ناکامی دوگانهسوزها پس از یک دهه تولید
تولید خودروهای دوگانهسوز در کشور باز هم کاهش یافت تا مشخص شود روند نزولی استقبال از آنها در بازار همچنان ادامه دارد.
طبق جدیدترین آمار اعلامی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، خودروسازان بزرگ کشور طی سه ماه نخست امسال در مجموع 24 هزار و 345 دستگاه انواع محصولات دوگانهسوز را به تولید رساندهاند که این موضوع از کاهش تیراژ 2/ 17 درصدی این محصولات در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حکایت میکند.
دقیقا یک دهه پیش همین روزها بود که مصادف با آغاز رسمی سهمیهبندی بنزین، رستاخیز دوگانهسوزها کلید خورد و بخش اعظم تولید خودروسازان رفتهرفته به این محصولات اختصاص یافت. در آن دوران ستاد تبصره 13 (ستاد مدیریت حملونقل و مصرف سوخت فعلی) اصرار زیادی روی تولید خودروهای دوگانهسوز داشت و با توجه به اختیاراتی که از دولت دریافت کرده بود، خودروسازان را بابت تولید این محصولات تحت فشار گذاشت. اوضاع به شکلی پیش رفت که بهتدریج حجم عظیمی از محصولات خودروسازی کشور را دوگانهسوزها تشکیل دادند؛ زیرا ستاد تبصره 13 معتقد بود تمام خودروهای تولیدی باید دوگانهسوز شوند.
از آن سو مشتریان نیز که از ناحیه سهمیهبندی بنزین تحت فشار قرار گرفته بودند، از دوگانهسوزها استقبال زیادی به عمل آوردند و این در شرایطی بود که زیرساخت لازم از جمله ایستگاههای سوختگیری گاز، به اندازه کافی وجود نداشت.
در نتیجه با وجود استقبال اولیه از دوگانهسوزها، رفتهرفته بهدلیل مشکلات فنی این خودروها از یکسو و همچنین ضعفهای زیرساختی، ستاره اقبال آنها غروب کرد و باز هم بنزینیها به سلطان خطوط تولید خودروسازی کشور تبدیل شدند. نگاهی به آمار تولید این صنعت طی یک دهه گذشته، به وضوح از شکست پروژه دوگانهسوز کردن خودروهای داخلی حکایت میکند، چه آنکه سهم آنها از کل آمار تولید، بسیار ناچیز شده است. در همین آمار جدید نیز مشخص میشود که سهم دوگانهسوزها از کل تولید، کمتر از 10 درصد است، ضمن آنکه خودروسازان تولید برخی از محصولات دوگانهسوز خود را نیز متوقف کردهاند.
با توجه به این روند نزولی، مشخص میشود دوگانهسوز کردن خودروها، پروژه ای شتابزده بوده و مسوولان وقت بدون توجه به مشکلات فنی این خودروها و همچنین ضعف شدید در زیرساختها، آن را عملیاتی کردند.
متاسفانه طرح دوگانه سوز کردن خودروها کپی برداری از یک پروژه شکست خورده دهه هشتادی در برخی از کشور های اروپایی بود ,متاسفانه ما نه تنها هز شکستهای دیگران درس نمیگیریم بلکه از گاهی اوقات شکستهای خودمان هم درس نمیگیریم ,به یک دلیل ساده این طرح شکست خورد .هزینه تعمیر و نگهداری و اتلاف ساعات کاری نیروی انسانی بسیار بیشتر از هزینه صرفه جویی در سوخت و مزایای محیط زیستی طرح بود
نظر شخصی شما است. بنده خودم 7سال پیش یه پراید دوگانه سوز داشتم که خیلی کم خرج بود. تمام مشکلاتی که خودروی گازسوز داره در مقابل هزینه سرسام آور مصرف بنزین ناچیزه خصوصا اگه مسافر کش هم باشی و گذرت به مناطق پر ترافیک بیفته. تازه شما توجه کن که گاز از بنزین پاکتره حتی اگه شما بنزین یورو 5 هم بزنی با هم گاز بهتر میسوزه و هوا رو به نسبت بنزین کمتر آلوده میکنه. میمونه توان کمتر خودروی گازسوز که اونم ناشی از ناتوانی ما بود که نتونستیم یه خودروی درست و حسابی بر پایه گاز تولید کنیم. من شخصا اگه خودروام قابلیت گاز سوز شدن داشت در گازسوز کردنش یه لحظه هم تردید نمیکردم
خودروی دوگانه سوز چیز بدی نیست.. تازه برخی کشورها ماشین الکل سوز استفاده می کنن
مگه تیراژ محصولات خردوسازان کشورمون براساس نیاز مشتریان تعیین میشه؟ در محدوده خودرو های زیر 35-40 میلیون تومن هرچی تولید شد مشتری مجبوره بخره. دوگانه سوز هنوز هم مشتری خودش رو داره.
خیلی از خودروی های صفر توی این رنج رو میبینید که مشتری خریده و چند ماه بعد خودش گاز سوز کرده. خصوصا پراید و 405. پس این نتیجه گیری اشتباه هست.
من یه 206 دوگانه کارخونه دارم کیلومترش داره به 500 هزار میرسه هنوز موتورش سرحاله