نکات مهم در موقع خرید خودرو دست دوم
۱۰ نکته مهم که اگر ندانید سرتان کلاه میرود!
به گزارش دنده 6 ، این روزها با توجه به قیمت بالای ماشین افراد بسیاری به خرید خودرو کارکرده روی آوردهاند. با توجه به اینکه قیمت خودروی دست دوم از اتومبیل صفر پایینتر است و برخی افراد توان خرید خودروی صفر مدل مورد نظرشان را ندارند، در نتیجه ترجیح میدهند مدل کارکرده آن را خریداری کنند. خرید خودرو دست دوم همواره با ریسکهایی همراه است. افراد اخلاق رانندگی متفاوتی دارند و شما هرگز نمیدانید مالک قبلی اتومبیل چگونه با آن رانندگی کرده و چقدر در جهت حفظ و نگهداری ماشین کوشا بوده است. به همین دلیل وقتی میخواهید خودرو کارکرده بخرید قبل از خرید باید از اطلاعاتی در این مورد به دست آورید. در این مقاله ما قصد داریم نکاتی در اینباره به شما یادآور شویم. با ما همراه باشید.
نکات کلیدی در خرید خودروی دست دوم
در خرید خودرو دست دوم، باید تمامی جوانب اتومبیل از سلامت فنی گرفته تا ظاهر آن و مدارک ماشین را به کل بررسی کنید تا خرید مطمئنی داشته باشید. هنگام ارزیابی و خرید ماشین کارکرده باید نکات زیر را مد نظر قرار دهید:
- ارزیابی شاسی و بدنه
- سلامت فنی خودرو
- تست و بررسی ترمزها
- تست فرمان
- بررسی رنگ دود اگزوز
- وضعیت رادیاتور
- ارزیابی سیستم برقی
- تست سیستم تهویه
- بررسی داخل کابین
- چک عدد کیلومتر شمار
ارزیابی شاسی و بدنه در صدر فهرست راهنمای خرید خودرو دست دوم قرار دارد
اولین گام در بررسی خودروی دست دوم، ارزیابی شاسی، سقف و ستونها است. شاسی ماشین وقتی آسیب شدیدی دیده باشد از شکل میافتد و باعث مشکلات بسیاری از جمله تغییر زاویه چرخها میشود. در اینگونه مواقع اتومبیل نیاز به شاسیکشی دارد. این خودروها استقامت اولیه خود را برای همیشه از دست میدهند.
سلامت فنی خودرو در چه حد است؟
یکی از مهمترین مسائل در خرید ماشین دست دوم، بررسی فنی آن است. هیچکس نمیخواهد ماشینی خریداری کند که ظاهری خوب داشته باشد ولی مجبور باشد در بازههای زمانی کوتاهمدت به تعمیرکار مراجعه کند و مدام در رفت و آمد در مسیر مکانیکی باشد. ایمنی اولین و مهمترین مسئلهای است که از یک خودرو انتظار داریم پس سلامت فنی خودرو بسیار مهم است. بسیاری از ماشینهای کارکرده که خرید و فروش میشوند به لحاظ فنی مشکل دارند.
وقتی برای خرید خودرو دست دوم میروید، سعی کنید یا ماشین را به یک کارشناس نشان دهید و یا به همراه یک فرد خبره و با تجربه در این زمینه برای بازدید اتومبیل مراجعه کنید.
از ترمزها غافل نشوید
حتماً حواستان به ترمزها باشد. به یاد داشته باشید که ترمز دستی نباید زیاد خلاصی داشته باشد. به صدای ترمزها هم دقت کنید. اگر در هنگام ترمز گرفتن صدایی مانند درگیری دو فلز شنیدید، احتمالاً لنت ترمز تمام شده و نیاز به تعویض دارد. اگر هم موقع ترمز کردن فرمان دچار لرزش شد، میتواند ایراد مربوط به دیسک ترمز باشد.
در صورتیکه سیستم ترمز خودرو ABS است به چراغ آن دقت کنید. وقتی چراغ ABS زرد رنگ باشد یعنی سیستم ای بی اس از دور خارج شده و این میتواند هزینه زیادی برای شما در پی داشته باشد.
تست فرمان
پشت فرمان بنشینید و در حین رانندگی حواستان به فرمان باشد که انحراف نداشته باشد. این مورد بیشتر در مورد خودروهای بیکیفیت حائز اهمیت است.
بررسی رنگ دود اگزوز
خودرو را روشن کنید و به رنگ دود خروجی از آن دقت کنید. در صورتیکه دود اگزوز خیلی سیاه باشد، نشان از این دارد که کاربراتور به درستی کار نمیکند. رنگ آبی دود اگزوز نشانه خوبی نیست و میتواند به این دلیل باشد که کاربراتور مشکل اساسی دارد.
ارزیابی وضعیت رادیاتور
آیا آب از جایی نشت میکند؟ پس رادیاتور نیاز به تعویض دارد. در مورد رینگ پیستون هم میله اندازهگیری روغن را نگاهی کنید. وجود لکه و خالهای تیره و یا قطرات آب روی میله نشان از خرابی آن دارد.
بررسی سیستم برقی خودرو
قبل از اینکه با ماشین دور بزنید، ابتدا سیستم برقی را بررسی کنید. چراغهای جلو و عقب، راهنما، مهشکن و برف پاککن را بررسی کنید. بالابر شیشهها، سیستم صوتی، آمپر و … را ارزیابی کنید. درست است که هزینه تعمیر برخی از این موارد پایین است ولی وقتی میخواهید خودرو دست دوم بخرید با ارزیابی تمامی موارد بهتر میتوانید تصمیم بگیرید که این ماشین نسبت به قیمتی که فروشنده پیشنهاد میدهد ارزش خرید دارد یا خیر.
تست سیستم تهویه
خودرو را روشن کنید تا چند دقیقه موتور گرم شود. بعد کولر و هیتر را روشن کنید و عملکرد آنها را ارزیابی کنید. حواستان به هوای خروجی از سیستم تهویه باشد، نباید بوی رطوبت یا بوی ضد یخ بدهد؛ چون میتواند به دلیل نشتی مایعات باشد.
داخل کابین خودرو را بررسی کنید
روکش صندلیها و پدالها را بررسی کنید که زیاد ساییده نباشند. در واقع باید نسبت به میزان کارکرد خودرو و سن خودرو این موارد را بررسی کنید. درها، لاستیکهای دور در، دستگیرهها، داشبورد و تمامی اجزای داخل کابین ماشین را هم بررسی کنید.
چک عدد کیلومتر شمار
اینکه خودرو چقدر کار کرده است خیلی مهم است؛ چون استهلاک ماشین را در پی دارد. هر چند به این دلیل که مدل رانندگی افراد و سلیقه آنها در حفظ و نگهداری از خودرو متفاوت است و ممکن است مثلا اتومبیلی ۲۰۰ هزار کیلومتر کار کرده باشد، نسبت به خودرویی دیگر که مثلاً ۱۰۰ هزار کیلومتر کار کرده ارزش خرید بیشتری داشته باشد، ولی در هر حال، بهتر است این گزینه را هم مد نظر داشته باشید. در ایران هر خودرو به طور متوسط سالیانه حدود ۲۰ هزار کیلومتر را میپیماید. با توجه به سن خودرو، اگر این عدد خیلی بیشتر باشد یعنی خودرو بیش از حد کارکرده و مستهلک شده است.
در مورد کیلومترشمار این را هم بگوییم که چون خریداران به این عدد توجه میکنند، گاهی اوقات فروشندگان با دستکاری کیلومترشمار تلاش میکنند این عدد را پایینتر از حد واقعی نشان دهند. ولی کارشناسان و افراد خبره و باتجربه میتوانند متوجه این موضوع شوند.
آیا خودروی موردنظرتان خوش معامله است؟
یکی از مواردی که در خرید و فروش ماشین دست دوم اهمیت دارد خوش معامله بودن آن خودرو است. برخی خودروها طرفداران زیادی ندارند در نتیجه سختتر به فروش میروند و فروشنده گاهی مجبور است تخفیفهای زیادی بگذارد تا ماشینش را بفروشد.
یک دور با ماشین بزنید
هر چقدر هم که از ظاهر خودرویی خوشتان بیاید و آن خودرو آپشنهای زیادی هم داشته باشد باز هم ممکن است وقتی پشت فرمان آن مینشینید احساس راحتی نداشته باشید. مثلاً قد بلند هستید و اتاق خودرو برای نشستن شما پشت فرمان مناسب نیست و اذیت میشوید. در حین رانندگی حتماً تمامی دندهها را چک کنید و به سر و صدای کمک فنرها دقت کنید.
هرگز برای خرید خودرو دست دوم، عجله نکنید و گول تبلیغات بیاساس را نخورید. اگر این مقاله را کامل مطالعه کرده باشید اکنون برای خرید ماشین کارکرده مشکلی ندارید. اما فراموش نکنید برای این کار همواره از کارشناسان و متخصصان کمک بگیرید.هرگونه سوال خود را نیز در پایین این مقاله کامنت کنید.