اخبار داخلیاسلایدر

مقایسه اوپل کورسا با رقبای چینی

کورسا ۲۰۲۴ از معدود خودروهای اروپایی بازار ایران است که می‌تواند رقیب خوبی برای این محصولات چینی باشد.

به گزارش دنده 6 – خودروسازی اوپل سابقه حضور در بازار ما را دارد اما این حضور هیچ‌گاه آن‌طور که باید تقویت نشد و محدود ماند. با معرفی نسل تازه کوچک‌ترین هاچبک این برند آلمانی در سال ۲۰۱۹ و باز شدن درهای واردات به کشورمان، مجموعه «پرشیا خودرو» از محصولات جدید اوپل برای بازار ایران رونمایی کرده است که شامل کراس‌اورهای کراس‌لند و موکا و هاچبک کورسا می‌شود.

از آنجا که اوپل و سایر برندهای آلمانی سابقه و پس‌زمینه خوبی در میان خریداران ایرانی دارند، انتظار می‌رود این شهرت به کورسا کوچک کمک کند تا در برابر هاچبک‌های مقرون‌به‌صرفه چینی قد علم کند و بخشی از بازار را به خود اختصاص دهد. اما چه خودروهایی رقبای کورسا به شمار می‌روند؟

رقبای چینی اوپل کورسا در ایران
با توجه به اینکه قیمت در بازار داخلی ما حرف اول را می‌زند، باید ببینیم چه محصولات چینی در بازه قیمت احتمالی عرضه کورسا، به بازار معرفی شده‌اند. متاسفانه برای اوپل، تعداد این خودروها زیادی نیست و با پرداخت مبلغ ۲.۵ تا ۳ میلیارد تومان می‌توان بهترین و بزرگ‌ترین محصولات چینی را خریداری کرد. پس اوپل از همین ابتدا برگی مهم را به رقبای چینی خود باخته است که موجب ضربه شدید به فروش این خودروی اقتصادی می‌شود.

اما اگر قیمت را کنار بگذاریم و در نظر داشته باشیم که هاچبک اوپل به یک پیشرانه ۱.۲ لیتری ۳ سیلندر توربوشارژر مجهز شده که ۱۰۰ اسب بخار قدرتش را از طریق یک جعبه‌دنده ۸ سرعتی آیسین جدید به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند، می‌توان خودروهای جدیدی چون فونیکس FX و ام‌وی‌ام X33 کراس یا محصولات قدیمی‌تری چون ام‌وی‌ام ۳۱۵ و برلیانس H320 را رقیب آن دانست؛ هر چند دو خودرو اول در بازار داخلی با نام کراس‌اوور یا حتی شاسی‌بلند شناخته می‌شوند اما شباهت زیادی به کورسا دارند.

مقایسه پیشرانه اوپل کورسا و محصولات چینی
قدرت تمامی مدل‌های یادشده به محدوده ۱۰۰ تا ۱۲۰ اسب بخار محدود شده است که از نظر منطقی همه آن‌ها را در گروه خودروهای اقتصادی و مقرون‌به‌صرفه قرار می‌دهد. پس از همین ابتدا در نظر داشت که پرداخت هزینه اضافه برای برند کاری غیرمنطقی خواهد بود؛ مگر آنکه خریدار نگرانی مالی نداشته باشد. حجم موتور آخرین نسخه برلیانس H320 و ام‌وی‌ام ۳۱۵ به‌ترتیب برابر ۱.۶۵ و ۱.۵ لیتر اعلام شده است که حداقل ۳۰۰ سی‌سی بیشتر از کورسا است. موتور هر دو مدل یادشده از نوع ۴ سیلندر ‌تنفس‌طبیعی است که به‌ترتیب ۱۵۰ و ۱۴۰ نیوتن متر گشتاور را در اختیار راننده قرار می‌دهند.

رقبای بلندقامت‌تی چون FX و X33 کراس هم به پیشرانه‌های بهینه ۴ سیلندر مجهز شده‌اند که به‌ترتیب ۱.۵ و ۱ لیتر حجم دارند و ۱۵۶ و ۱۱۲ اسب بخار قدرت تولید می‌کنند. در این قسمت فونیکس FX بنزینی فاصله زیادی از اوپل می‌گیرد اما X33 کراس دقیقا همان‌‎چیزی است که می‌تواند در برابر اوپل قرار بگیرد؛ چون هر دو به پیشرانه‌های کمتر از ۱.۵ لیتری و ۳ سیلندر مجهز شده‌اند. با وجود اختلاف قدرتی که میان تمام خودروهای یادشده عنوان شد، تقریبا همه آن‌ها برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت به ۱۰ ثانیه زمان نیاز دارند.

خودروهای چینی در بازار شناخته شده‌ هستند و انتظار می‌رود که پیشرانه بهینه اوپل که در حقیقت از پژو به عاریه گرفته شده است، هم عملکرد مناسبی داشته باشد و بتواند دوام خود را در استفاده درازمدت ثابت کند. بنابراین با توجه به فناوری خاموش و روشن شدن یک سیلندر در موتور اوپل می‌توان به این نتیجه رسید که سازنده فرانسوی موتورش روی عملکرد بهینه آن تمرکز ویژه‌ای داشته است. در این بخش می‌توان کورسا را برابر با کراس‌اوورهای چینی یادشده و حتی بهتر از آن‌ها دانست.

مقایسه طراحی اوپل کورسا و محصولات چینی
طراحی، فاکتوری دیداری است که تاثیر زیادی روی رضایت ما از محصولات دارد. خوشبختانه طراحان اوپل در طراحی این نسل از کورسا به پختگی کاملی دست پیدا کرده و خودرویی همه‌پسند را معرفی کرده‌اند. بدنه بیرونی کورسا با رقبای هاچبک چینی قابل مقایسه هم نیست. اگر آن را در برابر مدل‌های اروپایی دیگر مانند سیتروئن C3 یا اشکودا اسکالا هم قرار دهید باز به می‌توان اوپل را محصولی منطقی تلقی کرد که در زمینه طراحی می‌تواند مالک را راضی نگه دارند.

داشبورد اوپل کورسا
هر چند طراحی بیرونی درجه ۱ انجام شده است اما با توجه به ذائقه مشتریان ایرانی می‌توان تصور کرد که کابین کورسا بازی را به رقبایی چون ام‌وی‌ام X33 کراس یا فونیکس واگذار کند. اوپل کورسا در بازار اروپا هم به‌عنوان خودرویی پایه و کم‌آپشن شناخته می‌شود. انگار که ضعیف‌ترین گزینه اروپا را در برابر قوی‌ترین گزینه چین قرار داده‌ایم. چینی‌ها در تلاش‌اند با تکیه بر فناوری، آپشن و زرق‌وبرق‌های دیگر مشتری را جذب کنند. سیاستی که سال‌ها قبل خودروهای کره‌ای را به موفقیت رساند. بنابراین چاره‌ای نیست جز اینکه بگوییم کورسا در زمینه طراحی کابین، بر خودروهای چینی برتری ندارد.

داشبورد x33 کراس
مقایسه امکانات اوپل کورسا و خودروهای چینی
نمایشگر مرکزی لمسی، پرداخت مناسب ادوات اقتصادی داخلی، صندلی‌های پارچه‌ای و چرمی، دکمه روشن/ خاموش خودرو، ترمز دستی برقی، صندوق عقب ۳۰۹ لیتری، قابلیت جمع‌کردن صندلی‌های ردیف عقب، ۶ کیسه هوا، سیستم ESP، کنترل شروع حرکت در سربالایی، تهویه مطبوع خودکار، دسته دنده برقی، گرمکن فرمان، کروز کنترل و روشن/ خاموش شدن خودکار سیلندرها در ترافیک شهری از جمله امکانات کوچک‌ترین خودروی اوپل در ایران هستند که نیازهای پایه یک مشتری ایرانی را به‌خوبی برطرف می‌کنند.

در نقطه مقابل و به‌دلیل قیمت کمتر، هاچبک‌های چینی مانند ام‌وی‌ام ۳۱۵ و برلیانس H320 فاقد امکاناتی چون کروزکنترل، ترمز پارک برقی، گرمکن فرمان و سیستم بهینه موتوری اوپل هستند. این وضعیت در مدل‌های بلندقامت‌تر یادشده در این بررسی بهتر می‌شود. هر چند می‌توان انتظار داشت که هیچ‌کدام از آن‌ها در زمینه بهینه‌سازی موتور به اوپل نرسند اما امکانات ایمنی گوناگونی مانند سیستم‌های هشدار و کمک‌راننده کروز‌کنترل، سیستم پایداری و… را ارائه می‌کنند. پس چیزی از رقیب آلمانی‌شان کم ندارند. هر چند هنوز باید منتظر انتشار مشخصات نسخه نهایی اوپل کورسا و بررسی میدانی آن در ایران باشیم اما چیزی فراتر از حد تصور نخواهد بود.

نتیجه
اگر محدودیت بودجه دارید و نمی‌توانید بدون خرج کردن تمام سرمایه‌تان مبلغ ۳ میلیارد تومان روی یک هاچبک هزینه کنید، بهتر است قید اوپل کورسا را بزنید و به سراغ مدل‌های ارزان‌تر بروید؛ اگر یک هاچبک کوچک می‌تواند نیازهایتان را برطرف کند، پس می‌توانید هاچبک‌های نه‌چندان خاص ام‌وی‌ام و برلیانس را امتحان کنید. اگر هم به زیبایی، توان و حس بهتر خودروی خود اهمیت می‌دهید، می‌توانید به سراغ کراس‌اوورهایی چون FX و X33 کراس بروید که بدون خالی کردن سرمایه زندگی‌تان، امکاناتی نزدیک رقبای گران‌قیمت‌تر ارائه می‌کنند. البته که عملکرد نسخه دست‌دوم این خودروها تفاوت قابل‌توجهی با نسخه صفرکیلومتر خواهد داشت. درهرصورت و با توجه به وضعیت بازار می‌توان انتظار داشت که کورسا را کسانی تهیه کنند که نیاز چندانی به آن ندارند. نظر شما درباره این نابرابری قیمت‌ها در بازار داخلی چیست؟ آیا کورسا به موفقیت دست پیدا خواهد کرد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا