اخبار خارجیاسلایدر

واقعیت های بازار خرید و فروش خودروهای چینی

تا چند سال اخیر، خودروهای چینی به عنوان کپی‌های نامرغوب از اتومبیل‌های اروپایی، ژاپنی و کره‌ای شناخته می‌شدند. تا جایی که سوءاستفاده آشکار از طرح‌های معروف باعث ناراحتی بسیاری از خودروسازان مطرح دنیا شد. اما حالا بازار خودروی چین در یک کلام چشمگیر، گسترده و متاثرکننده است. خودروسازان چینی به این نتیجه رسیدند که برای رسیدن به موفقیت باید از تقلید صرف فاصله بگیرند تا بتوانند هویت برند خود را حفظ کنند.

به گزارش دنده 6 ، در حال حاضر بزرگ‌ترین بازار خرید و فروش خودرو به کشور چین اختصاص دارد. این بازار توانسته در دهه گذشته روند مثبت خود را حفظ کند و از فروش 14 میلیون دلاری در سال 2011 به فروش 25.6 میلیونی در سال 2017 برسد. در ادامه، 5 واقعیت جالب درباره بازار خودروی چین مورد بررسی قرار می‌گیرد.

بازار خودروی چین: یکه‌تاز در جهان

چین توانست بزرگ‌ترین بازار خودروهای سواری در جهان را در سال 2009 از آنِ خود کند. اما این بازار به شدت تحت تاثیر پاندمی ویروس کرونا  قرار گرفت؛ چرا که دولت چین مجبور شد هزارا کارگر را قرنطینه کند. این مسئله باعث شده است تا بازار خودروی چین در دو سال اخیر در یک روند نزولی قرار بگیرد. به طوری که نرخ فروش خودرو حدود 7.6 درصد نسبت به سال قبل کاهش پیدا کرده است. با این حال، چین همچنان عنوان بزرگ‌ترین بازار خودروهای سواری در جهان را حفظ کرده و پیش‌بینی می‌شود تا به زودی به یک رشد چشمگیر در این صنعت برسد.

بیشترین تنوع را در این بازار پیدا کنید

می‌توان ادعا کرد که خریداران خودروهای چینی، شانس بسیار خوبی دارند. چرا که آنها می‌توانند بین برندها و مدل‌های متنوع‌تری دست به انتخاب بزنند. از از اواسط اردیبهشت ماه سال 1395 تا کنون، 130 برند خودروی سواری در چین شروع به فعالیت کرده‌اند. سرعت ظاهر شدن برندهای جدید در بازار خودروی چین به گونه‌ای است که ممکن است در زمانی که این مطلب را می‌خوانید، عدد ذکر شده افزایش پیدا کند! این مسئله باعث می‌شود تا رقابت بین برندهای چینی برای دستیابی به فروش بیشتر، افزایش پیدا کند و محصولات با کیفیت‌تری تولید کنند.

چین گران‌ترین خودروهای جهان را دارد!

خریداران ثروتمند چین باید برای خرید خودروهای خارجی بیشترین هزینه را بپردازند. به عنوان مثال، قیمت فراری برلینتا 512 در ایالات متحده آمریکا 323745 دلار است. این در حالی است که قیمت همین خودرو در چین حدود 810 هزار دلار است؛ یعنی کمی بیش از 2.5 برابر قیمت خودرو در آمریکا.

این تفاوت بزرگ قیمتی به دو دلیل ایجاد می‌شود: مالیات‌های بالا و کارآفرینی سالم. در واقع، دولت چین مالیات‌های سنگینی بر خودروهای با حجم موتور چهار لیتر و بالاتر اعمال می‌کند تا بتواند خریداران را به سمت خرید خودروهای چینی سوق دهد. خودروسازان مطرح دنیا نیز برای آن که بازار چین را از دست ندهند، به جای کاهش قیمت، ظرفیت موتور را کاهش می‌دهند.

ارزان‌ترین خودروها در بازار چین

خریداران کمتر ثروتمند چینی نیز بسیار خوش شانس هستند. آنها برای خرید یک خودروی مقرون به صرفه بسیار کمتر از خریداران سایر کشورها هزینه می‌کنند. چرا که بازار خودروی چین تقریباً در هر بخشی، ارزان‌ترین ماشین‌های جهان را دارد. ارزان‌ترین سواری، ارزان‌ترین سدان کوچک، ارزان‌ترین مینی ون، ارزان‌ترین وانت و… تنها در انحصار این کشور قرار دارد. هزینه‌های پایین نیروی کار، یارانه‌های سخاوتمندانه دولت و استفاده از پلتفرم‌های قدیمی باعث شده است تا هزینه تولید خودرو در چین بسیار پایین باشد.

آینده از آن بازار چین است!

در حال حاضر، بیشترین نرخ رشد در بازار خرید و فروش خودرو مربوط به وسایل نقلیه با انرژی‌های نو یا NEV است. این خودروها شامل اتومبیل‌های الکتریکی و پلاگین هیبریدی می‌شوند. بخش بزرگی از این بازار در دست چینی‌ها قرار دارد. دلیل اصلی این پیشرفت این است که دولت چین به طور جدی به دنبال تولید بیشتر NEVها است. چرا که این خودروها کمک زیادی به کاهش آلودگی هوا و مدرن کردن صنعت خودروی چین می‌کند. دولت چین با افزایش مقدار یارانه‌ها برای خودروهای با انرژی نو، خودروسازان را تشویق می‌کند تا تعداد بیشتری از این ماشین‌ها را تولید کنند. اعطای پلاک و پارکینگ رایگان از جمله مشوق‌های دولت برای خریداران این خودروها محسوب می‌شود.

اگر قصد خرید یا فروش خودروهای صفر یا کارکرده را دارید، متخصصان خبره همراه مکانیک می‌توانند بهترین راهنمایی‌ها را در زمینه کارشناسی و قیمت‌گذاری ماشین در اختیار شما قرار بدهند. به علاوه، قیمت‌های واقعی اتومبیل‌های چینی، ایرانی، کره‌ای و… در وبسایت این مجموعه قابل مشاهده است. مجموعه همراه مکانیک موسس اولین و بزرگ‌ترین نمایشگاه‌های خودرو کارشناسی شده در کشور است و تلاش می‌کند تا امکان خرید ماشین کارکرده مطمئن را برای همه خریداران خودرو فراهم آورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا