اخباراخبار خارجیاسلایدشوجنگندهنظامی

موشک هایپرسونیک هوا پرتاب جدید چین، ترس را به جان تایوان انداخت

چین از یک موشک هایپرسونیک هوا پرتاب جدید رونمایی کرده که به گفته منابع خبری، تایوان را نگران کرده است. این سلاح پیشرفته، سرعت و مانورپذیری بالایی دارد و می‌تواند چالش‌های جدیدی برای سامانه‌های دفاعی ایجاد کند.

تصویری از یک بمب‌افکن چینی H-6N، در حالی که یک موشک بالستیک هواپرتاب بسیار بزرگ را حمل می‌کرد، ثبت شده است. این تصویر، گمانه‌زنی‌هایی درباره‌ی احتمال وجود نوعی هواپرتاب از نوع موشک بالستیک ضد کشتی DF-21D (ASBM) برانگیخته که احتمالاً به یک کلاهک سرشی هایپرسونیک (HGV) مجهز شده است.

رونمایی از موشک هایپرسونیک هوا پرتاب جدید چین

این تصویر که اوایل همین هفته در رسانه‌های اجتماعی چین انتشار یافت، هواپیما را در حال پرواز نشان می‌دهد، در حالی که موشک بزرگی از زیر بدنه‌اش آویزان است. تحلیلگران نظامی می‌گویند که پیکربندی و شکل این محموله شبیه به یک سامانه‌ی بوست-گلاید استت که مثل یک موشک بالستیک شلیک می‌شود، اما قادر است با سرعت‌های مافوق صوت حرکت کند و مانور بدهد.

هنوز اظهارنظری از سوی مقامات چینی درباره‌ی این تصویر منتشر نشده است. با این حال، ابعاد و شکل کلی آن حاکی از آن است که احتمالاً گونه‌ای هواپرتاب از نوع موشک DF-21D باشد. این موشک، که یک بالستیک ضد کشتی زمین‌پایه چینی است، به دلیل توانایی بالقوه‌اش در هدف قرار دادن ناوهای هواپیمابر در دریا، به شدت مورد توجه نیروهای ایالات متحده و هم‌پیمانانش قرار گرفته است.

موشک هایپرسونیک هوا پرتاب جدید چین

هواپیمای H-6N نیز نوعی بمب‌افکن H-6 با کاربرد ویژه بوده که برای انجام مأموریت‌های تهاجمی در مسافت‌های طولانی طراحی شده است. جایگاه تسلیحات در بدنه‌ی آن این امکان را فراهم می‌آورد که مهمات بزرگ در امتداد خط مرکزی، مانند همین سامانه‌ی مافوق صوت هواپرتابِ، حمل شود.

تحلیل‌گران معتقدند که قسمت دماغه موشک، تشابه قابل توجهی به طراحی‌های شناخته‌شده‌ی سرشی دارد. بنابراین ما احتمالا با یک کلاهک جنگی روبرو هستیم که قابلیت مانور بالایی دارد و برای سرعت و قابلیت گریز بهینه شده است. ردیابی چنین جنگ‌افزاری با بهره‌گیری از سیستم‌های دفاع موشکی کنونی دشوار به نظر می‌رسد و نگرانی‌ها درباره توانایی چین در تهدید اهداف واقع در فواصل دوردست را افزایش می‌دهد.

طبق تازه‌ترین گزارش پنتاگون درباره توان نظامی چین، ارتش این کشور کماکان به سرمایه‌گذاری گسترده در زمینه سامانه‌های هایپرسونیک ادامه می‌دهد. در این راستا، موشک‌های بالستیک هواپرتاب و سامانه‌های بازگشتی مانوردهنده، اجزای اصلی راهبرد بازدارندگی این کشور را تشکیل می‌دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا