هواپیماهای دستدوم گزینه روی میز
به گزارش ایسنا ، نماینده سابق ایران در ایکائو معتقد است با توجه به شرایطی که در طول سالهای گذشته در صنعت حمل و نقل هوایی ایران بعد از یک دوره طولانی تحریم به وجود آمده بود این امکان وجود داشت که جز خرید هواپیماهای نو دیگر نیازهای کشور نیز در این حوزه با جدیت بیشتری دنبال شود.
علیاصغر منظری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اجرایی شدن دوباره تحریمهای آمریکا علیه ایران و مسدود شدن امکان ورود هواپیماهای نو به کشور، تاکید کرد: ظاهرا با شروع تحریمهای جدید بخش هوانوردی بیشتر از برخی از دیگر بخشهای اقتصاد ایران متحمل آسیب خواهد شد، زیرا از یک سو این بخش برای تامین نیازهای خود نیاز به تعاملات گسترده بینالمللی دارد و از سوی دیگر به نظر میرسد برای دوران بازگشت تحریمها برنامهریزی دقیقی انجام نداده است.
معاون سابق سازمان هواپیمایی با بیان اینکه به نظر میرسد ایرلاینهای ایرانی در طول ماههای گذشته تنها نسبت به نهایی کردن قرارداد خرید هواپیماهای نو اقدام کردهاند، گفت: با پیشبینی و آیندهنگری میتوانستیم در کنار خرید این هواپیماها نسبت به تامین هواپیما با عمر کمتر و خرید مقدار قابل توجهی قطعات و وسائل مورد نیاز هواپیماهای موجود لااقل برای مدتی نیازهای کشور در این حوزه را برطرف کنیم ولی در عمل به نظر میرسد برای هیچ یک از مسائل امروز برنامهریزی مشخصی به وجود نیامده است.
به گفته وی، در هر حال فعالان صنعت حمل و نقل هوایی ایران موظفند شرایط امروز به وجود آمده را مدیریت کنند تا در دوران تحریم صنعت هوایی ایران امکان فعالیت داشته باشد.
منظری با اشاره به تسهیلاتی که دولت میتواند به شرکتهای هواپیمایی در طول این دوره اعطا کند، اظهار کرد: یکی از این تسهیلات قطعا در دور زدن موانع موجود برای تامین ارز ایرلاینهاست، زیرا در بسیاری از موارد هزینههای شرکتهای هواپیمایی با ارزهای خارجی پرداخت میشود. از سوی دیگر با توجه به تجربیات قبل میتوان با تغییراتی که در برخی قوانین اجرایی میشود مشکلات موجود در این حوزه را کاهش داد تا ایرلاینها بتوانند منابع مالی خود را به تامین هواپیما و قطعات لازم اختصاص دهند.
نماینده سابق ایران در ایکائو با بیان اینکه شرکتهای ایرانی در حال حاضر دو مسیر متفاوت پیشروی خود دارند، توضیح داد: یکی از آنها تامین هواپیماهای جدید با عمر کمتر که در بازار موجود هستند خواهد بود و دیگر مراجعه به تولید کنندگان هواپیما در کشورهایی که مشمول تحریم نمیشوند یا تولیداتشان توان دور زدن تحریمهای آمریکا را خواهد داشت.
وی ادامه داد: به نظر میرسد در حال حاضر در دسترسترین و همچنین ارزانترین گزینه پیشروی ما ورود هواپیماهای با عمر کمتر است البته در این مسیر بهتر است به سمت هواپیماهای کوچکتر حرکت کنیم. البته در بلندمدت نیز میتوانیم تفاهمنامههایی را با برخی تولید کنندگان به امضاء برسانیم که برای ایران هواپیماهایی با در نظر گرفتن استانداردها به وجود بیاورند.
منظری خاطر نشان کرد: در این حوزه باید سیاستهای کلان کشور در زمانهای غیرعادی همچون تحریم که در دستور کار قرار گرفته در این حوزه نیز اجرایی شود تا با به عمل آوردن آنها در حرکت صنعت هوایی ایران وقفهای به وجود نیاید.
به گزارش ایسنا، پس از اعلام ترامپ مبنی بر خروج دولت آمریکا از برجام تحریمهای صنعت هوایی ایران بازگشت و هرچند هنوز چند هفته تا اجرای عملیاتی این تحریمها باقی مانده بسیاری از شرکتهای خارجی برای آینده خود در ایران برنامهریزی جدید کردهاند.
دو شرکت ایرباس و بویینگ پیش از این اعلام کرده بودند که امکان اجرایی کردن قرارداد خود با ایران را ندارند و مسئولانATRنیز چند روز قبل از تردیدهای جدیشان برای ادامه فروش هواپیما به ایران سخن گفتند.
دو شرکت دولتی ایرانایر و آسمان در ایام پس از برجام قرارداد خرید ۲۶۰ فروند هواپیمای مسافربری را نهایی کرده بودند. در طول این ماهها ایرانایر تنها شرکتی ایرانی بود که ۱۱ فروند هواپیمای جدید خود را از دو شرکت ایرباس و ای تی آر تحویل گرفتند.
طبق اعلام وزیر راه و شهرسازی در زمان آغاز به کار رسمی برجام ایران باید در قالب یک برنامه ۱۰ ساله ۵۰۰ فروند هواپیمای مسافربری جدید به ناوگان خود اضافه میکرد.
یه مطلبی رو هیچوقت یادم نمیره و برای همیشه در ذهنم حک شده
یه دوستی دارم از دوران راهنمایی پسر یکی از وزیران اسبق هستش،اسمش بماند،ایشون کارشون اینه که واسطه خرید هواپیما و هلیکوپترهای دست چندم هستند و درآمد فوق تصوری داره تا اونجا که من میدونم و خیلیاشو هم من نمیدونم ،از شرکت در مالزی و آلمان بگیرید تا….
حالا اینا بماند،یادمه وقتی برجام به نتیجه رسید و قرارداد های خرید هواپیماهای نو بسته شده بود ناراحت بود و حالش حسابی گرفته بود،ولی چیزی که هیچوقت یادم نمیره اینه که زمانی که انتخابات آمریکا برگزار شده بود من خونش بودم و وقتی اخبار اعلام پیروزی ترامپ رو اعلام کرد از رو مبل بلند شد نشست زمین و دستهاشو برد بالا و خدا رو به خاطر روی کار آمدن ترامپ و تحریم های مجدد شکر کرد
این هیچوقت از ذهن من بیرون نمیره و نگرش من نسبت به مسائل رو برای همیشه تغییر داد
تو همین مدت برجام فکر کردید چطوری هواپیما وارد شد؟
فک کردید “بچه بویینگ” و … چطور وارد شد؟
جواب ساده است ، بوسیله دلال ها!
پس اینکه ی پسر وزیری هس که دلال هواپیما و هلیکوپتر هس و با برجام نونش اجر شد ، نمیتونه درست باشه! چون با برجام هم همین دلال ها وارد کردن!
بماند که شما گفتی دلال هلیکوپتر هم بوده و اکثر هلیکوپتر ها در شرکت های دولتی استفاده میشن و دلالی اون بخش کمتره!
هواپیماهای نو را خود دولت و مسئولان هوایی به طور مستقیم با سازنده مذاکره کردند و خریدها انجام شد
در ضمن شرکت های دولتی هم از طریق این افراد و شرکت هایی که در خارج از کشور ثبت شده اند و علی الخصوص میدونم از طریق یک شرکت واسطه در آفریقا خریدهاشون رو انجام میدهند
در ضمن چرا فکر میکنید اینکه شما چه فکری میکنید میتونه برای من مهم باشه؟من نکته ای که در ذهنم بود رو گفتم
اولا من نظرم رو گفتم تا بقیه بدونن داستان شما توهمی بیش نیست ، نه برای دونستن شما!
دوما ، جز هما تو این دو سال کی تونست مستقیم بخره؟ (حالا بماند همون هما قراردادش دلال داشت و جلو دلال رو گرفتن!)
بویینگ 737 ، ارباس 340 ، امبرائر و … هایی که این مدت وارد شد را کی اورد؟ دلال!
پس برجام واسه دلال ها کاسبی بیشتری ایجاد کرد تا کمتر!
شما واقعا از مرحله پرت هستید یا خودتون رو به اون راه میزنید؟؟؟!!!!!
آسمان مستقیم خرید کرد،هلال احمر مستقیما توانست هلیکوپتر بخرد،با ایرباس و امبرائر هم که ایران ایر مستقیما نشست گذاشت و خرید کرد
درصمن رویینگ ۷۳۷ کی بخ ایران وارد شد که ما خبردار نشدیم؟؟؟!!!
البته فکر کنم برای کاربران مشخص باشه شما از کدام قشر ارزشی هستید!!!!
بدرود
شما از مرحله پرتی که نمیدونی 737 وارد شد!
( من بت میگم! یه سر به ناوگان سپهران ، کاسپین ، نسیم ، اسمان ، آتا ، تابان ، ساها ، کارون و … بزن! و بدون همشون رو یک نفر اورد! یک دلال که خودش به 2 برابر قیمت بش انداخته بودن و اومد در ایران به قیمت خوب فروخت! چیزی در حدود 15 فروند! )
آسمان مستقیم خرید کرد؟ میشه بگی آسمان کدوم هواپیما رو وارد کرد!؟ اونم مستقیم!
هلال احمر مستقیم از کجا هلیکوپتر خرید؟ اگر منظورتون اون هلیکوپتر هایی هست که با انتونوف امد باید بدانید اصلا مستقیم نبود!
(همون قرارداد ارباس با هما که شما میگی مستقیم بود دلال اش برادر فلان مقام دولت بود!)
ایران ایر از امبرائر خرید؟؟؟ یعنی حتی نمیدونی امبرائر واسه کدوم ایرلاین هست !! بعد میگی ” قشر ارزشی” که تخریب کنی؟ اونم وقتی منو نمیشناسی؟ (امبرائر برای آتا و پویا ایر هست دوست پر مدعا!! )
شما از کدوم قشر ” بی سوادی” که فقط بلدی “نظر اشتباه” بدی؟؟
امبرائر ایرلاین نیست،یه شرکت سازنده است دوست باسواد!!!!
در ضمن من چیزی که از اخبار شنیده ام رو میگم و دیگه در جریان جزئیات اینکه هلال احمر از کجا خریده و توسط کی و غیره نیستم برادر ارزشی!!!!شاید هم عرزشی!!!!
اولا گفتم ” امبرائر ها واسه پویا ایر و اتا هس” ، یعنی هواپیما های امبرائر که وارد شده و شما گفتی هما مذاکره مستقیم کرده ، برای ایرلاین های اتا و پویا هس! نه هما!
درما ، راجب ۷۳۷ ها چیزی دیگه نمیگی؟?
سوما ، راجب هلال احمر و آسمان نمیدونی چجوری خریدن، حرف نزن!
چهارما ، شما که اینقدر “پرمدعا” هسی و صفت خودت رو به بقیه تحت کلمه “عرزشی” میگی ، سعی کن راجب چیزی که نمیدونی حرف نزنی! چون با این طرز حرف زدن “بی فرهنگی” و “بی سوادی” خودت رو نشون میدی!
هر چی شنیدی رو نگو ، باور کردن و پخش اکاذیب باعث پسرفت کشور شده و میشه : به همت شما قشر بیادب !
ادامه بحث با شما که نه اطلاعات داری و نه ادب بیفایده است فقط بت میگم شاعر در وصف شما گفته:
آن کس که نداند و نخواهد که بداند حیف است چنین …… زنده بماند!
بدرود
کاربران و مدیران این سایت هم بنده رو میشناسند هم شما را!!
قضاوت بامخاطبان
در ضمن مطمئن باشید اطلاعات و پوزیشن اجتماعی بنده بسیار بالاتر از شماست
اون موقع که ما گفتیم بفکر خرید هواپیما دست دوم باشید با امضا برجام ، همه منفی دادن و …!
حالا حرف ۲ سال پیش ما رو میزنید!
چقدر گفتیم!