نارضایتی مالکین بلند مدت لکسوس از سبک طراحی جدید آن
جلو پنجره دوک شکلِ لکسوس (spindle grille) که امضای محصولات این کمپانی ژاپنی محسوب می شود، به دلیل سبک طراحی خاصی که دارد، باعث ایجاد دو دیدگاه کاملاً متضاد شده است: یا طرح آن را کاملاً می پسندید و یا به نظرتان بسیار زشت می آید و به نوعی حد وسط ندارد.
سال 2011، آکیو تویودا (Akio Toyoda)، رئیس کل و مدیر عامل اجرایی کمپانی تویوتا، نظراتی درباره خودروهای لکسوس با این مضمون شنیده بود: “خودروهای لکسوس کسل کننده هستند و این برند لوکس ژاپنی باید فکری درباره این موضوع بکند.” اتفاقاً سال 2011 برای لکسوس چندان خوشایند نبود و رقبای آلمانی آن یعنی بی ام و و مرسدس بنز در زمینه فروش از لکسوس پیشی گرفتند، درحالیکه سال 2010 لکسوس مقام اول را در زمینه آمار فروش در میان خودروهای لوکس داشت. همین موضوع سبب شد تا تویودا تصمیم بگیرد تا کاری کند که از این پس هیچ کس دیگر خودروهای لکسوس را کسل کننده خطاب نکند و همین تصمیم آکیو تویودا تغییراتی اساسی در محصولات این برند لوکس ژاپنی به وجود آورد که یکی از آنها، همین جلو پنجره دوک شکلِ لکسوس بود که آن را اصطلاحاً spindle grille می نامند.
جِف براکِن (Jeff Bracken)، مدیر کل و معاون رئیسِ گروه لکسوس درباره این جلو پنجره می گوید: “این جلو پنجره امضای برند ما محسوب می شود که در برخی مدل ها کمی متفاوت طراحی شده است. می توانم به جرات بگویم بیشتر مشتریانی که نظرات متضاد و دوگانه نسبت به طراحی این جلو پنجره دارند، همان اشخاصی هستند که از اوایل با ما همراه بوده اند. در حقیقت برخی اوقات همین مشتریان قدیمی لکسوس با من تماس می گیرند و در مکالمه ای که عموماً چیزی بین 45 دقیقه تا یک ساعت طول می کشد، فقط درباره این موضوع صحبت می کنند که سبک طراحی جدید جلو پنجره لکسوس تا چه حد آنها را نسبت به این برند لوکس ناامید کرده است.”
اگر نگاهی به محصولات فعلی لکسوس بیاندازید، متوجه می شوید که سبک و سیاق طراحی آن نسبت به برندهای لوکس دیگر کاملاً متفاوت است. سبک طراحی برندهای لوکس آلمانی به گونه ای است که می توان ظاهر خودروهای آنها را زیبا ولی محافظه کارانه دانست، اما خودروهای لکسوس گستاخ و جسور به نظر می رسند، خصوصاً با تغییراتی که اخیراً در جلو پنجره دوک شکل به وجود آمده که در مدل هایی همچون LC 500 و مدل مفهومی اِل اِف-وان لیمیت لِس (LF-1 Limitless) به چشم می خورد.
جلو پنجره لکسوس LC 500:
جلو پنجره مدل مفهومی اِل اِف-وان لیمیت لِس:
لکسوس به خوبی می داند که این سبک طراحی برجسته و عجیب به مذاق بسیاری خوش نخواهد آمد، اما از نظر لکسوس، طراحی خشن و جسورانه محصولاتش باعث می شود بسیاری از خریدارانِ خودروهای لوکس، این برند را از میان رقبا انتخاب کنند.
جِف براکِن، مدیر کل و معاون رئیسِ گروه لکسوس می گوید: “ما می دانیم که این سبک طراحی کاملاً جدید ممکن است سبب شود مشتریان قدیمی را از دست بدهیم و آنها به سراغ برندهای لوکس دیگر بروند، ولی این ریسکی است که ما متحمل شده ایم تا شاید در نهایت بتوانیم نظر مشتریان بیشتری را به سمت لکسوس جلب کنیم. اگر میانگین سن مشتریان ما 60 سال بوده است، حال باید این رقم را پایین تر بیاوریم.”
تصاویر مدل مفهومی اِل اِف-وان لیمیت لِس (LF-1 Limitless):
با نگاهی به مدل های مفهومی و مدل های تولیدی اخیر لکسوس می توان پی برد که طراحی مدل های آینده آن حتی جسورانه تر نیز خواهد بود. در مدل مفهومی اِل اِف-وان لیمیت لِس که گالری تصاویر آن در بالا موجود است، شاهد نسخه ای غول پیکر از جلو پنجره دوک شکل در قسمت جلو و باریکه ای از چراغ های LED در نمای عقب هستیم که دور تا دورِ قسمت عقب را دربر گرفته اند. در عین حال، طراحی مدل مفهومی لکسوس با نام UX که بسیار کوچکتر است نشان می دهد مدل های کوچک این برند لوکس ژاپنی نیز از این سبک طراحی تهاجمی و جسورانه بی بهره نخواهند بود.
لکسوس، جلو پنجره دوک شکل را برای هر کدام از محصولاتش متفاوت طراحی می کند و برای طراحی و ساخت هر کدام از آنها وقت بسیار زیادی صرف می شود. به طور مثال، در نسخه مخصوص لکسوس LS، ابتدا یک طراح شش ماه وقت صرف طراحی آن در کامپیوتر کرده است. سپس شخص دیگری که به نوعی یک هنرمند است، با استفاده از ابزار مخصوصی روی جزئیات طراحی جلو پنجره کار می کند، بطور مثال بخش هایی از جلو پنجره را صیقل می دهد تا براق تر به نظر برسند.
منبع: وب سایت موتور وان (Motor1.com)
مراحل طراحی و ساخت جلو پنجره لکسوس LS به روایت تصویر:
خوشم میاد ایراد گرفتنای لکسوس سوارا و تویوتا سوارا کلا کیلیشه ایه نه مثل بنز و بی ام و و اروپاییها از خرابیهایی باهزینه های بسیار بالا …
طراحی خسته کننه جلو پنجره و ورودی هوای بشدت آسیب پذیر لکسوس های جدید همراه با طراحی فضایی و خسته کننده در دراز مدت مالک را دچار خستگی بصری میکند