نمایش نسخه نهایی ریرا
نوزدهمین نمایشگاه قطعات خودروی تهران از ۲۹ خرداد ۱۴۰۳ آغاز شد. در این نمایشگاه، ایرانخودرو با نمایش نسخهٔ نهایی ریرا، امکان ملاقات نزدیک با این کراساوور را فراهم کرده است.
به گزارش دنده 6 – دقیقاً دو سال پیش بود که ریرا برای اولین بار رونمایی شد و به نظر میرسد پس از طی کردن پروسهای طولانی، نهایتاً اولین کراساوور ملی ایران آمادهٔ ورود به خط تولید شده باشد. نسخهٔ نهایی ریرا که در نمایشگاه قطعات دیده میشود تفاوت خاصی با نمونههای قبلی که از این خودرو در رویدادهای مختلف دیده بودیم ندارد و صرفاً در بیرون خودرو شاهد اصلاح فواصل بین پانلهای بدنه و یکسانسازی درزها هستیم تا ریرای نهایی از این لحاظ شرایط بهتری نسبت به پروتوتایپهای قبلی پیدا کرده باشد. در این نمونه، کیفیت مونتاژ خودرو قابلقبول به نظر میرسد. در داخل خودرو هم تغییری مشاهده نمیشود و صرفاً رنگتریم چرمی ریرا نهایی شده که طوسی است. علاوه بر این، روی داشبورد و رو دریها هم تریم قرمزرنگ به چشم میخورد که در ترکیب با تودوزی مشکی و طوسی، حال و هوای مناسبی را در داخل خودرو ایجاد کرده است.
طراحی بیرونی ریرا هرچند در قسمت جلوی با الگوبرداری واضح از نسل قبلی هیوندای سانتافه شکل گرفته اما بدون شک قدمی بزرگ به سمت جلو در خودروسازی ایران محسوب میشود. کراساوور ایرانخودرو با بهره بردن از المانهای روز طراحی خودرو مثل چراغهای جلوی دوقسمتی، توانسته نمایی بروز و قابلقبول را فراهم کند که قطعاً در برابر رقبای چینی حرفهایی برای گفتن خواهد داشت. یکی دیگر از عناصر طراحی جدیدی که در خودروهای امروزی میبینیم طرح سقف شناور است که در ریرا هم با تریم مشکی روی ستونهای C به چشم میخورد. چراغهایی که با قاب مشکی زیر شیشهٔ عقب جای گرفتهاند و تا حدودی کراساوورهای پژو را به یاد میآورند به همراه سر اگزوزهای تزئینی باریک در پایین سپر هم تکمیلکنندهٔ ویژگیهای طراحی ریرا هستند.
در بخش امکانات، ریرا مجهزترین خودروی ایرانی محسوب میشود و ایرانخودرو هر آنچه از لحاظ امکانات تا به امروز در توان داشته را در کراساوور خود ارائه کرده است تا توان رقابت با رقبای پرآپشن چینی را داشته باشد. ازجملهٔ مهمترین تجهیزات این خودرو میتوان به ترمز پارک برقی با اتوهلد، سیستم کمکی حرکت در سربالایی، سیستم کنترل حرکت در سراشیبی، کنترل کشش، ترمز کمکی، چهار ایربگ، دوربین ۳۶۰ درجه، سنسور پارک جلو و عقب، نمایشگر لمسی ۱۲ اینچی، صفحه آمپر دیجیتالی ۱۲ اینچی، سیستم صوتی با ۹ بلندگو، شیشههای عقب دودی، تنظیم برقی ۶ جهته صندلی راننده و ۲ جهته صندلی سرنشین جلو با گرمکن، آینههای جانبی تاشو برقی، فرمان برقی، نورپردازی داخلی، سانروف، کروز کنترل، سنسور نور و باران، سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمهای، در صندوق برقی با سنسور پایی و رینگهای ۱۸ اینچی آلومینیومی دورنگ اشاره کرد.
طبق گفتهها، ایرانخودرو قرار است ریرا را در سه تیپ و دو پیشرانه مختلف به بازار عرضه کند که تیپ پایه با پیشرانهٔ TU5P ارائه میشود اما ابتدا بالاترین تیپ ریرا برای فروش عرضه خواهد شد و فعلاً فقط مشخصات رسمی این تیپ منتشر شده است. این نسخه از ریرا به پیشرانهٔ ۱.۷ لیتری EFP توربو مجهز خواهد بود که نسخهٔ ارتقاءیافتهٔ موتور EF7 محسوب میشود و با بهبودهایی مثل تجهیز به سیستم زمانبندی متغیر دوگانهٔ سوپاپ، ۱۶۰ اسب بخار قدرت و ۲۴۰ نیوتن متر گشتاور تولید میکند. این اعداد برای کراساوور کوچکی مثل ریرا با وزن ۱۴۲۵ کیلوگرم قابلتوجه هستند. انتقال این نیرو به چرخهای جلو هم توسط یک گیربکس شش سرعتهٔ اتوماتیک ساخت شرکت چینی DAE صورت میگیرد. این همان قوای محرکهای است که برای دنا جوانان هم ارائه میشود.
ریرا با این پیشرانه ظرف ۱۰.۴ ثانیه از صفر به سرعت صد کیلومتر بر ساعت میرسد و میتواند به حداکثر سرعت ۱۹۵ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. مصرف سوخت ترکیبی این کراساوور ایرانی هم ۷.۳ لیتر در هر صد کیلومتر اعلام شده است. ریرا روی پلتفرم PF1 پژو-سیتروئن ساخته شده که بومیسازی شده و ایرانخودرو نام IKP1 را روی آن گذاشته است. از این پلتفرم در خودروهای مختلفی مثل سیتروئن C3 ایرکراس و نسل اول پژو ۲۰۰۸ استفاده شده است.