اخباراخبار داخلی

نعمت بخش؛ خودروسازی زیان ده شده است

گفته های تازه دبیر انجمن خودروسازان ایران

 دبیر انجمن خودروسازان ایران گفت: به دلیل عدم اقدام شورای رقابت در تعیین قیمت جدید خودروها در سال جاری، تولید بسیاری از این محصولات زیان‌ده شده است. رییس شورای رقابت اگر نمی‌تواند به وظیفه‌اش در این زمینه عمل کند بهتر است استعفا دهد.

 به نقل از ایسنا، احمد نعمت‌بخش با بیان اینکه در زمینه زیان‌ده شدن تولید خودرو نامه‌ای به وزیر صنعت، معدن و تجارت ارسال شده است، اظهار کرد: متاسفانه شورای رقابت به مصوبه خودش که همان تعیین دوره‌ای قیمت خودروها براساس تورم‌ فصلی و سالانه است نیز عمل نمی‌کند.

وی با بیان اینکه قیمت خودروها از ابتدای سال گذشته تاکنون تغییری نداشته است، خاطرنشان کرد: این در حالی است که نرخ دلار مبادله‌ای با رشد 15 درصدی در مقایسه با سال گذشته از 2540 تومان به 2943 تومان افزایش یافته است.

دبیر انجمن خودروسازان ایران ادامه داد: همچنین در سال جاری تخصیص ارز مبادله‌ای برای واردات برخی از مواد اولیه وارداتی صنعت خودرو به‌ویژه فولاد متوقف شده و خودروسازان و قطعه‌سازان مجبور به استفاده از ارز آزاد هستند ضمن‌ آنکه تعرفه واردات مواد اولیه صنعت خودرو نیز از چهار الی شش درصد به 10 الی 15 درصد افزایش یافته است.

وی افزود: امسال میزان حقوق و دستمزد کارکنان 17 درصد و با احتساب هزینه‌های جانبی معادل 22 درصد رشد داشته ضمن آنکه نرخ آب، برق و سوخت نیز افزایش یافته است که تمام این موارد افزایش قیمت مواد اولیه داخلی صنعت خودرو و قطعه را به دنبال داشته است.

نعمت‌بخش با بیان اینکه با توجه به این موارد نرخ تورم بخشی صنعت خودرو در سال جاری افزایش یافته است، تصریح کرد: در این شرایط شورای رقابت براساس مصوبه خودش موظف به تعیین قیمت جدید خودروها براساس تورم بخشی در ابتدای سال جاری بود اما تاکنون از این اقدام خودداری کرده که نتیجه آن زیان‌ده شدن تولید بسیاری از خودروها با قیمت‌های فعلی است.

وی ادامه داد: این وضعیت در حالی است که با توجه به افزایش عرضه خودرو در یک سال و نیم گذشته، قیمت‌های حاشیه بازار بسیاری از خودروها از بین رفته و شورای اقتصاد می‌تواند با استفاده از این فرصت مصوبه سال 1390 خود مبنی بر انحصاری بودن خودروهای سواری را لغو کند.

دبیر انجمن خودروسازان ایران افزود: در این شرایط نامه‌ای به وزیر صنعت، معدن و تجارت ارسال و از او خواسته‌ایم که یا قیمت خودرو آزاد شده یا شورای رقابت به وظیفه خود که همان تعیین قیمت‌ جدید خودروها است عمل کند تا شرکت‌های خودروسازی از وضعیت زیان‌دهی فعلی خارج شوند.

وی خاطرنشان کرد:‌ براساس ماده 90 اصل 44 قانون اساسی در صورتی‌که دولت قیمت فروش کالا و خدمات بنگاه‌های مشمول واگذاری یا سایر بنگاه‌های غیر دولتی را کمتر از قیمت بازار تعیین کند، مکلف به پرداخت مبلغ ضرر و زیان یا کسر معادل آن از بدهی مالیاتی بنگاه مربوطه است بنابراین شورای رقابت اگر به هر دلیلی نمی‌خواهد قیمت جدید خودروها را تعیین کند، حداقل به این اصل قانونی عمل کند.

قیمت گذاری خودرو تا مرداد ماه

رئیس شورای رقابت: خودرو در سال گذشته تنها 3 درصد گران شده است و قیمت گذاری خودرو در تا مرداد ماه انجام خواهد شد.

    رضا شیوا در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه شورای رقابت باعث آرامش مردم شده است، اظهار کرد: با توجه به اینکه کالاهای مختلف در سال های گذشته افزایش چشمگیر داشته است اما ما توانسته ایم حداقل افزایش قیمت را در خودرو شاهد باشیم.

    رئیس شورای رقابت ادامه داد: یعنی خودرو در سال گذشته تنها 3 درصد افزایش قیمت داشت.

    دخالت شورای رقابت در قیمت گذاری وضعیت را بهتر کرده است

    وی گفت: شورای رقابت با دخالت در قیمت گذاری وضعیت خودروهای ساخت داخل را بهتر از خودروهای خارجی کرده است و خیلی از اقدامات مناسب در این شورا صورت گرفته است به عنوان مثال تولید را افزایش داده ایم، قراردادها منصفانه شد و حاشیه بازار و دلالی از بین رفت.

    رئیس شورای رقابت افزود: در حال حاضر قیمت گذاری ها شفاف است و قیمت تولید کارخانه و فروش بازار مشخص است و خریداری در این بازار سرگردان نیست.

    وی در بخش دیگری از صحبت های خود به نرخ سود بانکی و نقش بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: بانک مرکزی نقش رگولاتوری را ایفا می کند و نظارت بر موسسات و بانک ها بر عهده بانک مرکزی است و اگر موسساتی بخواهند بدون مجوز فعالیت کنند بانک مرکزی باید از ادامه فعالیت آن جلوگیری کنند.

    رئیس شورای رقابت در مورد سود سپرده ها باید گفت: پیشنهاد ما به بانک مرکزی این بود که برای رقابتی کردن بانک ها یک سقف و کف برای این کار تعیین کند که شورای پول واعتبار این کار را انجام داده است و بانک ها هم باید این موضوع را رعایت کند و در غیراینصورت بانک مرکزی باید تذکر دهد.

    شیوا تصریح کرد: ما خودروهای زیر 2500 سی سی یعنی خودروهای سایز کوچک که رقیب ندارند و توسط دو کارخانه کشور تولید می شود را قیمت گذاری می کنیم. به دلیل اینکه بیش از 75 درصد مصرف داخلی توسط دو خودروسازی تامین می شود، شورا تشخیص داده است که شرایط انحصاری است.

    رئیس شورای رقابت در مورد قیمت گذاری خودرو در سال جاری نیز گفت: هنوز به جمع بندی کاملی برای قیمت گذاری خودرو در سال جاری نرسیده ایم چون به پایان دوره 6 ساله شورای رقابت رسیده ایم و حکم اعضا به پایان رسیده است. در اولین جلسه یعنی در پایان تیر ماه یا اوایل مرداد ماه جلسه ای برای قیمت گذاری خودرو برگزار می شود.

    شایان ذکر است که رئیس شورای رقابت با توجه به شرایط بازار افزایش قیمت خودرو را غیر منطقی خوانده بود.

    خودروسازان قول افزایش کیفیت داده اند

    رئیس شورای رقابت به افزایش کیفیت خودرو و اقدامات صورت گرفته در شورای رقابت اشاره کرد و گفت: خودروسازان قول داده اند که کیفیت خودرو را افزایش دهند.

    دخالت در قیمت گذاری کالاهای اساسی

    وی در مورد دخالت شورای رقابت در قیمت گذاری کالاهای اساسی نیز، اضافه کرد: کالاهای اساسی، کالای مورد استفاده اکثریت مردم است و از سوی دیگر شرایط خاصی برای واردات، تولید، خرید دولت از کشاورزان داخلی و قیمت های تضمینی در نظر گرفته شده است و تمام این فرآیند در اختیار جهاد کشاورزی و وزارت صنعت است و با تشخیص این دو وزارت خانه واردات و خرید آن صورت می گیرد.

    وی ادامه داد: در این فرآیند بخش خصوصی هم می تواند حضور پر رنگی داشته باشد و اینگونه نیست که فقط در اختیار و انحصار بخش دولتی باشد اما اگر امتیاز خاصی برای واردات این کالاهای اساسی به شرکت خاصی در نظر گرفته شود در آن زمان شورای رقابت دخالت خواهد داشت.

    وی با بیان اینکه شورای رقابت در 40 رشته فعالیت می کند که بحث انحصار، سوء استفاده و امتیازهای ویژه، انحصار در پتروشیمی و فولاد مطرح است، اضافه کرد: بنابراین شورای رقابت تکالیف بیشتری بر عهده دارد اما خودرو به دلیل استفاده بیشتر، مورد توجه مردم است.

     

     

    12 دیدگاه

    1. چه خوب! راضی به ضرر حضرات نیستیم! دیگه تولید نکنید تا نه شما ضرر کنین نه مردم! دیگه چی میخواید!؟ پول دستی!؟ شماره حساب بدین مردم خیرخواه تو ایران زیاده یه کمکیم در کنار دیگر مستمندان به شما میکنن!

    2. بی عرضگی خودتون رو گردن بقیه نندازین!
      ماشین 4 نسل پیش رو با قیمت خودروهای روز دنیا دارید میفروشد بعد همیشه هم میگید زیان ده هستیم و هزار تا کوف و زهر مار دیگه!
      بابا یکم شرم و حیا هم بد نیست
      درش رو گل بگیرید اگه نمتونید
      شما اینکاره نیستید

    3. دزدی نکنید با این پولی که شما از مردم میگیرید مرسدس بنز هم میتونید بچرخونین چه برسه ایرانخودرو و سایپا!

    4. قربونت برم با اون لهجه غلیظ اصفهانی ات!!خودروی بیست سال پیش را با کیفیت صفر و مصرف بالا و قیمت گران
      دست مردم می دهید بعد می گویید زیان می دهید.!!خوب معلومه کارتون اشکال داره که خودروی تویوتا یاریس که با
      دستمزد و قیمت انرژی بالا که در ژاپن است وقتی از انور دنیا وارد کشور می شود 12000 دلار قیمت دارد که کیفیت
      ان در دنیا بی نظیر است انوقت شما پارس بی کیفیت را چهل میلیون به مردم تحمیل می کنید. چرا!!؟

    5. عادت به پول یا مفت کارخانه های خوددوسازی و قطعه سازان بی هنر تنبل و مفت خور بار آورده چطور امکان داره از عده ای که به پول سرشار مونتاژ و سرهم بندی آهن پارهای نیم قرن اجین شدن این امتیاز بازار انحصاری گرفت توافق هم که حاصل شد بعد از 4 ماه یعنی در شهریور 94 بازهم این افراد معلوم الحال دم از گرانی و کیفیت قطعات یکبار مصرفشان مییزنند واقعا شرم بر شما باد

    6. آقا من ی سوال اساسی دارم.
      شما این خودرو”سازان” رو نشون من بدید ؟؟
      واقعا خودرو “ساز” داریم؟؟!

    7. واقعا..ما خودرو ساز نداریم ثطعه ساز هم نداریم پاشین یه سفر بجای تایلند و برزیل :-/ برید ترکیه مسئولین عزیز ببینید داره چطور قطعه های بی ام دبلیو میزنه با چه کیفیتی تویوتا مونتاژ میکنه شما خودشیفته هستید نه خودروساز قطعه کاران هم که راحت شدن قطعه سفارش به چین میدن با مارک ایرانی و جعبه و هولوگرام ..

        1. الان تو بازار قطعات یدکی مثلا برای کامیون های ولو و بنز چون خودم اطلاع دقیق دارم . قطعات ترک به وفور پیدا میشن که تولید ترکیه هستن.

    8. دقیقا و نیز اکثر قطعات سری 5 بی ام دبلیو که 520 535 530 516 518 جزو اونهاست ساخت ترکیه و با بالاترین کیفیت و مجوز صادرات به اتحادیه اروپاست قطعات موتوری بنز مانند میلنگ میل سوپاپ سیلندر ها انژکتور استارت دینام و…ساخت بورسای ترکیه هست قطعا تویوتا کرولا تویوتا راو 4 تویوتا آریون تویوتا یاریس هم ساخت شرت آتا ترکیه هست قطعات رنو پژو و فیات که توسط شدکت چلیک موتور تولید میشن ووو بنده سالها در ترکیه بودم و از نزدیک شاهد صنعتی شدن گام به گام این کشور

    9. یعنی باید به این مدیران هنرمند آفرین گفت! واالله تو این بازار انحصاری و با این همه حمایت و پشتیبانی دولت ،زیان دادن یه هنره،واقعا خسته نباشید

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا