اخبار خارجیاسلایدر

نبرد شاسی‌بلندهای لوکس هیبرید

جدیدترین نسخهٔ شاسی‌بلند میان سایز لکسوس که زمانی پیشگام این کلاس بود، حالا با یک رقیب جدی از لینکلن مواجه شده است.

به گزارش دنده 6 – نسل جدید لینکلن ناتیلوس مدتی است به بازار آمده و سازندهٔ آمریکایی این بار یک شاسی‌بلند میان سایز لوکس کاربردی‌تر، بزرگ‌تر و کارآمدتر از قبل را ارائه کرده که به‌روزرسانی‌های تکنولوژیک قابل‌توجهی را تجربه کرده است. ناتیلوس جدید رقیب مستقیمی برای خودرویی خواهد بود که اساساً این بخش را پایه‌گذاری کرد. لکسوس RX که هم‌اکنون در نسل پنجم خود قرار دارد، به‌عنوان استاندارد و معیار این کلاس در نظر گرفته می‌شود. نسل جدید این شاسی‌بلند ژاپنی هم در سال ۲۰۲۳ با کابین مدرن‌تر، سواری بهتر و مصرف سوخت کمتر به بازار آمد؛ بنابراین، لکسوس RX450h+ پلاگین‌هیبریدی را در برابر لینکلن ناتیلوس هیبریدی قرار داده‌ایم تا ببینیم کدام‌یک انتخاب بهتری خواهد بود.

داخل
صفحه‌نمایش ۴۸ اینچی لینکلن زمانی که برای اولین بار به آن نگاه می‌کنید شگفت‌انگیز است. این نمایشگر نواری که به‌راحتی قابل تنظیم است، در ارتفاع مناسبی روی داشبورد قرار گرفته و در دید رو به جلو اختلالی ایجاد نمی‌کند. رنگ‌ها، گرافیک‌ها و فونت‌های این نمایشگر نیز بسیار آرامش‌بخش هستند. از سوی دیگر، نمایشگر ۱۴ اینچی لکسوس در قیاس با لینکلن کوچک به نظر می‌رسد ولی همچنان بزرگ‌تر از نمایشگر مرکزی ۱۱ اینچی ناتیلوس است و دسترسی آسان‌تری دارد. در هردو خودرو شاهد دکمه‌های کنترلی هوشمندانه‌ای روی غربیلک فرمان هستیم و کسانی که از دکمه‌های لمسی متنفر هستند ممکن است بعد از استفاده از این دکمه‌ها نظرشان تغییر کند.

نکات منفی در کابین هردو خودرو خیلی کم هستند. ماساژورهای صندلی لینکلن عالی هستند ولی گاهی می‌توان صدای آن‌ها را شنید. در لکسوس هم برای مرتب کردن علائم روی صفحه آمپر بسیار شلوغ آن مشکل داشتیم. هردو خودرو از کابین‌های خوبی برخوردار هستند اما فضای داخلی چشمگیر ناتیلوس سطح تجملی مشابه نویگیتور را ارائه می‌کند. صندلی‌ها بسیار نرم و عالی هستند و متریال سطح بالای زیادی مثل چرم قهوه‌ای و آلکانترا در قسمت‌های مختلف کابین به چشم می‌خورد. در کابین لکسوس هم متریال مجللی مثل‌ تریم چوبی دیده می‌شود اما یکی از مشکلات کابین RX، شباهت زیاد آن به دیگر مدل‌های لکسوس است به‌گونه‌ای که به‌راحتی می‌توان آن را با TX یا RZ اشتباه گرفت. از سوی دیگر اما ناتیلوس یکی از زیباترین کابین‌هایی را دارد که امسال دیده‌ایم.

ابعاد
ناتیلوس ۱۸ میلی‌متر کشیده‌تر و ۱۰۶ میلی‌متر عریض‌تر از RX است و فاصلهٔ محوری آن ۵۱ میلی‌متر بیشتر است. این به معنای وجود فضای بیشتری در داخل خودرو است به‌گونه‌ای که صندوق بار لینکلن ۱۶۰ لیتر بزرگ‌تر از رقیب ژاپنی است. علاوه بر این، لینکلن فضای پا و سر بیشتری را هم ارائه می‌کند تا جایی که احساس می‌شود دو خودرو در کلاس‌های متفاوتی قرار دارند.

عملکرد
اندازهٔ کوچک‌تر یکی از دلایل عملکرد بهتر لکسوس در آزمایش‌های پرفورمنس ما بود هرچند که RX از ناتیلوس سنگین‌تر است. مقداری از این وزن اضافی به خاطر باطری‌های بزرگ‌تر قوای محرکهٔ پلاگین‌هیبریدی لکسوس است اما این باطری‌ها بسیار پایین نصب شده‌اند و بنابراین، برای هندلینگ خودرو ویژگی مثبتی محسوب می‌شوند. البته هیچ‌کدام از این دو کراس‌اوور میان سایز شخصیت اسپرتی را به نمایش نمی‌گذارند. لکسوس با سیستم تعلیق سنتی ثابت و آنتی‌رول بارها، سواری سفت‌تری دارد و مقداری سروصدای جاده را به کابین منتقل می‌کند اما در عوض، RX در آزمایش‌های هندلینگ در برابر رقیب آمریکایی عملکرد بهتری دارد. این کراس‌اوور ژاپنی شتاب جانبی بهتری را ثبت کرد و در پیست Figure-8 سریع‌تر بود.

لکسوس همچنین در خط مستقیم هم سریع‌تر بود و از سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت ۱.۵ متر زودتر متوقف شد اما تجربهٔ رانندگی آرام، بی‌صدا و راحت آن چیزی نیست که در یادها باقی بماند. لینکلن با کمک‌فنرهای تطبیقی خود کنترل بدنهٔ بهتری را ارائه می‌کند اما برای ارائهٔ تجربه‌ای مناسب یک خودروی لوکس، حال و هوای اسپرتی را کنار گذاشته است. دینامیک خودرو متوسط است ولی لینکلن برای رانندگی هیجان‌انگیز و تهاجمی ساخته نشده و در هدف اصلی خود یعنی ارائهٔ سواری راحت برای سرنشینان واقعاً می‌درخشد. یکی از ویژگی‌های برجستهٔ ناتیلوس هم بهره‌مندی از سیستم خودران بلو کروز است که در صدها هزار بزرگراه نقشه‌برداری شده بسیار عالی عمل می‌کند.

مصرف سوخت
قوای محرکهٔ لکسوس از نوع پلاگین‌هیبریدی است که یعنی باید به‌طور منظم به برق وصل شود و در غیر این صورت، برد تمام الکتریکی ۶۰ کیلومتری آن که به برد کلی ۸۷۰ کیلومتری خودرو کمک می‌کند از دست خواهد رفت. مصرف سوخت ترکیبی RX با ۶.۷ لیتر در هر صد کیلومتر اما مناسب است. بزرگ‌ترین مزیت ناتیلوس، برد کلی بیشتری است که به ۹۶۵ کیلومتر می‌رسد. دلیل این موضوع، باک سوخت ۷۵ لیتری است که ۲۰ لیتر از لکسوس بزرگ‌تر است. مصرف سوخت ترکیبی ناتیلوس ۷.۸ لیتر در هر صد کیلومتر است که با توجه به ابعاد خودرو بد نیست ولی حدود یک لیتر از رقیب ژاپنی بیشتر است هرچند که لازم نیست آن را به برق وصل کنید.

قیمت
قیمت تیپ پرچم‌دار بلک لیبل ناتیلوس با پیشرانهٔ هیبریدی از ۷۷,۴۴۵ دلار آغاز می‌شود که بسیار بیشتر از قیمت پایهٔ ۷۰,۵۸۰ دلاری لکسوس RX450h+ است ولی وقتی بدانیم بسیاری از آپشن‌های سفارشی لکسوس مثل دوربین ۳۶۰ درجه، سیستم صوتی پریمیوم، سیستم پارک از راه دور و در صندوق اتوماتیک در ناتیلوس به‌صورت استاندارد ارائه می‌شوند، این اختلاف قیمت منطقی خواهد بود. به همین دلیل، قیمت نمونه‌های مورد آزمایش دو خودرو با ۷۶,۴۳۰ دلار برای لکسوس و ۷۹,۴۴۵ دلار برای لینکلن، به هم نزدیک‌تر است. همچنین اگر قید رنگ سفارشی ۲ هزار دلاری لینکلن را بزنیم، قیمت‌ها بازهم نزدیک‌تر می‌شود.

نتیجه‌گیری
هرچند اعداد و ارقام نشان از دینامیک بهتر لکسوس دارند اما در این کلاس، شاسی‌بلندهای لوکس باید کاربردی و راحت باشند که متأسفانه در هیچ‌کدام از این موارد، RX450h+ پیشرو نیست. از سوی دیگر، ناتیلوس بلک لیبل تجربه‌ای لوکس‌تر و سطح بالاتر از رقیب ژاپنی را ارائه می‌کند و سطح تجمل و طراحی نویگیتور را به بخش شاسی‌بلندهای میان سایز آورده است. لینکلن ناتیلوس هیبریدی هرچند سریع‌ترین خودرو برای رسیدن از نقطهٔ A به B نیست ولی در عوض یک شاسی‌بلند لوکس بسیار مجلل و باکیفیت است که بهترین انتخاب برای خریداران این بخش محسوب می‌شود.

مقام اول: لینکلن ناتیلوس

نقاط مثبت: کابین چشمگیر و مجلل، سواری فوق‌العاده راحت، تکنولوژی‌های فوق‌العاده

نقاط منفی: قیمت بالای تیپ بلک لیبل، فقدان صندلی‌های تاشو برقی حتی در تیپ پرچم‌دار

چکیده: لینکلن ناتیلوس هیبریدی با سواری بسیار راحت و مجلل، راهی هیجان‌انگیز برای لذت بردن از رانندگی است

مقام دوم: لکسlkوس RX450h+

نقاط مثبت: قیمت کمی ارزان‌تر، مصرف سوخت کمتر، سرعت بیشتر

نقاط منفی: کابین بسیار شبیه به دیگر مدل‌های لکسوس، صفحه آمپر شلوغ، جاداری کمتر

چکیده: RX شاسی‌بلند لوکس کم‌مصرفی است ولی در داخل خیلی جادار نیست و رانندگی معمولی و فراموش‌شدنی دارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا