مقایسه لوکانو 7 با فولکسواگن تیگوآن
شاسیبلند جدید چینی که تازه راهی بازار اروپا شده است آیا در برابر یکی از خودروهای اثباتشدهٔ این کلاس حرفی برای گفتن دارد؟
به گزارش دنده 6 – شاسیبلندهای کامپکت جزء پرفروشترین خودروهای جهان هستند زیرا تجهیزات فراوان، فضای زیادی برای بار و سرنشین و طیف متنوعی از پیشرانهها را ارائه میکنند. در این بخش، سالها است که کراساوورهای زیادی سعی در به چالش کشیدن فولکسواگن تیگوآن و تصاحب جایگاه آن در بازار اروپا را دارند اما این شاسیبلند آلمانی چندین سال است که تکامل پیدا کرده و همیشه توانسته موقعیت خود بهعنوان برترین کراساوور این کلاس را حفظ کند. حال اما تازهواردی که از چین آمده، میخواهد بخشی از سهم بازار تیگوآن را تصاحب کند. این ماشین جیکو ۷ نام دارد، یک کراساوور کامپکت از برند جدید اومودا و جیکو که چری بهطور خاص برای بازار اروپا ایجاد کرده است. این خودرو قرار است در کشورمان هم با نام لوکانو ۷ توسط گروه ماموت عرضه شود.
طراحی بیرونی
در طراحی بیرونی، جیکو J7 و تیگوآن در خطوط بدنه کاملاً باهم متفاوت هستند زیرا کراساوور چینی از خودروهای آفرودی قدیم الهام گرفته و فرمی جعبهای شکل دارد درحالیکه کراساوور ولفسبورگی با خطوط منحنی، بیشتر شبیه مدلهای سری ID به نظر میرسد. جیکو J7 با ویژگیهایی مثل دستگیرهای در جمع شونده، چراغهای LED در جلو و عقب با ساختار پیکسلی و رینگهای آلیاژی با طراحی آیرودینامیک، توجه خود به ترندها و تکنولوژیهای روز را نشان میدهد. تیگوآن اما با خطوط منحنی، فرم آیرودینامیک، چراغهای جلو تکبخشی، نوار LED سراسری در جلو و عقب، دستگیرههای در سنتی و فاصلهٔ محوری سخاوتمندانه، از مفهومی متفاوت پیروی میکند.
داخل
کابین جیکو J7 جادار و بیتکلف است. طراحی داشبورد یادآور فرم جعبهای شکل بدنهٔ خودرو است و با فرم ساده، همان رویکردی را نشان میدهد که این روزها بسیار محبوب شده است. البته مقابل راننده هنوز هم یک صفحه آمپر دیجیتالی ۱۰.۲۵ اینچی وجود دارد که با نمایشگر عمودی ۱۴.۸ اینچی اطلاعاتی-سرگرمی در میانهٔ داشبورد همراه است. در این خودرو همچنین امکاناتی مثل شیشههای دوجداره، گرمکن و تنظیم برقی صندلیهای جلو و گرمکن صندلیهای عقب نیز بهصورت استاندارد ارائه میشود. در کابین جیکو J7 برای هر پنج سرنشین فضای زیادی وجود دارد اما ظرفیت ۴۱۲ لیتری صندوق بار، کمتر از میانگین این کلاس است.
نسل سوم تیگوآن در داخل پیشرفت بزرگی نسبت به قبل داشته است و خریداران از تکنولوژیهای زیادی برخوردار خواهند بود. در میانهٔ داشبورد، یک نمایشگر اطلاعاتی-سرگرمی ۱۲.۹ اینچی قرار دارد و یک نمونهٔ بزرگتر ۱۵ اینچی هم قابل سفارش خواهد بود ولی بااینوجود، هنوز برای تنظیمات مهم میانبرهای فیزیکی تعبیه شده است. کیفیت داخلی همان چیزی است که از محصولات فولکسواگن انتظار میرود و هیچکدام از سرنشینان هم به خاطر کمبود فضا گلایهای نخواهند داشت. صندوق بار نیز با ظرفیت ۶۵۲ لیتر، بسیار از رقیب چینی بزرگتر است.
پیشرانه
جیکو J7 در اروپا با یک پیشرانهٔ ۱.۶ لیتری چهار سیلندر بنزینی عرضه میشود که ۱۹۷ اسب بخار قدرت دارد (همان موتوری که در ایران روی فونیکس FX و تیگو ۸ پرو میبینیم) اما نسخهٔ پلاگینهیبریدی که قبلاً در چین معرفی شده است هم در آینده راهی بازار قارهٔ سبز خواهد شد. این کراساوور چینی بهزودی در بازار بریتانیا عرضه میشود و قرار است اولین نمونههای تا پایان امسال به دست خریداران برسد. J7 بهصورت استاندارد با گیربکس دوکلاچه و سامانهٔ چهارچرخ محرک هوشمند به بازار عرضه خواهد شد که با یک اسپلیتر هیدرولیکی، میتواند نیرو را بهصورت ۵۰-۵۰ بین محورهای جلو و عقب توزیع کند
برخلاف شاسیبلند چینیها، تیگوآن با پیشرانههای مختلفی شامل دیزلی، بنزینی، هیبریدی خفیف و پلاگینهیبریدی در اروپا عرضه میشود. انتقال نیروی تمام این موتورها توسط گیربکس دوکلاچه صورت میگیرد و برای اکثر پیشرانهها سامانهٔ چهارچرخ محرک ۴Motion هم ارائه میشود. پیشرانهٔ بنزینی این کراساوور آلمانی یک نمونهٔ ۲ لیتری توربو است که در دو سطح قدرت ۲۰۴ و ۲۶۵ اسب بخار قابل خریداری خواهد بود. نسخهٔ هیبریدی خفیف هم با پیشرانهٔ ۱.۵ لیتری توربو در دو سطح قدرت ۱۳۰ و ۱۵۰ اسب بخار ارائه میشود. فولکسواگن در همین حال، نسخهٔ پلاگینهیبریدی را هم با پیشرانهٔ ۱.۵ لیتری و مجموع خروجی ۲۰۴ یا ۲۷۲ اسب بخار قدرت در نظر گرفته شده است. هردو مدل به باطری ۱۹.۷ کیلووات ساعتی مجهز هستند که امکان پیمودن تا صد کیلومتر را بهصورت تمام الکتریکی فراهم میکند.
قیمت
چری هنوز قیمت جیکو J7 را برای بازار اروپا اعلام نکرده است اما با توجه به قیمت این خودرو در دیگر بازارها، انتظار میرود قیمت آن در قارهٔ سبز از حدود ۴۰ هزار یورو معادل ۳۴ هزار پوند آغاز شود درحالیکه قیمت تیگوآن در بریتانیا از ۳۴,۰۷۵ پوند شروع میشود.