگیری بدبختی
    حرف بزنی بدبختی
    حرف نزنی بدبختی
    وام بگیری بدبختی
    وام نگیری بدختی
    کلا بدبختیم…..
    به این میگن زندگی خداییش؟؟
    به کجا داریم می ریم؟

      1. حتما فکر کردی درس خونا!!!یادم نرفته دوره قبل ریاست خیلی از نقاط کلیدی دست دیپلمه ها بود… تازه الان دیگه به دکتری شونم اعتباری نیست!!!دانشگاه هاواییو ازین حرفا…ممکنه تو مملکته ما جوونای درس خوده و با استعداد کم نباشن که همشون در حال رفتنن ولی مهم مدیریت اوناست که انسانهای قوی مثل دکتر ظریف میخواد.شما فکر میکنید توی این هزاران مدیر چند تاشون سر جای واقعیشون قرار دارن؟؟؟؟؟

    1. من به ایران و ایرانی بودنم کاملا افتخار میکنم و هرگز بابت انکه در ایران بزرگ متولد شدم افسوس نمیخورم.
      امروز ایران شرایط بدی دارد زندگی در این کشور سخت و دشوار است و موانع بسیاری جلوی پای انسان ها است.
      اما اگاه باشید که خداوند در قران کریم سوره رعد ایه11 میفرماید:
      «انّ الله لا يُغيِّرُ ما بقوم حتّي يغيّرو ما بانفسهم
      خداوند سرنوشت هيچ قومي و «ملّتي» را تغيير نمي دهد مگر آنكه آنها خود تغيير دهند
      این به ما میگوید که اگر امروز در این کشور با مشکلات بسیار زندگی میکنیم دلیلش اشتباه و اشتباهاتی است که در گذشته انجام داده ایم.
      اگر امروز در ایران فقر داریم علتش ان است که زمانی که یک ایرانی به قدرت و مقامی میرسد همواره به فکر منافع شخصی خود است و هرگز توجهی به منافع ایران بزرگ و مردم ایران نمیکند.
      اگر امروز در این کشور عقب ماندگی داریم به ان دلیل است که خود ما در پیشرفت ایران تعلل کرده ایم و به فکر منافع زود گذر خود بوده ایم.
      اگر امروز شما به این نتیجه رسیدید که ایران توانایی تولید خودرو را ندارد علتش ان است که ان مدیر و مدیرانی که قبلا این شرکت را اداره میکردند فقط به جیب خود فکر میکردند و از هر روشی برای دزدیدن از جیب میلیون ها ایرانی استفاده میکردند. انان که قبل از انتصاب تسبیه به دست و به ظاهر مومن و با ایمان بودند به محض رسیدن به قدرت انچنان فاسد شدند که دیگر یادی از جزایی که خداوند برای دزدان و کمفروشان اماده کرده است نمیکنند.
      اما ایران من کشوری بزرگ است در طول تاریخ روز های تلخ و شیرین گذرانده و میلیون ها نفر جانشان و خونشان را برای حراست از وجب به وجب این مرز پر گوهر داده اند . اگر تلاش کنیم و به معنای واقعی مسلمان و ایرانی باشیم خواهید دید که هیچ چیز از المان و امریکا کم نداریم و به سرعت به انان خواهیم رسید.
      پاینده باد ایران

      1. این ها همش شعاره برادر من شعار.
        ما فقط یاد گرفتیم شعار بدیم.
        همش گذشته ی پر افتخار همش گذشته پر غرور.
        این حرف ها یعنی کشک عزیز دل من.
        کشوری که جوراب هم نمی تونه بسازه محکوم به نابودیه.
        این شعار ها هم در عمل کاری رو پیش رو نمی بره فقط به درد مراسم های رسمی دولتی مثل راهپیمایی ها می خوره که یکی مدام از گذشته بگه و یک عده نادان هم دست و جیغ و هورا بکشند.
        ایران یعنی شعار.
        ایرانی یعنی شعار.
        بهتر نیست دست از شعار بر داریم.
        در مورد کفر فرمودید:
        یکی از همین بلاد کفر مثلا آلمان که خدایشان لعنت کند این کفار بی دین را!!!!!
        نه دزدی دارند،نه اختلاس،نه کم فروشی
        در یکی از سفر هام به شهر Leipzig آلمان یک کاپشنی خریدم که در محل اقامتم متوجه شدم کمی زدگی دارم وقتی برای تعویض رفتم خانمه تا زانو برام خم شد و عذر خواهی کرد و پولم رو پس داد و یک کاپشن دیگه بهم داد.
        پس این کافر های بی دین از ما مسلمون ها بهتر نیستن به نظر شما؟؟؟؟
        می دونی چرا ژاپنی ها در ساعت اداری وقت استراحتشون فقط 30 دقیقه است؟
        برای اینکه می گن نباید از کشور های دیگه عقب بیافتیم اون ها روز به روز دارن پیشرفت می کنن.
        ولی این دیر خراب آباد چی؟!!!
        هیچی.
        بعد آیه ی شریفه ی 11 سوره ی رعد رو هم که فرمودید گوش شنوایی براش وجود ندارد لمن تقول؟
        بعد در این آیه شاره شده تا همه نخوان جامعه درست نمیشه.
        عزیز من اگر خود شما می خوای جامعه درست بشه اول از همه دست از شعار بردار.
        به درک که این مملکت تاریخ داشته.
        الان چی داره؟
        الان چه جایگاهی در بین کشور ها داره؟
        الان چه چیزی تولید می کنه؟(خواهشا وارد بحث نظامی نشو چرا که مونتاژ سلاح های روسی و عوض کردن اسم تولید ملی نیست اسمش)
        من مهندس پلیمر دانشگاه امیرکبیر با سن 27 سال که بیکار هستم باید چه کنم؟
        بشینم آیه ی قرآن بخونم و در کتاب های تاریخ از گذشته ی پر غرور و پر عظمت و شاهانی جهان گشا صحبت کنم؟
        ارومیه خشک شد…
        جازموریان
        گاو خونی
        رود هراز
        دریاچه نمک قم
        80%تالاب های کشور،60 رود های کشور نابود شدند
        مراتع از بین رفت جنگل ها خشک شدند.
        یوز ایرانی در معرض انقراض قرار گرفت.
        29% بیکاری تورم بالا
        رکود و تعطیلی صنایع
        نابودی تولید
        واردات بی رویه
        فساد همه جانبه
        این ها مهم نیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
        تاریخ پر غرور مهمه؟
        روزگاری پدر من برای همین سرزمینی که شما میگی رفت و جنگید و شیمیایی شد و اگر یک لحظه اکسیژن نباشه نمی تونه زندگی کنه.
        چی دادند به پدر من”؟؟؟
        هیچی فراموش شد.
        در بلاد کفر آمریکا چی؟
        همه ی سربازان قهرمانان وطن هستند.
        با همه ی این اوصاف به نظر شما همطون باز هم باید با غرور ایستاد و فریاد زد پاینده باد ایران؟
        (مدیریت سایت خواهشا این نظر را قرار بدهید خواهشا)

      2. با سلام.
        دوست عزیز به نظر شما آیه قران کریم شعار است؟؟؟؟؟؟
        این که هر انسانی مسئول کار های خویش است شعار است؟؟؟
        این که این جهان بر حق خداوند بزرگ بنا شده است شعار است؟؟؟
        دوست عزیز همان طور که گفتم در تاریخ ایران روز های تلخ و شیرین داریم روزی را داریم که شاه عباس چگونه تا دروازه های استانبول پیشروی کرد و قدرت نمایی امپراطوری عثمانی پایان داد و روزی را داریم که کوروش بزرگ چگونه سرزمین ها را یکی پس از دیگری فتح میکرد و در کنار همه این ها شکست خفت بار خوارزم شاهیان از مغول ها و شکست امپراطوری ساسانی از عرب ها و شکست قاجار از روس ها و شکست رضاشاه از متفقین را داریم. پس میبینید که هرگز همه تاریخ ما پر افتخار نبوده است .
        دوست عزیز شما اگر از میل شخصی خودت نمیخوای کالای ایرانی را بخرید نگویید که وجود ندارد .
        اون محصولات نظامی را که فرمودید اونا مونتاژ نیست چراکه روسیه حقه باز تر و خائن تر از این حرف ها است که چیزی را بخواهد در ایران تولید کند.اسمش مهندسی معکوس و تولید است.
        علاوه بر محصولات نظامی گفتید چه چیزی در ایران تولید میشود؟ بار ها این اسامی را گفته ام و دوباره هم میگویم موتوژن که کیفیتش در حد اروپایی است اسنوا که بروز است و صنایع خودرو های سنگین هپکو و ایرانخودرو دیزل با تولید نمونه های بروز بنز صنایع پتروشیمی قوی ایران شرکت فراسو و…
        ضمنا من از المان و امریکا به عنوان کشور های کفر سخن نگفتم بلکه به عقیده شخصی من اگرچه انان اسمشان مسلمان نیست ولی در عمل و حقیقت ان ها مسلمان واقعی هستند و ایات قران را از نوشته هایی بر روی کتاب به عمل و واقعیت بدل کردند.
        و فرمودید که معنای ایه قران ان است که باید همه ما بخواهیم که اوضاع تغییر کند.
        این حرف درست است و اگر شما میخواهید در جامعه خود تغییری ایجاد کنید ابتدا باید از خودتان تغییر را اغاز کنید.
        اگر میخواهید امروز کار و شغل داشته باشید به جای خرید کالای خارجی کالای ایرانی بخرید اگر میخواهید شهری تمیز داشته باشید باید زباله در شهر نریزید چه سوار بر پوشه باشید و چه انکه سوار بر پیکان . اگر در زندگی خود عدالت میخواهید ابتدا این عدالت را در رابطه خود با دیگران جاری سازید.
        مشکل امروز کشور ما ناشی از خود خواهی و خود پرستی خود ما است . ما کسانی هستیم که فریاد مرگ بر امریکا ی مان گوش جهان را کر میکند اما زمانی که قرار است دارو بخریم از زیر سنگ هم که شده به جای نمونه ایرانی از امریکایی استفاده میکنیم ما افرادی هستیم که مرگ بر انگلیس میگوییم اما خودرو ام جی میخریم و در سایت های خودرو کلی بحث .و جدل میکنیم که عاقا این اصل انگلیس است.
        مشکل بیکاری ما ناشی از ان است که وقتی یک سرمایه دار میخواهد کاری بکند میرود کالای بنجل چینی وارد میکند و میبیند که ضرف سه روز همه کالا ها فروش رفت و سودش صدها برابر است از انکه به جای واردات ان کالا شروع کند به تولید ان کالا در ایران.
        امروزه همه ما در کلان شهر ها شاهد ان هستیم که برج های تجاری یکی پس از دیگری قلب اسمان را سوراخ میکنند اما علت در ان است که ان سرمایه دار به جای انکه پولش را در ساخت کارخانه و اشتغال زایی خرج کند و مثلا 2x سود ببرد میرود برج میسازد و غرفه ها و مغازه های ان را با کالاهای چینی ترکی امریکایی و غیره پر میکند و 100xسود در مدت زمان کمتری میبرد.
        این است عامل مشکلات ما ما در ایران خواهان شغل هستیم ولی به شدت از کالای ایرانی فرار میکنیم . ما در ایران خواهان عدالت هستیم اما از هر فرصتی برای ظلم و ستم به دیگران استفاده میکنیم. ما در ایران خواهان رفاه هستیم اما چاله ای که در خیابان بر اثر بارندگی ایجاد شده است را از روی مهر به هموطن و نوع دوستی از روی محبت با خاک پر نمیکنیم تا مبادا کسی اسیب ببیند. ما همان مردمی هستیم که پشت دکتر مصدق را که یک وطن پرست و یک مرد واقعی بود را خالی کردیم و گذاشتیم تا امریکا نفت ما را به مفت تاراج کند.
        دوست عزیز ما در جهانی زندگی میکنیم که خداوند بزرگ میفرماید بر اساس حق اداره میشود. اگر امروز ما در سختی هستیم دیروز در کار خود تعلل کردیم.
        مشکل ما این است که به قران کریم فقط به صورت یک نوشته و کتاب که در گوشه ای از اتاق افتاده است و هرگز به ان رجوع نمیکنیم نگاه میکنیم. ما کسانی هستیم که شب ها در خانه قران را انچنان بلند میخوانیم که همسایه ها بشنوند و روز ها در طول زندگی خود از هرگونه فریب و تظاهر و حیله گری فرو گذار نمیکنیم. ما مردمی هستیم که میدانیم خداوند چه مجازاتی برای دروغ و تقلب اماده کرده است اما مدام در طول روز دروغ میگوییم.
        ما مردمی هستیم که به تاریخ فقط به چشم یک سری عبارت و اسم و تاریخ نگاه میکنیم و نمیدانیم که تاریخ تکرار میشود و نوشته های تاریخی نه گذشته بلکه اینده ما را رقم میزنند . خداوند بار ها و بار ها در قران تاکید کرده است که به تاریخ بنگرید و ببینید که سرگذشت گذشتگان چه بوده است و از ان درس عبرت بگیرید.
        اما ملتی که تاریخ خود را نداند محکوم به تکرار ان است و امروز از ناحیه اشتباه دیروز رنج میبریم.
        من یقین دارم که روزی مردم ایران اگاه خواهند شد و ایران را به قله های شکوه و سربلندی در همه زمینه ها میرسانند. اما ممکن است که ان روز من شما و خیلی های دیگر زنده نباشیم اما امروز باید سهم خود را در قبال دیگران و در قبال کشور ادا کنیم و به جای منافع شخصی خود به منافع ایران بزرگ بی اندیشیم/
        خداوند جهان ما را برپایه عدالت و حق بنا نموده است و مطمعن باشید این حق انکار ناپذیر است.
        پاینده باد ایران بزرگ

    2. داداش علیرضا این سخن شما منو یاد جمله ای انداخت از وودی الن که میگفت زندگی به دو بخش بدبختی و وحشت تقسیم میشود وحشت نابینایی و فلج مادرزاد و سرطان است پس اگر جز دسته دوم نیستیم باید خوشحال باشیم که بدبختیم . به هر حال اینم استدلال ایشون بوده البته من کاری به صحت و سقم گفته ای ایشون ندارم فقط یه جلمه ازشون نقل کردم

  9. (می خواهید بگویید که مقصر تفاوت کیفی و مدلینگ محصولات پژو در ایران نسبت به سایر بازارهای دنیا، ایران‌خودرو (به‌عنوان شریک پژو) است؟

    حرفم این است که پژو هیچ‌گاه در ایران با درخواست ارائه محصولات جدید و افزایش کیفیت مواجه نشد)
    این قسمت عمق فاجعه رو میرسونه ، دو شرکت بی مسئولیت ، بیش ترین تولید رو در کشور دارن و نشون میده که پژو هم هیچ ارزشی برای برندش قائل نیست.

  10. سلام هم وطن،بگو مردک بر فرض مه یک مشت سودجو ازت نخواهند تو کیفیت محصولاتت را افزایش بدی، تو خودت عقلت کجا است که نام برند و گروه خودروسازی ات را تو این مملکت خراب کنی،چرا شفاف نبودی و زودتر اطلاع رسانی نکردی، حالا که میبینی ملت ایران آگاه شدن از خیلی بازی های پشت پرده با امثال تو و اون مدیر های ایران خودرو داری اطلاع رسانی میکنی، حالا کار از کار گذشته تا زمان اصلاح واقعی کیفیت و قیمت خودرو ها،خبری از خرید نخواهد بود،فعلا همتون تو تندباد کمپین تحریم خرید باقی بمونین،،،، هم وطن باید این راه ادامه پیدا کنه،،،، یا حق

  11. بر فرض که ایران خودرو نقش بد داستان بوده و فقط به فکر سودش بوده و از شما درخواست افزایش کیفیت نکرده (فرض میکنیم که شما هم هیچ سود اضافه ای از این داستان نمیبردید که این چنین نیست)
    آیا نباید حداقل برای حفظ آبروی برند خودتان در بزرگترین بازار صادراتی پژو در گذشته، اقدامی میکردید؟؟ اگر معتقدید که نباید اقدامی میکردید که مشخص میشود برند شما در ایران هیچ اعتباری ندارد، چرا که کمترین نظارت که نظارت بر کیفیت تولیدات خارج شده از کارخانه است روی آن انجام نمیشده و نخواهد شد. و اگر معتقدید این نظارت باید انجام میشده اما با کاهلی مسئولان پژو به نحو احسن انجام نشده، انتظار اعتماد سریع مشتریان به حرف های پژو را نداشته باشید و در عمل و با محصولات به روز، باکیفیت، ایمن و قابل دسترس برای تمامی اقشار جامعه، برند خود را ثابت کنید.

  12. خیانت اصلی را ایران خودرو و سایپا ظرف سالها کردند، پژو و رنو شریک جرم هستند،؛وقتی شرکت ایرانی دلش برا مملکت خودش، برای جون و ایمنی مردمش، برا رفاه بیشتر مردمش نسوزه، رنو و پژو (دولت فرانسه) برای چی باید نگران انتقال تکنولوژی، سرمایه گذاری و راه اندازی خطوط تولید “بهترین” خودروهاش تو ایران باشه. 405 سی سال پیش و نسل اول ال 90 (که واقعا تو بی ریخت بودن از محصولات سانگ یانگ پیشی میگیره) کفایت میکنه. حالا اگه توسعه می خواین، کوید و ساندرو نسل صفر و سوزوکی سوییفت هم میاد تا تو دوران پسابرجام از هندی ها عقب نیفتیم.

  13. با سلام دوستان باور کنید مردم ایران مستحق از این بدرترها هستن. ببینین وقتی یه نفر با حقوق ماهیانه دو میلیون تومان یه خودروی هشتاد میلیونی ثبت نام میکنه که باید ماهی یک و هفتصد قسط بده این انسان لایق زندگی خوبه؟ چرا هیچ کسی از خودش نمیپرسه چرا ایرانی باید ماشین چینی سوار شه؟ چرا کشوری که اولین سهامدار مرسدس در خاورمیانه بوده باید بشه بازار هدف چین و شرکتهای ورشکسته دنیا؟چرا؟چرا؟

  14. شرکت پژو استحقاق بی اعتمادی بازار ایران و بدنامی برند پژو را دارد،کسی از شما نخواسته کیفیت را افزایش دهید؟!!! مگر وظیفه ذاتی شما افزایش روز افزون کیفیت نیست؟ شما بودید که به ایران خودرو اجازه دادید علامت تجاریتان را بر هر محصول من درآوردی خود نصب کند…بازار ایران با این بدنامی برای پژو جز رویا نخواهد بود.
    پژو برای ما یعنی: گران،بی کیفیت،پراستهلاک.

    1. اول یک پرسش.چرا وقتی به کیفیت پائین خودروهای چینی اعتراض میشود عده ای مقصر را وارد کننده ایرانی معرفی میکنند ولی وقتی بحث خودروهای پژو پیش میاید تمام مسئولیت تولید کردن خودروهای چند سال پیش پژو به گردن خودشون می اندازیم.
      دوم 2تا موضوع اینجا مطرح میشه 1- کیفیت 2- قدیمی بودن. تا مادامی که خودروهای پژو با قطعات اصلی تولید میشد کیفیت بسیار مناسبی داشتند و مسئولیت استفاده کردن از قطعات متفرقه بر عهده ایران خودرو است نه پژو.
      مورد دوم استفاده از خودروهای قدیمی پژو بازهم بر عهده ایران خودرو است .
      در یک مقطع زمانی مشخص که هم فولکس گل در ایران مونتاژ میشد و هم 206 تیپ 5 بر اساس تمامی مقایسه های نشریانت خودروئی تیپ 5 یک سرو گردن کارائی بالاتری از فولکس گل داشت .چرا فولکس واگن بهترین محصولشو به ایران نداد؟

      1. شما پژو و چینی ها رو در یک سطح میبینید؟؟؟
        این که اصل تقصیر رو مدیران بی لیاقت ایران خودرو داشتن که اصلا بحثی نیست اما پژو هم از کنار ایران خودرو خیلی خورده و الان میخواد همه چیز رو گردن ایران خودرو بندازه تا اعتبار خدشه دار شده خودشو در ایران بازیابی کنه
        وقتی شما بابت هر دستگاه خودرو پول لایسنسینگ میگیری، حداقل مسئولیت کیفیتش بر عهده شماست (اگر مسئول قدیمی و ناامن بودنش نباشین) و اگر کیفیت پایینی داشته باشه باید انتظار خدشه دار شدن برندتون هم داشته باشید
        چرا پژو وقتی که به ازای هر 405 پول لایسنسینگ میگرفت مسئولیتی برای اتش گرفتن اون ها به عهده نمیگرفت؟؟
        ——-
        فولکس واگن در زمان خودش بهترین محصول قابل رقابت با 206 رو برای ایران فرستاد، اما 206 ماشین باکیفیت و به روز پژو با قیمت مناسب بود و در رقابت با گل برگ برنده داشت. الان هم اگر قرار باشه دوباره محصولی برای رقابت بفرسته نسل جدید گل خواهد بود نه گلف، چرا که عامه مردم ایران قدرت خرید گلف رو ندارن

        1. جناب مهمان نه من و نه هیچکس دیگری چینیها را هم سطح فرانسویها نمیدونه و از گفته من هم چنین چیزی استنباط نمیشود.
          بحث روی برخورد و توجیه دوگانه برخی از مسئولین و برخی از مردم هست که در یکجا و برای تولیدات یک کشور مانند چین تمامی تقصیر بی کیفیت بودن خودروها را یا برعهده وارد کننده و در صورت مونتاژ بر عهده تولید کننده ایرانی میندازد که کیفیت مونتاژ پائین است.
          و در جای دیگری و برای خودروساز دیگری مانند پژو تمام تقصیر حتی رعایت قوانین بین المللی (کاری به درست و نادرست و یا ظالمانه و عادلانه بودن این قوانین در اینجا نداریم) و اجبار در ترک ایران را متوجه پژومیکنند و مدعی میشوند که بخاطر این خیانت و نارو (نامی که برخی خیلی دوست دارند به قطع همکاری پژو با ایران خودرو بگذارند) نبایستی دوباره با پژو همکاری کنیم .و مدعی هستند اگر بار دیگر این اتفاق بیفتد پژو دوباره همین رفتار را خواهد کرد.
          خوب اینجا دوباره چند تا پرسش مطرح میشود 1- آیا قراره دوباره ما وارد چرخه تحریم و مذاکره و … بشویم ؟که حدس میزنیم پژو دوباره خواهد رفت.
          2- اگر ما به ترک ایران توسط شرکتهای خارجی میگوئیم خیانت ,دیگر چه نیازی به مذاکره برای بازگرداندن این خیانتکارها هست؟ یا اینکه نه شرکتهای شل و توتال و بوش و زیمنس و…..که همگی پس از اعلام تحریم رفتند و یا اگر نبودند دیگر با ما تجارت نکردند و قطعه ندادند خیانتکار نیستند و فقط و فقط پژو خیانتکار است.که موضوع بحث برخورد دوگانه اکنون ماست.

          شما میفرمائید پژو از کنار ایران خودرو خیلی خورده .من متوجه منظور شما نمیشوم یعنی علاوه بر سود متعارف که حق هر تولید کننده و صاحب تکنولوژی هست پولی غیر قانونی از ایران خودرو گرفته است؟ تا کنون که نه هیئت تحقیق و تفحص مجلس و نه سایر سازمانهای ناظر و بازرسی کننده به همچین موردی اشاره نکرده اند و اگر کمترین پول اضافه ای دریافت میکردند دیگر نیازی نبود ترک کردن ایران را دست آویز برخورد با پژو قرار بدهند همون مورد مالی ناسالم بهترین و قویترین ابزار برای مجبور کردن به قطع ارتباط دائمی بود.

          در ادامه شما فرمودید که پژو حق لایسنس 405 از ایران خودرو گرفته و برای اعاده حیثیت میبایستی نظارت میکرد.که این گفته درست است منتها تا زمانی که طبق قرار داد این نظارت برعهده پژو بوده .در اواسط دهه 80 که به همراه گروهی از یکی از قطعه سازان طرف قرارداد ایران خودرو بازدید میکردیم اعلام کردند ناظرانی که از طرف پژو برای نظارت بر کیفیت قطعات مورد استفاده در 206 میایند حتی در زمان ساعت کاری چائی هم نمیخورند ولی قطعات 405 که دیگر تحت نظارت پژو نیستند ناظران رفتاری همانند رفتار متعارف در ایران انجام میدهند چائی میخورند و تعریف میکنند بعد برگه ها را تکمیل میکنند.بنابراین با توجه به خرید پلتفرم 405 و تولید سمند و آردی روی این پلتفرم به نظر میرسد از حدود سال 80 مالکیت و نظارت بر ساخته های روی این پلت فرم در اختیار ایران خودرو بوده و مسئله آتش سوزیها در سالهای 83و 84 بیشتر 405 و تعدادی سمند داشتند که مربوط به استفاده از شیلنگهای غیر اصلی در خروجی باک و ورودیهای ریل سوخت بود که بدلیل محکم نشدن روی لوله های 2سر ریل سوخت با فشار پمپ بنزین ,بنزین از این منطقه روی موتور میپاشید و آتش سوزی اتفاق میفتاد که در تیرماه 84 با فراخوان اصلاح سامانه سوخت رسانی تا حدود زیادی برطرف کردند که البته اگر ایران خودرو دارای ابتدائی ترین سیتمهای کنترل نقاط بحرانی میبود نبایستی اصلا اجازه میداد همچین اتفاقات تاسف باری اتفاق بیفتد.

          در مورد فولکس واگن متاسفانه محصول گل بهترین ماشین فولکس واگن برای مقابله با 206 نبود و همونم که به ایران دادند از سایت برزیل داده شد که مشکلاتی داشت که اینجا جای بحثش نیست . و اکنون هم اصلا مشخص نیست میخواهند با ایران همکاری کنند و اگر تصمیمی برای این کار داشته باشند شرایطشون چی هست؟ پیش از این هم ما شاهد هیچگونه تلاش موثری از طرف هیچکدام از خودروسازان معتبر اروپائی ,آسیائی و آمریکائی برای مشارکت در صنعت خودرو ایران نبودیم .

  15. خداوکیلی بسه دیگه.پژو سیتروین .رنو
    تو خود فرانسه هم مشتری ندارن
    برین دنبال خودروهای المانی-ژاپنی-امریکایی(حالا غیر مستقیم اونم قبول داریم) چی دیدین تو این ماشینای زشت فرانسوی

    1. من موندم بعضی از این کسانی که دیدگاهشون مثل آقا مهدی است تو چه عالمی سیر میکنن؟دوست عزیز فکر میکنی یک نفر پیدا میشه بگه ماشینهای آلمانی بد هستند؟ولی کو ماشین آلمانی؟ کی باید بیاره؟یا ماشین ایتالیائی.مگرفیات سی ینا رو نیاوردن پس چرا نخریدید ؟همین آلفا رومئو جولیتا و میتو که ماشینهای محشری هستند چرا فقط تعداد معدودی تو تهران هست چرا مردم استقبال نکردند ؟فکر میکنی ماشینی مثل فولکس واگن پاسات بیاد ایران قیمتشو چند میزنن؟
      فکر میکنید میزارن فورد بیاد تو ایران فورا بهش میچسبونن سهامداراش صهی….هستند و دیگه خودتون میدونید.
      اون دوستی که میگه فرانسویها خرده شیشه دارن که شایدم داشته باشند ولی قطعا کمتر از ما ,آلمالنیها خرده شیشه ندارند که فولکس واگن در اوج قدرت و وقتی برای اولین بار میشه خودروساز اول دنیا میاد گند میزنه به همه چی که الان باید به فکر نجات از ورشکستگی باشه .هم آبروی خودشو برد هم بقیه خودروسازها و هم همه آلمانیها.
      خودروهای فرانسوی در خود فرانسه هم فروش ندارند حتما از مریخ میان ماشینهاشونو میخرن که بعد از فولکس واگن خودروساز دوم اروپاست اونم زمانی که فولکس واگن حتی تا اول دنیا هم پیش رفته بود.
      دوست عزیز من فکر نمیکنم اگر همین امروز ایران خودرو و سایپا بیان بگن با خودروسازهای آلمانی به توافق رسیدیم که با همون قیمت خودروهای پژو ماشین برای مونتاژ به ما بدهند حتی یک نفر هم مخالف باشه ولی مسئله اینه که ظاهرا کسانی که میخواهند خودروسازی فرانسه رو بدنام کنند دنبال ماشین آلمانی نیستند بلکه دنبال ماشینهای چینی هستند اینه که یکی مثل من از فرانسویها دفاع میکنم.و الا نه سهم دارم و نه تعصب بهشون.
      میگی چرا ژاپنیها رو نمیارید؟خوب بیارن کی بدش میاد ولی میدونی وقتی پژو ماشینهای 405 و 206 که 2تا 3 سال بیشتر از تولیدشون و ماشین سال اروپا شدنشون نگذشته بود به ایران خودرو داد نیسان پاترول که دیگه حق تردد در شهرهای ژاپن رو نداشت بخاطر مصرف وحشتناک و آلوده کنندگی به ایران و پارس خودرو داد.
      اون دوستی که میگه فرانسویها تکنولوژی ندادن میشه بگن نیسان ژاپن که قبل از پژو هم به ایران اومده چقدر تکنولوژی داده به ما؟
      اون دوستی که میگه ایرانیها نخواستن چرا پژو خودش به زور آخرین تولیداتشو نداده میشه جواب بده چرا نیسان جلو تولید وانت نیسان رو نمیگیره و آخرین مدل پیکاپشو به ما نمیده؟
      خواهشا روی هوا صحبت نکنید.
      با دکتر کاکائی استاد دانشکده خودرو فکر کنم خواجه نصیر مصاحبه کرده بودند و ازش پرسیده بودند(دنیای خودرو)بهترین کشورها از نظر انتقال تکنولوژی کدامها هستند جواب داده بود .بهترین آمریکائیها هستند و بعد از آمریکا فرانسه و آلمانیها هستند و بدترین که تحت هیچ عنوانی حاضر به دادن اطلاعات نیستند ژاپنیها و کره ایها.خوب برید آمریکائیها را بیارید تا……

      1. آقای همایون که فرمودید نیسان قبل از پژو وارد ایران شده بود،باید خدمتتون عرض کنم که زمان ورود پژو 504 به ایران چند سال قبل از ورود نیسان پاترول به ایران برمیگرده.هر چند که فرانسویها سالها قبل با محصول سیتروئن ژیان و بعد از اون هم با رنو 5 وارد ایران شده بودند.بعدش هم که خلاقیت ایرانی شامل حال پیکان شد و پیکان پژویی در دهه 60 رونمایی و عرضه شد.
        اینکه فرمودید چرا نیسان جلو تولید وانت نیسان رو نمیگیره هم باید عرض کنم که قریب به بیش از 16-17 سالی هست که وانتی تحت عنوان نیسان جونیور یا نیسان Z24 تولید نمیشه که بشه گفت اون ماشین تحت لیسانس نیسان داره تولید میشه.بلکه شرکت زامیاد از اواخر دهه 70 هست که وانت مذکور رو که تماما داخلی سازی شده داره تولید میکنه.موتورهای مذکور هم از سال 78 به بعد دیگه ساخت نیسان نبودند و موتور هاشون رو شرکت مگاموتور تولید میکرد.تازه ماشاء الله سایپا هم در همون دوران با معرفی خودروی سایپا کاروان از همین موتور استفاده کرده بود.علت استفاده اش در طیف گسترده هم قابلیت حمل از نظر تناژ وزنی(بین 2.5 تا 3 تن هم بار میزنند) در بین سایر وانت بارهای بنزینی موجود تو رده قیمتی خودش هست(وانت پیکان و وانت مزدا مجموعا با هم 2.5 تن بار نمیتونند بزنند).ضمن اینکه بحث مونتاژ نیسان پاترول در دو مدل 4 درب و 2 درب با دو موتور 4 سیلندر و 6 سیلندر تا سالهای 76 و 77 عرضه میشد تفاوت داره.چرا که در اونزمان جزو معدود خودروهای شاسی بلند 4WD مونتاژی بود که هم جادار بود و هم قابلییت آفرود داشت.وگرنه جیپ و پاژن و هم بودند که کوچکتر بودند و البته پاجرو و لندکروز هم بودند که وارداتی بودند و در قیمت های بالاتری هم قرار داشتند.خبری از شورلت بلیزر و آهو و … هم که نبود دیگه.ضمن اینکه تا اواخر دهه 70 اصلا بحث آلودگی هوای کلان شهرها بوجود نیومده بود و یا میزان مصرف سوخت خودروها با توجه به قیمت بنزین لیتری 37 تومن و بعد از اون در اواخر دهه 70 بنزین لیتری 60 تومن تو ایران مطرح نبود که حالا شما با پاترول صدی 17-18 لیتر بسوزونی یا با پیکان صدی 14-15 لیتر بسوزونی که نگران هزینه بنزینشون باشی.وگرنه مصرف سوخت شورلت نوا 6 سیلندر و بدتر از اون بیوک ایران و کادیلاک ایران هم همچین کم تر از نیسان پاترول نبودو عمدتا 90% خودروهای مونتاژی از نوع کاربراتوری بودند تعداد مکانیک های آشنا با سیستم خودروهای انژکتوری(که اکثرا وارداتی بودند)محدود بود و به چند برند مشخص از جمله محصولات اپل و دوو محدود میشد.بنز و بی ام و هم که قشر خاصی و بطور محدود وجود داشت.همون دوره ایرانخودرو بعد از مونتاژ پژو 205 و بعد عرضه پژو 405 GL که همزمان با رنو 21 وارد ناوگان تاکسیرانی شدند تا سالهای 72-73 عرضه شدند و بعد از اون پژو 405 GLX کاربراتوری که به اصطلاح 2000 سی سی خوانده میشد،بدون هیچ گونه تنوع انتخابی در موتور یا گیربکس عرضه شد تا سال 78 که تعداد محدودی 405 استیشن نیز عرضه شد و همچنین تعداد بسیار محدودتری از 405 اتوماتیک و بمناسبت ورود سران کشورها در اجلاس سال 78 که خلاقیت ایرانخودرو منجر به تولید افتضاح لیموزین 405 تحت لیسانس برند پژو نمود و پشت اون هم تولید پژو افسانه ای با عنوان PEUGEOT RD تحت لیسانس برند پژو بود.بعد از اون هم که در اواخر سال 79 پژو پرشیا که فیس لیفت شده مخلوط 405 و 406 بود با افزودن شیشه بالابر برقی دربهای عقب،مه شکن جلو،تریم داخلی طرح چوب،دما سنج و ساعت دیجیتال و البته عقربه دور شمار موتور و آیینه برقی با موتور انژکتوری xu7 پا به عرضه بازار ایران نهاد و همچنان پس از 15 سال همچنان شاهد استفاده از این موتور در سبد متنوع محصولات ایرانخودرو هستیم با ورژن های مختلفی نظیر یورو2-یورو4-دوگانه سوز و با ecu های شرکت های مختلف و … .اون موتور زانتیا 1.8 رو هم که گزاشتند رو پرشیا به این خاطر بود که سیتروئن زانتیا با موتور 1.8 آنچنان فروشی نداشت در مقابل فروش مدل 2.0 لیتری و چون این موتور وارد ایران شده بود،همون رو بستند رو پرشیا که اون موتور هم از 2 سال پیش جاشو به xu9 داد،اما XU7 همچنان که هست هیچی،ظاهرا TU5 هم همچنان خواهد بود.
        اما اینکه گفتید چرا نیسان آخرین مدل پیکاپ شو به ایران نمیده،مثل اینکه فراموش کردید که نیسان به یکباره در اغاز دهه 80 طوفان به پا کرد و با عرضه نیسان پیکاپ،نیسان رونیز(یا همون پالادین)و نیسان سرانزا(یا همون نیسان اکسترا)به همراه نیسان ماکسیما در دو مدل گیربکس دنده ای و اتوماتیک اونهم با موتور 6 سیلندر VQ30-DE که چند سال جایزه موتور برتر دنیا رو بهمراه داشت وارد شد و عرضه شد که در دوران خودش جای تقدیر داشت که پارسخودرو هم میتونست مثل ایرانخودرو و سایپا که اکثرا خودروهای با پرفورمنس پایین پژو و سیتروئن رو برای مونتاژ انتخاب میکنند،ماکسیما هم با موتور 2.0 لیتری 4 سیلندر یا با موتور 2.5 لیتری عرضه کنه.ولی هیچکس با توجه به مبلغ پرداختی برای خرید نیسان پیکاپ از اون جهت استفاده برای حمل بارهای سنگین و حجیم استفاده نکرد.چرا که همچنان وانت زامیاد توانایی این کار رو داشت و قصد خروج از میدان رقابت وانت ها رو هم نداشت.و رونیز و سرانزا هم جایگزین شاسی بلندی همچون پاترول شده بودند و با چهره متفاوت و جدید قابلیت آفرود رو هم داشتند.مهمترین تکنولوژی که نیسان به ایران داد،دانش تعمیراتی موتور VQ30 بود بهمراه دانش تعمیراتی گیربکس اتوماتیک ماکسیما.بعد از اون هم به عنوان اولین خودروساز با تیراژ مشخص و قابل توجهی بود که رسما دانش فنی و تعمیراتی گیربکس های CVT خودش رو با عرضه نیسان مورانو با موتور پیشرفته تر VQ35 به ایران داد بعد از اون هم که با نیسان تیانا موتور VQ25 خودش رو بهمراه گیربکس CVT به ایران داد و البته چند صد دستگاه هم که نیسان قشقایی رو در ایران مونتاژ و روانه بازار کرد.
        در عوض پژو-سیتروئن با گیربکس اتوماتیک AL4 با عرضه 206 تیپ 4 در سال 82 وارد چرخه خودروهای مجهز به گیربکس اتوماتیک گردید،بعد 206 تیپ 6 و سیتروئن C5 قدیم و پژو 407 و سیتروئن C5 جدید و رنو مگان و تندر 90 اتوماتیک و داچیا داستر که تا همین مدل 2015 وارد شد ماشاء الله در نوع گیربکس اتوماتیک همگی از گیربکس 4 دنده AL4 بهره مند بودند و هستند.خلاقیت ایرانخودرو هم که اضافه شد و پرشیا اتوماتیک با موتور TU5 و گیربکس AL4 عرضه شد.یعنی تو این 12-13 سال این فرانسویها بجز گیربکس AL4 گیربکس اتوماتیک دیگری رو نداشتند که به ایرانیها بدهند؟
        حالا خوبه ایرانخودرو دومین شریک تجاری شرکت پژو بوده و قدمت عرضه محصولات پژو-سیتروئن و رنو در ایران هم که بیش از 40 سال هست.
        خواهشا فقط محصولات چند سال اخیر رنو رو که با گیربکس CVT به بازار ما اومده مثل رنو کولئوس و فولوئنس و … که بحساب تکنولوژی رنو نزارید چرا که اساسا هم تکنولوژی و عرضه با تیراژ بالای گیربکس CVT مال نیسان ژاپن هست،هم اینکه گیربکس های مدلهای مذکور هم باز ساخت ژاپن هست و حاصل همکاری رنو-نیسان هست.
        پس مشاهده میفرمایید که همکاری نیسان ژاپن با ایران خصوصا در دهه 80 که به نقطه اوج خودش رسید سوای بالابردن تنوع محصولات در رده خودروهای سواری و پیکاپ و SUV منجر به ورود دانش تعمیراتی موتورهای برتر دهه اخیر شرکت نیسان و حتی تکنولوژی فنی و تعمیراتی گیربکس های CVT شد که امروزه نه تنها در محصولات فرانسوی از این نمونه گیربکسها استفاده میشه،بلکه شرکتهای دیگر ژاپنی نظیر میتسوبیشی و هوندا و … هم از این گیربکس استفاده میکنند و محصولاتشون با این گیربکس ها هم به ایران رسیده و در حال تردد هستند.البته چندین محصول چینی هم هستند که محصولاتشون رو در ایران با گیربکس CVT عرضه میکنند.
        در عوض که از سال 2010و 2012 به بعد اکثر خودروسازان جهانی برای محصولات متوسط خودشون از گیربکس های اتوماتیک 4دنده و 5 دنده به گیربکس های 6 دنده و بالاتر تغییر میل داده اند،همچنان شاهد استفاده از گیربکس AL4 بر روی محصولاتی که هم اکنون از قیمت های مرز 100 میلیون تومان در بازار بهره میبرند و از قضا وارداتی هم هستند.

        مجموعا در 20 سال گذشته در محصولاتی که بصورت عمده و رسمی از طریق نمایندگان و شرکای خارجی خودروسازان ایرانی عرضه شده:

        تنوع حجم موتورهای محصولات فقط نیسان در ایران(4سیلندر)= 2.0 لیتری(قشقایی) 2.4 لیتری(پیکاپ و رونیز و گروه z24)
        ……………………………………………………..(6سیلندر)=2.5 لیتری(تیانا) 3.0 لیتری(ماکسیما) 3.5 لیتری(مورانو) 4.0 لیتری(پاترول 6 سیلندر)

        تنوع حجم موتورهای محصولات پژو-سیتروئن در ایران(4 سیلندر)= 1.4 لیتری(206) 1.6 لیتری( 206) 1.8 لیتری(405GL و 405GLXi و ELX و سیتروئن زانتیا) 1.9 لیتری(405GLX کاربراتوری و XU9 انژکتوری) 2.0 لیتری(سیتروئن زانتیا و C5 قدیم و جدید و پژو 407)

        تنوع حجم موتورهای محصولات رنو در ایران(4 سیلندر)=0.9 لیتری و 1.1 لیتری(رنو 5) 1.6 لیتری(تندر و مگان ) 2.0 لیتری(مگان-داستر)

        برای محصولات پژو-سیتروئن-رنو موتورهای با حجم بالای 2.0 لیتری و یا 6 سیلندر بخاطر ندارم که بصورت رسمی و گسترده عرضه شده باشه.

        موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا