نبرد سوپرسدانها، کادیلاک CT5-V بلکوینگ، آئودی RS7 و بیامو M5
در رقابتی هیجانانگیز، کادیلاک CT5-V بلکوینگ با موتور V8 کلاسیک و روح سنتی خود، در برابر آئودی RS7 پرفورمنس مدرن و بامو M5 پلاگینهیبریدی پیشرفته قرار گرفته است.
به گزارش دنده 6 – جهان سوپرسدانها جایی است که قدرت، پرفورمنس و حس رانندگی حرف اول را میزنند. در این رقابت، سه خودرو با شخصیتهای کاملاً متفاوت به مصاف هم رفتهاند. کادیلاک CT5-V بلکوینگ با موتور V8 سوپرشارژ و روح کلاسیک، آئودی RS7 پرفورمنس که تعادلی بین سنت و مدرنیته ارائه میدهد و بامو M5 پلاگینهیبریدی که با فناوری پیشرفته و وزن سنگین، آینده را نمایندگی میکند. ما این سه سوپرسدان را در جادههای پرپیچوخم کوههای شمال کالیفرنیا آزمایش کردیم تا ببینیم کدامیک شایسته عنوان بهترین است.
طراحی ظاهری و کابین
بامو M5 با طول ۵,۰۹۵ میلیمتر، عرض ۱,۹۷۱ میلیمتر و ارتفاع ۱,۵۰۸ میلیمتر، بزرگترین سدان این رقابت است. وزن ۲۳۸۲ کیلوگرمی M5، به دلیل پیشرانه پلاگینهیبریدی و باتری، بسیار سنگین است. جلوپنجره عظیم و دیفیوزر عقب دوبخشی، طراحی آن را بحثبرانگیز کردهاند اما پکیج کربنی,۳۱۰۰ دلاری به جذابیت ظاهری افزوده است. کابین راحت و جادار است اما خط کمر بالا حس رانندگی در یک وان را القا میکند. نورپردازی داخلی بیشازحد پرزرقوبرق و سیستم اطلاعاتی-سرگرمی با منوهای پیچیده، گاهی آزاردهنده است.
آئودی RS7 پرفورمنس با طول ۵,۰۰۹ میلیمتر، عرض ۱,۹۵۱ میلیمتر، ارتفاع ۱,۴۲۰ میلیمتر و وزن ۲۱۹۰ کیلوگرم، ظاهری متعادل و ظریف دارد. پکیج ۳,۵۵۰ دلاری بلک اوپتیک با رینگهای ۲۲ اینچی و تریم مشکی، آن را خشنتر کرده است. کابین با سقف پانوراما و شیشههای بزرگ، حس دلباز و روشنی دارد. سیستم اطلاعاتی-سرگرمی ساده و کاربرپسند است اما صندلیها با بالشتکهای سفت، راحتی را کاهش میدهند.کادیلاک CT5-V بلکوینگ با طول ۴,۹۶۵ میلیمتر، عرض ۱,۸۸۲ میلیمتر، ارتفاع ۱,۴۳۷ میلیمتر و وزن ۱۸۷۲ کیلوگرم، سبکترین خودروی جمع است. این ماشین طراحی ساده و کلاسیک دارد اما دو پکیج کربنی با قیمت ۱۲ هزار دلار، ظاهری تهاجمی به آن بخشیدهاند. کابین با نمایشگر یکپارچه و چند دکمه فیزیکی، کاربردی اما ساده است. صندلی عقب با حداقل آپشنها (یک پورت USB-C و دریچه تهویه) و نبود امکانات مدرن، نقطهضعف اصلی CT5 است.آئودی RS7 با درب صندوق لیفتبک، کاربردیترین خودرو است و فضای بار آن بهمراتب از صندوقهای معمولی M5 و CT5-V بزرگتر است. صندلیهای عقب M5 و RS7 امکانات بیشتری مانند پورتهای متعدد و تنظیمات تهویه جداگانه ارائه میدهند اما کادیلاک در این بخش کمآپشن و ساده است.
پیشرانه و پرفورمنس
کادیلاک CT5-V بلکوینگ به موتور ۶.۲ لیتری V8 سوپرشارژ با ۶۶۸ اسب بخار و ۸۹۵ نیوتن متر گشتاور مجهز است که این قدرت را از طریق گیربکس اتوماتیک ۱۰ سرعته به چرخهای عقب منتقل میکند. شتاب صفر تا ۹۶ کیلومتر در ۳.۷ ثانیه، چسبندگی ۱.۰۹ جی با لاستیکهای میشلین پایلوت اسپرت کاپ 2R (در قالب پکیج پرسیژن) و مسافت توقف از ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت در ۹۴.۸ متر با ترمزهای کربن سرامیکی نتایج عملکرد این خودرو در آزمایش ما بودند.
آئودی RS7 پرفورمنس زیر کاپوت یک موتور ۴ لیتری V8 توئین توربو با ۶۳۰ اسب بخار و ۸۵۰ نیوتن متر گشتاور دارد که این نیرو از طریق گیربکس اتوماتیک هشت سرعته به هر چهارچرخ منتقل میشود. این سدان آلمانی ظرف ۲.۹ ثانیه از صفر به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت رسید، با لاستیکهای کانتیننتال اسپرت ۷ چسبندگی ۱.۰۶ جی را ثبت کرد و از سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت در ۸۷.۸ متر متوقف شد.
قوای محرکهٔ پلاگینهیبریدی بامو M5 متشکل از یک پیشرانهٔ ۴.۴ لیتری V8 توئین توربو با ۵۸۵ اسب بخار قدرت و ۷۵۰ نیوتن متر گشتاور به همراه موتور الکتریکی ۱۹۷ اسب بخاری، مجموعاً ۷۲۷ اسب بخار قدرت و ۱۰۰۰ نیوتن متر تولید میکند. این ماشین با گیربکس اتوماتیک هشت سرعته و سیستم چهارچرخ محرک، ظرف ۳ ثانیه از صفر به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت میرسد و با لاستیکهای هانکوک S1 Evo Z چسبندگی ۰.۹۸ جی را ثبت کرد.
تجربه رانندگی
پکیج جدید پرسیژن کادیلاک CT5-V بلکوینگ با بازنگری در تعلیق و سیستم فرمان، فرمانپذیری و هندلینگ فوقالعادهای ارائه میدهد. تعویض دندهها سریع اما خشن است و موتور V8 با هر فشار پدال گاز، چرخهای عقب را بهراحتی از چسبندگی میاندازد. سیستم مدیریت کشش کادیلاک در جادههای پرپیچوخم عالی عمل میکند اما رانندگان حرفهای میتوانند با کاهش دخالت سیستمها، لذت بیشتری ببرند. این خودرو حس کلاسیک یک سوپرسدان محرک عقب را زنده میکند و در پیچهای تند بیشتری چابکی را دارد.
سیستم چهارچرخ محرک آئودی RS7 پرفورمنس خروج از پیچها را آسان میکند، گویی یک کد تقلب مکانیکی دارید. خودرو در سرعتهای بالا چسبندگی فوقالعادهای دارد اما فرمان و پدال ترمز بیشازحد حساس هستند. رینگهای ۲۲ اینچی سواری را در شهر خشک میکنند و رینگهای استاندارد ۲۱ اینچی احتمالاً راحتتر هستند. RS7 مانند یک قهرمان عمل میکند، حتی اگر راننده حرفهای نباشد.
بامو M5 با وزن سنگین و ابعاد بزرگ، در ابتدا چالشبرانگیز است اما پس از عادت کردن، چابکی غافلگیرکنندهای دارد. موتور الکتریکی گشتاور آنی ارائه میدهد و در سرعتهای بالا، سرعت را بهخوبی مخفی میکند. حالت رانندگی محرک عقب برای دریفت کشیدن وجود دارد اما وزن زیاد، هندلینگ را در پیچها محدود میکند. M5 حس یک سوپرسدان بزرگتر، مانند یک M7 خیالی را القا میکند.
برنده کیست؟
پس از چند روز رانندگی و پیمودن صدها کیلومتر در جادههای کوهستانی، کادیلاک CT5-V بلکوینگ بهعنوان برنده انتخاب شد. این خودرو با هندلینگ استثنایی، صدای غرّان V8 و حس کلاسیک سوپرسدان محرک عقب، قلب رانندگان را تسخیر کرد. اگرچه بخش عقب کابین آن کمآپشن است و انتخاب آپشنهای گرانقیمت (مانند پکیجهای کربنی) قیمت را بهطور قابلتوجهی افزایش میدهد اما دینامیک رانندگی و جذابیت آن بیرقیب است. آئودی RS7 پرفورمنس با عملکرد متعادل، کارایی بیشتر صندوق بار و حس اطمینان در جاده، به پیروزی نزدیک بود اما کادیلاک لذت رانندگی بیشتری ارائه داد. بامو M5 با فناوری پلاگینهیبریدی و قدرت عظیم، در سرعتهای بالا درخشید، اما وزن سنگین، طراحی پیچیده و حس سنگین در شهرها، آن را در جایگاه سوم قرار داد.
مقام اول: کادیلاک CT5-V بلکوینگ
نقاط قوت: هندلینگ عالی، صدای V8 اعتیادآور، ارزش بالا در قیمت پایه
نقاط ضعف: مصرف سوخت بالا، صندلی عقب ناراحت و کمآپشن، از دست دادن چسبندگی در شتابگیری
مقام دوم: آئودی RS7 پرفورمنس
نقاط قوت: شتاب بیدردسر، صندوق بار لیفتبک کاربردی، طراحی جذاب
نقاط ضعف: ترمزهای حساس، صندلیهای ناراحت، سواری خشک در سرعتهای پایین
مقام سوم: بامو M5
نقاط قوت: سرعت خیرهکننده، فناوری پلاگینهیبریدی، برد تمام الکتریکی
نقاط ضعف: طراحی بحثبرانگیز، فناوری پیچیده، وزن سنگین