منع تردد خودروهای برقی چینی در پایگاههای نظامی بریتانیا به دلیل نگرانیهای جاسوسی
بریتانیا به دلیل نگرانیهای جاسوسی، استفاده از خودروهای برقی چینی یا مجهز به قطعات چینی را در نزدیکی پایگاههای نظامی محدود کرده است.
به گزارش دنده 6 – خودروهای برقی هرسال پیشرفتهتر میشوند اما این پیشرفتها نگرانیهایی را نیز به دنبال داشته است. مجهز بودن این خودروها به دوربینها، رادارها و حسگرهای پیشرفته، امکان جمعآوری دادههای حساس را فراهم میکند. به همین دلیل، پرسنل نظامی بریتانیا بهصورت غیررسمی دستور گرفتهاند که خودروهای برقی مجهز به قطعات چینی را در نزدیکی تأسیسات نظامی پارک نکنند. همچنین، به مقامات توصیه شده است که از انجام مکالمات حساس در داخل خودروهای ساخت چین خودداری کنند زیرا احتمال جاسوسی وجود دارد. بر اساس قوانین چین، دولت این کشور به دادههای جمعآوریشده توسط دوربینها، حسگرها و رادارهای خودروهای الکتریکی ساخت داخل دسترسی قانونی دارد. این موضوع باعث نگرانی مقامات بریتانیایی شده است. محدودیتها نهتنها شامل برندهای چینی مانند بیوایدی، گریت وال، امجی و اومودا میشود بلکه هر خودروی برقی که از قطعات یا فناوری چینی استفاده کند را نیز در برمیگیرد.
بر اساس گزارش نشریه بریتانیایی The iPaper، پرسنل پایگاه نیروی هوایی سلطنتی وایتون در کمبریجشر دستور دارند خودروهای الکتریکی با قطعات چینی را حداقل سه کیلومتر دورتر از ساختمانهای کلیدی پارک کنند. شایعات حاکی از اعمال محدودیتهای مشابه در منطقه تمرینی نظامی سالزبری است. اگرچه این اقدامات بهصورت رسمی اعلام نشدهاند اما در بحثهای پارلمانی به آنها اشاره شده است. «لرد کوکر»، وزیر دولت در وزارت دفاع بریتانیا در گفتوگو با دیلی میل اظهار داشت که دولت با سایر بخشها همکاری میکند تا «هرگونه تهدید بالقوه برای امنیت ملی از خودروها را شناسایی و کاهش دهد.» او بااحتیاط از اشاره مستقیم به چین خودداری کرد و گفت:
سیاستها و رویههای ما تهدیدات احتمالی از همه انواع خودروها، نهفقط خودروهای ساخت چین را در نظر میگیرند.
وزارت دفاع بریتانیا اما این محدودیتها را تأیید یا تکذیب نکرده و تنها بیانیهای کلی ارائه داده است:حفاظت از امنیت ملی اساس همه اقدامات ماست. ما رویههای امنیتی سختگیرانهای برای حفاظت از اطلاعات حساس داریم.
البته این نوع ممنوعیتها بیسابقه نیستند زیرا چین هم در سالهای اخیر محدودیتهای مشابهی را برای خودروهای تسلا اعمال کرده و استفاده از آنها را برای پرسنل نظامی، پیمانکاران دولتی، مقامات محلی و مراکز فرهنگی ممنوع کرده است. نگرانی چین این است که دولت آمریکا به دادههای جغرافیایی و محیطی جمعآوریشده توسط تسلا دسترسی پیدا کند.