وقتی خودروسازی را به فوتبال گره می زنند
تصمیم اقتصادی یا فاجعه مدیریتی
دنیای اقتصاد: پس از تایید و تکذیبهای فراوان، بالاخره دو خودروساز بزرگ کشور به مزایده واگذاری سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس ورود کردند تا سرخابیها در آستانه حضور در «جاده مخصوص» قرار بگیرند.بر این اساس، دیروز شرکت «سرمایهگذاری سمند» بهعنوان یکی از زیرمجموعههای ایران خودرو، برای خرید باشگاه استقلال تهران پیشنهاد داد و سایپاییها نیز برای خرید سهام قرمزهای پایتخت، قدم پیش گذاشتند.
هرچند هنوز مشخص نیست آبی و نارنجیهای جاده مخصوص مالک سرخابیهای پایتخت خواهند شد یا نه، اما کارشناسان معتقدند اگر این اتفاق رخ بدهد، عواقب مثبت و منفی قابلتوجهی برای خودروسازان در پی خواهد داشت. در این زمینه میتوان گفت که از عواقب مثبت این ماجرا، استفاده از برند دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، برای درآمدزایی است، چه آنکه به گفته یکی از مسوولان ارشد صنعت خودرو کشور، امکان کسب درآمد از این دو باشگاه تا 100 میلیارد تومان در سال نیز وجود دارد. کارشناسان دیگر نکته مثبت خرید سهام سرخابیها توسط خودروسازان را احیای نسبی محبوبیت شرکتهای خودروساز نزد مشتریان یا علاقهمندان به فوتبال میدانند.اما کارشناسان به نکات منفی خرید سهام سرخابیها توسط خودروسازان نیز اشاره میکنند، از جمله اینکه بخشی از مشتریان این شرکتها (بهخصوص آنها که غیرفوتبالی هستند) از صرف میلیاردها تومان هزینه برای خرید استقلال و پرسپولیس، شاکی و ناخشنود خواهند شد. این «ناخشنودی»، بهویژه وقتی که خودروسازان بخواهند قیمت محصولاتشان را افزایش دهند، بروز خواهد کرد زیرا آنگاه مشتریان از شرکتهای خودروساز خواهند پرسید که «وقتی به بهانه نقدینگی بهدنبال افزایش قیمت محصولات خود هستید، پس چرا پولتان را صرف باشگاهداری میکنید؟» هرچه هست، ایران خودرو و سایپا حالا جدیترین گزینه برای خرید سهام دو باشگاه بزرگ پایتخت بهشمار میروند و اگر موفق به این کار شوند، نامشان به لیست خودروسازانی که اقدام به باشگاهداری کردهاند (از جمله پژوی فرانسه که باشگاه سوشو را اداره میکند)، اضافه خواهد شد.
دنده 6 – پر واضح است مدیرانی که توانایی حل و فصل مشکلات حوزه تخصصی خود را ندارند و به گفته خودشان در شرایط نا به سامان مالی قرار گرفته اند، حالا با درگیر شدن در ماجراهای عجیب و غریب و سیاست زده فوتبال بیش از پیش دچار مشکل شده و در نهایت تاوان عدم انضباط مالی و کسری بودجه این دو خودروساز / باشگاه از بودجه عمومی یا جیب مصرف کنندگان و خریداران خودرو داده خواهد شد.
خنده داره ؛ خصوصی سازی دو تا باشگاه دولتی با فروش به دو تا کارخونه شبه دولتی !!!
این دو تا باشگاه اگه سود ده بودن دولت به مزایده نمی ذاشتشون
البته سود ده هستن اگه اوضاع فوتبال ایران بدتر از میدون شوش نبود و اگه مدیریت صحیح داشت
محبوبیت ایرانخودرو یا از اون بدتر سایپا هم با استقلال پرسپولیس بدست نمی اد
کیفیت و انصافه که یک برند رو تبدیل به یک برند محبوب و پایدار می کنه
اما نکته جالبه این قضیه شباهت این دو خودروساز به سرخابی هاس
هر دوشون عملکرد افتضاحی دارن و از اون بدتر مشتری ها و طرفدار های بی … شونه که خیلی شبیه بهم دیگه اس :/
اولاً به قول دوستمون یه پسر فروش دو تیم دولتی به دو خودروساز دولتی به قصد خصوصی سازی واقعاً مسخره است دوماً با این واگذاری هم این دو تیم در ادامه مسیر نابودی قرار میگیرند و هم گره های کور خودروسازان کورتر خواهد شد. کل اگر طبیب بودی سر خود دوا میکردی. این خودروسازان اگه هنر داشتند مشکلات حوزه تخصصیشونو حل میکردند. توی بورس هم که مدتهاست سوددهی ندارند این دو تا تیم هم که اضافه بشن دیگه نور علی نور میشه