نوبخت تخلف چند مسئول دولتی در واردات خودرو را تائید کرد
محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت “تخلف” بعضی از مدیران و مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت را در واردات غیرقانونی خودرو تائید کرده است.
نوبخت امروز سهشنبه (۲۶ تیر ماه) در یک نشست خبری به خبرنگاران گفته است بعد از آغاز تحقیقات مشخص شد که “از خود دولت چند نفر در این جریان نقشآفرینی کردند.”
او البته به نام یا سمت “متخلفان” اشارهای نکرده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین گفته است: ” بعد از اینکه ثبت سفارش خودرو متوقف شد، متاسفانه در یک فاصله کوتاه سایت ثبت سفارش هک شد و تخلفاتی صورت گرفت که این حرکت یک اقدام غیرقانونی بود و رئیسجمهوری خواستند که با دقت و بدون اغماض با این قضیه برخورد شود و مشخص شود چه کسانی و از چه دستگاههایی در این جریان نقش داشتند.”
حسن روحانی هفته پیش به وزیر صنعت دستور داد تا ظرف ۱۵ روز وقوع موضوع “تخلف در واردات و فروش خودروهای خارجی” را بررسی و موارد تخلف را به “مردم و دستگاه قضایی” اعلام کند.
او گفته که بنا بر گزارش وزارت اطلاعات، “ثبت سفارشهای غیرقانونی”، منجر به “کسب سودهای نامشروع و بروز پدیده دلالی در حوزه ثبت سفارش” شده است.
حدود یک ماه پیش، وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران از “تخلف در ورود ۶۴۸۱ خودرو به گمرکات کشور” خبر داد.
وزارت صنعت، معدن و تجارت ثبت سفارش واردات خودرو را از تیر تا دی ماه پارسال (۱۳۹۶) متوقف کرده بود.
در زمان توقف ثبت سفارش، برخی خودروها به صورت غیرقانونی ثبت سفارش و وارد ایران شدند.
امیر خجسته، رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس گفته است: “به مدت ۹ شب از ساعت ۲ تا ۴ صبح سامانه (ثبت سفارش) باز و ۳۴ هزار خودرو ثبت شد.”
اما دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت ثبت سفارش در نیمه شب را رد کرده و آن را “تشویش ذهن مردم” خوانده است.
در ابتدا سازمان بازرسی گفته بود سایت (ثبت سفارش) وزارت صنعت “هک شده” که البته بعدا این وزارتخانه هک شدن را رد کرد.
“ممنوع الخروجی و بازجویی” از بعضی مسئولان وزارت صنعت و معدن
اظهارات امروز آقای نوبخت یک روز پس از آن است که جناب صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه از ممنوع الخروجی و بازجویی از بعضی مسئولان وزارت صنعت و معدن در رابطه با پرونده واردات “غیرمجاز” خودرو خبر داد.
آقای لاریجانی گفته: “در جریان تحقیقات صورت گرفته، برخی از مدیران و مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت در ارتباط با این پرونده، ممنوع الخروج، احضار و بازجویی شده اند و بررسی ها همچنان ادامه دارد.”
او همچنین گفته “علاوه بر این، مدیران برخی شرکت های واردکننده خودرو احضار شده اند و پرونده آنان نیز در مرحله تحقیقات است.”
دکتر روحانی به وزارت امور اقتصاد و دارایی دستور داده تا “از ترخیص باقیمانده خودروهای موضوع این پرونده جلوگیری کند” و “پرونده مالیاتی افراد و شرکتهای دخیل در این جریان را با دقت مورد بازبینی قرار دهد”.
وزارت صنعت گفته است مرکز حراست این وزارتخانه بهمن ماه سال گذشته (۱۳۹۶) اطلاع رسانی اولیه را در این خصوص انجام داده بود.
به گزارش مهر کمیسیون حمایت از تولید ملی گزارشی از قاچاق ۱۵ هزار خودرو به کشور در ۶ ماهه سال ۹۶ آماده کرده؛ که در صورت موافقت مجلس به قوه قضائیه ارسال خواهد شد.
بر اساس گزارش مهر، این اقدام پس از آن است که یک کلیپ چنددقیقهای در فضای مجازی منتشر شد که نشان میداد تعداد زیادی خودروی لوکس در ساعت سه صبح یکی از گمرکات جنوبی کشور در حال ترخیص بود.
البته گمرک بوشهر اعلام کرده که این خودروها بصورت قانونی وارد و ترخیص شدهاند.
آخرش میشه گفتن 2حرف از حروف الفبا یک اخم جدی توبیخ و درج در پرونده .اون یارو هم طاقت این همه فشارو نداره چند هزار میلیارد بر میداره شبونه مملکتو ترک میکنه